Mareks Lavrinovičs

Vikipēdijas lapa
Mareks Lavrinovičs
Personas dati
Dzimis 1984. gada 22. jūlijā (39 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Tukums, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Augums 180 cm
Svars 78,2 kg
Izglītība
Augstskola Latvijas Sporta un Pedagoģijas akadēmija (LSPA)
Profesionālā informācija
Pārstāvētā valsts Karogs: Latvija Latvija
Sporta veids karatē, kikbokss

Mareks Lavrinovičs (dzimis 1984. gada 22. jūlijā) ir Latvijas karatists un kikbokseris, kurš regulāri piedalās K-1 cīņās. Mareks ir desmitkārtējs Latvijas čempions kjokušinkai karatē.

Savas sporta gaitas viņš sāka sešu gadu vecumā savā dzimtajā pilsētā Tukumā tēva karatē meistara Vladimira Lavrinoviča vadībā. Pirms Mareks pievērsās kikboksam, viņš izcīnīja desmit Latvijas čempiona titulus karatē. Kikboksā Lavrinovičs debitēja 2005. gadā Liepājā ar uzvaru pār Oskaru Zonerfeldu. Tad sekoja uzvara pār somu Erku Multanenu. Gadu vēlāk tukumnieks kļuva par Baltijas K-1 čempionu un paņēma trīs gadu pauzi, lai pievērstos tikai karatē. 2009. gadā Mareks Lavrinovičs atgriezās profesionālajā ringā ar uzvaru pār Dmitriju Kaļmusu, pēc kā seko titula cīņa par vakanto Latvijas čempiona titulu K-1, kurā karatists izcīnīja uzvaru un pievienoja savām trofejām vēl vienu jostu. 2011. gadā Mareks noslēdza līgumu ar Krievijas organizāciju "Fight Nights" par dalību Eiropas K-1 čempionātā, kurš notika "Arēna Rīga". Viņš uzvarēja Sergeju Vinogradu (Igaunija) un Pāvelu Turuku (Baltkrievija), taču finālā traumas dēļ atzina Krievijas sportista Aleksandra Stecurenko pārākumu un bija spiests samierināties ar otro vietu.

Pēdējo reizi Lavrinovičs ringā parādījās 2013. gada novembrī šovā "FREON: Milžu cīņas 2", kurā aizvietoja savainoto Andreju Zozuļu un aci pret aci tiekoties ar Kongo sportistu Rodrigo Nzojibuku. Šajā mačā tukumnieks ar lieliski izpildītu spērienu ar kāju salto lēcienā nokautēja melnādaino pretinieku un savā statistikā ierakstīja vienpadsmito uzvaru.

Mareks spēlē arī spēlē futbolu Latvijas 2. līgas klubā "Tukuma Brāļi".

Tituli karatē un kikboksā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • 2011 FORWARD CHELANGE finālists
  • 2010 WFCA Latvijas K-1 čempions
  • 2007 Eiropas čempionāta karatē bronzas medaļa
  • 2006 WFCA Baltijas Muaythai čempions
  • 2000 - 2010 Latvijas kjokušinkai karatē čempions

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]