Tatjana Gavriļenko

Vikipēdijas lapa
Tatjana Gavriļenko
Тетяна Гавриленко
Татьяна Гавриленко
Galvenā informācija
Dzimusi 1987. gada 27. augustā (36 gadi)
Žanri smilšu animācija
klasiskā eļļas glezniecība
Nodarbošanās māksliniece, mākslas producente, aktrise
Mājaslapa www.lv.gavrilenko.eu

Tatjana Gavriļenko (krievu: Татьяна Гавриленко, ukraiņu: Тетяна Гавриленко) ir Ukrainas un Latvijas māksliniece, strādā smilšu animācijas[1] un klasiskās eļļas glezniecības žanrā. Ukrainas dalībniece starptautiskajā izstādē From Waste to Art 2015, Baku, Azerbaidžāna.

Daiļrade[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2004. gadā iestājās Kijivas Nacionālajā mākslas universitātes Teātra fakultātē, specialitātē estrādes un masu pasākumu režisors, studijas beidza 2010. gadā specializācijā Masu pasākumu režisors.

2015. gada beigās pārcēlās uz Latviju, kur turpina radošo darbību [1].

Režisora darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kopā ar jaunatnes teātri "Black and white" iestudēja jaunatnes izrādi “Stiļagi” uz Kremenčugas Pilsētas Kultūras pils skatuves.

Smilšu animācija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ar smilšu kino animāciju 2014. gadā sāka nodarboties kā ar aizraušanos, iedvesmojoties no smilšu mākslinieka Artura Kirilova darbiem. Gada laikā, visu laiku veltot māksliniecisko spēju un smilšu animācijas iemaņu attīstīšanai, tas kļuva par radošās darbības pamatveidu. [2] No 2014. gada uzstājās ar smilšu animāciju uz 10 valstīm. Pats populārākais video ir "SMILŠU KINO par Rīgu[2]" — https://www.youtube.com/watch?v=YCIIlNu7IaU

Smilšu skola “Sand Day”[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2015. gadā Kremenčugā dibināja zīmēšanas ar smiltīm skolu “Sand Day”, skolā mācījās bērni no 3 gadu vecuma, skolēni, pieaugušie un māmiņas ar bērniem. Skola tika izveidota izziņas procesu attīstībai, radošā potenciāla attīstībai un psihoemocionālā stāvokļa harmonizēšanai. Viens no zīmēšanas ar smiltīm skolas virzieniem bija darbs ar Ukrainas austrumos cietušajiem bērniem.

Smilšu animācijas koncerts “TITĀNIKS”[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Smilšu animācijas koncerts “TITĀNIKS”[3] 2015. gadā kopīgi ar vīra producentu kompāniju "ART BALTIC" vadīja režiju un piedalījās kā aktrise un māksliniece smilšu kino koncertā “TITĀNIKS” Kremenčugas Pilsētas Kultūras pils lielajā zālē. Concerts noritēja klasiskās mūzikas pavadījumā, kuru izpildīja vijoļu ansamblis. Tika atskaņoti pazīstamu komponistu — Rahmaņinova, Hačaturjana un Skorika darbi. Traģisko mīlas stāstu, kas visa pasaulē zināms, pateicoties Oskara balvu ieguvušajai filmai “Titāniks”, māksliniece uzzīmēja smilšu animācijas stilā. 2017. gadā smilšu kino koncerta[4] “TITĀNIKS”[3] atjaunotā versija[5] noritēs Rīgā, Splendid Palace, kopīgi ar stīgu kvartetu "Sinfonietta Rīga".

Smilšu kino koncerts "Kaukāza gūstekne"[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2015. gadā notika smilšu kino koncerts, Tatjana Gavriļenko tajā piedalījās kā aktrise un smilšu māksliniece, kā arī uzrakstīja un iestudēja tam scenāriju.

