F1 pilotu rekordu saraksts

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Šis ir F1 pilotu rekordu saraksts. Tas ir atjaunināts pēc 2020. gada Abū Dabī Grand Prix.

Starti un piedalīšanās[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots tiek uzskatīts par piedalījušos tad, ja viņš ir piedalījies kaut vienā kvalifikācijas sesijā. Par startējušu viņu uzskata tad, ja viņš ir nobraucis kaut centimetru distances. Ja sacīkste ir tikusi pārtraukta un tad sākta no jauna, tad skaita tikai pēdējo startu.

Kopējais startēšanas un piedalīšanās skaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Starti
1 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2001-2009; 2012-2020 332 329
2 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 1993-2011 326 322
3 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2001; 2003-2018 314 311
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 2000-2017 309 306
5 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2012 308 306
6 Valsts karogs: Brazīlija Felipe Massa 2002; 2004-2017 272 269
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007-2020 266 266
7 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2007-2020 258 257
9 Valsts karogs: Itālija Rikardo Patrēze 1977-1993 257 256
10 Valsts karogs: Itālija Jarno Trulli 1997-2011 256 252


Jaunākie piloti, kuri ir startējuši sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 17 gadi, 166 dienas 2015. gada Austrālijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Kanāda Lānss Strols 18 gadi, 148 dienas 2017. gada Austrālijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Spānija Lando Noriss 19 gadi, 124 dienas 2019. gada Austrālijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Spānija Haime Algersuari 19 gadi, 125 dienas 2009. gada Ungārijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Jaunzēlande Maiks Tekvels 19 gadi, 182 dienas 1980. gada Kanādas Grand Prix
6 Valsts karogs: Meksika Rikardo Rodrigezs 19 gadi, 208 dienas 1961. gada Itālijas Grand Prix
7 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 19 gadi, 218 dienas 2001. gada Austrālijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Argentīna Estebans Tuero 19 gadi, 320 dienas 1998. gada Austrālijas Grand Prix
9 Valsts karogs: Jaunzēlande Kriss Eimons 19 gadi, 324 dienas 1963. gada Beļģijas Grand Prix
Valsts karogs: Krievija Daniils Kvjats 2014. gada Austrālijas Grand Prix

Vecākais pilots, kurš ir piedalījies sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Monako Luī Širons 58 gadi, 288 dienas 1958. gada Monako Grand Prix

Vecākie piloti, kuri ir startējuši sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Monako Luī Širons 55 gadi, 292 dienas 1955. gada Monako Grand Prix
2 Valsts karogs: Francija Filips Etanselīns 55 gadi, 191 diena 1952. gada Francijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Beļģija Arturs Legā 54 gadi, 232 dienas 1953. gada Beļģijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Itālija Luidži Fadžioli 53 gadi, 22 dienas 1951. gada Francijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Vācija Ādolfs Brudess 52 gadi, 293 dienas 1952. gada Vācijas Grand Prix

Uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējās uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007-2020 266 95 35,71%
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2012 308 91 29,55%
3 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2007-2020 258 53 20,54%
4 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 51 25,25%
5 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 41 25,31%
6 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2001, 2003-2018 314 32 10,19%
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1980-1992, 1994-1995 191 31 16,23%
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1965-1973 100 27 27,00%
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1960-1968 73 25 34,25%
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1971-1979, 1982-1985 177 25 14,12%

Procentuālās uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1950-1951, 1953-1958 52[1] 24 46,15%
2 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1950-1955 33[2] 13 39,39%
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007-2020 266 95 35,71%
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1960-1968 73 25 34,25%
5 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers[3] 1950-1951; 1954 3 1 33,33%
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Vukovičs[3] 1950-1955 6 2
7 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2012 308 91 29,55%
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1965-1973 100 27 27,00%
9 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 41 25,31%
10 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 51 25,25%

Visvairāk uzvaru sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 13 72,22%
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2013 19 13 68,42%
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2014 19 11 57,89%
2018 21 11 52,38%
2019 21 11 52,38%
2020 17 11 64,71%
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 11 64,71%
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2011 19 11 57,89%
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2015 19 10 52,63%
2016 21 10 47,62%

Lielākais uzvaru procents sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Sacīkstes Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1952 8 6 75,00%
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 13 72,22%
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963 10 7 70,00%
4 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2013 19 13 68,42%
5 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1954 9 6 67%
6 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 11 64,71%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2020 17 11 64,71%
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1965 10 6 60,00%
9 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2011 19 11 57,89%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2014 19 11 57,89%

Visvairāk uzvaru pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona(s) Uzvaras
1 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2013 9
1 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1952-1953 7[4]
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 7
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2015-2016 7
5 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2000-2001 6
6 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 1960 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1965 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 5
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2020 5

