Dalībnieka diskusija:ScAvenger/Arhīvs3

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tas štrunts[labot pirmkodu]

Vispār jau tas štrunts ir uz klavierēm, tik jānospiež "Alt+0151" un bišk jāpagaida (protams ir nedaudz neērti, bet ar laiku pierod).--FRK (runas/darbi) 13:38, 27 novembrī, 2010 (UTC)

To jau es zinu, ka jebkuru simbolu var dabūt ar noteiktu ciparu kombināciju un brīžiem tā arī daru, tikai tas nav diez ko ērtāk, kā ievietot simbolu no rīkiem lejā (pieci taustiņi vai viens peles klikšķis)... --ScAvenger 13:43, 27 novembrī, 2010 (UTC)

Lietotājs:VUGD[labot pirmkodu]

Es arī negribēju izveidot rakstu par Beseļa metodi, jo es sapratu, ka tas būs pārak īss. Par Beseļa metodi nerakstīju, tāpēc ka tev interesē rakstu kvalitāte, nevis kvantitāte. Raksts Beseļa metode ir izveidots sadaļas rakstā Fokometrijas metodes veidā. --VUGD

Ne jau tam ir nozīme, kas man personīgi interesē :) Tie ir mūsu Vikipēdijas vispārīgi principi. Un kvalitatīvāk būtu, ja rakstu Fokometrijas metodes apvienotu ar rakstu Fokometrija (un, iespējams, to savukārt ar rakstu fokuss, optiskais stiprums vai lēca). Pavisam labi būtu, ja tu tomēr uzrakstītu atsauci, no kurienes esi to visu ņēmis. Pašlaik tomēr īsti nevar saprast, kā tā Beseļa metode darbojas - rakstam jābūt pilnīgākam, lai no tā būtu labums arī nespeciālistiem. --ScAvenger 14:09, 11 decembrī, 2010 (UTC)

Liels paldies, tev par uzturēšanas veidņu (t.sk. dzēšanas) aizvākšanu no raksta Aktivācijas enerģija.--VUGD

Kā tu zini zvaigžņu latviskos nosaukumus, un kā tu tos izproti no angļu Vikipēdijas, es piemēram tos neizprotu. Kad es rakstu par kādu eksoplanētu, tad es virsrakstu izvēlos tādu, kāds ir angļu Vikipēdijā, jo tā pēc manām domām ir pareizāk, bet tekstu es tulkoju saviem vārdiem.--VUGD
Kas tad tur ko nezināt — visu lielāko zvaigžņu nosaukumi, atskaitot senos "triviālos", veidojas vienādi - zvaigznāja nosaukums un grieķu burts. Angļu nosaukums jau arī paliek - kā pāradresācija. Ar "sīkākām" zvaigznēm, kam ir tikai simbolu kombinācija, ir citādi; tos nosaukumus nevar tulkot. --ScAvenger 09:29, 9 janvārī, 2011 (UTC)

Kad es veicu rediģēšanas darbības vikipēdijā, rakstot tekstu, es pieturzīmes lieku pēc izjūtas.--VUGD

Nav īsti precīza izjūta :) --ScAvenger 18:57, 12 janvārī, 2011 (UTC)

Paldies par izmaiņām rakstā COROT-3b.--VUGD 18:51, 4 februārī, 2011 (UTC)

Kad es vikipēdijā drukāju par spirtiem, tad es no angļu vikipēdijas izvēlos to spirtu, kuram ir mazāk oglekļa atomu un apskatos vai sadaļā "Languages" ir "Suomi", jo tad es uzkatu, kad spirta aprakstam ir jābūt arī šeit. Protams izvēlos pārtulkot tādu tekstu, kuram sadaļā "Languages" nav "Latviešu", jo tad tas raksts jau ir šeit. Tulkojot, vispirms es lietoju Google translate un tad mašīntulkojumu saviem vārdiem salieku normālā latviešu valodā. Publicētais teksta garums ir atkarīgs arī no tā, cik garš ir spirta apraksts angļu vikipēdijā un, protams, manas angļu valodas zināšanas nav sevišķi labas.--VUGD 19:53, 14 februārī, 2011 (UTC)

Ir jau tīri labi (tikai kāpēc kā indikatoru esi izvēlējies tieši somus?). Vienkārši vajadzētu pamazām sākt "izaugt" līdz nopietnākai rakstu noformēšanai — kas liedz kaut vai ielikt to angļu rakstu kā starpviki saiti? Infokastes pielikšana arī nemaz nav sarežģīta, ja paskatās, kā tas darīts analoģiskos rakstos. Praktiski visām daudzmaz svarīgām vielām struktūrformulas un molekulu modeļu bildes ir Vikikrātuvē; caur angļu rakstu tās sameklēt nav grūti. --ScAvenger 20:12, 14 februārī, 2011 (UTC)

Par attēlu[labot pirmkodu]

Datus es ģenerēju ar Microsoft Excel un līkni apraksta šāds vienādojums

un šinī gadījumā .--VUGD 14:07, 10 aprīlī, 2011 (UTC)

Rakstu dzēšanas taktika[labot pirmkodu]

Ikreiz, kad tu dzēs arā vikipēdijai nevajadzīgus rakstus, vajadzētu izdzēst arī pāradresācijas lapas, jo tās arī kļūst par nevajadzīgām lapām.--VUGD 14:52, 17 jūlijā, 2011 (UTC)

Jā, neiedomājos, ka tur ir vēl pāradresācijas sataisītas. Vispār ir šāda lapa, kas gan normāli nedarbojas. --ScAvenger 18:37, 17 jūlijā, 2011 (UTC)
Var neuztraukties... es ScAvenger'a norādīto lapu ik pa laiciņam pārskatu un izvirzu dzēšanai tās lapas, tā ka nekas nepaliek nepamanīts gar FRK acīm :) --FRK (runas/darbi) 08:19, 19 jūlijā, 2011 (UTC)
Acīmredzot, kad lapa izvirzīta dzēšanai, tā vairs tajā speclapā neparādās, jo satur ne tikai pāradresāciju vien. --ScAvenger 08:22, 19 jūlijā, 2011 (UTC)
Es personīgi šādas lapas izvirzot uz dzēšanu parasti to redirektu izņemu.--FRK (runas/darbi) 08:27, 19 jūlijā, 2011 (UTC)

Vecās fotogrāfijas[labot pirmkodu]

Sveiks! Man nomoka tāds jautājums, kādi varianti ir ievietot wikipēdijā vecās bildes? Ir daudz labu foto saglabājies, ko grēks ir turēt plauktā... Ko darīt? Andzja 10:26, 26 decembrī, 2010 (UTC)

Bildes nav manējās, bet zinu īpašnieku un domāju, ka viņš ar prieku atļaus tās ievietot publiskai apskatei. Andzja 11:00, 26 decembrī, 2010 (UTC)

Ja bilžu īpašnieks ir arī to autors (tas var nebūt viens un tas pats cilvēks) un atļauj tās nodot brīvā publiskā lietošanā, tai skaitā komerciāliem mērķiem — nekādu problēmu. Attēlu lapās jānorāda autors (fotogrāfs, nevis skenētājs) un kāda brīvā licence, vislabāk Creative Commons — veidne {{CC-BY-SA-3.0}}. --ScAvenger 11:06, 26 decembrī, 2010 (UTC)

Paldies! :) Andzja 11:24, 26 decembrī, 2010 (UTC)

Aleksandra Čaka iela[labot pirmkodu]

Apskati šo --Dark Eagle 23:24, 26 decembrī, 2010 (UTC)

Ceru, ka saliku, kā vajag (vispār tā ir hronoloģijas čakarēšana, bet nav jau liela nelaime). --ScAvenger 23:37, 26 decembrī, 2010 (UTC)
Paldies..) tā tas ir, tomēr ne vienmēr ir labi, kad jāčakarējas ar 2 rakstiem, kur hronoloģijā tie ir identiski --Dark Eagle 23:43, 26 decembrī, 2010 (UTC)

