Vikipēdijas diskusija:Kopienas portāls

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tematiskais mēnesis[labot pirmkodu]

Varbūt vikipēdijā varētu noorganizēt tematisko mēnesi. Piem., par jaunajiem novadiem. Admini varētu izstrādāt nosacījumus par to kam jabūt pieminētam rakstā un izveidot paraugu, kuru varētu nokopēt un ievadīt tajā attiecīgā novada informāciju. Nākamā mēneša sākumā sāk sākumlapā reklamēt mēneša tematiku. Klavs.pr 12:58, 16 augustā, 2009 (UTC)

Virsraksta teksts[labot pirmkodu]

Labdien, kā Powerointā prezentācijai var uzlikt mūziku? Es piemēram negribu aplausus, bet teiksim kādu citu no diska vai no dokumenta., Kā to izdarīt? —Šo komentāru pievienoja 217.198.224.19 (diskusijadevums).

Nupat pamanīju, ka šīs lapas arhīvi atrodas main namespace. Laikam vajadzēs pārvietot. (tagad ir /Kopienas portāls:ArhīvsX, vajadzētu pārvietot uz /Wikipedia/Kopienas portāls/ArhīvsX)(vai kaut kā līdzīgi). Vēl: arhivējot varētu atstāt tos ierakstus, kuros vēl ir kāda aktivitāte (tas nekas, ka relatīvi veci), lai nebūtu nepieciešamība rediģēt arhīvu. (tiesa gan, nezinu kā tos ierakstus viennozīmīgi identificēt). -Yyy 10:21, 25 novembrī, 2007 (UTC)

Kopienas portāls[labot pirmkodu]

Es domāju, ka vajadzētu sākt darbu pie šī portāla izveides, līdzīgi kā tas ir vairākās citu valodu vikipēdijās. Ko teiksiet?--Juris Y. T. 20:32, 6 jūlijā, 2008 (UTC)

Kas šādos portālos parasti ir? Saite uz diskusiju lapu un dažām palīdzības lapām? --SpeedKing (runāt) 20:44, 6 jūlijā, 2008 (UTC)
Tur parasti ir tādas galvenās daļas: kopienas ziņas, informācija par topošiem/jauniem projektiem, atsevišķi un strukturēti sakārtotas diskusijas par vispārējiem vikipēdijas jautājumiem, saites uz palīdzības un instrukciju lapām u.c.--Juris Y. T. 21:31, 6 jūlijā, 2008 (UTC)
Manuprāt, mums nav tik daudz vienlaicīgi notiekošu diskusiju un tik daudz informācijas, lai to vajadzētu strukturēt, turklāt citur ir atsevišķi diskusiju portāli (šīs lapas interviki ir uz tiem, ja kāds nezin par ko ir runa). Kopienas ziņas un informāciju par jauniem projektiem varētu likt Vikipēdija:Aktualitātes (tur jau tiek liktas kopienas ziņas, neviens neliedz tur likt arī informāciju par jauniem portāliem vai vēl kādiem projektiem). Kas attiecas uz saitēm uz palīdzības lapām - mēs varētu izveidot lapas augšā hederi, kur tas viss norādīts (tādu varētu arī pārnest uz dažām citām lapām, kur tas netraucē, starp citu, vācu Vikipēdijā tāds ir) ~~Xil * 22:14, 6 jūlijā, 2008 (UTC)

LME raksti un autortiesības[labot pirmkodu]

Vai ir atļauts, raugoties no autortiesību viedokļa pārpublicēt īsus vietu aprakstus utt. no Padomju Latvijas Mazās Enciklopēdijas. Izmetot protams visus padomju sekretārus, kolhozniekus, kolhozus, izslaukumus un citus krāmus? Vai tas būtu lietderīgi - jo godīgi sakot nu pamaz te to rakstu Latvijas Vikipēdijā. Un tā būtu vieta kur vismaz kaut kāda bāze ir atrodama (piem. cukurbietes), un pie tam vēl saistībā ar Latviju. Uldisv

