F1 vicečempionu saraksts

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Pirmās formulas pasaules vicečempiona titulu (angļu: Formula One World Drivers' Championship runners-up) ik gadu iegūst pilots, kurš sezonas laikā, balstoties uz Formula 1 izstrādāto punktu skaitīšanas sistēmu, ir bijis otrs sekmīgākais braucējs gala kopvērtējumā aiz pirmās formulas pasaules čempiona.

Saraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc sezonas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sezona Pilots Komanda Dzinējs Riepas Pole position Uzvaras Pjedestāli Punkti Punktu atstarpe no 1. vietas
1950 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio Valsts karogs: Itālija Alfa Romeo Alfa Romeo P 4 3 3 27 3
1951 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari P

E

2 2 3 25 6
1952 Valsts karogs: Itālija Nino Farina Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari P

E

2 0 4 24 12
1953 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio Valsts karogs: Itālija Maserati Maserati P 1 1 4 28 6.5
1954 Valsts karogs: Argentīna Hosē Frojlans Gonzaless Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari P 1 1 4 25.14 16.86
1955 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stērlings Moss Valsts karogs: Rietumvācija Mercedes Mercedes C 1 1 3 23 17
1956 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stērlings Moss Valsts karogs: Itālija Maserati Maserati P 1 2 3 27 3
1957 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stērlings Moss Valsts karogs: Itālija Maserati
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Vanwall
Maserati
Vanwall
P 1 3 3 25 15
1958 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Stērlings Moss Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Vanwall
Climax
Vanwall
C


D

3 4 5 41 1
1959 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tonijs Brukss Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari D 2 2 4 27 4
1960 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper Climax D 0 1 6 34 9
1961 Valsts karogs: Rietumvācija Volfgans fon Trips Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari D 1 2 4 33 1
1962 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus Climax D 5 3 3 30 12
1963 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hills Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM BRM D 2 2 5 29 25
1964 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hills Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM BRM D 1 2 5 39 1
1965 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hills Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM BRM D 4 2 6 40 14
1966 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džons Sertīss Valsts karogs: Itālija Ferrari
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper
Ferrari
Maserati
F


D

2 2 4 28 14
1967 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham Repco G 2 2 6 46 5
1968 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts Valsts karogs: Francija Matra Ford D 0 3 4 36 12
1969 Valsts karogs: Beļģija Žaki Iks Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham Ford G 2 2 5 37 26
1970 Valsts karogs: Beļģija Žaki Iks Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari F 4 3 5 40 5
1971 Valsts karogs: Zviedrija Ronijs Petersons Valsts karogs: Apvienotā Karaliste March Ford F 0 0 5 33 29
1972 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell Ford G 2 4 5 45 16
1973 Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus Ford G 1 3 8 55 16
1974 Valsts karogs: Šveice Klejs Regaconi Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari G 1 1 7 52 3
1975 Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Ford G 0 2 6 45 19.5
1976 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari G 3 5 9 68 1
1977 Valsts karogs: Dienvidāfrika Džodijs Šekters Valsts karogs: Kanāda Wolf Ford G 1 3 9 55 17
1978 Valsts karogs: Zviedrija Ronijs Petersons Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus Ford G 3 2 7 51 14
1979 Valsts karogs: Kanāda Žils Vilnēvs Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari M 1 3 7 47 4
1980 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham Ford G 2 3 6 54 13
1981 Valsts karogs: Argentīna Karloss Rojtemans Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Ford M
G
2 2 7 49 1
1982 Valsts karogs: Francija Didjē Pironi Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari G 2 2 6 39 5
1983 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Francija Renault Renault M 3 4 7 57 2
1984 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren TAG M 3 7 9 71.5 0.5
1985 Valsts karogs: Itālija Mikēle Alboreto Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari G 1 2 8 53 20
1986 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Honda G 2 5 9 70 2
1987 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Honda G 8 6 7 61 15
1988 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Honda G 2 7 14 87 3
1989 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Honda G 13 6 7 60 16
1990 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari G 0 5 9 71 7
1991 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Renault G 2 5 9 72 24
1992 Valsts karogs: Itālija Rikardo Patrēze Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Renault G 1 1 9 56 52
1993 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Ford G 1 5 9 73 26
1994 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hills Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Renault G 2 6 11 91 1
1995 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hills Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Renault G 7 4 9 69 33
1996 Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Renault G 3 4 11 78 19
1997 Valsts karogs: Vācija Heincs Haralds Frencens* Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams Renault G 1 1 7 42 39
1998 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari G 3 6 11 86 14
1999 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Edijs Ērvins Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari B 0 4 9 74 2
2000 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Mercedes B 5 4 11 89 19
2001 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kūlthārds Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Mercedes B 2 2 10 65 58
2002 Valsts karogs: Brazīlija Rubens Barikello Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari B 3 4 10 77 67
2003 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Mercedes M 2 1 10 91 2
2004 Valsts karogs: Brazīlija Rubens Barikello Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari B 4 2 14 114 34
2005 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Mercedes M 6 7 12 112 21
2006 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari B 4 7 12 121 13
2007 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Mercedes B 6 4 12 109 1
2008 Valsts karogs: Brazīlija Felipe Masa Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari B 6 6 10 97 1
2009 Valsts karogs: Vācija Sebastians Fetels Valsts karogs: Austrija Red Bull Renault B 4 4 8 84 11
2010 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari B 2 5 10 252 4
2011 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren Mercedes P 0 3 12 270 122
2012 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari P 2 3 13 278 3
2013 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso Valsts karogs: Itālija Ferrari Ferrari P 0 2 9 242 155
2014 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs Valsts karogs: Vācija Mercedes Mercedes P 11 5 15 317 67
2015 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs Valsts karogs: Vācija Mercedes Mercedes P 7 6 15 322 59
2016 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Mercedes Mercedes P 12 10 17 380 5

1961. gada Itālijas Grand Prix izcīņas laikā Volfgans fon Trips gāja bojā avārijā, nogalinot arī 14 skatītājus. 1978. gada Itālijas Grand Prix izcīņas laikā gāja bojā Ronijs Petersons. Abi divi par pirmās formulas vicečempioniem tika pasludināti pēc nāves.

* Lai gan tehniski 1997. gada sezonas noslēgumā Mihaels Šūmahers palika otrajā vietā — tikai 3 punktus aiz toreizējā čempiona Žaka Vilnēva — viņš tika diskvalificēts par nesportisku rīcību, līdz ar to Heincs Haralds Frencens pakāpās uz otro vietu.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]