Wild Detroit Gang

Vikipēdijas lapa
Wild Detroit Gang
Galvenā informācija
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Latvija Latvija
Žanri Smagais roks, Klasiskais roks, Rokenrols
Darbības gadi 2014-2019
Dalībnieki
Jānis Drēģeris (vokāls, ritma ģitāra)
Ritvars Šreibers (solo ģitāra, balss)
Kristaps Ezeriņš (basģitāra)
Vjačeslavs Timoščuks (bungas)
Bijušie dalībnieki
Matīss Uškāns
Vladimirs Andrejevs
Raitis Gulbis
Gunārs Cauņa
Tatjana Nizjuļko

Wild Detroit Gang ir Latvijas smagā roka grupa. Grupas pirmais koncerts notika 2014. gada 29. martā Latgalē, Daugavpils mūzikas klubā “Artilērijas Pagrabi”. Šis datums uzskatāms par grupas Wild Detroit Gang oficiālo darbības sākumu. Grupas nosaukumu veido kādreiz populārās Kiss dziesmas Detroit Rock City atslēgvārds “Detroit”, jo 70-80 gados sabiedrību pāršalca šīs dziesmas ietekme un Detroitu sāka dēvēt arī par rokmūzikas centru. “Wild” izsaka brīvības nozīmi grupā, “Gang” ir komandas apzīmējums. Grupas dibinātāji Jānis Drēģeris un Gunārs Cauņa ir no Krāslavas.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Wild Detroit Gang dibinātāji (no kreisās puses: Gunārs Cauņa, Jānis Drēģeris)

Grupu Wild Detroit Gang Jānis Drēģeris un Gunārs Cauņa dibināja 2014. gadā. Toreizējo grupas sastāvu veidoja Jānis Drēģeris, Gunārs Cauņa, Tatjana Nizjuļko un Matīss Uškāns. Sākotnēji grupa paredzēja izpildīt tikai pasaulslaveno grupu hītus. Taču neskatoties uz to, Jānis uzrakstīja pirmo singlu Real Love Blues, kurš bija atzīmējams kā oriģināldziesmu sākums.

2015. gadā grupa izdeva savu pirmo albumu ar nosaukumu “Origins”. Albuma vāciņa autors ir mākslinieks Eduards Pustovoitovs[1], albumā iekļauta dziesma “Eternal”[2], kas veltīta Jāņa Drēģera tēvam Aldim Drēģerim. Singlam “Real Love Blues” tika uzfilmēts videoklips[3], kura operators bija Ivars Utināns. Par grupas bundzinieku kļuva Vladimirs Andrejevs (Kaupo). Kopā ar leģendārās Latvijas grupas "Labvēlīgais Tips" biedru Normundu Jakušonoku uzstājās Latvijas mūzikas un mākslas festivālā Bildes.[4]

Wild Detroit Gang koncerts Krāslavas pilsētas svētkos 2017

2016. gads grupai bija nozīmīgs ar to, ka veiksmīgi sadarbojoties ar Latvijas leģendārās grupas "Līvi" ģitāristu Ainaru Virgu un Krāslavas novada domi, tika realizēts projekts kopējā koncerta iemūžināšanai DVD. Grupa koncertēja VirgaFest 2016, BeerFest 2016, Latvijas 1. rokkafejnīcā (atrodas Reiterna namā), Liepājas "Fontaine Palace", Daugavpils "Artilērijas Pagrabi" un citos dzīvās mūzikas festivālos un klubos.[5] Par grupas bundzinieku kļuva Raitis Gulbis, taču gada otrajā pusē viņa vietu ieņēma Vjačeslavs Timoščuks. Grupas singls “Pagātnes vējā”[6] veiksmīgi iekļauts Muzikālās Bankas sarakstā un skanēja Latvijas Radio 2 stacijā. Ar singlu “Sun is down” grupa mēģināja iekļūt 2016. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajā atlasē Supernova 2016.

Wild Detroit Gang mūziķi (no kreisās puses: Gunārs Cauņa, Jānis Drēģeris, Vjačeslavs Timoščuks, Tatjana Nizjuļko)

2017. gadā festivālu organizatori grupu pakāpeniski sāka iekļaut kā headline grupu (Krāslavas pilsētas svētki 2017, Ludzā “Klaidoņu dienas 2017”). Grupa piedalījās LīviFest 2017 un uzstājās kopā ar Latvijas rokmūzikas grandiem.

Pazīstamākās grupas dziesmas ir "Real Love Blues" un "Pagātnes vējā".

2017. gada beigās grupa paziņoja par savas darbības apturēšanu un jau 2019. gada 27. jūlijā izsludināja koncertu Ludzā, Klaidoņu dienās 2019, kuras sastāvā solo ģitārista lomu ieņēma Ritvars Šreibers un basista lomu - Kristaps Ezeriņš.

Wild Detroit logotips kopš 2019.gada jūlija

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Studijas albumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • "Origins" (2015)

Koncertu ieraksti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • "Ainars Virga un Wild Detroit Gang koncerts Fontaine Palace, Liepāja" (2016)

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]