Vikipēdijas diskusija:Latvijas Vikipēdijas maratons/Arhīvs1

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
1. arhīvs

Kas tas tāds, kāpēc nekur internetā nav informācijas un vai mēs tiksim galā ar sakārtošanu? :) --ScAvenger (diskusija) 09:21, 5 martā, 2015 (EET)

Tas pēc idejas ir šis. Varbūt @Papuass, Feens:, kas sanāk ir "atbildīgie" par pasākumu no mūsu puses, varētu pastāstīt nedaudz sīkāk tiem, kas Vikialus neatmeklē. raksts laikam jāliek zem Vikipēdijas, nevis galvenās vārdtelpas. --FRK (diskusija) 09:27, 5 martā, 2015 (EET)
Šodien būšu sapulcē, par rezultātiem ziņošu rīt. Kā tiksim galā - nezinu, bet aizliegt nodarboties ar vikipēdijas propagandēšanu nevaram. Ja ir vēlēšanās darboties sajā projektā - uz priekšu. --Feens (diskusija) 10:48, 5 martā, 2015 (EET)
Reklāmas nav, jo skaidri rakstīts "no 11. marta". Būs. --Feens (diskusija) 10:50, 5 martā, 2015 (EET)
Cerams ir rūpīgi pārdomāts, kā parastajai tautai pasniegt šo Vikipēdijas papildināšanu un ar kādiem šķēršļiem katrā no tiem saskarsimies. Piemēram, manuprāt, daudz svētīgāk būtu, ja tam pēc iespējas vairāk aicinātu izmantot literatūru latviski (ar piebildi, ka nepārraksta 1:1), tad arī lielākoties atkristu paredzamā ņemšanās ar apšaubāmas kvalitātes tulkojumiem, un raksts jau sniegtu zināmu ieskatu tajā, kāda literatūra par tēmu ir pieejama latviski. --Turaids (diskusija) 2015. gada 5. martā plkst. 11:15 (EET)

Vikipēdijas «Vikipēdijas tēma»

Kolēģi un domubiedri! Laikam jau nav nekāds noslēpums, ka sadarbībā ar Norvik Banku, Latvijas Universitāti, Latvijas Radio 5, Valsts valodas centru tiek rīkots Vikipēdijas popularizēšanas pasākums ar visnotaļ cēliem un apsveicamiem mērķiem. Plānots tas ir kā diezgan ilgs un apjomīgs pasākums, no vairākiem etapiem. Pirmais etaps tiks prezentēts un «palaists gaisā» trešdien. Cita starpā (pasākuma detaļas visi interesenti varēja uzzināt šovakar klātienē vikitusiņā) ir paredzētas veicināšanas balvas katra no sadarbības partneru izvēlētā tēmā. Kā viens no partneriem, kāds pārsteigums, esam mēs, pati LV Vikipēdija :) Tagad mums ir jāizdomā tēma vai joma, kādā mēs par izcilu ieguldījumu vērtēsim un piešķirsim savu balvu (balva nebūs simboliska un knapa arī ne). Lūgums šeit iesniegt savas idejas, mums ātri jāizvēlas/jānobalso, jo pirmdien redkolēģijai (Feens un Papuass) šī tēma noformulēta jāiesniedz organizatoriem.

Protams, svarīgi ir vērtēšanas kritēriji un visādas organizatoriskas un tehniskas nianses, bet par to varēsim izpausties atsevišķi. Vēl jo vairāk, ka arī citu sadarbības partneru tēmu/rakstu izvērtēšanā mums būs jāpiedalās. Organizatoriskie nedačoti sāks parādīties, tiklīdz šis pasākums ies gaisā un mums nāksies pašorganizēties un izstrādāt gūzmu jaunu ukazu un instrukciju. Risināsim problēmas to rašanās secībā! :) --Kikos (diskusija) 23:24, 6 martā, 2015 (EET)