Visvairāk uzvaru pirmajā sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Uzvaras
1 Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1996 4
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007 4
3 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio[5] 1950 3
Valsts karogs: Itālija Nino Farina[6] 1950 3
5 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džonijs Pārsons[3] 1950 1
Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens[7] 1959 1
Valsts karogs: Itālija Džankarlo Bageti 1961 1
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1965 1
Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi 1970 1
Valsts karogs: Šveice Klejs Regaconi 1970 1
Valsts karogs: Kolumbija Huans Pablo Montoija 2001 1

Jaunākie uzvarētāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tiek pieminēta tikai katra pilota pirmā uzvara)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 18 gadi, 228 dienas 2016. gada Spānijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 21 gads, 73 dienas 2008. gada Itālijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Monako Šarls Leklērs 21 gads, 320 dienas 2019. gada Beļģijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 22 gadi, 26 dienas 2003. gada Ungārijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Trojs Ratmens[3] 22 gadi, 80 dienas 1952 Indy 500[3]
6 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens 22 gadi, 104 dienas 1959. gada ASV Grand Prix
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 154 dienas 2007. gada Kanādas Grand Prix
8 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 23 gadi, 157 dienas 2003. gada Malaizijas Grand Prix
9 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 23 gadi, 184 dienas 2008. gada Kanādas Grand Prix
10 Valsts karogs: Beļģija Džekijs Ikss 23 gadi, 188 dienas 1968. gada Vācijas Grand Prix

Vecākie uzvarētāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Itālija Luidži Fadžioli 53 gadi, 22 dienas 1951. gada Francijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 46 gadi, 276 dienas 1953. gada Vācijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 46 gadi, 41 diena 1957. gada Vācijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Itālija Pjēro Tarufi 45 gadi, 219 dienas 1952. gada Šveices Grand Prix
5 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 43 gadi, 339 dienas 1970. gada Dienvidāfrikas Grand Prix
6 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Sems Henkss[3] 42 gadi, 321 diena 1951 Indy 500[3]
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 41 gads, 97 dienas 1994. gada Austrālijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers[3] 40 gadi, 264 dienas 1951 Indy 500[3]
9 Valsts karogs: Francija Moriss Trentiņjāns 40 gadi, 200 dienas 1958. gada Monako Grand Prix
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils 40 gadi, 92 dienas 1969. gada Itālijas Grand Prix

Visātrāk izcīnītā pirmā uzvara[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Piedalīšanās Pilots Sacīkste
1 1. sacīkste Valsts karogs: Itālija Nino Farina[6] 1950. gada Lielbritānijas Grand Prix
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džonijs Pārsons[3] 1950 Indy 500[3]
Valsts karogs: Itālija Džankarlo Bageti 1961. gada Francijas Grand Prix
4 2. sacīkste Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio[5] 1950. gada Monako Grand Prix
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers[3] 1950 Indy 500[3]
6 3. sacīkste Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Trojs Ratmens[3] 1952 Indy 500[3]
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Vukovičs[3] 1953 Indy 500[3]
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tonijs Brūkss 1957. gada Lielbritānijas Grand Prix
9 4. sacīkste Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bobs Svaikerts[3] 1955 Indy 500[3]
Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1996. gada Eiropas Grand Prix

Visvairāk sacīkšu pirms pirmās uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Piedalīšanās Pilots Sacīkste
1 190. sacīkste Valsts karogs: Meksika Serhio Peress 2020. gada Sahiras Grand Prix
2 130. sacīkste Valsts karogs: Austrālija Marks Vēbers 2009. gada Vācijas Grand Prix
3 123. sacīkste Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 2000. gada Vācijas Grand Prix
4 119. sacīkste Valsts karogs: Itālija Jarno Trulli 2004. gada Monako Grand Prix
5 113. sacīkste Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 2006. gada Ungārijas Grand Prix
6 111. sacīkste Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2012. gada Ķīnas Grand Prix
7 110. sacīkste Valsts karogs: Itālija Džankarlo Fizikella 2003. gada Brazīlijas Grand Prix
8 96. sacīkste Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1997. gada Eiropas Grand Prix
9 95. sacīkste Valsts karogs: Beļģija Tjerī Butsēns 1989. gada Kanādas Grand Prix
10 91. sacīkste Valsts karogs: Francija Žans Alezī 1995. gada Kanādas Grand Prix

Visvairāk sacīkšu bez uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Piedalīšanās Starti
1 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 214 208
2 Valsts karogs: Vācija Niks Heidfelds 185 183
3 Valsts karogs: Vācija Niko Hilkenbergs 182 179
4 Valsts karogs: Francija Romāns Grožāns 181 179
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Martins Brandls 165 158
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Dereks Vorviks 162 147
7 Valsts karogs: Francija Žans Pjērs Žarjē 143 134
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Edijs Čīvers 143 132
9 Valsts karogs: Vācija Adrians Sutils 128 128
10 Valsts karogs: Itālija Pjērluidži Martīni 124 119