Hello ScAvenger[labot pirmkodu]

We are looking for someone who could translate and upload on lv.wikipedia this page. If you prefer, it is also in Russian. Can you please help us? We are very grateful for this. Regards--Aeron10 06:49, 11 janvārī, 2011 (UTC)

Sveiks, ScAvenger![labot pirmkodu]

Sapratu, ka vienīgā iespēja ar Tevi sazināties ir šeit. Gribēju pateikt paldies par labojumiem. Kā saproti, esmu pilnīga iesācēja Wikipēdijā. Lieta tāda, ka LU tādā priekšmetā kā "Informācijas un zināšanu pārvaldība organizācijās" mums ir tāds praktiskais darbs - ievietot rakstu Wikipēdijā. Tā kā nebrīnies, ja pēdējā laikā ir vērojama liela aktivitāte šajā jomā:) Piekrītu, ka ārējā saite uz Bērnu žūriju nav nepieciešama, bet neko labāku nevarēju izdomāt, un prasība - pievienot 2 ārējās saites. Pie tam - arī saites no citiem rakstiem uz manu rakstu, tāpēc mēģināju ar tiem Dubultiem, bet nu jau atmetu ar roku. Vēlreiz - paldies! P.S.Mēģināju caur rediģēšanu Tev šo uzrakstīt, piedod:)Indra77 12:07, 12 janvārī, 2011 (UTC)

Vispār jau tādas prasības par saitēm no citiem rakstiem no LU puses ir drusku dīvainas - labāk nelikt nekādas saites, nekā likt tās nevietā. Izskatās ne visai, kad rakstā par Jūrmalu īpašā sadaļā izdalīta visai parasta skola, tāpēc tas tika aizvākts. Var norādīt pasniedzējam uz šo diskusiju :) Protams, kaut ko jau izdomāt vienmēr var. Piemēram, papildināt rakstu Jūrmala ar sadaļu "Izglītības iestādes", kur uzskaitīt visas Jūrmalas izglītības iestādes, tai skaitā Dubultu sākumskolu. Tad tas pēc spama vairs neizskatīsies. Par ārējām saitēm gan nav problēma - Google piedāvā papilnam saišu, vajag tikai izvēlēties labākās. --ScAvenger 12:45, 12 janvārī, 2011 (UTC)
Vēl viens. Pasniedzējam vajadzētu norādīt, ka iepriekš vajadzētu ar mums sazināties kopienas portālā, jo studenti parasti izvēlas pilnīgi bezsakarīgus tematus un/vai to noformējums neatbilst standartam un beigu galā studenta vietā darbu izdaram mēs. Ārējām saitēm ir jābūt par tēmu, īsti nesaskatu saistību ~~Xil (saruna) 17:59, 12 janvārī, 2011 (UTC)
Nav tik traki, tie biotehnologi, piemēram, izskatās tīri sakarīgi. --ScAvenger 18:16, 12 janvārī, 2011 (UTC)

atvainojiet, bet lūdzu jūs mani tikko pamatīgi samulsinājāt, kāpēc jūs nomainījāt Arabidopsi un A.thaliana uz tāla sīkplikstiņu un plikstiņiem????? neviens zinātnes aprindās un arī man zināmie cilvēki ārpus tām nelieto šo latvisko nosaukumu, liela daļa pat nezin kas ir sīkplikstiņš, bet visi zin A.thaliana un ja kāds meklē informāciju, tad arī izmanto straptautiski atzīto binomisko Latīnisko terminu. vai nevarētu nomainīt atpakaļ???? es vēlētos turpināt papildināšanu, bet tā man met ārā logu redirect:bla bla bla nesaprotu, kur tad man japapildina :(

Ja eksistē latviskais nosaukums, tad kā pamatvirsraksts noteikti jālieto tas. Latīniskie nosaukumi tika atstāti kā pāradresācijas un tās nekādi nevar traucēt raksta papildināšanai (nevajag spiest uz sīkās zilās pāradresācijas saites, tur nekam citam kā pāradresācijas rindiņai arī nav jābūt). Par "nelietošanu" - sk. kaut vai šeit. Meklēt informāciju pēc latīniskā latviskais nosaukums arī nekādi nevar traucēt. Ja ir tehniskas problēmas, var droši jautāt tepat vai savā diskusiju lapā. --ScAvenger 18:50, 12 janvārī, 2011 (UTC)
Jā, un vēl — ja raksts tiks drīzumā papildināts un nav vēlēšanās, lai kāds maisās pa vidu, raksta sākumā jāieraksta {{inuse}} — tad neviens netraucēs. --ScAvenger 18:51, 12 janvārī, 2011 (UTC)

paldies par ieteikumu. nu jā, botāni reizēm izceļas ar latviskojumiem :). labi, ja kādu traumē arabidopsis lai iet sīkplikstiņš, laikam jau man profesionālais kretīnisms, nu nelieto neviens man zināms ģenētiķis to sīkplikstiņu.

Tam es ticu, tomēr Vikipēdija domāta "plašām tautas masām", nevis tikai ģenētiķiem. Mums pieņemts likt virsrakstā latīnisko nosaukumu tikai tad, ja latviski vispār nosaukuma nekādā avotā nav. --ScAvenger 19:03, 12 janvārī, 2011 (UTC)

jā, tas skaidrs, ka plašām tautas masām, saprotu jūsu nostāju, ja latviski tad latviski. man te plānā ģenētikas sadaļas izmaiņas, kad uzradīsies lieks laiks, jo nu tas kas tur ir rakstīts...tik vispirms jāparāda visiem fakultātē, būs par ko izsmieties pirms valsts skolēnu olimpiādes šedevriem.

Es jau tajā diskusijā teicu, ka mašīntulkotāji ne to vien mēdz salikt. Katrā ziņā par ģenētiku mums rakstu ir ārkārtīgi maz un jebkurš sakarīgs papildinājums ir apsveicams. --ScAvenger 19:12, 12 janvārī, 2011 (UTC)

Sabiedrības īpašums[labot pirmkodu]

Esmu ievērojis, ka Tu darbojies ar attēliem un to autortiesībām. Tādēļ vēršos pie Tevis, cerībā, ka varbūt Tu vari savest kārtībā rakstu sabiedrības īpašums. Protams, ja atteiksies, tad jau pats mēģināšu papētīt šo jautājumu dziļāk un sakārtot rakstu. --Treisijs 16:23, 15 janvārī, 2011 (UTC)

Es tikko tur iekomentēju :) Vislabāk to izdarītu Anonīms; es galīgi nemaz neesmu jurists, bet palīdzēt, protams, varu. --ScAvenger 16:26, 15 janvārī, 2011 (UTC)
Manuprāt to svarīgāko uzrakstīju. Tiešām grūta tēma. Lūdzu, apskati, vai šādi varam atstāt. PS: Nebūtu raksts "vajadzīgo rakstu uzskaitījumā", tad droši vien nekad šai tēmai nebūtu skāries klāt. --Treisijs 08:56, 16 janvārī, 2011 (UTC)
Man liekas, ka priekš aizmetņa ir pietiekami; kas grib zināt vairāk, lai lasa likumu. Ja ir vēlēšanās, var aprakstīt, kā ir citās valstīs. --ScAvenger 09:06, 16 janvārī, 2011 (UTC)

My apologies...[labot pirmkodu]

for this edit. Thanks for fixing that. Regards, Wutsje 15:42, 22 janvārī, 2011 (UTC)

OK (thank you for your work on preventing vandalism in Latvian Wikipedia). --ScAvenger 16:00, 22 janvārī, 2011 (UTC)