Tēmu ierosinājumi

  • Labākais bijušais vērtīgais raksts, kas savests atbilstošā kārtībā un atjaunots tā izcilais statuss. --Kikos (diskusija) 23:24, 6 martā, 2015 (EET)
  • Bijušais vērtīga raksta kandidāts, kas top savests kārtībā un iebalstots. --Kikos (diskusija) 23:24, 6 martā, 2015 (EET)
    • Vai arī jebkura laba raksta (protams, arī jebkura cita raksta) novešana līdz vērtīgam. --ScAvenger (diskusija) 23:55, 6 martā, 2015 (EET)
  • Paplašinot - prēmija par jebkura raksta novešanu līdz labam rakstam. Drīkst strādāt parītī jaunais (rakstītājs) + vecais (aksakals), tad konkursā piedalās jaunais. --Feens (diskusija) 23:42, 6 martā, 2015 (EET)
  • Primitīvi - kas mums ir maz - Latvijas dabas pieminekļi t.i. visādi akmens krāvumi, priedes un peļķes. --Feens (diskusija) 23:42, 6 martā, 2015 (EET)
    • Par peļķēm būs grūti uztaisīt labu vai vērtīgu rakstu :) Ja nu vienīgi skatāmies pēc rakstu skaita, bet tad stingri jāpieskata, lai kvantitāte nekļūtu svarīgāka par kvalitāti. --ScAvenger (diskusija) 23:55, 6 martā, 2015 (EET)
  • Pasaules valstis? Puslīdz viegls, interesants temats. Un īpašais bonuss par Latvijas raksta davešanu līdz vērtīga raksta statusam. --FRK (diskusija) 23:57, 6 martā, 2015 (EET)
Ej! Uz pimdienas rītu man vajag tēmu, ko pateikt bankai. --Feens (diskusija) 17:03, 8 martā, 2015 (EET)
Tā arī pasaki - šai publikai pilnīgi vienalga! Kā nāk uz mītiņiem, tā arī gatavojas vienīgajam sakarīgajam vikipopularizēšanas pasākumam. 59tk rakstu ir tas, uz ko bāleliņi ir spējīgi (kolēģim Pīrāgam pilnīga taisnība). Arī Tev taisnība, ka tikpat labi mēs to varējām četratā izlemt kafūzī. Mani priekšlikumi nevienu neiedvesmo un laikam jau taisnība - nav reāli. Šeit dažas vienkārsākas tēmas, kas sasauksies ar slepenajā protokolā minētajām un kurās jaunajiem censoņiem, ja tādi tiešām būs, būs vieglāk izpausties:
  • Latvijas novadi. Administratīvie. Lielākā daļa no tiem ir nožēlojamu aizmetņu līmeni, kur, izņemot to, ka tie nodibināti, nekas vairāk nav.
  • Latviešu sarkanie strēlnieki. Tēma ir diezgan daudz jau apskatīta, bet ir pārsteidzoši daudz ko vēl rakt.
  • Latvieši — Padomju Savienības varoņi. Sevišķi jau pa "nemilitāro" sadaļu. Arī darba varoņu bija pietiekoši daudz un ir pārsteidzošas personības.
  • Pasaules valstu himnas. Augstāk piedāvātā tēma par valstīm kopumā pārāk komplicēta vienam lietotājam. Pat tāds aksakals kā Treisijs Indiju nepievārēja :) Tāpat mēģinājums piesaistīt lietotājus no citas sfēras (muzikālās).
  • Instrumenti un sadzīves tehnika. Doma par grābekli nebija peļama. Arī citi verķi un rīki mums gaiži vāji apskatīti.
  • Hobiji. Par ar Vikipēdiju nesaistītiem brīvā laika nokaušanas veidiem. Plaša tēma un tāpat orientēta uz citādākdomājošajiem.
Es savu esu pateicis. Ceru, ka atkal kādi personāži nesāks te kasīties par lietām, kas TIEŠI neattiecas uz tēmu un vai nu piedāvās citus variantus, vai metīsies vienprātīgi atbalstīt kādu no piedāvātajām. Pretējā gadījumā ļauju Fēnam izvēlēties vienu no šīm vai kādu pavisam citu un dodu savu 100% atbalstu. --Kikos (diskusija) 17:25, 8 martā, 2015 (EET)
  • Mans variants ir Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, arī dabas pieminekļi tur ir iekļauti. Kikos varianti arī labi! --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 8. martā, plkst. 17.32 (EET)
  • Grāmatas. Manuprāt, varētu būt laba tēma.
  • Folklora. Varbūt kāds varētu kaut ko uzrakstīt.--Kristians.Jakubovskis (diskusija) 17:38, 8 martā, 2015 (EET)
  • Latvija un Latvijas personības — plašāks temats, kuru vajadzētu īpaši atbalstīt (bieži esmu pamanījis, ka ir raksti citu valodu vikipēdijas, bet pie mums nav) --Dainis (diskusija) 19:48, 8 martā, 2015 (EET)

Izveidoju balsošanas lapu, lai lietas iet operatīvāk. Lūdzu, balsojam! --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 8. martā, plkst. 17.50 (EET)