Uzvaras no tālākās starta vietas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkste Starta pozīcija
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džons Votsons 1983. gada ASV Rietumu Grand Prix 22.
2 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Vukovičs[3] 1954 Indy 500[3] 19.
3 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 2000. gada Vācijas Grand Prix 18.
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džons Vatsons 1982. gada ASV Austrumu Grand Prix 17.
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2005. gada Japānas Grand Prix
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1973. gada Dienvidāfrikas Grand Prix 16.
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1995. gada Beļģijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2008. gada Singapūras Grand Prix 15.
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bobs Svaikerts[3] 1955 Indy 500[3] 14.
Valsts karogs: Austrālija Alans Džonss 1977. gada Austrijas Grand Prix
Valsts karogs: Francija Olivjē Panī 1996. gada Monako Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džonijs Herberts 1999. gada Eiropas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 2006. gada Ungārijas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2018. gada Vācijas Grand Prix

Pole Position (pirmās starta vietas)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējais Pole Position skaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Pole Position
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007-2020 266 98
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006, 2010-2012 308 68
3 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 65
4 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2007-2020 258 57
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1960-1968 73 33
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991, 1993 202 33
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1980-1992, 1994-1995 191 32
8 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2006-2016 206 30
9 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1950-1951, 1953-1958 52 29
10 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1991-2001 165 26

Visvairāk Pole Position pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Pole Position Sezonas Sacīkstes
1 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 8 1988-1989 1988. gada Spānijas Grand Prix-1989. gada ASV Grand Prix
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 7 1990-1991 1990. gada Spānijas Grand Prix-1991. gada Monako Grand Prix
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1993 1993. gada Dienvidāfrikas Grand Prix-1993. gada Kanādas Grand Prix
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2000-2001 2000. gada Itālijas Grand Prix-2001. gada Brazīlijas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2015 2015. gada Monako Grand Prix-2015. gada Itālijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 6 1974 1974. gada Nīderlandes Grand Prix-1974. gada Itālijas Grand Prix
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988 1988. gada Brazīlijas Grand Prix-1988. gada ASV Austrumu Grand Prix
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1989 1989. gada Beļģijas Grand Prix-1989. gada Austrālijas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 1992. gada Dienvidāfrikas Grand Prix-1992. gada Monako Grand Prix
Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1999 1999. gada Lielbritānijas Grand Prix-1999. gada Itālijas Grand Prix
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2015 2015. gada Japānas Grand Prix-2015. gada Abū Dabī Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2016-2017 2016. gada ASV Grand Prix-2017. gada Ķīnas Grand Prix

Visvairāk Pole Position sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Pole Position
1 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2011 19 15
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 14[8]
3 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988 16 13
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1989 16 13
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1993 16 13
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2016 21 12
5 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1999 16 11
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2001 17 11
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2014 19 11
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2015 19 11
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2017 20 11
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2018 21 11

Lielākais Pole Position procents sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Sacīkstes Pole Position Procenti
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 14[8] 87,50%
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988 16 13 81,25%
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1989 16 13 81,25%
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1993 16 13 81,25%
5 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2011 19 15 78,95%
6 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1956 8 6 75,00%
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963 10 7 70,00%
8 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 1999 16 11 68,75%
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1962 9 6 66,67%
Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1953 9 6 66,67%

Jaunākie Pole Position izcīnītāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai katra pilota pirmā Pole Position tiek pieminēta)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 21 gads, 72 dienas 2008. gada Itālijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Monako Šarls Leklērs 21 gads, 165 dienas 2019. gada Bahreinas Grand Prix
3 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 2003. gada Malaizijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 21 gads, 307 dienas 2019. gada Ungārijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Kanāda Lānss Strols 22 gads, 16 dienas 2020. gada Turcijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 22 gadi, 97 dienas 1994. gada Beļģijas Grand Prix
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 153 dienas 2007. gada Kanādas Grand Prix
8 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 22 gadi, 308 dienas 1982. gada ASV Rietumu Grand Prix
9 Valsts karogs: Vācija Niko Hilkenbergs 23 gadi, 79 dienas 2010. gada Brazīlijas Grand Prix
10 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 23 gadi, 120 dienas 2008. gada Bahreinas Grand Prix