Es neesmu speciālists šajā jomā, bet, manuprāt garais ā bija tāpēc, ka šeit tā ir. --Treisijs 07:36, 29 janvārī, 2011 (UTC)

Tā nav domāta izruna? Izrunu, šķiet, mums nav pieņemts atspoguļot (vai arī tas īpaši jānorāda). Daži pat dzēš ārā latīņu burtiem atveidotos grieķu vārdus pie izcelsmes skaidrojumiem un liek tikai oriģinālos grieķiskos. Katrā ziņā man pieejamās drukātās vārdnīcās teicienam "alma mater" garumzīmes nav. --ScAvenger 07:46, 29 janvārī, 2011 (UTC)
Man pieejamajā Svešvārdu vārdnīca. Rīga: Liesma, 1978. gads pilns ar tādiem ir, nez. Piemēram, Sapropelis.--Zemgalietis 08:04, 29 janvārī, 2011 (UTC)
Grieķu atveidojumos visās vārdnīcās mēdz būt garumzīmes. Tai pašā laikā latīņu izcelsmes vārdu skaidrojumos tās neredzu. Piemēram, vārdam "matrikula" visur teikts, ka tas cēlies no latīņu vārda matricula, nevis mātrīcula. --ScAvenger 08:20, 29 janvārī, 2011 (UTC)

Sorry par off-topiku[labot pirmkodu]

Sveiks! Jau iepriekš atvainojos par oftopiku, bet vēlējos pārbaudīt Tavas zināšanas (par kuru teicamību es nešaubos): kāpēc ūdeņradim masas daļa Zemes garozā (0,9%) ir tik krasi atšķirīga no tā daudzumdaļas Zemes garozā (15,4%)?--FRK (runas/darbi) 20:43, 30 janvārī, 2011 (UTC)

Tāpēc, ka ūdeņraža atomi ir ļoti viegli. Pēc atomu skaita to ir samērā daudz, bet kopējā masa proporcionāli nav liela. Starp citu, no kurienes konkrētie skaitļi? --ScAvenger 21:04, 30 janvārī, 2011 (UTC)
Liels paldies (sēdies, 10!)! 23. lappuse.--FRK (runas/darbi) 21:10, 30 janvārī, 2011 (UTC)
Skaidrs, daudzumdaļa tie paši atomu skaita procenti vien ir. Jāsaka, ka dažādos avotos skaitļi stipri atšķiras, jo dažādas ir aprēķināšanas metodikas. --ScAvenger 21:20, 30 janvārī, 2011 (UTC)

Anrī Bekerels un uraninīts[labot pirmkodu]

Rakstā uraninīts ir minēts, ka tieši šis minerāls tika izmantots, kad Bekerels atklāja radioaktivitāti. Personīgi, es iepriekš nebiju to dzirdējis, tāpēc jau ieliku iekavās. Informācijas patiesumu gan nekur citur nepārbaudīju. Ja tā nav taisnība, tad arī iepriekš minētais raksts ir jāizmaina. --Treisijs 21:28, 2 februārī, 2011 (UTC)

Nē, rakstā par uraninītu ir kļūda. Radioaktivitāte tika atklāta, izmantojot mākslīgus urāna sāļus (uraninīts nav sāls, bet dabisks urāna oksīdu maisījums). Vācu vikipēdijā pat ir uzsvērts, ka Bekerels neizmantoja urāna rūdu, kā bieži tiek uzskatīts. Rēvalda grāmatā ir labi aprakstīts, ka pie urāna rūdas Bekerels un kompānija ķērās pāris gadus vēlāk un atklāja tajā trīs jaunus elementus (poloniju, rādiju un aktīniju). --ScAvenger 05:20, 3 februārī, 2011 (UTC)

Morāvijas nacionālā kopība[labot pirmkodu]

Thanks for correcting my language in the article Morāvijas nacionālā kopība. I would just like to make sure if I understand well this sentence: Apvienība panāca Morāvijas karoga izkāršanu kādā Morāvijas rātsnamā (…). I don't exactly understand why there's singular (kādā rātsnamā) rather than plural (kādos ratnamos). In fact, the Moravian flag was flown at about 70 town halls throughout the Moravian territory. Does your singular formulation allows for this interpretation? Greetings from Moravia. Magairlin 09:54, 8 februārī, 2011 (UTC)

Yes, the plural is correctly. --ScAvenger 10:01, 8 februārī, 2011 (UTC)
Liels paldies. Magairlin 10:11, 8 februārī, 2011 (UTC)

Varbūt ir vērts uztaisīt tādu FAQ lapu, kur apkopoti tie populārākie problēmjautājumiem, kas attiecas uz attēliem un autortiesībām un linku ielikt augšupielādes lapā. Tas, manuprāt, būtu efektīvāk un nebūtu katram jāskaidro no jauna. Ko teiksi?--FRK (runas/darbi) 14:04, 8 februārī, 2011 (UTC)

Priekš kam tērēt laiku, ja tāpat tās pamācības neviens nelasa? Pie tam izskatās ka adminstrācijai patīk ucināties ap visādiem dīvaiņiem. --Krishjaanis 14:13, 8 februārī, 2011 (UTC)
Diez vai ap 3000 izdzēstu attēlu ir baigā ucināšanās (jā, brīžiem neiet tik raiti, kā gribētos, bet laika ir tik, cik ir). Augšupielādes lapā svarīgākie jautājumi ir apskatīti, ja kādam slinkums izlasīt šo lapu, tad papildus saiti viņš neskatīsies ne tik. Un tur jau ir saite uz Vikipēdija:Godprātīga lietošana. Protams, papildināt pamācības sadaļu par attēliem vienmēr var. --ScAvenger 14:57, 8 februārī, 2011 (UTC)
Ar ucināšanos es domāju to, ka tiek boksterēts neskaitāmas reizes, ka jānorād aautortiesības utt. utjpr. bla-bla., bet nu jā, mēs taču esam tik sasodīti laipni un pārlaimīgi kad kāds dunduks te iegriežas un sāk lādēt visādas dumības. (Zini, tāds Treisija stils...) --Krishjaanis 15:26, 8 februārī, 2011 (UTC)
Paskaidro lūdzu sīkāk, kāds ir mans stils un kas tev nepatīk. --Treisijs 15:42, 8 februārī, 2011 (UTC)
Man viss patīk, tu esi super džeks, bučas tev. --Krishjaanis 20:22, 8 februārī, 2011 (UTC)
Nedomāju, ka labāk būtu "atšūt" uzreiz visus jaunos lietotājus, kas visas nianses vēl nezina un vārīties ducim veco lietotāju savā sulā. Agri vai vēlu visi attēli, kuru ielādētājs ignorē prasības par autortiesībām, tiek likvidēti un, ja tas regulāri atkārtojas, lietotājs bloķēts. Prakse gan rāda, ka pēc "boksterēšanas" vairums protas. --ScAvenger 15:44, 8 februārī, 2011 (UTC)

Vecās fotogrāfijas[labot pirmkodu]

Sveiks! Nezinu, vai izlasīsi manā diskusiju lapā atbildi, tāpēc rakstu šeit. Vecās fotogrāfijas, protams, neesmu fotografējis pats, taču tās ir manas, respektīvi tās esmu iegādājies un ir manā kolekcijā. Šīs fotogrāfijas es noskanēju un ielādēju Vikipēdijā, pievienojot atbilstošajiem rakstiem. Tām pievienoju savu veidni tāpēc, ka tās ir mans īpašums. Tāpat man ir daudzas vecas fotogrāfijas par Rīgu un citām pilsētām. Kā man pareizāk rīkoties tagad? Uzskatu, ka muļķīgi būtu dzēst viņas ārā, jo tās nav pārkopētas no citu īpašnieku īpašumiem (grāmatām, lapām u.c.), bet šajā gadījumā tās ir manas.--Lidingo 09:40, 26 februārī, 2011 (UTC)

