Latvijas Republikas Veselības ministrija

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Veselības ministrija)
Latvijas Republikas Veselības ministrija

Latvijas Republikas Veselības ministrija
Aģentūras pārskats
Veids Ministrijas
Galvenā mītne Brīvības iela 72, Rīga
Darbinieki 137[1]
Ministrs
Iestāde pakļauta Ministru kabinetam
Apakšaģentūras
Mājaslapa vm.gov.lv

Latvijas Republikas Veselības ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde veselības nozarē, tās atbildībā ir sabiedrības veselības, veselības aprūpes, farmācijas un narkotiku legālās aprites jomas. Veselības ministrijas galvenais uzdevums ir izstrādāt un īstenot valsts veselības politiku sabiedrības veselības nodrošināšanai veselā vidē, veicinot profilaksi, popularizējot veselīgu dzīves veidu, kā arī radot nosacījumus, lai iedzīvotāji saņemtu izmaksu efektīvus, fiziski pieejamus un kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus.

Veselības ministriju politiskā līmenī vada veselības ministrs.

Veselības ministrija tika izveidota 2003. gada 1. februārī pēc 8. Saeimas vēlēšanām, atdalot ar veselības aprūpes politiku saistītās funkcijas no Labklājības ministrijas, kuras kompetencē kopš Veselības aizsardzības ministrijas likvidēšanas 1991. gadā bija veselības politika.

Darbības mērķi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Veselības ministrijas funkcijas un uzdevumus nosaka tās nolikums.

Ministrijas darbu vada arī valsts sekretārs. Valsts sekretāra galvenie uzdevumi ir nozares politikas un stratēģiju izstrādes organizēšana, nozares politikas īstenošana, iestādes administratīvā darba vadīšana un ministriju funkciju izpildes organizēšana. Valsts sekretārs plāno finanšu resursus ministrijas padotībā esošajām valsts pārvaldes iestādēm, izdod iekšējos normatīvos aktus, kā arī veic virkni citu pienākumu, lai ministrijas darbs noritētu sekmīgi.

Struktūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tieši pakļauti valsts sekretāram ir četri departamenti — Administratīvais departaments, Juridiskais departaments, Revīzijas un iekšējā audita departaments un Komunikācijas departaments.

Ministrijas padotības iestādes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ministrijas padotībā ir:[2]

Ministrijai pakļautās kapitālsabiedrības

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]