Vecākie Pole Position izcīnītāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 47 gadi, 79 dienas 1954. gada Argentīnas Grand Prix
2 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 46 gadi, 209 dienas 1958. gada Argentīnas Grand Prix
3 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 44 gadi, 17 dienas 1970. gada Spānijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Mario Andreti 42 gadi, 196 dienas 1982. gada Itālijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 41 gads, 97 dienas 1994. gada Austrālijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Argentīna Karloss Roitemans 39 gadi, 188 dienas 1981. gada Lasvegasas Grand Prix
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Greiems Hils 39 gadi, 156 dienas 1968. gada Lielbritānijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 38 gadi, 319 dienas 2018. gada Itālijas Grand Prix
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Freds Agabašians[3] 38 gadi, 283 dienas 1952. gada Indy 500[3]
10 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 38 gadi, 241 diena 1993. gada Japānas Grand Prix

Piezīme: Mihaels Šūmahers bija 43 gadus un 144 dienas vecs, kad uzstādīja ātrāko laiku 2012. gada Monako Grand Prix kvalifikācijā, tomēr 5 starta vietu soda, ko ieguva iepriekšējā sacīkstē, dēļ viņš nesāka sacīksti no Pole Position.

Pirmā starta rinda[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie starti no pirmās starta rindas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Starti no pirmās starta rindas Pole position Sacīkstes
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 154 98 266
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 116 68 308
3 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 96 57 258
4 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 87 65 162
5 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 86 33 202
6 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 60 30 206
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 56 32 191
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 48 33 73
Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 48 29 52
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hils 47 20 122

Jaunākie piloti, kuri ir startējuši no pirmās starta rindas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai pirmais starts no pirmās starta rindas tiek pieminēts)

Pilots Vecums Vieta Sacīkste
1 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 18 gadi, 322 dienas 2. 2016. gada Lielbritānijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Kanāda Lānss Strols 18 gadi, 339 dienas 2. 2017. gada Itālijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Meksika Rikardo Rodrigess 19 gadi, 208 dienas 2. 1961. gada Itālijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 21 gads, 72 dienas 1. 2008. gada Itālijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Monako Šarls Leklērs 21 gads, 166 dienas 1. 2019. gada Bahreinas Grand Prix
6 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 1. 2003. gada Malaizijas Grand Prix
7 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 22 gadi, 97 dienas 1. 1994. gada Beļģijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 98 dienas 2. 2007. gada Bahreinas Grand Prix
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džordžs Rasels 22 gadi, 295 dienas 2. 2020. gada Sahiras Grand Prix
10 Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss 22 gadi, 308 dienas 1. 1982. gada ASV Rietumu Grand Prix

Ātrākie apļi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie ātrākie apļi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Ātrākie apļi Starti
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 77 306
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 53 266
3 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 46 329
4 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 41 199
5 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 38 257
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 30 187
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 28 72
8 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 25 161
9 Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 24 171
10 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 23 51
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 23 204
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 23 311

Visvairāk ātrāko apļu sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Ātrākie apļi
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 10
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2008 18 10
Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2005 19 10
4 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 2000 17 9
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 1992 16 8
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1994 16 8
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1995 17 8
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2015 19 8
8 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1986 16 7
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1988 16 7
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 7
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2006 18 7
Valsts karogs: Austrālija Marks Vēbers 2011 19 7
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2013 19 7
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2014 19 7
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2017 20 7
Valsts karogs: Somija Valteri Botass 2018 21 7

Jaunākais pilots, kurš ir uzstādījis ātrāko apli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai pirmā reize katram pilotam tiek ieskaitīta)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 19 gadi, 44 dienas 2016. gada Brazīlijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lando Noriss 20 gadi, 235 dienas 2020. gada Austrijas Grand Prix
3 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 20 gadi, 258 dienas 2006. gada Bahreinas Grand Prix
4 Valsts karogs: Monako Šarls Leklērs 21 gads, 166 dienas 2019. gada Bahreinas Grand Prix
5 Valsts karogs: Meksika Estevans Gutjerress 21 gads, 280 dienas 2013. gada Spānijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 321 diena 2003. gada Kanādas Grand Prix
7 Valsts karogs: Jaunzēlande Brūss Maklārens 21 gads, 322 dienas 1959. gada Lielbritānijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 21 gads, 353 dienas 2009. gada Lielbritānijas Grand Prix
9 Valsts karogs: Krievija Daniils Kvjats 22 gadi, 19 dienas 2016. gada Spānijas Grand Prix
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22 gadi, 91 diena 2007. gada Malaizijas Grand Prix

Finiši uz goda pjedestāla[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie finiši uz pjedestāla[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Pjedestāli
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007-2020 266 165
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006; 2010-2012 308 155
3 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2007-2020 258 121
4 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991; 19931980-1991, 1993 202 106
5 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 2001-2009; 2012-2020 332 103
6 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2001, 2003-2018 314 97
7 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1984-1994 162 80
8 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 1993-2011 326 68
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 1994-2008 238 62
10 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1978-1991 207 60