Atbildēju tavā diskusijā. --ScAvenger 11:34, 26 februārī, 2011 (UTC)

Krustpils—Jēkabpils tilts[labot pirmkodu]

Piedod, ja vari, lūdzu,pievieno koordinātas. Redzēju, ka citiem tiltiem tādas ir pievienotas, es nemāku to izdarīt. ar cieņu, --Lidingo 20:16, 26 februārī, 2011 (UTC)

Tas vispār bija mūsu ģeogrāfijas speciālistiem jāprasa, bet apskatīšos. --ScAvenger 20:18, 26 februārī, 2011 (UTC)
Ieliku jaunā tilta koordinātas, jo tas, cik saprotu, tika uzcelts praktiski vecā tilta vietā. --ScAvenger 20:39, 26 februārī, 2011 (UTC)
Blakus, gandrīz vecajā vietā--Lidingo 13:03, 27 februārī, 2011 (UTC)
Attiecībā uz koordinātām droši vien nebūtiski (tilts tāpat nav punktveida objekts). --ScAvenger 13:37, 27 februārī, 2011 (UTC)
Kas būtu vēl jāpapildina šajā rakstā? (kategorijā kā nepabeigts raksts) Ar cieņu,--Lidingo 17:03, 28 februārī, 2011 (UTC)
Šķiet, par aizmetni vairs nav uzskatāms (protams, tas nenozīmē, ka nevarētu papildināt). --ScAvenger 18:21, 28 februārī, 2011 (UTC)

= request of translation for en:Mérida, Venezuela, and en:Feria del Sol (Mérida) in Latvian..thank you so much--Lodewijk Vadacchino 11:19, 27 februārī, 2011 (UTC)[labot pirmkodu]

Good Evening to you, Greeting from Calabria and from Venezuela, write you, if kindly you translate the article of Mérida in Latvian, on the base of the English....and if kindly you could translate in Lavian the Feria del Sol, festival typically of this Maravillouse City, that is receiving great international success. In Change I will translate you in Italian, Spanish and other Italian dialects on Wikipedia, an article of your interest, I deal me with biographies, history, some religion and geography, and other gendres. I am sure that we will find us in full accord. In a wait him of one certain answer of yours I thank you in advance of true heart.Thanks So Much--Lodewijk Vadacchino 11:19, 27 februārī, 2011 (UTC)

this is my simple gift for you a Most Famous Song on Mérida with most Famous Merideña on The World Miss Univers 2009 Stefania Fernandez--Lodewijk Vadacchino 11:19, 27 februārī, 2011 (UTC)

Jēkabpils[labot pirmkodu]

Kā izsecinājām, Krustpils-Jēkabpils tiltam pāri gāja platsliežu dzelzceļš. Vai es drīkstu to labot rakstā "Jēkabpils" arī? (tur to es pats nerakstīju)--Lidingo 13:06, 27 februārī, 2011 (UTC)

Droši (es vēl salikšu savas atsauces tajā tilta rakstā). --ScAvenger 13:37, 27 februārī, 2011 (UTC)
Izlaboju--Lidingo 14:47, 27 februārī, 2011 (UTC)
Lidingo, Vikipēdijas pamatideja taču ir, ka katrs var labot ko patīk, neprasot atļauju no tā kurš rakstu izveidojis ;) ~~Xil (saruna) 19:34, 27 februārī, 2011 (UTC)

Gaisa tilts[labot pirmkodu]

Man ir tāds jautājums vai jēdziens "gaisa tilts" ir sinonīms viaduktam? Un kuru jēdzienu izmanto pārsvarā? --Dark Eagle 09:17, 1 martā, 2011 (UTC)

Pēc Eiropas terminoloģijas ir sinonīmi, bet vakarā paskatīšos vēl literatūrā (man liekas, ir kāda smalka starpība). --ScAvenger 09:29, 1 martā, 2011 (UTC)
Ok, gaidīšu atbildi, jo gribas izveidot rakstu viadukts/g. tilts, bet nezinu ar ko sākt --Dark Eagle 09:43, 1 martā, 2011 (UTC)
Pēc vairāku vārdnīcu izskatīšanas šķiet, ka labāk lietot kā pamatnosaukumu "viadukts". Tas definēts kā tilts virs aizām, dziļām gravām, ielejām vai citiem ceļiem vai dzelzceļiem; arī tiltam līdzīga virszemes inženierbūve augsta uzbēruma aizstāšanai. Nekur neatradu kā sinonīmu gaisa tiltu, tas liekas vairāk tāds neoficiāls termins. "Militāro jēdzienu vārdnīcā" par gaisa tiltu vispār tiek saukta aviācijas trase ielenktas pilsētas apgādei vai ielenkta karaspēka evakuācijai. --ScAvenger 17:16, 1 martā, 2011 (UTC)
Krievu Vikipēdijā atradu 2 rakstus: ru:Путепровод un ru:Виадук... manuprāt 1. būs gaisa tilts, bet otrs viadukts --Dark Eagle 19:22, 1 martā, 2011 (UTC)
Pirmais būs šaurāks jēdziens — ceļa pārvads jeb ceļu šķērsojums (ceļu un/vai dzelzceļu krustojums dažādos līmeņos). Viadukts var šķērsot arī visu ko citu, izņemot upes (bet var arī dziļas upju ielejas); tā parasti ir gara būve ar daudziem balstiem. Tilts savukārt ir visplašākais apkopojošais termins. Daudzviet šie termini zināmā mērā pārklājas. Specializētas literatūras gan nav pie rokas. Tas viss, protams, netraucē veidot rakstu, kuru vēlāk varēs precizēt. --ScAvenger 19:42, 1 martā, 2011 (UTC)
Un kā tad vārdu Путепровод var iztulkot latviski? --Dark Eagle 19:51, 1 martā, 2011 (UTC)
Tā arī tulko — ceļa pārvads (arī kā viadukts). Pilnai laimei vēl jau ir arī estakāde :) --ScAvenger 19:54, 1 martā, 2011 (UTC)
Nu izveidoju aizmetni, uzmet skatienu..) --Dark Eagle 20:26, 1 martā, 2011 (UTC)
Iesākumam būs labi. --ScAvenger 20:40, 1 martā, 2011 (UTC)
Bet kā tos klasificēt? en, ru - pēc konstrukcijas vai struktūras, manuprāt pēc konstrukcijas būs labāk --Dark Eagle 20:57, 1 martā, 2011 (UTC)
Labāk droši vien pēc konstrukcijas, bet tās klasifikācijas jau arī stipri pārklājas. --ScAvenger 21:00, 1 martā, 2011 (UTC)
Nu jau gan - gaisa tilts ir sinonīms, nevis žargons, re šeit piemēram: [1] ~~Xil (saruna) 23:17, 1 martā, 2011 (UTC)
Nu tad drīzāk tas ir sinonīms vārdam viadukts --Dark Eagle 00:12, 2 martā, 2011 (UTC)
Es jau arī nesaku, ka gaisa tilts ir nelietojams žargons, vienkārši izskatīju četras nopietnas skaidrojošās vārdnīcas un nevienā tas nebija pieminēts, no kā secinu, ka tas ir sadzīvē, nevis tehnikā lietojams jēdziens (tā teikt, sadzīvisks sinonīms viaduktam). Sk. kaut vai būvju klasifikāciju — tur ir tilti, viadukti, ceļa pārvadi. --ScAvenger 05:19, 2 martā, 2011 (UTC)

Tev Vikipēdijā piereģistrētais e-pasts vēl strādā? --GreenZeb (diskusija) 18:17, 3 martā, 2011 (UTC)

Strādā, tikai skatos pareti. --ScAvenger 18:18, 3 martā, 2011 (UTC)

Apakšveidnes[labot pirmkodu]

Varbūt tu zini, kā var atrast apakšveidnes? --Lidingo 20:16, 3 martā, 2011 (UTC)