Nu jā, tautai ir vienalga :) Nerunājot konkrēti par šo pasākumu (tāpēc šoreiz vienīgi īsa replika), bet mēs laikam esam pārāk maza kopiena pagaidām, lai jelkādu akciju (rakstu uzlabošana pirms pāris gadiem, valstis tagad) mūžs būtu ilgāks par mēnesi, diviem. Izskatās, ka līdz tautai tas neaizies (balsojumā), bet Instrumenti un sadzīves tehnika varētu tikt nomainīti pret vispār sadzīviskiem tematiem (tā pati sadzīves tehnika, durvis, apģērbi u.t.t.). Bet tie laikam pārāk sarežģīti temati :) --FRK (diskusija) 18:59, 8 martā, 2015 (EET)

Rezultāts

Nobalsots - Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas. It's official. Aizsūtīts uz banku. --Feens (diskusija) 10:27, 9 martā, 2015 (EET)

Komentāri

Mana doma ir mūsu nominēto tēmu izvēlēties tādu, kas liek lietotājam celt meistarību. Jā, saprotu, ka tas galvenokārt «vecajiem bukiem», bet kaut kas ir vajadzīgs arī augstākajai pilotāžai. Prognozēju, ka citas tēmas (un tas ir normāli) galvenokārt būs jauniņajiem, tad mēs paši varēsim parādīt, kā tas ir jādara :) --Kikos (diskusija) 23:24, 6 martā, 2015 (EET)

Nu nezinu, nezinu :). Paši izsludina prēmiju, un paši savāc, jo skaidrs, ka "no malas" neviens nevarēs pārspēt meistarībā "dinozaurus", sevišķi, ja dinozauri paši vērtē. --Feens (diskusija) 23:42, 6 martā, 2015 (EET)
Ja es pareizu saprotu, tad balva būs kādam konkrētam lietotājam? Bet to vērtīgo rakstu izveidē piedalās vairāki (parasti). Vai skaitīsim baitus, cik kurš devis? Varbūt esmu kaut ko pārpratis! --Dainis (diskusija) 23:46, 6 martā, 2015 (EET)
Nu redziet, galveno domu uztvērāt :) Nav mums (ar ļoti retiem izņēmumiem) tā, ka rakstu taisa viens lietotājs. Tā pati problēma būs arī visās citās nominācijās. Jādomā, kā iziet no situācijas, bet tēma tik un tā jāizdomā. --Kikos (diskusija) 23:52, 6 martā, 2015 (EET)
Man patīk Feena ideja par pāriem - jaunais un vecais. Un šim nevajadzētu tā kā noteikt "noteikumu", ka vikipēdisti (un viņu ģimenes locekļi) nedrīkst piedalīties? --FRK (diskusija) 23:54, 6 martā, 2015 (EET)
"Jaunais un vecais" ir laba doma. Un par tiem deklasētajiem rakstiem mana fiška bija tāda, ka jauniņajam nevajag plosīties un rakstīt teksta blāķus, bet tehniski un stilistiski savest kārtībā jau esošos blāķus. Protams, mums piepalīdzot. Un man gribētos redzēt, kā FRK izkontrolēs vikipēdistus un ģimenes locekļus :) Nav jau tās balvas tik krutas, ka tamdēļ šmuci taisīt. --Kikos (diskusija) 00:08, 7 martā, 2015 (EET)
Ģimenes locekļus es labāko loteriju tradīciju iespaidā pieminēju :) Bet tas tomēr vairāk uz pašu lietotāju godaprāta. Tu taču piekrīti, ka Feena pirmais komentārs šajā sadaļā tomēr liek aizdomāties, ne? --FRK (diskusija) 00:13, 7 martā, 2015 (EET)
Aizdomāties liek, bet tāpat jāsaprot, ka izņemot mūs pašus neviens cits pat ne vērtīgu, pat labu rakstu četros mēnešos neiemācīsies uztaisīt. Pārliecīgai kautrībai šeit, manuprāt, nav vietas :) Lai taču kāda gudrīšu komanda no universitātes/bankas/ministrijas utt sapūš vaigos un izdara to paši, ja var! Nedomāju, ka kāds no bukiem (varbūt alojos) pretendēs uz kādu no balvām citās nominācijās. --Kikos (diskusija) 00:20, 7 martā, 2015 (EET)
Var arī teikt (jauniņajiem) - ņem un no citām Vikipēdijām tulko vērtīgos/labos rakstus, kaut kādas veidņu un citas nesaderības mēs jau atrisināsim. Protams, citās Vikipēdijās ir dažādi sīkraksteļi, kas nonākuši GA/FA kategorijā, bet neviens neaizliedz izraudzīties sev interesantu tēmu + plašāku rakstu. Piemērs tādam variantam (tur gan bez mūsu aicinājuma, cilvēks vienkārši pats tulkojis) - Socioloģija. Es gan vēl lasu un pielaboju nedaudz formatējumu u.t.t., bet izskatās jau labi (es gan tur neņemos spriest pēc būtības). --FRK (diskusija) 00:29, 7 martā, 2015 (EET)
Nu paga. Mēs paši uztaisam "vērtīga raksta kritērijus", pēc tam spriežam, ka diezin cik daudz nebūs. Kāpēc savienot divas lietas, kas ne obligāti ir savienojamas - "raksts vikipēdijā ar vērtīga raksta statusu" un "vikipēdijas maratona konkurss". Es tos rakstus redzu kā "labākais raksts no radītājiem kādā laika posmā". Respektīvi - nav mums Nobeļa, skatamies - zinātņu doktoru, nav doktora - skatamies studentu, nav studenta - skatamies profenes teicamnieku utt. --Feens (diskusija) 00:36, 7 martā, 2015 (EET)