Procentuālie pjedestāli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezonas Piedalīšanās Pjedestāli Procenti
1 Valsts karogs: Itālija Dorino Serafini 1950 1 1[9] 100%
2 Valsts karogs: Itālija Luidži Fadžioli 1950-1951 7 6 85,71%
3 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1950-1951; 1953-1958 52[1] 35 67,31%
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007-2020 266 165 62,03%
5 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 1950-1955 34 20[10] 58,82%
6 Valsts karogs: Argentīna Hosē Frolians Gonzaless 1950-1957; 1960 27 15 55,56%
7 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 1980-1991; 1993 202 106 52,48%
8 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1950-1955 33[2] 17 51,52%
9 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1991-2006; 2010-2012 308 155 50,32%
9 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Sems Henkss 1950-1957 8[3] 4 50%
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Mourijs Rouzs 1950-1951 2[3] 1 50%
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lī Volers 1950-1951 2[3] 1 50%
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bils Holands 1950; 1953 2[3] 1 50%

Visvairāk pjedestālu sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sezona Piedalīšanās Pjedestāli
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2002 17 17
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2011 19 17
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2015 19 17
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2016 21 17
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2018 21 17
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2019 21 17
7 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2013 19 16
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2014 19 16
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2016 21 16
10 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004 18 15
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2005 19 15
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2014 19 15
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2015 19 15
Valsts karogs: Somija Valteri Botass 2019 21 15

Visvairāk pjedestālu pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Pjedestāli Skaits
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2001. gada ASV Grand Prix-2002. gada Japānas Grand Prix 19
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2014. gada Itālijas Grand Prix-2015. gada Lielbritānijas Grand Prix 16
3 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2005. gada Turcijas Grand Prix-2006. gada Kanādas Grand Prix 15
4 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2010. gada Brazīlijas Grand Prix-2011. gada Lielbritānijas Grand Prix 11
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2013. gada Vācijas Grand Prix-2013. gada Brazīlijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2018. gada Brazīlijas Grand Prix-2019. gada Francijas Grand Prix 10
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963. gada Beļģijas Grand Prix-1963. gada Dienvidāfrikas Grand Prix 9
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1975. gada Itālijas Grand Prix-1976. gada Zviedrijas Grand Prix
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1987. gada Monako Grand Prix-1987. gada Portugāles Grand Prix
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2000. gada Ungārijas Grand Prix-2001. gada Brazīlijas Grand Prix
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 2004. gada Eiropas Grand Prix-2004. gada Itālijas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2007. gada Austrālijas Grand Prix-2007. gada Lielbritānijas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2018. gada Lielbritānijas Grand Prix-2018. gada ASV Grand Prix
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2015. gada Austrālijas Grand Prix-2015. gada Lielbritānijas Grand Prix
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 2016. gada Beļģijas Grand Prix-2016. gada Abū Dabī Grand Prix

Jaunākie piloti, kuri ir kāpuši uz goda pjedestāla[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai katra pilota pirmais pjedestāls ir pieminēts)

Pilots Vecums Vieta Sacīkste
1 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 18 gadi, 228 dienas 1. 2016. gada Spānijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Kanāda Lānss Strols 18 gadi, 239 dienas 3. 2017. gada Azerbaidžānas Grand Prix
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lando Noriss 20 gadi, 235 dienas 3. 2020. gada Austrijas Grand Prix
4 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 21 gads, 73 dienas 1. 2008. gada Itālijas Grand Prix
5 Valsts karogs: Krievija Daniils Kvjats 21 gads, 91 diena 2. 2015. gada Ungārijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Dānija Kevins Magnusens 21 gads, 162 dienas 2. 2014. gada Austrālijas Grand Prix
7 Valsts karogs: Monako Šarls Leklērs 21 gads, 166 dienas 3. 2019. gada Bahreinas Grand Prix
8 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 3. 2003. gada Malaizijas Grand Prix
9 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 21 gads, 278 dienas 3. 2006. gada Itālijas Grand Prix
10 Valsts karogs: Vācija Ralfs Šūmahers 21 gads, 287 dienas 3. 1997. gada Argentīnas Grand Prix

Punkti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pasaules čempionāta vēsturē ir mainījušās gan pozīcijas, par kurām piešķir punktus, gan arī piešķiramo punktu skaits - skat. punktu skaitīšanas sistēmu sarakstu, lai uzzinātu vairāk.