Tu domā veidnes, kas izmantotas citās veidnēs? Atverot veidnes rediģēšanu, pašā apakšā ir tajā izmantoto citu veidņu saraksts. --ScAvenger 20:28, 3 martā, 2011 (UTC)
Es domāju Veidne:Transporta maršruta infokaste, apakšā zem tās rakstīts apakšveidne. Kā to var dabūt gatavu? (atrast neizdodas)--Lidingo 20:35, 3 martā, 2011 (UTC)
Ā, tas paredzēts, lai infokastē varētu ielikt citu paštaisītu veidni. Piemēram, šeit infokastes apakšā ielikti pārējo maršrutu cipariņi; visas apakšveidnes ir šeit. --ScAvenger 20:41, 3 martā, 2011 (UTC)
Pateicos!--Lidingo 20:57, 3 martā, 2011 (UTC)
Veidni es izveidoju, bet tagad šeit parādījās mana lapa. Kā to tagad dabūt ārā?--Lidingo 21:15, 3 martā, 2011 (UTC)
Tagad viss ok ;) --Dark Eagle 21:26, 3 martā, 2011 (UTC)
Paldies!--Lidingo 21:28, 3 martā, 2011 (UTC)

Sveiks! Ielādējot kartes fragmentu, kāda licence jāliek klāt, lūdzu? Baidos izdarīt atkal nepareizi--Lidingo 16:00, 5 martā, 2011 (UTC)

Uz kartēm attiecas tas pats autortiesību likums, kas uz pārējiem darbiem. Pilnīgi brīvi var izmantot kartes, kuru autors miris pirms vairāk kā 70 gadiem (veidne {{NA-70}}). Par to ir daudz runāts, piemēram, šeit. --ScAvenger 00:57, 6 martā, 2011 (UTC)
Redz, labi, ka paprasīju. Es gribēju augšuplādēt Jēkabpils kartes Bebru ielas mikrorajons fragmentu, bet tad nekā--Lidingo 10:03, 6 martā, 2011 (UTC)
Jāņa sētas kartes nevar likt pavisam noteikti. Daži advancēti lietotāji mums kartes zīmē paši, piemēram, Attēls:Verman park Riga map.jpg vai Kategorija:Rīgas apkaimju kartes. --ScAvenger 10:23, 6 martā, 2011 (UTC)
Starp citu: Attēla diskusija:1. klase Krustpils pamatskolā.jpg.--FRK (runas/darbi) 10:24, 6 martā, 2011 (UTC)

Atvaino par 1600 Pa rakstā "Heroīns". Man nešķita tas būtiski. Laikam turpmāk rakstot par narkotiskajām vielām vajadzētu sākumā pakonsultēties ar Tevi, jo es ķīmiju un fiziku nepārzinu. --GreenZeb (diskusija) 21:40, 9 martā, 2011 (UTC)

Tas ir visai būtiski, jo varēja saprast, ka domāti normālie apstākļi, kaut gan tā temperatūra attiecas uz stipri pazeminātu spiedienu (tad vielas mēdz vārīties daudz zemākā temperatūrā). Jābūt precīziem :) --ScAvenger 21:53, 9 martā, 2011 (UTC)

Par interwikifikāciju[labot pirmkodu]

Man ir tāds jautājums: vai Latvieši Wikipēdijā ir Boti? Es, cik - 3 dienas, jau gaidu kād citos WP sadalījumos rādīsies latviešu interwiki, šādos rakstos: Dižraibais dzenis, Tītiņš, Melnā dzilna, Dzilnu dzimta‎, Zaļā dzilna. Jūs man varat dot tādu botu vārdus, kuri nodarbojās ar interwikifikāciju? Afro-Braz-Ilian talk 12:34, 24 martā, 2011 (UTC)

Ieliec latvisko starpviki saiti atbilstošajā angļu rakstā, tad boti parasti neliek uz sevi ilgi gaidīt. --ScAvenger 12:38, 24 martā, 2011 (UTC)
Jā tik tiešām, kas ir ar šiem botiem? DEK, kas ir ar Tavu botu? Dažkārt vispār starpviki paliek nesaliktas. Normālā situācijā nevajadzētu pašam likt starpviki saites citās angļu vikipēdijā. --GreenZeb (diskusija) 12:42, 24 martā, 2011 (UTC)
Viens no latviskajiem saišu licējiem botiem ir DaBot, bet vairumā gadījumu pietiek uzticēties angļiem. Vakar uzrakstīju rakstiņu un bots bija klāt pēc padsmit minūtēm. --ScAvenger 12:44, 24 martā, 2011 (UTC)
Kāpēc gan šim rakstam, kas ir uztaisīts vēlāk par šo vakardien taisīto, ir latviešu starpviki, bet tam otram vēl joprojām nav? Jau minētais Dižraibais dzenis vispār ir uztaisīts pirms trim dienām, bet nekādas botu aktivitātes. :( --GreenZeb (diskusija) 12:58, 24 martā, 2011 (UTC)
Es pieļauju, ka tiem otriem rakstiem ir neprecīzas starpviki saites citās Vikipēdijās. Cik man zināms, visbiežāk boti salīdzina starpviki visās Vikipēdijās, pirms tos ieliek, ja kaut kas neatbilst, tad neliek. --91.188.52.76 13:05, 24 martā, 2011 (UTC)
Jā labāk iespraust latviešu iWiki angļu saitē(?), tad ok. Ļoti interesanta ir tāda lieta, kad es esmu uzrakstījis tos rakstus boti nekādīgi neesot reaģējoši, bet kād izveidoju jaunu kategoriju bots ir nu te klāt nepagāja pat stunda, ļoti interesanti. Nu tas nekas, parasta maza niansīte. Tat likšu iWiki: lv angļu WP. Paldies par palīdzību! Afro-Braz-Ilian talk 13:06, 24 martā, 2011 (UTC)
Dažreiz boti par mēnešiem ilgi neliek (piemēram pēc 5 mēnešu ilgas botu nedarbošanās nācās pašam ielikt). Tā tas ir bijis vēl daudz citas reizes. Kategorijām arī daudzrezi ilgi neliek, bet tas vēl būtu ciešami.--FRK (runas/darbi) 17:25, 24 martā, 2011 (UTC)

Sveiks! jautājums varbūt nav īsti vietā, bet vai tu gadījumā nelieto šo programmu? Ieinstalēju, bet nesanāk rakstīt latviešu valodā (neatpazīst garos patskaņus un mīkst. līdzskaņus--Lidingo 12:56, 25 martā, 2011 (UTC)

Nelietoju vis. Ja vajag vienkārši bildē pierakstīt vai nomainīt tekstu, lietoju parasto Windows Paint, tajā ar latviešu burtiem nav problēmu. Smalkākiem darbiem pielietoju GIMP vai veco labo Metacreations Painter, bet ar latviešu burtiem tie nav draugos. --ScAvenger 14:59, 25 martā, 2011 (UTC)

Varu tevi paprasīt paskatīties uz šo rakstu un pateikt, ar ko vēl varētu šo rakstu papildināt? ;) --Dark Eagle 17:58, 2 aprīlī, 2011 (UTC)

Ar foto, protams (ja ir iespēja pašam nofotografēt). --ScAvenger 17:07, 3 aprīlī, 2011 (UTC)
varbūt palīdzēsi man saprast dažus jēdzienus no {{tilta infokaste}}, piem., Maksimālā slodze, Klīrenss un ko var uzskatīt par posmu un balstu --Dark Eagle 17:36, 3 aprīlī, 2011 (UTC)
Maksimālā slodze ir slodze tonnās, ko tilts var droši izturēt; klīrenss, visticamāk, ir attālums no tilta apakšas līdz zemei (vai ūdenim), varbūt arī transportlīdzekļu augstums, kādi var droši braukt pa pārvada apakšu. Parasti gan terminu klīrenss lieto attiecībā uz automašīnām. Balsti un posmi — neesmu tiltu būvētājs, bet cilvēki no malas ar balstiem saprot tās būves daļas, uz kā balstās laidumi (t.i., parasti, kā minimums, divi balsti); posmu skaits būs atkarīgs no balstu skaita (balstu skaits mīnus viens). --ScAvenger 17:49, 3 aprīlī, 2011 (UTC)
Par klīrensu sk. arī šeit. --ScAvenger 17:53, 3 aprīlī, 2011 (UTC)

