Viss Norm

Vikipēdijas lapa
Viss Norm
Viss Norm
Tituluzraksts
Žanrs drāma
Režisors Alberts Viegliņš
Lomās
Valsts Karogs: Latvija Latvija
Valoda(s) latviešu
Sezonu skaits 1
Sēriju skaits 8
Izstrāde
Producents Kristians Alhimionoks
Sērijas garums 24 minūtes
Translācija
TV kanāls Go3
Pirmoreiz pārraidīts 2021. gada 1. oktobris
Translācijas periods 2021. gada 19. novembris
Hronoloģija
Līdzīgi Jaunais Norm

“Viss Norm” ir latviešu seriāls par Z paaudzes jauniešu dzīvi.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Stāsts par deviņpadsmitgadīgo Dāvidu, kurš vairāk par visu vēlas, lai viss šajā pasaulē būtu vienkārši normāli un viņš īpaši neizceltos uz apkārtējo fona, kas Dāvida gadījumā būs sarežģīts uzdevums. Seriālā galvenās lomas atveidos jaunais dzejnieks Gundars Smuidris, reperis Prusax, dziedātāja Patrisha un citi aktieri.

Sezonas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sezona Sērijas Oriģinālā pārraide
Sezonas sākums Sezonas beigas
1 8 2021. gada 1. oktobris (1. sērija) 2021. gada 19. novembris (10. sērija)

Tēli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Gundars Smuidris (Dāvids) Introverts, kurš spēj ap sevi savākt lērumu cilvēku, jo ir skaidrs, ka “viņā ir kaut kas vairāk”. Dāvids baidās no nopietnām attiecībām, jo zina, cik ļoti var sāpēt to zaudējums, mokās ar veģetatīvās distonijas lēkmēm, netic labākai rītdienai, tāpēc dzīvo uz pilnu klapi šodienā, ik pa brīdim iekrītot pašpārmetumos par to, ka ir kretīns, kurš dara pāri cilvēkiem, bet negrasās dzīvot citādi, līdz mirklim, kad pie apvāršņa parādās Dāvida otrais “es”.
  • Madlēna Valdberga (Paula) Par sevi nestāsta teju neko. Piedzīvojusi vardarbīgu bērnību, Paula aizmukusi no ģimenes, kolīdz sasniegusi pilngadību. No tā laika kuļas pa Rīgu, kā nu māk, pamazām iekarojot savu vietu sociālo tīklu arēnā. Viņai ir 20 tūkstoši sekotāju Instagram platformā un to skaits turpina pieaugt. Ik pa brīdim Paula pati vairs nesaprot, cik tālu viņa ir gatava iet, lai pierādītu sev un visai pasaulei, ka viņa var jebko, lai kāda būtu viņas pagātne.
  • Ieva Barkāne (Laura) Reālistiska, ironiska, ar melnā humora palīdzību mēģina tikt pāri visam — aizvainojumiem, dzīves netaisnībām utt. LGBTQ+ kopienas aktīva pārstāve, kura savu seksuālo orientāciju joprojām slēpj no mammas, jo ļoti labi apzinās, ka mamma viņas un brāļa dēļ visu dzīvi darījusi bezgalīgi daudz. Laura aktīvi cīnās pret netaisnību pasaulē un mēģina “glābt vājākos”, tieši tāpēc bieži nonāk sprukās starp tieksmi pēc patstāvības un absolūtas līdzatkarības.
  • Rihards Jānis Ķullītis (Zirnis) Perfekcionists, vecāku mīlēts un lolots kā jēla ola, kas zināmā kārtā traucējis viņam pašam izlemt, ko tad viņš īsti no dzīves grib. Pagaidām Zirnis zina tik daudz, ka grib būt labākā sevis versija. Ja viņš iemīlas, tad tā riktīgi un līdz galam (sekojot vecāku piemēram), un arī par atraidījumiem pārdzīvo riktīgi un līdz galam. Draugu un mīlestības dēļ gatavs uz visu, reizēm nefiltrējot, vai tādā veidā nesāk riskēt par daudz.
  • Elīza Daine (Magdalēna) Konceptveikala vadītāja, kurā pati arī strādā par pārdevēju un bārmeni. Mērķtiecīga, piezemēta, tic tam, ka var daudz, un savu laiku apkārt lieki nešķiež. Arī uzticību viņa apkārt lieki nemētā un tic, ka katrā cilvēkā ir daudz vairāk par virskārtu, tāpēc veido savu veikaliņu tā, lai tas būtu vieta, kur introvertiem justies pie-tiekami droši, lai atklātos.
  • Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča (Linda) Meitene, kura vidusskolas 12. klasē ir iekarojusi vietu blakus Dāvidam. Pieņem, ka attiecībās katram jādod brīva telpa personiskajām lietām, jo citādi tā lieta nestrādā, bet tajā pašā laikā mokās greizsirdības spazmās un aiz spītības pati koķetē ar citiem. Meitene, kurai prāts ar sirdi neiet īsti roku rokā.
  • Toms Krīgers (Kristaps, Lauras brālis) Diezgan kretīnisks tipiņš, kurš materiālās vērtības tur pāri cilvēciskajām. Nonācis nelabvēlīgu draugu bariņā, pievērsies alkoholam un zādzībām.
  • Intars Rešetins (Hārdijs, Dāvida tēvs) Eiropas līmeņa uzņēmējs, holdinga vadītājs. Absolūts darboholiķis un sieviešu mīlulis. Pirms 10 gadiem, kad nomira Hārdija pirmā sieva un mūža mīlestība, viņš zaudējuma pārdzīvojumu noraka darbos, netīši attālinoties arvien vairāk no dēla, kurš viņam ļoti atgādina gan mirušo sievu, gan paša negatīvās īpašības. Hārdijs rūpējas, kā nu māk par saviem tuvākajiem, bet emocionāli nevienam neatklājas.
  • Jānis Jarāns (Zirņa tēvs) ārsts — urologs.
  • Ieva Puķe (Zirņa mamma) ārste neontoloģe.
  • Evija Skulte (Lauras mamma Loreta) kura ir pārliecinātā kristiete Loreta, Krūze.
  • Ieva Lagūna (Dagmāra) Dāvida tēva sieva.

Tituluzraksti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1.sezona

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

https://izklaide.tv3.lv/seriali/gen-z-saga-viss-norm-nomineta-ka-gada-labakais-serials/ ”Gen Z” sāga ”Viss norm” nominēta kā gada labākais seriāls

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

https://go3.lv/series/viss-norm,serial-2424542