Kopējie punkti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Punkti
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 3778
2 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 3018
3 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 1899
4 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 1863
5 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 1594,5
6 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1566
7 Valsts karogs: Somija Valteri Botass 1512
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 1235
9 Valsts karogs: Brazīlija Felipe Masa 1167
10 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 1162

Kopējās sacīkstes, kurās ir izcīnīti punkti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkstes punktos
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 229
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 221
3 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 215
4 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 202
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels
6 Valsts karogs: Brazīlija Felipe Masa 165
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 162
8 Valsts karogs: Brazīlija Rubenšs Barikello 140
9 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 133
10 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 128

Visvairāk punktu sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Punkti Sezona Vieta Sacīkstes % no iespējamajiem
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 413 2019 1. 21 75,64%
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 408 2018 1. 21 77,71%
3 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 397 2013 1. 19 83,58%
4 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 392 2011 1. 19 82,53%
5 Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 385 2016 1. 21 73,33%
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 384 2014 1. 19dagger 76,80%
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 381 2015 1. 19 80,21%
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 380 2016 2. 21 72,38%
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 363 2017 1. 20 72,60%
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 347 2020 1. 17 78,51%

dagger Pēdējā sacīkstē piešķirts dubultots punktu skaits.

Jaunākie piloti, kuri ir izcīnījuši punktus[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai pirmie punkti katram pilotam tiek pieminēti)

Pilots Vecums Vieta Sacīkste Karjeras sacīkste
1 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 17 gadi, 180 dienas 7. 2015. gada Malaizijas Grand Prix 2. sacīkste
2 Valsts karogs: Kanāda Lānss Strols 18 gadi, 225 dienas 9. 2017. gada Kanādas Grand Prix 7. sacīkste
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lando Noriss 19 gadi, 138 dienas 6. 2019. gada Bahreinas Grand Prix 2. sacīkste
4 Valsts karogs: Krievija Daniils Kvjats 19 gadi, 324 dienas 9. 2014. gada Austrālijas Grand Prix 1. sacīkste
5 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 19 gadi, 349 dienas 8. 2007. gada ASV Grand Prix 1. sacīkste
6 Valsts karogs: Spānija Haime Algersuari 20 gadi, 12 dienas 9. 2010. gada Malaizijas Grand Prix 11. sacīkste
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džensons Batons 20 gadi, 67 dienas 6. 2000. gada Brazīlijas Grand Prix 2. sacīkste
8 Valsts karogs: Meksika Rikardo Rodrigess 20 gadi, 123 dienas 4. 1962. gada Beļģijas Grand Prix 3. sacīkste
9 Valsts karogs: Šveice Sebastians Buemi 20 gadi, 149 dienas 6. 2009. gada Austrālijas Grand Prix 1. sacīkste
10 Valsts karogs: Francija Estebans Okons 20 gadi, 190 dienas 10. 2017. gada Austrālijas Grand Prix 10. sacīkste

Sacīkstes līderi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Reizes, kad pilots ir bijis vadībā visu sacīksti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 22
2 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 19
3 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 15
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 13
5 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 11
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 11
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 9
8 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 7
Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 7
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 7

Reizes, kad pilots ir bijis vadībā vismaz vienu apli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 162
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 142
3 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 105
4 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 86
5 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 84
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 84
7 Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens 83
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deivids Kulthārds 63
9 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 58
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 55
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 55

Jaunākie piloti, kuri ir bijuši vadībā vismaz vienu apli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(tikai katra pilota pirmā reize ir pieminēta)

Pilots Vecums Sacīkste
1 Valsts karogs: Nīderlande Makss Verstapens 18 gadi, 228 dienas 2016. gada Spānijas Grand Prix
2 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 20 gadi, 89 dienas 2007. gada Japānas Grand Prix
3 Valsts karogs: Monako Šarls Leklērs 21 gads, 166 dienas 2019. gada Bahreinas Grand Prix
4 Valsts karogs: Šveice Sebastians Buemi 21 gads, 225 dienas 2010. gada Kanādas Grand Prix
5 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 21 gads, 237 dienas 2003. gada Malaizijas Grand Prix
6 Valsts karogs: Polija Roberts Kubica 21 gads, 278 dienas 2006. gada Itālijas Grand Prix
7 Valsts karogs: Meksika Estevans Gutjerress 21 gads, 280 dienas 2013. gada Spānijas Grand Prix
8 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džimijs Deivijs[3] 21 gads, 285 dienas 1951. gada Indy 500[3]
9 Valsts karogs: Kanāda Lānss Strols 22 gadi, 17 dienas 2020. gada Turcijas Grand Prix
10 Valsts karogs: Meksika Serhio Peress 22 gadi, 60 dienas 2012. gada Malaizijas Grand Prix

Dubultrekordi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pole Position un uzvara vienā sacīkstē[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 58
2 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 40
3 Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 31
4 Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 29
5 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 18
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 17
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 15
Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 15
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs 15
10 Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 14

Hettriks (Pole Position, uzvara un ātrākais aplis vienā sacīkstē)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Zināma arī kā "ideālā sacīkste".