Varbūt vari, ja ir laiciņš, apskatīt šito attēlu (attiecīgais fails en wiki) (vai var lietot kādu no "PD-..." veidnēm (cik noprotu, tad mums angļiem atbilstošās veidnes nav; un {{PD}} man likās neatbilstošs).--FRK (runas/darbi) 18:24, 3 aprīlī, 2011 (UTC)

Kā tad nav — {{PD-USA}}. --ScAvenger 18:26, 3 aprīlī, 2011 (UTC)
Toč :), kā Kikos saka: "laikam brilles jāpēk jaunas". Paldies un atvaino par traucējumu. --FRK (runas/darbi) 18:29, 3 aprīlī, 2011 (UTC)
:D Kurš tad var visas veidnes no galvas zināt? --ScAvenger 18:30, 3 aprīlī, 2011 (UTC)
Da nē, es vēl atceros, ka to kategoriju skatījos un ieraudzīju {{PD-USGov}}, bet man vajadzīgo gan neieraudzīju :)--FRK (runas/darbi) 18:32, 3 aprīlī, 2011 (UTC)

valutas.info[labot pirmkodu]

Paldies, izlaboju tavas norādītas kļūdas.ValutasInfo 20:54, 23 maijā, 2011 (UTC)

Vienmēr laipni... --ScAvenger 21:07, 23 maijā, 2011 (UTC)

Raksts PC video sistēma[labot pirmkodu]

Lieciet mani mierā ar saviem principiem! Liels paldies par to, ka jūs ir tik uzmanīgs, bet kāpēc jums pašam nepalidz un neizlabot tas kļūdas? Es taču nevaru izlabot visu vienā mirklī! Paldies par uzmanību. Diana cat 21:31, 28 maijā, 2011 (UTC)

Varbūt labāk tomēr rakstīt valodā, kuru protat? Vikipēdijai ir arī citu valodu sadaļas. Kāda jēga no tā automātiskā tulkojuma, ja rezultāts der labākajā gadījumā humora vakaram? Vienā mirklī, protams, nevar izlabot, bet var taču rakstīt pamazām un uzreiz pareizi, nevis iemest garu tekstu Google Translate vai tamlīdzīgā servisā un tad noņemties ar salabošanu (arī to var darīt, bet Wordā vai citā teksta redaktorā un Vikipēdijā ielikt gatavu rakstu). Es bieži mēdzu izlabot kļūdas, bet šis ir gadījums, kad jāraksta praktiski pilnīgi no jauna. Tur nav ko labot — viss ir viena vienīga kļūda. --ScAvenger 18:50, 28 maijā, 2011 (UTC)

Baznīcas[labot pirmkodu]

Sveiks! Varbūt zini, vai ir speciāla infokaste Baznīcas jeb varbūt zini, ka to uztaisīt?--Lidingo 16:04, 29 maijā, 2011 (UTC)

Baznīcām infokastes pagaidām nav; iespējams, var modificēt {{Augstceltnes infokaste}} (ja domāta celtne, nevis organizācija). --ScAvenger 21:20, 29 maijā, 2011 (UTC)
Tieši tā. --Digital1 21:30, 29 maijā, 2011 (UTC)
To arī izmantoju, bet tur nav dažu lietu, ko varētu infokastē minēt--Lidingo 06:48, 30 maijā, 2011 (UTC)
Ja vajag, varu uztaisīt (tik ne šorīt; bet tuvāko dažu dienu laikā). A kādi lauki ir vēl vajadzīgi?--FRK (runas/darbi) 08:12, 30 maijā, 2011 (UTC)

PD-Italia[labot pirmkodu]

Kas tā par licenci? Vai attēlus ar šādu licenci latviešu Vikipēdijā var lietot? --GreenZeb — 2011. gada 22. jūnijā, plkst. 13.22 (UTC +3)

Vajadzētu tā kā.--FRK (runas/darbi) 10:31, 22 jūnijā, 2011 (UTC)
Mums ir veidne {{PD-Itālija}}, kas gan, izskatās, nav gluži analoģiska, jo augstāk minētajā ir runa par 70 gadiem pēc autora nāves. Jebkurā gadījumā attēlus ar to itāļu licenci mierīgi var lietot. --ScAvenger 11:59, 22 jūnijā, 2011 (UTC)

VUGD un Sunpurņi[labot pirmkodu]

Paldies, ka norādīji uz šo saistību, nebiju pamanījis. ;) Bet Sunpurnis arī nešķiet prasts vandalis, viņa devums ir kaut cik sakarīgs. Es tik tiešām ticu, ka VUGD ir nevainīgs. Ja viņš kaut ko darīja ne tā vai no bēdīgi slaveno Sunpurņu kontiem, tad viņam bija iemesls tā darīt, tas nebija vienkārši vandalisms izklaides nolūkos.

Man patīk kā VUGD cīnās ar mašīntulkojumiem, neviens cits latviešu Vikipēdijā to tā nedara. Lūdzu, neļauj tām ļaunajām draudu e-pasta vēstulēm no VUGD aptumšot prātu. Viņš varētu izrādīties ļoti nozīmīgs Vikipēdijas papildinātājs nākotnē.

Un paskaties arī šo. Jau agrāk kāds ir mēģinājis VUGD iegāzt. Nevar būt, ka šo rakstīja viņš pats vai viņa bots. --GreenZeb — 2011. gada 29. jūnijā, plkst. 05.31 (UTC +3)
Šis lietotājs no sākta gala (pagājušā gada novembra, ja nemaldos) ir bijis visai dīvains. Lai pats atskaitās, ko sastrādājis. It sevišķi, kādēļ reģistrējies ar Feena e-pastu (sīkāk šeit sadaļas beigās). Mūžīgā ņemšanās ap to smilšu kasti arī sāk apnikt — ir vairākas reizes paskaidrots par personīgo smilškasti, uztaisīta sarkanā saite, kas tikai jānospiež, bet kā pret sienu. Man nekas nav pret viņu (tomēr viens no nedaudzajiem lietotājiem, kas raksta par eksaktām tēmām) un tos e-pastus es sen esmu aizmirsis, bet, ja tikušas savārītas ziepes globālā mērogā, tad lai pats atbild par sekām. Pieaudzis cilvēks galu galā, ja jau mācās par ķīmiķi. --ScAvenger 04:26, 29 jūnijā, 2011 (UTC)
Jā, par to smilšu kasti un darbošanos ne vienmēr no pamatkonta es piekrītu. Gribēju pats viņam aizrādīt, bet tad redzēju, ka kāds jau to izdarījis. --GreenZeb — 2011. gada 29. jūnijā, plkst. 10.18 (UTC +3)

Par halucinogēniem[labot pirmkodu]

Viens no maniem mērķiem Vikipēdijā bija rakstīšana par psihotropiskajām vielām, it īpaši haluciogēniem. es labprāt šo darītu, bet es sastopos ar nereālu ķīmijas zināšanu trūkumu, tulkojot rakstus no angļu Vikipēdijas. Acīmredzot mana interese par ķīmiju nav salīdzināma ar interesi par narkotikām, bet tas vispār ir ļoti dīvaini, kā šīs lietas var saistīt — vai ne tā? :)