Atsauces

Tikai kāda jēga no tādām mistiskām atsaucām kā Socioloģijas rakstā, kuras vietējam letiņam nedz pārbaudīt, nedz arī vajadzības gadījumā rokā sadabūt? --Turaids (diskusija) 2015. gada 7. martā plkst. 00.42 (EET)
Turaid, pieturēsimies pie diskusijas pamattemata. Par tādām mistiskām atsaucēm varam parunāt Kopienas portālā, socioloģijas rakstā vai varbūt vēl kādā piemērotākā vietā. Bet īsumā — Tu ierosini dzēst ārā tās, lai atsauču nebūtu vispār? Kopš kuriem laikiem atsaucēm ir noteikums jābūt visiem cilvēkiem pārbaudāmām? Tikpat labi var būt arī samērā eksotiskas grāmatas latviski... --FRK (diskusija) 10:30, 7 martā, 2015 (EET)
Iztiksim bez vispārinātām galējībām. Es tik vien kā atkārtoti rosinu mudināt maratona dalībiekus pēc iespējas vairāk izmantot avotus latviešu valodā, nevis kopā ar lielākoties apšaubāmas kvalitātes tulkojumiem pārpublicēt pašam bieži vien nemaz neredzētus un arī citiem nepieejamus avotus svešvalodā, kas vairāk izskatās salikti tikai ķekša pēc, nevis domājot par lasītāju, kurš šīs atsauces varētu arī gribēt izmantot padziļinātai tēmas apguvei. Protams, labāk tā, nekā nekā, bet kāpēc neuztaisīt kārtīgi, ja ir tāda iespēja? Raksts socioloģija ir tikai piemērs tam no kā, manuprāt, vajadzētu mēģināt izvairīties. Vēl jo vairāk par tādu tēmu, kur latviski literatūra ir pārpārēm. --Turaids (diskusija) 2015. gada 7. martā plkst. 13.48 (EET)
Es nedomāju, ka ir atšķirība ārzemju vai vietējais resurss. Skolaas lielākos darbus esmu taisījis tikai ar citvalodu resursiem, pat 80-100 pie viena darba, jo latviski nekā nav. Padziļinātai apguvei resursus vajag pievienot atsevišķā literatūras sadaļā. Vēršu uzmanību arī uz to, ka konkrētais lietotājs rakstu netaisīja, bet vārds vārdā tulkoja no angļu valodas versijas, tāpēc ir tādas atsauces. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 7. martā, plkst. 14.16 (EET)
Nebūtu pareizi pirmajā dienā jau atbaidīt visus jaunos lietotājus, stāstot, ka atsauces jāliek tikai uz latviskiem un kādiem tik ne konkrētiem avotiem. Tas ir ļoti padziļināts līmenis. Būtu jau daudz, ja viņi tās neliks uz blogiem, viedokļiem un citām tādām vietām. Tā kā piekrītu FRK, tas īsti neattiecas uz diskusijas pamattematu. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 7. martā, plkst. 14.43 (EET)
Ļoti grūti diskutēt ar cilvēkiem, kuru argumentētspēja balstās uz otra cilvēka kādas rakstītās daļās paķeršanu, novispārināšanu līdz bezjēgai un pretargumenta sacerēšanai uz savu vispārinājumu. Lūdzu, parādi, kur es saku, ka jāizmanto TIKAI avoti latviešu valodā? Pieņemsim arī, ka atsaukšanās uz esošiem avotiem latviešu valodā būtu kas necilvēcīgs, lai arī, pēc pieredzes sakot, pārrakstīšana saviem vārdiem tajā pašā valodā parasti ir pat daudz ātrāka un vieglāka nekā tulkošana "no nulles" un viduvēju angļu valodas zināšanu gadījumā arī daudz drošāka. Uz to var mudināt vismaz spējīgākos, bet, ja nedarīsim pat to, tad varēsim ne vien masveidā formatēt raktus, bet arī papildus labot sliktas kvalitātes tulkojumu blāķus un visu citu, kas nāk līdzi šādai konveijera pieejai. --Turaids (diskusija) 2015. gada 7. martā plkst. 15.42 (EET)

