"Ferdinands Lieliskais" sēriju uzskaitījums

Vikipēdijas lapa

Seriāla "Ferdinands Lieliskais" sēriju uzskaitījums sevī ietver visas sērijas seriāla sezonā. Tabulā norādīts sērijas numurs un aprakstīti sērijā atveidotie notikumi.

Sērijas numurs Sērijas nosaukums Apraksts
1 Aiza (1.daļa)
2 Aiza (2.daļa)
3 Armija Valdis Ferdinanda uzraudzībā krāso istabu. Ierodas Edžiņš un paziņo, ka ir pienākusi pavēste par iesaukumu armijā. Ferdinands nopriecājas, ka Valdis dosies pildīt savu pilsoņa pienākumu un sarīko viesības kopā ar Māri un Arnoldu. Valdis gandrīz noslīkst ar alu pildītā gāzmaskā. Ferdinands ir izbrīnīts, ka Valdis nevēlas doties armijā un cenšas atrast veidu, kā likuma ietvaros dēlu pasargāt no iesaukuma. Valdis tiek pie plakanās pēdas. Sērijas beigās ierodas armijas pārstāvji un paziņo, ka iesaukšanas pavēste bija domāta nevis Valdim, bet gan Ferdinandam.
4 Betona lokā (1.daļa) Valdis pārtrauc Ferdinanda iecienītā meksikāņu seriāla skatīšanos un pārslēdz TV programmu uz reslingu. Ferdinands no Valda uzzina, ka cīkstoņi pelna lielu naudu un nolemj izveidot paši savu cīņas klubu Betona lokā. Par cīkstoni tiek izvēlēta Māris, tiesneša pienākumus uzņemas Arnolds. Tiek sarīkots improvizēts cīņas rings. Ferdinands pierunā Helēnu palīdzēt ar savām medmāsas zināšanām. Tiek izvēlēti kandidāti cīņai.
5 Betona lokā (2.daļa) Ferdinanda mājā turpinās sagatavošanās darbi vakara cīņas pasākumam. Valdis, piesolot atlīdzībā alu, ir savervējis vietējos pagalma dzērājus, lai tie piedalītos cīņā ar Māri. Valdis ir arī atradis publiku gaidāmajam šovam - pāris ārzemniekus, ko viņš esot saticis stacijā un piedāvājis apmaiņā pret cīņas apmeklējumu parādīt tiem Rīgas skaistākās vietas. Cīņā piedalās Veterāns, Korvolols un Cinītis. Trijatā viņi pieveic Māri un pēc cīņas sāk no Ferdinanda dzīvokļa nest laukā mēbeles.
6 Briesmīgā pica Valdis paziņo Ferdinandam, ka ir pieņemts darbā pie picu cepēju firmā Pizzeria Mumū. Ferdinands izsaka savu izbrīnu, jo Valdis par olu neprotot uzcept. Arnoldam no Valda atnestās picas paliek slikti. Valdis atgriežas no darba un paziņo, ka vairs picērijā nestrādās. Ferdinands kopā ar Arnoldu, Valdi un Māri nolemj izveidot paši savu picu ceptuvi Pica Lieliskais un Šķiņķis. Arnolds iesaka picas pagatavošanai izmantot Māra pagrabā atrodamo krievu armijas emulgatoru-E. Valdis iesaka izmantot elektrisko krāsni, ko Arnolds uzmeistaro no akumulatora un gumijas zābakiem. Rezultātā virtuvē no cepeškrāsns izlaužas milzīga pica un sāk vajāt mājiniekus.
7 Ciemiņi mājā Arnolda prombūtnes laikā viņu apciemo radinieki - ārkārtīgi ēdelīga trijotne. Tā kā Arnolda nav mājās, viņa radi nolemj Arnoldu pagaidīt pie Lieliskajiem. Tomēr viņu apetīte pārspēj Ferdinanda un Valda visnepatīkamākās iedomas. Izēduši tukšu Lielisko dzīvokli, trīs rīmas ķeras klāt Lieliskajiem, kuriem nu jālozē, kuru atdot apēšanai pirmo.
8 Didzis Kaparlauks
9 Amora bumbiņa
10 Eksekūcija Ferdinands un Valdis izglābj Māri no arābu šeiha, kas apgalvo, ka Māris viņam par 100 dolāriem ir pārdevis veikalu "Rimi". Edžiņš tiek uzdots par policistu. Tiek sarīkota improvizēta tiesas sēde Ferdinanda dzīvoklī. Arnolds uzzina, ka šeiham ir savs harēms. Māris tiek ieslodzīts cietumā, kas atrodas kāpņu telpā, viņu apsargā Edžiņš un Arnolds, pārģērbušies par arābiem. Ferdinands un Valdis cenšas atbrīvot Māri. Ierodas šeiha un paziņo, ka Latvijā viņam harēma nav vajadzīgs.