Es tagad uztaisīju rakstu par psilocibīnu, lūdzu, paskaties un precizē, ja ir kaut kas precizējams un papildināms no angļu Vikipēdijas, jo es galvenokārt rakstīju no tekstiem latviešu avotiem, ne teksta angļu Vikipēdijā. Varbūt ir kāda ķīmiskā informācija, ko vajadzētu obligāti pieminēt (kādā ķīmiskā grupā viela vai kušanas/viršanas temperatūra, ko man ir grūtības atrast utt.). Ja es vēl joprojām būšu un taisīšu aizmetņus par šīm lietām, tad, lūdzu, pieskati arī tos. --GreenZeb — 2011. gada 6. jūlijā, plkst. 12.23 (UTC +3)

Ir tīri labi arī no ķīmijas viedokļa; cik varēdams, protams, papildināšu. Jāatceras, ka narkotikas ir visai slidena tēma, kur atsauču nekad nevar būt par daudz, turklāt avotiem vajadzētu būt pēc iespējas nopietniem, ne tādiem, kā bongs.lv. --ScAvenger 18:02, 6 jūlijā, 2011 (UTC)
Paldies par labojumiem! Es varu atgriezt "ieteicamā maksimālā deva" (tas ir, deva, ko nevar uzskatīt par pārdozēšanu), ne vienkārši "maksimālā deva", jo tā izklausās pēc tā, cik cilvēkam vispār ir iespējams uzņemt? --GreenZeb — 2011. gada 6. jūlijā, plkst. 22.32 (UTC +3)
Pagaidām ierakstīju "relatīvi drošā" deva. "Ieteicamā" var rakstīt par kādiem vitamīniem, nevis šādām vielām :) --ScAvenger 19:36, 6 jūlijā, 2011 (UTC)
Ak tā gan. Ok. --GreenZeb — 2011. gada 6. jūlijā, plkst. 22.48 (UTC +3)

Fototipija[labot pirmkodu]

Paldies, ka labojat manas kļūdas. Literatūru šajā sakarā atrast grūti, bet tā kā uzrakstīju rakstu par grafiku, tad nolēmu paplašināt arī par tās tehnikām, lai gan tie sanāk kā aizmetņi, vismaz pagaidām. Jutību ar jūtību tiešām sajaucu, bet gaismjutīgs hroma slānis gan bija minēts vārdnīcā. Paldies.--Lidingo 07:52, 13 jūlijā, 2011 (UTC)

Nav jau ne vainas, vienkārši, cik man zināms, metāliskais hroms nav gaismjutīgs elements un citās vikipēdijās bija rakstīts par dihromātiem (hromskābes sāļiem). Droši vien vārdnīcā bija domāts hromu saturošs slānis. Un jutību ar jūtību visi jauc :) --ScAvenger 08:45, 13 jūlijā, 2011 (UTC)

Palīdzi, lūdzu rakstos Hugo Grotuss un Ansis Cīrulis sakārtot veidnēs datumus, nesanāk man--Lidingo 12:15, 16 jūlijā, 2011 (UTC)

Paldies! Kāpēc tie 128 gadi parādās?--Lidingo 12:48, 16 jūlijā, 2011 (UTC)
Nevar sākt apakšveidni vienkārši ar gadu, jālieto vai nu {{Miršanas datums un vecums}} (šajā veidnē jāiekļauj arī dzimšanas datums) vai vienkārši {{Dat}}, tad vecums netiks rēķināts. Pie dzimšanas datuma parādās gadi kopš dzimšanas. --ScAvenger 12:51, 16 jūlijā, 2011 (UTC)
Paldies--Lidingo 12:55, 16 jūlijā, 2011 (UTC)

Par pasaulē mazāko armiju.[labot pirmkodu]

Vatikāns - par aizsardzību atbild Itālija. Šveices gvarde darbojas kā policija. --Guntars Strazdins 07:29, 7 augustā, 2011 (UTC)

Paldies, skaidrs. Derētu tomēr dabūt kādu atsauci, ka tā Antigvas un Barbudas armija ir tiešām vismazākā, nevis tikai, ka cipars ir tieši tāds. --ScAvenger 14:26, 7 augustā, 2011 (UTC)
Nu to skaitli dabū sarakstot no tā izdevuma datus tabulā. Te būs --Guntars Strazdins 15:39, 7 augustā, 2011 (UTC)
Labi, šķiet, ka ar to pietiks. --ScAvenger 15:52, 7 augustā, 2011 (UTC)

Divas lietas - info nav pa taisno ņemta no enciklopēdijas, pārveidota saprotamā formā, paņemta esošā info! Otrkārt vai pa lielam ir viss ok, varētu turpināt pievienot par pārējiem elementiem info!

Protams, tad nav ne vainas (sīkās kļūdiņas izlaboju), paldies! --ScAvenger 19:52, 9 augustā, 2011 (UTC)

Informācija-autortiesības[labot pirmkodu]

Sveiks! Uztaisīju jaunu veidni {{Informācija-autortiesības}}. Tur pagaidām tas teksts nav tas pats izcilākais, ko Tev noteikti vajadzētu pielabot (varētu sarakstīt visu, ko Tu parasti raksti diskusijās). Ir doma par vairāku attēlu aizrādījumu/brīdinājumu vai kaut ko tādu, bet to, kad man būs vairāk laiciņa (tāpat ir doma par vēl dažiem uzlabojumiem, kas pašlaik nav tik būtiski).--FRK (runas/darbi) 08:16, 13 augustā, 2011 (UTC)

Paldies, sen bija laiks (man kaut kā bija slinkums, tomēr individuāli katru "klientu" apstrādāt arī ir darbietilpīgi). --ScAvenger 18:52, 13 augustā, 2011 (UTC)

Brīdinājums[labot pirmkodu]

Ja tur kāds kaut ko traku ir uzrakstījis, ka jāaizsargā redzamība, mums ir arī tam paredzēta veidne diskusijām — {{Personiskā aizskāruma brīdinājums}}. ;) --GreenZeb — 2011. gada 10. septembrī, plkst. 18.24 (UTC +3)

Aha, to es biju piemirsis. Tur gan nekā īpaši diskutējama nebija — kāds bija izlicis pilnīgi nevietā savu "dvēseles sāpi" un beigās arī e-pasta adresi. Paslēpu tekstu viņa paša labad. --ScAvenger 16:48, 10 septembrī, 2011 (UTC)

Infokastes[labot pirmkodu]

Sveiks! Vai ir kādi paraugi, kā var izveidot jaunu infokasti?--Lidingo 18:38, 16 septembrī, 2011 (UTC)

Principā tā ir tāda pati veidne, kā jebkura cita. Iesākumam var ņemt kādu gatavu līdzīgu infokasti, pārkopēt vikitekstu jaunā veidnē un pārveidot. Tikai nevajag sākt ar kaut ko pārāk sarežģītu. --ScAvenger 18:42, 16 septembrī, 2011 (UTC)
Šo arī var palasīt, ja tas nav vēl izdarīts. --ScAvenger 18:44, 16 septembrī, 2011 (UTC)

Par Lietotāja diskusija:159.148.93.185‎[labot pirmkodu]

Vai ir jēga šādus čibrikus brīdināt? Tikai pa tukšo tērējam serveru resursus ;) Un ar mūžīgo bloķēšanu mūsu laikos nevienu tā sevišķi jau nevar sabaidīt, jo biežāk galu galā iznāk kā man, kad izrādījās, ka mana mājas IP adrese norvēģu vikipēdijā uz pusgadu nobanota :D 2 vai 24 stundu bans un miers mājās. --Kikos 10:28, 19 septembrī, 2011 (UTC)