Dalība starptautiskajā izstādē From Waste to Art[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2015. gadā iesniedza pieteikumu dalībai starptautiskajā izstādē From Waste to Art, kas 4.reizi notika Azerbaidžāna pilsētā Baku [4].Izstādes atklāšana notika 2015. gada 14. jūlijā. Izstādē piedalījās 23 mākslinieki no 17 valstīm. Dalībniekiem no atkritumiem bija jārada mākslas darbi turpmākai šo darbu izstādei projekta muzejā. Tatjana Gavriļenko kā smilšu animācijas meistare radīja instalāciju “Sāc ar sevi — maini pasauli”. Stends tika izveidots no papīra un plastikāta atkritumiem. Ekspozīcijā parādīti 3 priekšmeti: zeme — ar iebūvētu galdu zīmēšanai ar smiltīm plus kamera, — kura pārraida attēlu, Azerbaidžānas kontūra — kurā iekšā ir TV plazma, un tieši tajā mēs redzam visu, ko cilvēks zīmē uz galda, plāksnīte ar lozungu — tas ļauj saprast ekspozīcijas būtību. Katrs garāmejošs cilvēks viegli varēs zīmēt smiltīs uz galda un redzēt, kā šis zīmējums uzreiz reproducēsies plazmā. Vizuāli un ar tausti ikviens sajutīs, kā viņa kustības, domas, rīcība uzreiz ietekmē valsts attēlu. Ka šīs kustības ir vieglas un tik vienkāršas, tostarp tām ir savs ieguldījums un liela nozīme.

Darbs ar studiju "KVARTAL 95"[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2016. gadā Jūrmalā notika studijas "KVARTAL 95" humora festivāls. Šī festivāla ietvaros tiks uzbūvēta skatuve ar Jūrmalas pilsētas galveno ielu. Tatjana Gavriļenko [5] piedalījās festivālā ar smilšu animācijas numuriem. “Dienas koncerti trīs dienas bija veltīti trim Ukrainas pilsētām: Ļvivai, Kijivai, Odesai. Un katru dienu bija cits un unikāls smilšu stāsts par konkrēto pilsētu. Smilšu animācijā es centos pastāstīt par pašu svarīgāko, nodot šo pilsētu atmosfēru, parādīt to gleznainās vietas, pilsētu svarīgās vēsturiskās kompozīcijas.

Dalība šovā "Slavas minūte”[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2017. gadā piedalījās šova projekta “Slavas minūte” kastingā. Speciāli pirmajam televīzijas ēteram radīja smilšu kino animāciju Ļeņingrada 1941 https://www.youtube.com/watch?v=Ck1h1UUG3hw

Dalība šovā "Dejas ar zvaigznēm”[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2017. gadā piedalījās šova projekta “Dejas ar zvaigznēm[6]” kanalā 1+1, Ukraina. Speciāli televīzijas ēteram radīja smilšu kino animāciju TITĀNIKS https://www.youtube.com/watch?v=GemvQbC--Fo

Eļļas glezniecība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2016. gadā atklāja personālizstādi "Love is the only way"[6]. Mīlestība ir vienīgais ceļš. [7][novecojusi saite] Izstāde notika no 30. maija līdz 11. jūlijam[7] "GALERIJA CENTRS" izstāžu alejā. Izstādes atklāšanā piedalījās Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis un Rīgas Krievu drāmas teātra aktrise Natālija Smirnova. “Cieniet mīlestību visās tās izpausmēs, pieņemiet to — tas ir izstādes galvenais mērķis, kuru māksliniece vēlas vēstīt apkārtējiem. Sargāt mīlestību, tātad saglabāt ticību un iet tālāk, nest mīlestību, nodot to no paaudzes paaudzē — mūsu galvenā misija uz zemes".

Izstādes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Izstādēs piedalās kopš 2016. gada.

Personālizstādes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Love is the only way" 2016 — Rīga[novecojusi saite]

"Love is the only way" 2016 — Jēkabpils[novecojusi saite]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]