Freds Ormēns

Vikipēdijas lapa
Freds Ormēns
Fred Hormain
Freds Ormēns spēlē SELMER Mark VI saksofonu
Galvenā informācija
Dzimis 1977. gada 22. septembrī (46 gadi)
Valsts karogs: Francija Tjonvila, Francija
Žanri klasiskā mūzika, folklora, popmūzika
Nodarbošanās mūziķis
Instrumenti saksofons, ģitāra, multiinstrumentālists
Darbības gadi 1995—pašlaik
Darbība ar Viņš un Viņa, 6fun
Mājaslapa www.fredhormain.com

Freds Ormēns (franču: Fred Hormain, dzimis 1977. gada 22. septembrī Tjonvilā, Francijā) ir franču džeza mūziķis — saksofonists, multiinstrumentālists, aranžētājs, komponists un izpildītājs. Viņš ir latviešu-franču elektro-folk dueta Viņš un Viņa dalībnieks.[1] Uz skatuves ar solo projektiem uzstājas ar pseidonīmu Mister Goldhand.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Freds Ormēns sāka muzicēt Volmerāžleminas orķestrī, kurā apguva mūzikas teorijas zināšanas, klarnetes un saksofona spēli. Pēc sporta studiju uzsākšanas Mecas sporta koledžā handbola disciplīnā, viņš sešpadsmit gadu vecumā tomēr izvēlējās savu dzīvi saistīt ar mūziku. Pēc sociālo zinātņu bakalaura grāda ekonomikā viņš studējis klasisko saksofonu, pēc tam džeza saksofonu Mecas reģionālajā konservatorijā, kā arī muzikoloģiju, pedagoģiju un kora dziedāšanu Mecas Universitātē.[2]

Savu muzikālo pieredzi viņš ir guvis gan kā mūzikas pedagogs, gan orķestra diriģents, gan saksofona pasniedzējs Didelanžas mūzikas skolā Luksemburgā. Viņš ir izveidojis sadarbību ar tādiem starptautiskiem mūziķiem kā Džamals Tomass, Kendija Dilfere, Deniss Paškēvičs, Laima Vaikule, Lerijs Greiems, uzstājies daudzos atzītos festivālos, piemēram, Petrodžeza festivālā Sanktpēterburgā, Saulkrastu džeza festivalā un Blues'n Jazz Rallye Luksemburgā. Šī sadarbība viņam ļauj izpausties visdažādos mūzikas stilos un žanros: pops, džezs, fanks, elektroniskā popmūzika un roks. 2006. gadā saksofonu kongresā Ļubļanā viņš iepazinās ar latviešu saksofonisti Ilzi Lejiņu — savu nākamo sievu, ar kuru kopā izveidoja duetu Viņš un Viņa.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Amnéville. Ilze et Fred unis par l’amour de la musique». www.republicain-lorrain.fr (FR-fr). Skatīts: 2021-05-19.
  2. «jgmrecords - Fred Hormain». sites.google.com (latviešu). Skatīts: 2021-05-19.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]