Ja nepārraksti vārds vārdā, tad pat ļoti vēlams! Arī par kolhozniekiem raksti ir vajadzīgi... --Kikos 15:26, 18 decembrī, 2008 (UTC)
Nu tur diezgan spēcīgi jākoriģē - jo jebkuri vietu apraksti ir ļoti tendenciozi, bet ir vismaz bāze uz kuru atsaukties. Tad jau var arī sameklēt aktuālo informāciju un statistiku par konkrēto rakstu. --Uldisv 15:49, 18 decembrī, 2008 (UTC)

Latvijas Padomju enciklopēdiju noteikti var un vajag izmantot. Tāpat Enciklopēdiju Latvijas daba. Tikai jāatsaucas uz to. Tāpat kā izmantojot jebkuru citu avotu. Politizētos rakstus jūs pamanīsiet.--Kasparoviča (diskusija) 2021. gada 15. jūnijs, plkst. 20.09 (EEST)[atbildēt]

@Kasparoviča:Tas jau drusku novecojis :) Manās acīs galvenā problēma ar atsaukšanos uz LME ir tur, ka vinas atsauces veidne {{LME}} negrib strādāt tā, kā to dara {{LPE}} veidne...--Egilus (diskusija) 2021. gada 15. jūnijs, plkst. 20.18 (EEST)[atbildēt]
kur tad ir tā atšķirība (veidņu darbībā)? Edgars2007 (diskusija) 2021. gada 16. jūnijs, plkst. 00.24 (EEST)[atbildēt]
Hm, savādi. Kādreiz man tur negribēja rādīties sējums/lappuse. Nupat pārbaudīju - viss strādā. Acīmredzami pats esmu kādreiz nez kā saputrojies, uzreiz noskaņojis sevi uz pasaules nepilnvērtību un tagad ne pirmoreiz burkšķu paša kļūdas dēļ.--Egilus (diskusija) 2021. gada 16. jūnijs, plkst. 07.17 (EEST)[atbildēt]

Es arī domāju LPE. Nemaz nepamanīju, ka diskusijas aizsācējs min LME. Bet raksti un redkolēgija ir tāpati. Kasparoviča (diskusija) 2021. gada 15. jūnijs, plkst. 23.11 (EEST)[atbildēt]

Par autortiesībām[labot pirmkodu]

Ir tāda vietne Gudrinieks.lv un tajā publicēti darbi skaitās bezmaksas. Lieta tāda ka es tur nevaru atrast neko par autortiesībām. Vai šos rakstus(to fragmentus) var ievietot vikipēdijā, ja viņi skaitās bezmaksas?Klavs.pr 07:55, 10 jūlijā, 2009 (UTC)

Bezmaksas ne vienmēr nozīmē, ka to var brīvi izplatīt. Domāju, ka tur neviens nepārbauda, vai iesniegtais darbs nepārkāpj autortiesības. Tā ka nevajadzētu no turienes kopēt 1:1.--Dainis 08:35, 10 jūlijā, 2009 (UTC)
Tur nekur nav skaidri norādīts, ka informācija brīvi izmantojama, tai skaitā komerciāliem mērķiem. Pārsvarā nav arī dota materiālu sākotnējā izcelsme. --ScAvenger 08:46, 10 jūlijā, 2009 (UTC)


Atsauces ielikšana[labot pirmkodu]

Man ir problēmas ielikt atsauci, jo kad es to ievietoju parādās teksts: "<Kļūda atsaucē: atrasta <r*f> iezīme, bet nav nevienas <ref*rences/> iezīmes" vai tur kkas ir jāmaina tajā, lai kļuda nebūtu?