Jau trešo dienu maratons

Cienījamie kolēģi! Kā ziņo daži masu medij, mums jau trešo dienu risinoties Latvijas Vikipēdijas maratons :) Par to gan joprojām nekas neliecina Vikipēdijas sākumlapā (tāpat, gan, jāsaka, arī sadarbības partneru pieci.lv un delfi.lv mājaslapās). Kaut kas ir jādara, ne? Ierosinu sākumlapā bannerīti nomainīt vismaz pret šādu. Vēl atraktīvāk būtu, ja to nevienam neinteresanto portālu uzskaitījuma vietā parādītos kāda informācija par to, cik maratona laikā raksti laboti (uzlaboti/mainīti; bruto kilobaiti), cik jauni uztaisīti, cik jaunu lietotāju uzradies, labākie iepriekšējās dienas raksti utt. Vieta tu varētu būt pietiekami, vajadzīga vēlme un FRK :) Varbūt iztiekam pat bez ilgas kasīšanās un balsošanas? --Kikos (diskusija) 09:56, 13 martā, 2015 (EET)

Nav nekādu iebildumu. Vienīgi izvērtēt dienas "ražu" varētu būt pagrūti un subjektīvi. --ScAvenger (diskusija) 10:03, 13 martā, 2015 (EET)
Nav iebildumu pret galvenes nomaiņu. --FRK (diskusija) 10:21, 13 martā, 2015 (EET)
Izdarīsi, lai viss ir tīri un pareizi? Varu kaut ko sačakarēt :) --Kikos (diskusija) 10:26, 13 martā, 2015 (EET)
It kā sačiņīju. Vienīgi tas logo ir ar {{copyr}} veidni, nav labi Sākumlapā likt aizsargātos attēlus. Par to portālu sadaļas maiņu uz informāciju par maratonu - ideja jau nav slikta, vienīgi vai mēs pavilksim (t.i., mums jau nebūs [cenzēts]) līdz augustam? Un es to noteikti neuzņemtos, pārāk slinks esmu :D --FRK (diskusija) 10:40, 13 martā, 2015 (EET)
Parastā pārlūkā ir ok. Mobilajā teksts nolec zem logo. Vai var tos ciešāk sasaistīt, lai nelēkā? Par "labo pusi". Vai ir kādi automātiskie rēķinātāji/summētāji iepriekšējās dienas izmaiņām? Sakarīgāko rakstu apkopošanu es varētu uzņemties (uztaisīšu veidnīti). --Kikos (diskusija) 10:44, 13 martā, 2015 (EET)
Varbūt mobilajos to logo vienkārši nocentrēt? Un par automātiskajiem — ēēēm, es tādus nezinu. --FRK (diskusija) 11:01, 13 martā, 2015 (EET)
Vai arī mobilajos vienkārši noņemt? Man pagaidām neizdodas atrast kodu, lai ir labi gan parastajā, gan mobilajā versijā. varbūt mūsu tehniskais speciālists @Papuass: ir CSS pavēlnieks? --FRK (diskusija) 11:33, 13 martā, 2015 (EET)
Par labo pusi laikam nekā, ne? --Kikos (diskusija) 11:53, 13 martā, 2015 (EET)
A ko Tu tur gribi? Tā Jauno vikipēdistu raksti: jau bija ok. --FRK (diskusija) 12:01, 13 martā, 2015 (EET)
Par to iepriekšējās dienas pienesumu. Tas būtu atraktīvi. --Kikos (diskusija) 12:24, 13 martā, 2015 (EET)
WOW, nice event! Good luck with it, my friends. Best wishes, :) Chen10k2 (diskusija) 12:48, 13 martā, 2015 (EET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Vienīgi varu piedāvāt pašam nomainīt rakstu skaitu tajos 7 no rīta, kad liec iekšā jaunos faktus Sākumlapā. Vienīgi tur tie locījumi tagad jāsaskaņo. --FRK (diskusija) 13:12, 13 martā, 2015 (EET)

Čakarīgi. Ne vienmēr man sanāk laiks to darīt vienā un tajā pašā brīdī. Jādomā vēl. Man liekas, es kaut kur esmu tādus skaitītājus redzējis. --Kikos (diskusija) 13:31, 13 martā, 2015 (EET)