Pilots Sacīkstes
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 22
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 18
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 11
4 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 9
5 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 8
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 8
7 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 7
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 7
9 Valsts karogs: Somija Mika Hekinens 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Deimons Hils 5
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels 5
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 5

Grand Chelem* (visu sacīksti bijis vadībā, startējis no Pole Position un uzstādījis ātrāko apli)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

(*franču: Lielais Cirtiens)

Pilots Skaits
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 8
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 6
3 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 5
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 4
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Naidžels Mensels
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels
9 Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 3
10 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 2
Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems
Valsts karogs: Somija Mika Hekinens
Valsts karogs: Vācija Niko Rosbergs

Čempiona tituli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie tituli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Skaits Sezonas
1 Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 7 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020
3 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 5 1951, 1954, 1955, 1956, 1957
4 Valsts karogs: Francija Alēns Prosts 4 1985, 1986, 1989, 1993
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2010, 2011, 2012, 2013
6 Valsts karogs: Austrālija Džeks Brebems 3 1959, 1960, 1966
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džekijs Stjuarts 1969, 1971, 1973
Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda 1975, 1977, 1984
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1981, 1983, 1987
Valsts karogs: Brazīlija Airtons Senna 1988, 1990, 1991

Vismazāk Formula 1 sezonas pirms pirmā titula[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pilots Gads Sezona
1 Valsts karogs: Itālija Nino Farina 1950 1.[6]
2 Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio 1951 2.[5]
Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs 1997 2.
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons 2008 2.
5 Valsts karogs: Itālija Alberto Askari 1952 3.[11]
Valsts karogs: Jaunzēlande Denijs Halms 1967 3.
Valsts karogs: Brazīlija Emersons Fitipaldi 1972 3.
8 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Fils Hils 1961 4.
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džims Klārks 1963 4.
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Džeimss Hants 1976 4.
Valsts karogs: Brazīlija Nelsons Pikē 1981 4.
Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers 1994 4.
Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso 2005 4.
Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels 2010 4.

Citi rekordi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Apraksts Rezultāts Detaļas
Čempionāti
Čempions ar visvairāk atlikušajām sacīkstēm sezonā 6 sacīkstes Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (2002. gadā; 11. sacīkstē no 17)
Visvairāk punktu starp čempionu un vicečempionu 155 punkti starp Valsts karogs: Vācija Sebastiānu Fetelu (397) un Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso (242) 2013. gadā
Vismazāk punktu starp čempionu un vicečempionu 0,5 punkti starp Valsts karogs: Austrija Nikiju Laudu (72) un Valsts karogs: Francija Alēnu Prostu (71,5) 1984. gadā
Vismazāk punktu starp čempionu un trešo vietu kopvērtējumā 1 punkts starp Valsts karogs: Somija Kimi Reikenenu (110) un Valsts karogs: Spānija Fernando Alonso (109) 2007. gadā
Visilgākais laiks starp diviem sekojošiem tituliem 2576 dienas Valsts karogs: Austrija Nikijs Lauda (starp 1977. un 1984. gadu)
Visvairāk dienu pēc kārtas čempiona godā 1813 dienas Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (no 2000. gada 8. oktobra līdz 2005. gada 25. septembrim)
Jaunākais divkārtējais čempions 24 gadi, 98 dienas Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels (2010. un 2011. gads)
Jaunākais trīskārtējais čempions 25 gadi, 145 dienas Valsts karogs: Vācija Sebastiāns Fetels (2010., 2011. un 2012. gads)
Vecākais čempions 46 gadi, 41 diena Valsts karogs: Argentīna Huans Manuels Fanhio (1957. gads)
Augstākā vieta kopvērtējumā debitantam (neskaitot 1950. gadu) 2. vieta Valsts karogs: Kanāda Žaks Vilnēvs (1996. gadā) un Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (2007. gadā)
Uzvaras
Visvairāk uzvaru vienā Grand Prix 8 uzvaras Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 1994., 1995., 1997., 1998., 2001., 2002., 2004. un 2006. gadā);
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (Valsts karogs: Ungārija Ungārijas Grand Prix 2007., 2009., 2012., 2013., 2016., 2018., 2019., 2020)
Visvairāk uzvaru dažādos Grand Prix 28 Grand Prix Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons
Visvairāk uzvaru vienā komandā 74 uzvaras Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (ar Valsts karogs: Vācija Mercedes)
Visvairāk dienu starp pirmo un pēdējo uzvaru 5691 dienas Valsts karogs: Somija Kimi Reikenens (2003. gada Malaizijas Grand Prix2018. gada ASV Grand Prix)
Visvairāk dienu starp divām sekojošām uzvarām 2402 dienas Valsts karogs: Itālija Rikardo Patrēze (1983. gada Dienvidāfrikas Grand Prix1990. gada Sanmarīno Grand Prix)
Visvairāk sezonu pēc kārtas ar vismaz vienu uzvaru 15 sezonas Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (19922006)
Visvairāk dažādu sacīkšu uzvarētāju vienā sezonā 11 1982. gadā
Vismazāk dažādu sacīkšu uzvarētāju vienā sezonā 3 1950., 1952., 1957., 1988., 2014 un 2015 gadā
Vismazāk uzvaru izcīnot titulu 1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Maiks Hotorns (1958. gadā) un Valsts karogs: Somija Keke Rosbergs (1982. gadā)
Visvairāk uzvaru neizcīnot titulu 10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (2016. gadā)
Pjedestāli
Visvairāk dienu starp pirmo un pēdējo pjedestālu 7399 dienas Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (1992. gada Meksikas Grand Prix2012. gada Eiropas Grand Prix)
Visvairāk dienu starp diviem sekojošiem pjedestāliem 2842 dienas Valsts karogs: Austrija Aleksandrs Vurcs (1997. gada Lielbritānijas Grand Prix2005. gada Sanmarīno Grand Prix)
Sacīkšu starti un piedalīšanās
Visvairāk dienu starp pirmo un pēdējo startu 7763 dienas Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (1991. gada Beļģijas Grand Prix2012. gada Brazīlijas Grand Prix)
Visvairāk dienu starp diviem sekojošiem startiem 3767 dienas Valsts karogs: Nīderlande Jans Lamerss (1982. gada Nīderlandes Grand Prix1992. gada Japānas Grand Prix)
Visvairāk sacīkšu vienā komandā 179 sacīkstes Valsts karogs: Vācija Mihaels Šūmahers (Valsts karogs: Itālija Ferrari)
Visvairāk piedalīšanās nestartējot 14 piedalīšanās Valsts karogs: Itālija Klaudio Landžss
Visvairāk sacīkšu negūstot punktus 56 sacīkstes (48 starti) Valsts karogs: Itālija Luka Badoers
Finiši
Vivairāk finišu pēc kārtas 48 sacīkstes Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (2018. gada Lielbritānijas Grand Prix2020. gada Bahreinas Grand Prix
Visvairāk finišu punktos pēc kārtas 48 sacīkstes Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (2018. gada Lielbritānijas Grand Prix2020. gada Bahreinas Grand Prix
Visvairāk finišu sezonā 21 sacīkstes Valsts karogs: Austrālija Daniels Rikardo (2016) un Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Luiss Hamiltons (2019)
Visvairāk izstāšanās pēc kārtas 22 izstāšanās[12] Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss
Visvairāk izstāšanās sezonā 16 izstāšanās[12]

