Ingus Vizulis

Vikipēdijas lapa
Ingus Vizulis
Ingus Vizulis
Personīgā informācija
Dzimis Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Militārais dienests
Dienesta pakāpe flotiles admirālis
Dienesta laiks 1987 — pašlaik
Valsts Karogs: Padomju Savienība PSRS
Karogs: Latvija Latvija
Apbalvojumi Viestura ordenis u.c.
Izglītība Kaļiņingradas augstākajā jūras kara skola
Kara flotes Vadības un štāba koledža, ASV

Ingus Vizulis (dzimis Rīgā) ir latviešu admirālis, pašreizējais (2016) Latvijas Jūras spēku komandieris.

Militārā karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Virsnieka izglītību ieguva Kaļiņingradas augstākajā jūras kara skolā, pēc kuras absolvēšanas 1987. gadā tika norīkots dienestam uz Udaloy klases eskadras mīnu kuģa Klusā okeāna flotes sastāvā.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas atgriezās Latvijā un uzsāka darbu Aizsardzības spēku Jūras spēku pārvaldē. 1993. gadā Ingus Vizulis atgriezās aktīvajā militārajā dienestā un turpināja dienestu Jūras spēku pārvaldes virsnieka, vēlāk vecākā virsnieka amatā. 1995. gadā tika iecelts Jūras spēku Centrālā rajona komandiera amatā, vadot Jūras spēku uzdevumu izpildi Rīgas līcī, kā arī no Krievijas Federācijas bruņotajiem spēkiem pārņemtās Daugavgrīvas bāzes uzraudzību un apsaimniekošanu. 1999. gadā viņš turpināja dienestu Jūras spēku štābā sākotnēji Operatīvās daļas priekšnieka amatā, vēlāk – štāba priekšnieka amatā.

Pēc dienesta Jūras spēkos Ingus Vizulis tika nosūtīts dienestam ārvalstīs, kur divus gadus pildīja Latvijas aizsardzības atašeja pienākumus Apvienotajā Karalistē un Nīderlandē, un no 2003. gada – 1.ranga aizsardzības atašeja pienākumus ASV un Kanādā ar dienesta vietu Vašingtonā. Pēc atgriešanās no dienesta Apvienotajā Karalistē un ASV 2008. gadā, Ingus Vizulis turpināja dienestu NBS atbalsta un nodrošinājuma jomā, sākotnēji Nodrošinājuma pavēlniecības 1.reģionālā nodrošinājuma centra komandiera amatā Liepājā, vēlāk - Nodrošinājuma pavēlniecības komandiera amatā Rīgā. 2011. gada oktobrī tika iecelts par Apvienotā štāba priekšnieka vietnieku atbalsta jautājumos. 2013. gada novembrī viņam tika piešķirta flotiles admirāļa dienesta pakāpe. No 2012. gada maija līdz decembrim Ingus Vizulis piedalījās starptautiskajā operācijā Afganistānā kā Latvijas Nacionālā kontingenta ISAF 12/2 komandieris.

Profesionālo militāro izglītību flotiles admirālis Ingus Vizulis ir papildinājis un pilnveidojis Kara flotes Vadības un štāba koledžā, ASV; Beļģijas-Nīderlandes flotes mīnu karadarbības skolā EGUERMIN (NATO izcilības centrs), Beļģijā; Baltijas aizsardzības koledžā, Igaunijā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]