Liene Šomase

Vikipēdijas lapa
Liene Šomase
Galvenā informācija
Pseidonīms Lenii
Dzimusi 1986. gada 4. novembrī (37 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Valmiera, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Žanri popmūzika, kantri
Nodarbošanās dziedātāja, aktrise
Instrumenti saksofons
Darbības gadi 2004—pašlaik
Izdevēji MicRec

Liene Šomase (dzimusi 1986. gada 4. novembrī Valmierā), iepriekš pazīstama arī kā Lenii, ir latviešu dziedātāja. Liene Šomase ir izdevusi vienu soloalbumu Vārdos nepateiktais un vienu albumu, kas ierakstīts ar Jāni Moiseju, — Pasaule ir skaista. Ir piedalījusies vairākos televīzijas šovos, tai skaitā ar Jāni Vinteru uzvarējusi TV3 šovā "Dziedi ar zvaigzni".

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Piedalījusies tādos pasākumos kā "Olgas disenīte", "Aprīļa pilieni", "Cālis" un "Jaunās zvaigznes". Kļuva populāra pēc piedalīšanās TV šovā "Talantu fabrika 4" 2004. gadā ar pseidonīmu Lenii.

2006. gadā ieguva pirmo vietu Latvijas Šlāgeraptaujā ar dziesmu Ugunskurs. Ziemassvētkos piedalījās mūziklā "Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti", kurā attēloja skolotāju. 2007. gada Eirodziesmā ieguva pirmo vietu savā pusfinālā un 4. vietu finālā, izpildot Laura Reinika sacerēto dziesmu Take Off Your Mask”.

Kopā ar Jāni Moiseju vēlāk izdeva kopīgu albumu Pasaule ir skaista, kurā tika iekļautas Raimonda Paula kompozīcijas. Šis albums ieguva zelta disku par pārdotām 5000 albuma kopijām.

Filmējusies LNT seriālā "Svešā dzīve", kurā attēloja Lauru, kā arī Rolanda Kalniņa filmā "Rūgtais vīns", kurā atveidoja ielu muzikanti — saksofonisti Ievu. 2007. gada rudenī kopā ar motosportistu Jāni Vinteru izcīnīja uzvaru TV3 šovā "Dziedi ar zvaigzni".

2008. gada 8. martā L. Šomase kopā ar Jāni Moiseju ieguva Gada balvu nominācijā "Labākais šlāgeris vai kantri dziesma" ar dziesmu Neskaties pulkstenī. Pretendēja arī nominācijā "Labākais šlāgeru vai kantrimūzikas albums" ar kopīgo albumu Pasaule ir skaista. 2008. gada jūnijā izdeva debijas soloalbumu Vārdos nepateiktais.

Rudenī TV3 šovā "Koru kari" uzstājās kā viesmāksliniece kopā ar Daugavpils oranžo kori, izpildot Ata Auzāna sacerēto dziesmu Ar tavu vārdu. Tā paša gada rudenī uzsāka sava albuma Vārdos nepateiktais koncerttūri, ko noslēdza ar koncertu Kongresu namā 2009. gada 4. februārī. Ziemassvētkos kopā ar Andri Ērgli, Zigfrīdu Muktupāvelu, Juri Vizbuli, Uģi Rozi un Sigitu Jevgļevsku sniedza koncertus Ķīpsalas hallē. Izdevusi 2009. gada kalendāru.[1]

2009. gada janvārī viņa piedalījās Latvijas Radio 2 un SEB Unibankas kopīgi rīkotajā pasākumā "Muzikālā banka", kur viņas izpildītā dziesma Klauns (Tava dzīve nav rožu lauks) ieguva 13. vietu. 2009. gada 14. februārī LNT un LMK kopīgajā šovā "Cīņas klubs" Liene startēja ar dziesmu Jauna diena. Savā duelī viņa pārliecinoši uzvarēja grupu Vostoc. Finālā beigās iegūstot lielu balsu pārsvaru, uzvarēja arī Aishu. Finālā, kas notika 2009. gada 21. februārī, ieguva 2. vietu, zaudējot vienīgi Intaram Busulim. 2009. gada vasarā izveido savu Valmieras dzelteno Saules kori. Ar šo kori piedalījās TV3 šovā "Koru kari 2".[2]

Privātā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Lienei ir 2 māsas un 3 audžubrāļi. Lienes māsa Kristīne Šomase ir piedalījusies LNT veidotajā šovā "Latvijas Zelta talanti" 2008. gada nogalē.

Mācījusies Strenču vidusskolā un pabeigusi Valmieras Viestura vidusskolu. Mācījusies Jāzepa Vītola Valmieras mūzikas skolā, apgūstot saksofona spēli. Pašlaik mācās Latvijas kultūras koledžā, apgūstot mūzikas menedžmentu.

2009. gadā iepazinās ar Mārtiņu Samuli.[3] 2010. gada 17. jūnijā viņiem piedzima meita Gabriela,[4][5] savukārt 2011. gada vasarā pāris izšķīrās.[3]

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Dziedi ar zvaigzni"[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2007. gada nogalē kopā ar Jāni Vinteru Liene piedalījās TV3 šovā "Dziedi ar zvaigzni". Šovā izpildītās dziesmas:

  • Nesaki nekā (Love Is In The Air)
  • Tā es tevi meklēt eju
  • Vecais zābaciņš
  • Dzied ar mani tautu meita
  • Puķu nakts
  • You Can Leave Your Hat On
  • I Don't Wanna Miss a Thing
  • Rūžeņa
  • Mambo Nr.5
  • Glāze piena
  • Dzelzsgriezējs

Filmogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Izdots kalendārs ar Lienes Šomases portretiem». mango.delfi.lv. 2009. gada 14. janvārī. Skatīts: 2011. gada 8. augustā.[novecojusi saite]
  2. «Šomase izstājas no „Koru kariem 2”». kasjauns.lv. 2009. gada 12. oktobrī. Skatīts: 2011. gada 8. augustā.[novecojusi saite]
  3. 3,0 3,1 «Liene Šomase izšķīrusies no meitas tēva». kasjauns.lv. 2011. gada 26. jūlijā. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2012. gada 11. martā. Skatīts: 2011. gada 8. augustā.
  4. «Lienei Šomasei - meitiņa!». tvnet.lv. 2010. gada 27. jūnijā. Skatīts: 2011. gada 8. augustā.
  5. «Šomase laidusi pasaulē pirmdzimto». kasjauns.lv. 2010. gada 21. jūnijā. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2011. gada 14. maijā. Skatīts: 2011. gada 8. augustā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]