@Feens, Papuass, Edgars2007: Vajadzētu līdz galam noskaidrot Vikimaratona logo tiesisko statusu: vai uz to kādam ir autortiesības un ja ir, tad kāda vella pēc?! Ir stulbi, ja mēs paši to nevaram ielikt sākumlapā - pūrists FRK, redz, iebilst :) --Kikos (diskusija) 20:46, 19 martā, 2015 (EET)

Principā logo pamats ir Vikipēdijas "globuss", uz Lielvārdes jostu autortiesību nav, Norvik bankai ir triviāls teksts. Vienīgais strīdīgais objekts ir tas sīkais karogveidīgais elements pie bankas logo, kas nekādi nav kompozīcijas nozīmīga sastāvdaļa. --ScAvenger (diskusija) 21:06, 19 martā, 2015 (EET)
Nesaistīti, nevar to baneri uztaisīt klikojamu, proti, piesaistīt saiti, lai uzklikojot nemet bilžu? --Zemgalietis (diskusija) 21:26, 19 martā, 2015 (EET)
Jā, var, piemēram, [[Attēls:Wiki.jpg|180px|link=Vikipēdija]]. --FRK (diskusija) 22:06, 19 martā, 2015 (EET)
Pēc jūsu domām Norvik logo būtu pietiekami triviāls? Par pārējo varētu sarunāt un Vikipēdijas logo, protams, pats par sevi der pirmajai lapai. --Papuass (diskusija) 23:24, 19 martā, 2015 (EET)
Domāju, ka kādam ir jārunā ar tās puses organizatoriem, un jājautā, vai var šim logo piešķirt CC-BY-SA vai citu līdzīgu licenci. Ja jau tas ir vikipēdijas pasākums, tad arī pričindāļiem jābūt Vikipēdiskiem. --Kikos (diskusija) 06:49, 20 martā, 2015 (EET)

Attēli rakstu ilustrēšanai

Diemžēl neesmu autortiesību speciālists, taču vai Vikipēdijas maratona laika publicitāti nevarētu arī izmantot, lai aicinātu, piemēram, muzejus ļaut izmantot to gleznas u.c. ar autortiesībām aizsargāto un pašlaik neizmantojamo eksponātu fotogrāfijas Vikipēdijas rakstu ilustrēšanai? --Turaids (diskusija) 2015. gada 21. martā plkst. 13:45 (EET)

Rakstu konkurss

Vajadzētu šeit viki nopublicēt nolikumu un lapu, kur reģistrēt rakstus, līdzīgi kā šeit. Ir plāns šīs lapas izveidot, bet šodien visdrīzāk vēl nesanāks. Ja kāds var palīdzēt, lūdzu, uz priekšu. --Papuass (diskusija) 11:17, 24 martā, 2015 (EET)

Par rakstu reģistrāciju: nevar vienkārši paņemt baitu ziņā lielākos jaunos rakstus? Protams, saraksts nebūs 100%-īgi labs (jo ir ļaudis, kas spēj baitus ražo no nekā), bet puslīdz ok jau būs. Tas ir, ja tiek ņemti vērā vienīgi šajā periodā izveidotie raksti. --FRK (diskusija) 19:43, 26 martā, 2015 (EET)
Tāpat būs balsošana? --Zemgalietis (diskusija) 21:19, 26 martā, 2015 (EET)
Mums ar Feenu tas gods smagais darbs atlasīt īso sarakstu, ar kuru tad strādās īstā žūrija. --Papuass (diskusija) 22:21, 26 martā, 2015 (EET)

Radio

Godājamie kolēģi! Ir radusies interesanta situācija. Mums piedāvā piedalīties Latvijas radio pārraidē š. g. 7. aprīlī. Esmu tāda kā kontaktpersona un vienlaicīgi arī viens no vēlamajiem 2-3 cilvēkiem no lvwiki. Diemžēl ir problēmas ar pārējiem 1-2 cilvēkiem. Parunājot ar programmu menedžeri (varbūt amats saucas savādāk) par tās pārraides tēmu un specifiku un ņemot vērā viņu vēlmes, mēģināju uzaicināt cilvēkus (vikipēdistus), kas būtu interesanti klausītājiem un raidījuma vadībai un kas varētu arī kvalitatīvi prezentēt mūsu viedokli. Diemžēl dažādu iemeslu dēļ saņēmu virkni kurvīšu :) Saprotu, ka ir darba dienas rīts (10.00-11.00), bet kaut ko vajadzētu izdomāt. Sevišķi bieži mūs ar šādām izdevībām nelutina. Vienreiz izgāzīsimies, vairāk neaicinās :( Ir brīvprātīgie? --Kikos (diskusija) 14:49, 3 aprīlī, 2015 (EEST)