Mēs par šo lietu diskutējām šeit un pie īsta kopsaucēja netikām. Ja čibriks ir jau acīmredzami licies mierā, varētu iztikt arī ar brīdinājumu priekšdienām, jo, ja viņš atgriezīsies pēc pāris dienām, tad vismaz brīdinājumu izlasīs, bet, ka bijis bloķēts, nemaz nezinās. Parasti, ja šāds gadījums ir vēlu vakarā, tad var arī nobloķēt, lai pa nakti, kamēr neviena nav, neturpina cūkoties. --ScAvenger 10:39, 19 septembrī, 2011 (UTC)
Lūk, ja tiek pieķerts pie rokas, tad ir jēga bloķēt, lai mazāk drazu rastos. --ScAvenger 13:47, 19 septembrī, 2011 (UTC)

Pēdējais brīdinājums[labot pirmkodu]

Laikam nesapratu šo izmaiņu. Varbūt bija vajadzīga. Man atcelt manu Tavu atcelto? --GreenZeb — 2011. gada 5. oktobrī, plkst. 19.49 (UTC +3)

Viņš pēc tava brīdinājuma pamanījās ielikt vēl vienu līdzīgu rakstu Krote, bet pieņemsim, ka pa tām dažām minūtēm sākotnējo brīdinājumu varēja nepaspēt apskatīt un piedosim :) --ScAvenger 16:53, 5 oktobrī, 2011 (UTC)
Atvainojos. Atcēlu. Vari iedot brīdinājumu man, ja vēlies. --GreenZeb — 2011. gada 5. oktobrī, plkst. 19.57 (UTC +3)
Nevēlos gan — par ko? Vispār mēs, iespējams, par daudz ieslīgstam tajos brīdinājumos. --ScAvenger 17:13, 5 oktobrī, 2011 (UTC)

Zvaigzne[labot pirmkodu]

Autortiesību zvaigzne
Par ilglaicīgo darbu ar attēlu autortiesību sakārtošanu.--FRK (runas/darbi) 07:19, 8 oktobrī, 2011 (UTC)
Paldies :) kādam tas vezums ir jāvelk... --ScAvenger 07:22, 8 oktobrī, 2011 (UTC)

Ещё одна просьба, теперь про Мета-вики[labot pirmkodu]

Приветствую! Я вот тут написал ещё одну просьбу. Тоже прошу содействия ;) --Kaganer 16:58, 18 oktobrī, 2011 (UTC)

Я видел Вашу просьбу — насколько смогу, помогу, однако я не столь силен в английском, чтобы сделать это качественно. Тут по истории правок видно, кто у нас главные переводчики в Мета-вики :) --ScAvenger 17:46, 18 oktobrī, 2011 (UTC)
Глаза боятся, а руки делают. Там всё очень несложно, вообще-то говоря. Ну, хорошо, позовём Geimeris-а... --01:03, 21 oktobrī, 2011 (UTC)
И вообще, вы - почти последние: эстонцы и литовцы "отстрелялись" ;) --Kaganer 11:39, 21 oktobrī, 2011 (UTC)

Man ļoti vajag personīgo konsultāciju Tava nespama e-pastā. :) Lūdzu. Cerams, ka līdz 23.30 Tu varēsi tur ieiet, un mēs varēsim sarakstīties. Ērtāk to būtu darīt Skype, bet laikam Tu tur neesi. --GreenZeb — 2011. gada 27. oktobrī, plkst. 22.19 (UTC +3)

Ir jau darīts :) --ScAvenger 19:25, 27 oktobrī, 2011 (UTC)

Article requests[labot pirmkodu]

Do you do article requests in Latvian? If so, would it be alright if you made a short stub on en:Interstate Aviation Committee? It is a body of the CIS that investigates plane crashes. It is important to the Latvian language because Latvia was an observer state to the IAC for several years. Thanks, WhisperToMe 08:22, 28 oktobrī, 2011 (UTC)

Tos "āzus" ar garo ā norakstīju no tās ārējās saites - izskatījās nopietni un ticami. --Kikos 18:11, 30 oktobrī, 2011 (UTC)

Tie man bija iespiedušies atmiņā, bet pārbaudīju vēl pēc vārdnīcām — visur ir ar īso. Sk. arī šeit. --ScAvenger 18:16, 30 oktobrī, 2011 (UTC)

Vikisaites[labot pirmkodu]

Kāpēc "nevajag vikisaitēs likt angļu rakstus", ja tekstā minēta specifiska lieta, par kuru latviski raksta nav un varbūt nekad nebūs ? --Asterisks 08:27, 17 novembrī, 2011 (UTC)

Tāpēc, ka šī ir latviešu valodas vikipēdija. Tādas saites varbūt ar likt pie ārējām saitēm, bet tur nav ierasts likt saites uz Vikipēdiju. Ja ieliek saiti uz citas valodas Vikipēdiju, tas maldina lasītāju, kurš domā, ka tur apakšā ir tāds raksts. Arī redaktori tādā gadījumā palaidīs garām faktu, ka šāda raksta latviski nav. Šeit par to, kā pieņemts angliskajā versijā. --Papuass 08:36, 17 novembrī, 2011 (UTC)
Ā, nu tad vislabākā laikam kombinētā metode kā tajās angļu vadlīnijās --Asterisks 09:05, 17 novembrī, 2011 (UTC)
Par šo mēs jau sen runājām. Ir arī taisnība, ka par šādām specifiskām lietām neviens lāgā nerakstīs, tāpēc tiešām var iekavās ielikt saiti uz angļu rakstu, bet noformēt to tāpat kā latvisko iekšējo saiti nevajag. --ScAvenger 09:13, 17 novembrī, 2011 (UTC)
Domāju ka jā - kombinēto metodi var izmantot, bet to vajadzētu darīt pēc iespējas mazāk. --Papuass 09:15, 17 novembrī, 2011 (UTC)

Tas en:Diisopropyltryptamine nosaukums tāds dīvains. Kā viņu latviešu valodā atveidot? Es viņu atveidoju šeit kā "Diisopropiltriptamīns", bet tas nešķiet pareizi. --GreenZeb — 2011. gada 24. novembrī, plkst. 19.03 (UTC +2)

...izopropil..., bet citādi pareizi. Divi "i" blakus ķīmiskos nosaukumos nav nekas neparasts. --ScAvenger 17:13, 24 novembrī, 2011 (UTC)

5 gadi Vikipēdijā![labot pirmkodu]

Es apsveicu ar pieciem gadiem Vikipēdijā! Man pašam tūlīt paliks 5 gadi. :) Tu man palīdzi ar visādiem rakstiem un visu, visiem citiem lietotājiem arī palīdzi — gribēju apsveikt. Protams, Vikipēdijā nekādas baigās dāvanas nevar piešķirt, tā kā rakstiskis sveiciens. ;D --GreenZeb — 2011. gada 27. novembrī, plkst. 01.55 (UTC +2)

Pievienojos apsveikumiem.--FRK (runas/darbi) 06:50, 27 novembrī, 2011 (UTC)
Paldies :) Laiks skrien sasodīti ātri, lai cik nodrāzti tas arī neizklausītos. --ScAvenger 08:35, 27 novembrī, 2011 (UTC)

Trankvilizatori[labot pirmkodu]

Tad Tu piekrīti pārvietošanai? :) --GreenZeb — 2011. gada 30. novembrī, plkst. 00.46 (UTC +2)

Jā, labāk lai ir "nomierinošie līdzekļi" (nedaudz koriģējot raksta saturu). --ScAvenger 03:33, 30 novembrī, 2011 (UTC)
Es pat neredzēju, ka teksts tomēr tik ļoti neatbilst. :/ Es ceru, ka Tu pats labāk izkorigēsi, tā kā Tava profesionālā darbība ar zālēm saistīta? --GreenZeb — 2011. gada 1. decembrī, plkst. 02.51 (UTC +2)
Izkoriģēšu, tikai vispirms sameklēšu piemērotu literatūru. --ScAvenger 05:18, 1 decembrī, 2011 (UTC)