Ja mēs visu to pārcietīsim

Vikipēdijas lapa
Ja mēs visu to pārcietīsim
Žanrs Drāma
Režisors Rolands Kalniņš
Scenārija autors Viktors Lorencs
Galvenajās
lomās
Kārlis Auškāps
Indra Briķe
Jānis Reinis
Mūzika Imants Kalniņš
Operators Gvido Skulte
Montāža Zigrīda Geistarte
Studija Rīgas Kinostudija
Izdošana 1987
Ilgums 89 minūtes
Valsts Karogs: Latvijas PSR Latvijas PSR
Valoda latviešu
IMDb profils

"Ja mēs visu to pārcietīsim" ir 1987. gadā Latvijas PSR uzņemta spēlfilma, vēsturiska drāma. Filmas režisors ir Rolands Kalniņš. Filma uzņemta Rīgas Kinostudijā pēc Andreja Upīša triloģijas "Robežnieki" motīviem.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

20. gadsimta sākums Latvijā. Par revolucionāru darbību žandarmi arestē Mārtiņu Robežnieku. Viņa jaunākais brālis, skolotājs Jānis, par dumpīgajām runām padzīts no darba un spiests atgriezties tēva mājās. Arī šeit sākumā viņš aģitē kalpu vidū, izpelnīdamies vietējās varas nelabvēlību. Tomēr Jāņa kāzas ar muižas pārvaldnieka meitu maina viņa vietu dzīvē.

Kad 1905. gada atbalsis sasniedz arī viņu dzimto pusi, no Rīgas ierodas Mārtiņš. Sacēlušies zemnieki nodedzina barona pili un izveido rīcības komitejas, taču drīz ierodas soda ekspedīcija, kas nežēlīgi izrēķinās ar zemniekiem, spīdzina, nošauj un nodedzina mājas. Jāni pārņem bailes un, lai sevi glābtu, viņš kļūst par nodevēju. Upuru vidū ir arī brāļu tēvs un Mārtiņa līgava Zelma.

Lomās[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Interesanti fakti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Raidījums "Lielstraupes pils stāsti" - Re:TV». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 6. oktobrī. Skatīts: 2019. gada 6. oktobrī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Video[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]