Es netieku. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 3. aprīlī, plkst. 15.00 (EEST)
Raidījums saucas "Zināmais nezināmajā". --Kikos (diskusija) 15:01, 3 aprīlī, 2015 (EEST)
Par ko raidījums? Es jau varu, bet labāk būtu citiem šoreiz, jo esmu jau zīmējies neproporcionāli daudz. --Feens (diskusija) 15:22, 3 aprīlī, 2015 (EEST)
Katram jādara tas, ko viņš pieprot vislabāk :) Un 1 h garš raidījums laikam nav tā vieta, kur gūt pieredzi. --FRK (diskusija) 17:33, 3 aprīlī, 2015 (EEST)
Runāt var katrs, tā nav prasme. Tikai jātiek galā ar tādu nevēlamu psiholoģisku iezīmi kā kautrību, kā arī dažiem vienkārši slinkums. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 3. aprīlī, plkst. 17.55 (EEST)
Runāšana būs tikai pusstundu - no 10.30 līdz 11.00. Pirms tam būšot kautkāds ieraksts. +mūzikas pauzes (jādomā), tā kā reāli - paši sarēķiniet.Vispār būtu labi, ja piekristu kāds no vecajiem bukiem un kāds no ne tik vecajiem. Man jau bija lielas cerības, ka kāda no mūsu vikipēdistēm piekritīs. --Kikos (diskusija) 18:05, 3 aprīlī, 2015 (EEST)
Gribētu dzirdēt kādu līdz šim nedzirdētu Vikipēdistu. @AgrisR:@MC2013:@Kleivas:@Gaujmalnieks:@Zemgalietis:? --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 3. aprīlī, plkst. 18.07 (EEST)
Diemžēl, arī netieku. --AgrisR (diskusija) 19:10, 3 aprīlī, 2015 (EEST)
@Ingii:? @Xil:? --Kikos (diskusija) 19:21, 3 aprīlī, 2015 (EEST)
7. aprīlī neesmu Rīga.--Ingii (diskusija) 19:36, 3 aprīlī, 2015 (EEST)
@Feens, Papuass: Vecā gvarde, nāksies jums mobilizēties! Kaut kā tie jaunie un spraunie galīgi nevelk ;) Vispār jau baigi neērti - radio dāmai sasolīju diezinko; nevarēju iedomāties, ka esam tik tizli negribīgi/nevarīgi. --Kikos (diskusija) 22:42, 4 aprīlī, 2015 (EEST)
It kā mūsu vispārējais tizlums būtu kāds pārsteigums. --FRK (diskusija) 22:43, 4 aprīlī, 2015 (EEST)
Šķiet, ka es tā pat kā Feens būtu pieejams. Vēl gada sākumā radio runāja @gragox:. --Papuass (diskusija) 22:47, 4 aprīlī, 2015 (EEST)
Tiek nosūtīts paziņojums grupai "visi": (Dalībnieks:AgrisR, Dalībnieks:Baisulis, Dalībnieks:Biafra, Dalībnieks:Dainis, Dalībnieks:DJ EV, Dalībnieks:Feens, Dalībnieks:Gaujmalnieks, Dalībnieks:Gragox, Dalībnieks:GreenZeb, Dalībnieks:IndulisMX, Dalībnieks:Ingii, Dalībnieks:Kikos, Dalībnieks:MC2013, Dalībnieks:Papuass, Dalībnieks:Pirags, Dalībnieks:ScAvenger, Dalībnieks:SpeedKing, Dalībnieks:Treisijs, Dalībnieks:Turaids, Dalībnieks:Zemgalietis) Vikimaratona jaunpienācēji/atkalatnācēji! Varbūt kāds no jums vēlas pastāstīt tautai par savām izjūtām šeit? Kā jūs ģedi gnobī, kāda šeit attieksme (ir vai nav aroganta) vai ko citu no dzīves? Būtu ļoti svētīgi. --Kikos (diskusija) 22:50, 4 aprīlī, 2015 (EEST)
Kikosa zināšanai: paziņumu nedabūja visi, bet gan tikai tie, kas te sarkanā. --FRK (diskusija) 22:58, 4 aprīlī, 2015 (EEST)
@Edgars2007: Var saorganizēt grupu, kurā mēs ieliktu brīvprātīgi/piespiedu kārtā visus reģistrētos jaunpienācējus? --Kikos (diskusija) 23:15, 4 aprīlī, 2015 (EEST)
Vari ņemt no šejienes vajadzīgos: quarry:query/2930 (jāsortē pēc pēdējās kolonnas). Vienīgi jāsatilpst 20. --FRK (diskusija) 01:17, 5 aprīlī, 2015 (EEST)

