F1 komandu rekordu saraksts

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Šis ir F1 komandu rekordu saraksts. Tas ir precīzs pēc 2009. gada 12. jūlija (2009. gada Vācijas Grand Prix).

Sacīkšu piedalīšanās un starti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējās sacīkstes, kurās ir startēts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Piedalīšanās Sezonas
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 785 1950-2009
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 658 1966-2009
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 526 1978-2009
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 491 1958-1994
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 430 1970-1998
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham 394 1962-1987, 1989-1992
7 Valsts karogs: Itālija Minardi 340 1985-2005
8 Valsts karogs: Francija Ligier 326 1976-1996
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Arrows 291 1978-1990, 1997-2002[1]
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste/Valsts karogs: Itālija Benetton[2] 260 1986-2001

Uzvaras[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Uzvaru kopskaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Sezonas Uzvaras
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 1950-2009 209
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1966-2009 162
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1978-2009 113
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 1958-1994 79
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham 1962-1987, 1989-1992 35
Valsts karogs: Francija Renault 1977-1985, 2002-2008 35
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste/Valsts karogs: Itālija Benetton[2] 1986-2001 27
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 1970-1998 23
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM 1951, 1956-1977 17
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper 1951, 1952-1969 16

Visvairāk uzvaru sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Sezona Sacīkstes Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1988 16 15 94%
Valsts karogs: Itālija Ferrari 2002 17 15 88%
Valsts karogs: Itālija Ferrari 2004 18 15 83%
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1996 16 12 75%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1984 16 12 75%
Valsts karogs: Austrija Red Bull 2011 19 12 63%
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Benetton[2] 1995 17 11 65%
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1993 16 10 63%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1992 16 10 63%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1989 16 10 63%
Valsts karogs: Itālija Ferrari 2000 17 10 59%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 2005 19 10 53%

Lielākais uzvaru procents sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Sezona Sacīkstes Uzvaras Procenti
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1988 16 15 93.8%
2 Valsts karogs: Itālija Ferrari 2002 17 15 88.2%
3 Valsts karogs: Itālija Ferrari 1952 8 7 87.5%
4 Valsts karogs: Itālija Alfa Romeo 1950 7 6 85.7%
5 Valsts karogs: Itālija Ferrari 2004 18 15 83.3%
6 Valsts karogs: Itālija Ferrari 1953 9 7 77.7%
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1984 16 12 75.0%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1996 16 12 75.0%
9 Valsts karogs: Vācija Mercedes 1955 7 5 71.4%
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 1971 11 7 63.6%

Visvairāk uzvaru pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Sezona(s) Uzvaras
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1988 11
2 Valsts karogs: Itālija Ferrari 2002 10
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1984-85 8
Valsts karogs: Itālija Ferrari 2003-04 8
5 Valsts karogs: Itālija Ferrari 1952-53 7
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1993 7
Valsts karogs: Itālija Ferrari 2004 7
8 Valsts karogs: Itālija Ferrari 1953 6
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1987 6
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1995-96 6
Valsts karogs: Itālija Ferrari 2000-01 6
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 2005 6

Pjedestāli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pjedestālu kopskaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Pjedestālu
finiši*
Pjedestālu
sacīkstes**
Sezonas
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 624 456 1950-2009
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 431 347 1966-2009
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 296 228 1978-2009
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 172 157 1958-1994
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham 124 106 1962-1987, 1989-1992
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste/Valsts karogs: Itālija Benetton[2] 102 94 1986-2001
7 Valsts karogs: Francija Renault 94 82 1977-1985, 2002-2009
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 77 66 1970-1998
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM 61 53 1951, 1956-1977
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper 58 41 1951, 1952-1969

*Reizes, kad kāds no pilotiem kāpa uz pjedestāla (ja kāpa vairāki piloti, tiek ieskaitītas visas reizes). **Sacīkstes, kurās komanda izcīnīja vienu vai vairāk pjedestālus.

