Dalībnieks:Vaidila/Smilšu kaste/lvviki

Vikipēdijas lapa

LT Wiki

Laipni lūdzam Vikipēdijā
brīvajā enciklopēdijā, kuru arī Tu vari papildināt.

Latviešā Vikipēdijā:
126 992 šķirkļi

Par Vikipēdiju
Vikipēdija ir brīva, daudzvalodu enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuras ikdienas darbību nodrošina bezpeļņas organizācija Wikimedia Foundation. Kopš tās dibināšanas 2001. gadā, Vikipēdija ir kļuvusi par vienu no populārākajām uzziņu un ziņu vietnēm vispasaules tīmeklī, kā arī vienu no apmeklētākajām mājaslapām visā pasaulē.

Nosaukums "Vikipēdija" ir hibrīdvārds, kas cēlies no vārdiem "wiki" un "enciklopēdija". Vikipēdija tika palaista darbībā 2001. gada 15. janvārī. Par tās dibinātājiem uzskata Džimiju Veilsu un Leriju Sendžeru. Vikipēdijā ir vairāk nekā 55 miljons rakstu, no tiem visvairāk ir angļu valodā (vairāk nekā 6 000 000).

Vikipēdijas kritiķi norāda uz tās sistemātisko aizspriedumainību un nesaskaņotību, kā arī uz to, ka rakstus var labot arī tādi cilvēki, kam nav zināšanu konkrētajā jomā.

Vikipēdija darbojas, izmantojot wiki programmatūru MediaWiki. Vikipēdija latviešu valodā tika izveidota 2003. gada jūnijā, un tajā pašlaik ir vairāk nekā 127 000 rakstu.
Dienas attēls
Vai Tu zināji, ka...
No Vikipēdijas latviešu valodā jaunākajiem rakstiem:
Šī diena vēsturē

Imperators Nikolajs II atklāj domes darbu

Vairāk notikumu: 26. aprīlī27. aprīlī28. aprīlī

Šobrīd ir 2024. gada 27. aprīlis (UTC) – Atjaunināt lapu
Citi Vikiprojekti
Vikipēdija ir bezpeļņas organizācijas Wikimedia Foundation projekts. Tas ir saistīts ar vairākiem citiem daudzvalodu un brīvi pieejama satura projektiem:
Wiktionary
Vārdnīca
Wikibooks
Rokasgrāmatas un pamācības
Wikiquote
Citātu kolekcija
Wikisource
Free source dokumenti
Wikispecies
Sugu katalogs
Wikinews
Brīvi pieejamas ziņas
Commons
Kopīga multimēdiju krātuve
Meta-Wiki
Wikimedia projektu koordinēšana