Dzirdēju baumas, ka @Driver24: varētu tikt, bet lai viņš pats šeit paziņo par to, ko ir izdomājis. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 4. aprīlī, plkst. 22.59 (EEST)

No way. Nav saprotams gan, kāpēc XXI gadsimtā būtu sava pakaļa fiziski jāpārvieto 100km turp un atpakaļ, lai pateiktu pāris teikumu. --Gaujmalnieks (diskusija) 14:04, 5 aprīlī, 2015 (EEST)
Nu, ja vajaga to trešo runātāju, rezervistu, piesakos. Kas tālāk? --IndulisMX (diskusija) 14:13, 5 aprīlī, 2015 (EEST)

@Kikos:, dod ziņu tiem, ko vēlies redzēt e-pastā. No rīta radion, bet atgādinu, ka vakarā visi, kuri spēj ierasties, tiekamies "Šveikā", iespējams, būs arī Norvik pārstāvis. --Papuass (diskusija) 19:06, 6 aprīlī, 2015 (EEST)

@Papuass, Feens: Ziņu padevu, bet drošības pēc nodublēju šeit. Rīt 9:59. --Kikos (diskusija) 21:52, 6 aprīlī, 2015 (EEST)

Paldies, puiši. Raidījums izdevās! --Edis (diskusija) 14:11, 7 aprīlī, 2015 (EEST)

Ņem par labu. Info visiem : galdiņš krogā pasūtīts. Plkst. 19.00 5+ personām. Ja kavējos - tas pasūtīts uz mana vārda, tas jānosauc un bārmene visu pārējo izdarīs. --Feens (diskusija) 15:35, 7 aprīlī, 2015 (EEST)

Raidījums, protams, foršs. Man uznāca interese par tiešām visvairāk rediģētajiem rakstiem, te ir tikai tāds ikmēneša tops. Hei, bet vispār — kā mēs mēneša laikā dabūjām to vienu tūkstoti? Manuprāt, kaut kā baigi nemanāmi tas ir noticis — parasto lietotāju aktivitāte kā parasti, jauniņo arī nav bijis pārāk daudz. Bet, protams, patīkami, ka pārkāpām tūkstotis 2 mēnešos slieksni. Tā turpināt, kolēģi! --FRK (diskusija) 19:28, 7 aprīlī, 2015 (EEST)
Kur var paklausīties? :/ --Zemgalietis (diskusija) 18:10, 8 aprīlī, 2015 (EEST)
Šeit. Mūsējie sāk ar kādu 8. minūti --FRK (diskusija) 18:14, 8 aprīlī, 2015 (EEST)
No Mika mutes Turaidam ausī (tas par augļu un dārzeņu ķīmisko sastāvu)! :) --Turaids (diskusija) 2015. gada 9. martā plkst. 17.47 (EEST)

Tematiskās nedēļas

Cik noprotu, ir sākušās tematiskās nedēļas, droši vien tā informācija būtu jāieliek kaut kur wiki. Kas tā ir par mistisku 500€ dāvanu karti? --SpeedKing (runāt  · devums) 21:49, 13 aprīlī, 2015 (EEST)

Tas laikam bija studijām LU. Vai kaut kas cits, kas interesants laikam būtu tikai LU. --FRK (diskusija) 22:16, 13 aprīlī, 2015 (EEST)
LU ir Valodu centrs, jebkurš var aiziet noklausīties sev interesējošos kursus kā brīvklausītājs u.tml. Kur īsti rakstīts, ka tikai studijām? --Zemgalietis (diskusija) 22:20, 13 aprīlī, 2015 (EEST)
LU pārstāvis atklāšanas pasākumā teica; vari paklausīties, ko viņš teica. Es tik precīzi neatceros, varbūt arī ne studijām, bet to, ka saistīts ar LU, to gan puslīdz droši atceros. --FRK (diskusija) 23:07, 13 aprīlī, 2015 (EEST)
LU var paņemt jebkuru kursu atsevišķi, vismaz kādreiz piedāvāja. --Papuass (diskusija) 00:26, 14 aprīlī, 2015 (EEST)
Jūtu, ka ir lielas problēmas ar tēmu izvēli :( Nu nevar par šķirkļa nosaukumu ņemt "Pļaviņu HES celtniecības nozīmība" vai "Mode 19. gs. vidū"... --ScAvenger (diskusija) 07:37, 14 aprīlī, 2015 (EEST)
Tie, manuprāt, ir studenti: Lietotāja diskusija:AnastasijaGor. --FRK (diskusija) 08:16, 14 aprīlī, 2015 (EEST)