F1 Grand Prix saraksts

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Zemāk uzskaitīti visi jebkad oficiāli notikušie Formula 1 Grand Prix. Grand Prix franču valodā nozīmē "lielā balva".

Saraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ar trekninātu tekstu norādītas deviņpadsmit 2020. gada sezonas sacīkstes.

Nr. Nosaukums Gadi Skaits
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste 70. jubilejas Grand Prix 2020 1
2 Valsts karogs: Apvienotie Arābu Emirāti Abū Dabī Grand Prix 2009–2020 12
3 Valsts karogs: Argentīna Argentīnas Grand Prix 1953–1959; 1960; 1972–1975; 1977–1981; 1995–1998 20
4 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix 1959–1980; 1984; 1989–1991; 2000–2007; 2012–2019 41
5 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Rietumu Grand Prix 1976–1983 8
6 Valsts karogs: Austrālija Austrālijas Grand Prix 1985–2019 35
7 Valsts karogs: Austrija Austrijas Grand Prix 1964; 1970–1987; 1997–2003; 2014-2020 33
8 Valsts karogs: Azerbaidžāna Azerbaidžānas Grand Prix 2017–2019 3
9 Valsts karogs: Bahreina Bahreinas Grand Prix 2004–2010; 2012–2020 16
10 Valsts karogs: Beļģija Beļģijas Grand Prix 1950–1956; 1958; 1960–1968; 1970; 1972–2002; 2004–2005; 2007–2020 65
11 Valsts karogs: Brazīlija Brazīlijas Grand Prix 1973–2019 47
12 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Dalasas Grand Prix 1984 1
13 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Detroitas Grand Prix 1982–1988 7
14 Valsts karogs: Dienvidāfrika Dienvidāfrikas Grand Prix 1962–1963; 1965; 1967–1980;[1] 1982–1985; 1992–1993 23
15 Valsts karogs: Vācija Eifeļa Grand Prix 2020 1
16 Valsts karogs: Eiropas Savienība Eiropas Grand Prix[2] 1983–1985; 1993–1997; 1999–2012; 2016 23
17 Valsts karogs: Itālija Emīlijas-Romanjas Grand Prix 2020 1
18 Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 1950–1954; 1956–2008; 2018–2019 60
19 Valsts karogs: Indija Indijas Grand Prix 2011–2013 3
20 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Indy 500[3] 1950–1960 11
21 Valsts karogs: Itālija Itālijas Grand Prix 1950–2020 71
22 Valsts karogs: Japāna Japānas Grand Prix 1976–1977; 1987–2019 35
23 Valsts karogs: Kanāda Kanādas Grand Prix 1967–1974; 1976–1986; 1988–2008; 2010–2019 50
24 Valsts karogs: Japāna Klusā okeāna Grand Prix[4] 1994–1995 2
25 Valsts karogs: Dienvidkoreja Korejas Grand Prix 2010–2013 4
25 Valsts karogs: Krievija Krievijas Grand Prix 2014–2020 7
26 Valsts karogs: Ķīna Ķīnas Grand Prix 2004–2019 16
27 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lasvegasas Grand Prix 1981–1982 2
28 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lielbritānijas Grand Prix 1950–2020 71
29 Valsts karogs: Luksemburga Luksemburgas Grand Prix[5] 1997–1998 2
30 Valsts karogs: Malaizija Malaizijas Grand Prix 1999–2017 19
31 Valsts karogs: Maroka Marokas Grand Prix 1958 1
32 Valsts karogs: Meksika Meksikas Grand Prix 1963–1970; 1986–1992; 2015–2019 20
33 Valsts karogs: Monako Monako Grand Prix 1950; 1955–2019 66
34 Valsts karogs: Nīderlande Nīderlandes Grand Prix 1952–1953; 1955; 1958–1971; 1973–1985 30
35 Valsts karogs: Itālija Peskāras Grand Prix[6] 1957 1
36 Valsts karogs: Portugāle Portugāles Grand Prix 1958–1960; 1984–1996; 2020 17
37 Valsts karogs: Bahreina Sahiras Grand Prix 2020 1
38 Valsts karogs: Sanmarīno Sanmarīno Grand Prix[7] 1981–2006 26
39 Valsts karogs: Singapūra Singapūras Grand Prix 2008–2019 12
40 Valsts karogs: Spānija Spānijas Grand Prix 1951; 1954; 1968–1979; 1981; 1986–2020 50
41 Valsts karogs: Šveice Šveices Grand Prix 1950–1954; 1982[8] 6
42 Valsts karogs: Austrija Štīrijas Grand Prix 2020 1
43 Valsts karogs: Itālija Toskānas Grand Prix 2020 1
43 Valsts karogs: Turcija Turcijas Grand Prix 2005–2011; 2020 8
44 Valsts karogs: Ungārija Ungārijas Grand Prix 1986–2020 35
45 Valsts karogs: Vācija Vācijas Grand Prix 1951–1954; 1956–1959; 1961–2006; 2008–2014; 2016; 2018–2019 64
46 Valsts karogs: Zviedrija Zviedrijas Grand Prix 1973–1978[9] 6

Piezīmes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1981. gada Dienvidāfrikas Grand Prix sacīkstes, lai gan norisinājās, tomēr netika iekļautas F1 čempionātā.
  2. Eiropas Grand Prix tika rīkots Vācijā (12 reizes), Spānijā (7),Lielbritānijā (3) un Azerbaidžānā (1).
  3. Indy 500 nosaukumā nebija Grand Prix, tomēr sacīkste tika iekļauta F1 kalendārā no 1950. līdz 1960. gadam.
  4. Visi Klusā okeāna Grand Prix tika rīkoti Japānā.
  5. Visi Luksemburgas Grand Prix tika rīkoti Vācijā.
  6. Peskāras Grand Prix tika rīkots Itālijas pilsētā Peskārā.
  7. Visi Sanmarīno Grand Prix tika rīkoti Itālijā.
  8. 1982. gada Šveices Grand Prix tika rīkots Francijā.
  9. Pēc Ronija Petersona nāves tika atcelts 1979. gada Zviedrijas Grand Prix, un Zviedrijā vairs nav rīkotas Grand Prix izcīņas.