11 Enter (1.daļa) Ferdinands cenšas atminēt Latloto izlozes skaitļus. Arnolds trenē Valdi boksa sacensībām. Ferdinands nolemj saderēt ar Arnoldu uz kasti alus, ka viņš atminēs pareizos skaitļus izlozē. Arnolds savukārt piedāvā saderēt ar Ferdinandu uz kasti alus par to, ka Valdis boksa sacensībās uzvarēs. Ferdinands izmēģina savu veiksmi paša izveidotā loterijā kopā ar Omīti. Valdis paziņo, ka ir kvalificējies boksa turnīra finālam. Helēna pastāsta Ferdinandam, ka viens no viņas pacientiem slimnīcā apgalvo, ka vienlaicīgi var atrasties gan nākotnē, gan pagātnē. Valdis atgriežas no boksa sacensībām ar uzvarētāja trofeju, Ferdinands ir spiests Arnoldam nopirkt kasti alus. Edžiņš atnes Ferdinandam vēstuli un izsaka vilinošu piedāvājumu.
12 Enter (2.daļa) Ferdinands no Edžiņa uzzina par slepenu izlozes ciparu minēšanas sistēmu. Izlozes cipari patiesībā ir visu ģimenes locekļu dzimšanas datumi. Ferdinands sasien Valdi, Helēnu, Omīti, Paulu un Arnoldu, lai izspiestu no viņiem pareizos ciparus. Ģimenes locekļi viens pēc otra pasaka savus dzimšanas dienu datumus, ko Ferdinands pieraksta. Pie Ferdinanda ierodas izgudrotājs un prezentē savu darbu - iekārtu, ar kuru iespējams atgriezties atpakaļ laikā. Ferdinands vairākkārt to izmēģina, dzerot alu. Ģimene mēģina atbrīvoties no gūsta un Valda boksa trofeja nejauši uzkrīt Omītei uz galvas. Ferdinands izmanto pēdējo iespēju ar laika mašīnu un izglābj Omīti. Rezultātā Ferdinands ir izlietojis visas iespējas un galu galā izlozē nevinnē.
13 Gagarīna margarīns Ģimene gatavojas pusdienām. Helēna pasniedz Paulai margarīna trauku, uz kura rakstīts Gagarīna margarīns. Izrādās, ka trauka vāciņa iekšpusē atrodas paziņojums, ka Lieliskie ir laimējuši ceļojumu kosmosā turp un atpakaļ vienai personai. Ģimenē sākas strīds par to, kas dosies kosmosā. Piesakās Valdis, Paula, Ferdinands un Omīte. Omītes kandidatūru atbalsta Helēna. Vēloties doties kosmosā, Ferdinands iepērk margarīnu, cenšoties uz trauku vāciņiem atrast vēl kādu paziņojumu par laimestu. Ģimene vienojas, ka kosmosā dosies Omīte. Valdis uztraucas, ka Omīte, lidojot kosmosā, kļūs jaunāka par pārējiem ģimenes locekļiem. Mājā ierodas televīzijas komanda, lai filmētu ģimenes sveicienus Omītei.
14 Guļošā princese Nakts vidū Ferdinands pamana kāpņu telpā rūķus. Valdis tam netic un domā, ka tēvs ir sajucis prātā. Rūķi Ferdinandam izstāsta, ka viņiem ir vajadzīgs septītā rūķīša - prinča - aizvietotājs. Ferdinands to izstāsta Valdim un pierunā dēlu kļūt par princi, izturot atlasi. Valdis uzzina, ka atlasē piedalās arī Māris un Arnolds. Ferdinands uzzina, ka princese ir krieviete un nodomā, ka Valdis varētu kļūt par princi Krievijā. Sērijas beigās rūķi atsūta Ferdinandam erotiskā kino kaseti veltītu latviešu brāļiem.
15 Gūtenberga ķieģelis Valdis dodas uz apsargu mācībām un izstāsta Ferdinandam un Sīkajai, ka apmācības notiek pēc Gūtenberga metodes - uz galvas uzliktai grāmatai jāuzsit ar ķieģeli, iedzenot zināšanas galvā. Māris aizņemas no Ferdinanda fotoaparātu, pretī solot divas alus pudeles. Ferdinandam ienāk prātā pašam pārliecināties par Gūtenberga metodes iedarbību. Rezultātā viņš zaudē atmiņu. Ferdinands vairs neatpazīst Māri un Arnoldu. Helēna un Sīkā izmanto situāciju un iemāca Ferdinandam sakopt māju un skatīties Helēnas iecienītākos seriālus. Mājās atgriežas Valdis. Arnolds iebaro Ferdinandam tautas dziednieka zāles un Ferdinands sāk citēt tautas folkloras darbus. Ferdinands atgūst atmiņu un fotoaparātu no Māra.