Valsts karogs: Itālija Andrea de Čezariss (no 16 sacīkstēm 1987. gadā)

Piezīmes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 Fanhio piedalījās 52 sacīkstēs, tomēr dažās no tām dalīja savu vietu ar kādu citu pilotu.
  2. 2,0 2,1 Askari piedalījās 33 sacīkstēs, tomēr dažās no tām dalīja savu vietu ar kādu citu pilotu.
  3. 3,00 3,01 3,02 3,03 3,04 3,05 3,06 3,07 3,08 3,09 3,10 3,11 3,12 3,13 3,14 3,15 3,16 3,17 3,18 3,19 3,20 3,21 3,22 3,23 3,24 3,25 3,26 3,27 3,28 3,29 3,30 Indy 500 bija čempionāta posms no 1950. līdz 1960. gadam. Piloti, kuri finišēja piecu labāko starpā ieguva punktus.
  4. Daži avoti pagarina Askari uzvaru rekordu līdz pat deviņām, ieskaitot 1953. gada Nīderlandes un Beļģijas GP, turklāt neieskaitot 1953. gada Indy 500, sakarā ar to, ka maz Eiropas pilotu un komandu tajā piedalījās.
  5. 5,0 5,1 5,2 Fanhio sāka piedalīties pirmsčempionāta sacīkstēs 1949. gadā.
  6. 6,0 6,1 6,2 Farina sāka piedalīties pirmsčempionāta sacīkstēs 1930. gados.
  7. Brūss Maklārens piedalījās 1958. gada Vācijas un Marokas GPFormula 2 pilots.
  8. 8,0 8,1 «www.f1technical.net». Skatīts: 2007-06-21.
  9. Serafini sacīkstes laikā (1950. gada Itālijas Grand Prix) nodeva savu formulu Alberto Askari, kurš finišēja 2. vietā. Punktus abi piloti dalīja uz pusēm.
  10. Farinas 20 pjedestālu skaitā ir arī 2. un 3. vieta 1955. gada Argentīnas GP.
  11. Alberto Askari sāka piedalīties pirmsčempionāta sacīkstēs 1946. gadā.
  12. 12,0 12,1 Ne visās izstāšanās de Čezariss tika klasificēts kā nefinišējis. Piemēram, 1987. gada Beļģijas Grand Prix viņš tika klasificēts 3. vietā pēc tam, kad viņa formulai beidzās degviela un viņš to pārstūma pāri finiša līnijai.