Pjedestāli pēc kārtas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Pjedestāli Sezona(s)
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 53 1999-2002
2 Valsts karogs: Itālija Ferrari 22 2003-2005
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 19 2007-2008
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 17 1993-1994
Valsts karogs: Francija Renault 2005-2006
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 13 1990
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 12 1963-1964
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 11 1987
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1988
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1991-1992
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 2005-2006
Valsts karogs: Itālija Ferrari 2007

Pole Position[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pole Position kopskaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Sezonas Pole Position
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 1950-2009 203
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1966-2009 141
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1978-2009 125
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 1958-1994 107
5 Valsts karogs: Francija Renault 1977-1985, 2002-2009 50
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham 1962-1987, 1989-1992 39
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste/Valsts karogs: Itālija Benetton[2] 1986-2001 15
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 1970-1998 14
9 Valsts karogs: Itālija Alfa Romeo 1950-1951, 1963, 1965, 1977-1985 12
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper 1951, 1952-1969 11
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM 1951, 1956-1977 11

Visvairāk Pole Position sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Sezona Sacīkstes Pole Position Procenti
1 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1988 16 15 94%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1989 16 15 94%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1992 16 15 94%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1993 16 15 94%
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 1978 16 12 75%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1987 16 12 75%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1990 16 12 75%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1996 16 12 75%
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1998 16 12 75%
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1995 17 12 71%
11 Valsts karogs: Itālija Ferrari 2004 18 12 67%

Ātrākie apļi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ātrāko apļu kopskaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Sezonas Ātrākie apļi
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 1950-2009 219
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 1966-2009 137
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 1978-2009 130
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 1958-1994 71
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham 1962-1987, 1989-1992 41
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste/Valsts karogs: Itālija Benetton[2] 1986-2001 36
7 Valsts karogs: Francija Renault 1977-1985, 2002-2009 28
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 1970-1998 20
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM 1951, 1956-1977 15
Valsts karogs: Itālija Maserati 1950-1960 15

Punkti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pasaules čempionāta vēsturē ir mainījušās gan pozīcijas, par kurām piešķir punktus, gan arī piešķiramo punktu skaits - skatīt punktu skaitīšanas sistēmu sarakstu, lai uzzinātu vairāk.

Punktu kopskaits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Punkti
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 4957,27
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 3627,5
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 2592
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 1514
5 Valsts karogs: Francija Renault 1069
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham 983
7 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste/Valsts karogs: Itālija Benetton[2] 861,5
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 711
9 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM 537,5
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper 494,5

Visvairāk punktu sezonā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Punkti Sezona Vieta Sacīkstes Vidēji
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 262 2004 1. 17 15.41
2 Valsts karogs: Itālija Ferrari 221 2002 1. 16 13.81
3 Valsts karogs: Francija Renault 206 2006 1. 18 11.44
4 Valsts karogs: Itālija Ferrari 204 2007 1. 17 12.00
5 Valsts karogs: Itālija Ferrari 201 2006 2. 18 11.17
6 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 199 1988 1. 16 12.44
7 Valsts karogs: Francija Renault 191 2005 1. 19 10.05
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 182 2005 2. 19 9.58
9 Valsts karogs: Itālija Ferrari 179 2001 1. 17 10.53
10 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 175 1996 1. 16 10.94

Konstruktoru kauss[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopējie tituli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Komanda Skaits Sezonas
1 Valsts karogs: Itālija Ferrari 16 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008
2 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Williams 9 1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997
3 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste McLaren 8 1974, 1984, 1985, 1988, 1989, 1990, 1991, 1998
4 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lotus 7 1963, 1965, 1968, 1970, 1972, 1973, 1978
5 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Brabham 2 1966, 1967
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Cooper 2 1959, 1960
Valsts karogs: Francija Renault 2 2005, 2006
8 Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Vanwall 1 1958
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BRM 1 1962
Valsts karogs: Francija Matra 1 1969
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Tyrrell 1 1971
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste/Valsts karogs: Itālija Benetton[2] 1 1995

Piezīmes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Arrows piedalījās ar vārdu Footwork no 1991. līdz 1996. gadam.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 Benetton bija britu licence no 1985. līdz 1995. gadam un itāļu licence no 1996. līdz 2001. gadam.