16 Kazahstānas radiņi
17 Kazino
18 Klusa nakts
19 Lieliska filma (1.daļa)
20 Lieliska filma (2.daļa)
21 Lieliskais dzimums Uzzinot, ka Māris, strādājot par fotomodeli, pelna lielu naudu, Ferdinands nolemj arī kļūt par modeli. Valdis uzņemas veidot tēva karjeru un atved ķirurgu, lai uzlabotu Ferdinanda sejas izskatu. Kļūdas dēļ ārsts saprot, ka Ferdinands vēlas izskatīties kā Klaudija Šīfere un izveido Ferdinandam sieviešu krūtis. Atklājums pārsteidz Valdi un Helēnu. Ferdinands piepilda savu sapni un, izliekoties par savu māsu Teofīlu Lielisko, piedalās fotomodeļu skatēs. Teofīla, flirtējot ar Māri, izraisa Karīnā dusmu lēkmi. Nedēļu vēlāk ierodas ārsts un pārveido Ferdinanda krūtis normālā izskatā. Vēlāk ierodas Edžiņš un paziņo, ka Teofīlai ir pienākusi samaksa par modeles darbu, un ka Ferdinands to nedrīkst saņemt.
22 Lieliskais ministrs
23 Lieliskais prezidents
24 Lieliskais mācībās Māris izīrē istabu jaunai studentei Ingrīdai. Valdis un Ferdinands pierunā Māri lielāko daļu no īres ieņēmumiem atdot viņiem apmaiņā pret inteliģentu atmosfēru mājā. Ingrīdai iepatīkas Valdis. Helēna sūdzas Ingrīdai par skolotāju attieksmi pret Valdi. Ingrīda piedāvā Helēnai palīdzēt Valdim mācībās. Ferdinands neuzklausa Valdi, Valdis meklē padomu pie Arnolda. Valdis dodas pie Ingrīdas, kura viņu sagaida pavedinošā izskatā. Ingrīda dodas prom un pavēsta Helēnai un Ferdinandam, ka Valdis var atgirezties skolā, jo ir ieguvis nepieciešamās zināšanas. Pie Valda ierodas angļu valodas skolotāja, lai veiktu testu, pēc kura Valdis varētu atgriezties skolā. Valdis pārsteidz skolotāju un savus vecākus.
25 Lieliskais medībās No cietuma ir izbēdzis bīstams noziedznieks Žurka, kas ir ļoti līdzīgs Ferdinandam. Helēna dusmojas par to, ka Ferdinands nemeklē jaunu darbu. Ferdinands tualetē nosit peli, Māris pamana asinis un nodomā, ka Ferdinands ir noziedznieks Žurka. Ferdinands un Valdis uzzina, ka par Žurkas notveršanu tiek solīta 10 000 latu atlīdzība. Ferdinands noemj uzdoties par noziedznieku un piekukuļo Māri, lai viņš izsauktu policiju. Helēna ir šokā, uzzinot, ka policija apcietinājusi Ferdinandu. Policija notver īsto Žurku un lūdz Helēnai atšķirt savu vīru no bruņota noziedznieka.
26 Lieliskas smadzenes Ģimene skatās šausmu filmu. Ferdinands piedzīvo apmulsumu, uzzinot, ka omīte ar savu draudzeni tualetē pēta zārku katalogu, nevis erotisko žurnālu. Arnolds, Ferdinands un Valdis piedāvā savu jauno izgudrojumu - zārku, kurā ir viss nepieciešamais aizkapa dzīvei.
27 Lieliskie censoņi (1.daļa)
28 Lieliskie censoņi (2.daļa)
29 Lieliskie slepkavas
30 Kāposti un daiļums
31 Modes kreatūra
32 Nav ar prātu aptverams
33 Neredzamais nelietis
34 Nezināms sērijas nosaukums
35 Otrā jaunība
36 Par mazu piemiņu visiem (1.daļa)
37 Par mazu piemiņu visiem (2.daļa)
38 Protesta šovs
39 Robotvīrs (1.daļa)
40 Robotvīrs (2.daļa)
41 Saknes
41 Skrituļslidas
42 Taisnā tiesa
43 Titāniks
44 Tutenhama
45 Uztvērējs ir miris, lai dzīvo uztvērējs (1.daļa)
46 Uztvērējs ir miris, lai dzīvo uztvērējs (2.daļa)