P.S. zvaigznītes es ieliku jo savādāk parādas atsauce. Arturizz 09:27, 3 augustā, 2010 (UTC)

Rakstā tad ir jāieliek jauna sadaļa ar nosaukumu "Atsauces" un jaieraksta {{atsauces}}.--FRK (runas/darbi) 09:29, 3 augustā, 2010 (UTC)
Šeit ir piemērs kā veidot atsauces. --Digital1 12:01, 3 augustā, 2010 (UTC)

Bardaks ar valsts-tautība kategorijām[labot pirmkodu]

Vai nebūtu pienācis laiks izdarīt kādu izšķiršanos? Rakstot par Vaikuli, atklāju, ka reiz jau kategorija Krievijas dziedātāji tikusi dzēsta. Tad ko tagad iesākt? Mums jau tā ir pa divām kategorijām, kam iw iet uz vienu en kategoriju. Galvenais, ka nav nekādu kritēriju - kategorijas piem. Ģitāristi pēc tautības nav, kamēr dziedātājiem tā ir dominējošā kategorija. --Gaujmalnieks 10:44, 21 oktobrī, 2010 (UTC)

Piedāvāju kategorizēt galvenokārt pēc valstiskās (nacionālās) piederības, jo tas tā tiek darīts vairumā citvalidu viki. Rakstīt nevis "amerikāņu ..", bet "ASV ..". Ja vēl gribas izdalīt personas etnisko piederību, domāju, nekas slikts tas nav. Piem., Vaikules gadījumā varam likt kategorijas: "Latvijas dziedātāji", "Krievijas dziedātāji", "Latviešu dziedātāji". Starpviki gan nedrīkstētu iet uz vairākām kategorijām. Droši vien tad "Latviešu dziedātāji" paliktu bez starpviki. --Dainis 10:58, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Principā piekrītu. Kaut kā tā to biju iedomājies. Te gan laikam iepriekš ir šķēpi par to lauzti ,bet tā arī viss apstājies --Gaujmalnieks 11:04, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Tad pēc kāda principa Vaikule būs Krievijas dziedātāja?
P.S. Šī ir nepareizā lapa 194.204.20.100 12:59, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Vaikule ir PSRS dziedājāja. Krievija tāpat kā Latvija tajā laikā nepastāvēja. --212.93.100.166 13:34, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Krievijas un Latvijas jau tagad arī nav - ir Krievijas federācija un Latvijas republika - lololol, hrenovijās IP-demagog-adreses... --Krishjaanis 14:14, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Da pričom te demagoģija (un Vaikules diskusija) - ja Dainis saka, ka jākategorizē pēc valstiskās piederības un Gaujmalnieks piekrīt, tad kāda velna pēc viņam pašam Vaikule (kas šķiet nav kļuvusi par Krievijas pilsoni) ir gan latviešu, gan Krievijas kategorijās ? Cik es saprotu no raksta viņa savu darbību uzsāka (vai vismaz guva popularitāti) īsi pirms PSRS sabrukuma, tātad ar PSRS vien te nevarēs izlīdzēties. Tad varbūt var līdzīgi kā ar rakstniekiem - krieviski dziedošie ~~Xil (saruna) 17:32, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Sveicināta, Xil, šai nejaukajā dienā! Ceru, ka Igaunijā laiks lutina vairāk.. Ja par tēmu, tad, iespējams, būsi ievērojusi, ka Vaikules raksta galvgalī stāv kā briedis tāds taisnstūrveida laukums ar uzrakstu Šo rakstu kāds šobrīd pārstrādā. Ja tā, tad īsti nesapratu neigauniskā ekspresijā piesaukto nelabo šinī veļu laikā :( Es vienkārši vēlos uzzināt kolēģu domas, noderētu aŗī padoms. --Gaujmalnieks 17:47, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Piedošanu, Krišjāņa teksti nokaitināja. Es no turienes šorīt aizlaidos (mums nākamnedēļ ir rudens brīvdienas), tur ir tikpat nejauks laiks, tikai nelija tik stipri (parasti, starp citu, tur ir daudz aukstāks un riebīgāks kā Latvijā) :) Tātad - tu pieliec kategorijas, tad tu nāc un saki, ka kaut kas nav, tev iesaka risinājumu, kas neatbilst tam ko tu pats esi izdarījis, kāpēc tu saki jā ? Tā tikai radīsies lielāks bardaks, jo tu varbūt izņemsi to kategoriju, bet pēc gada kāds līdzīgā rakstā to pieliks, tātad - kāpēc, kas tev ir vajadzīgs ? ~~Xil (saruna) 18:08, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Man nav problēmu maut tāpat kā tas līdz šim tas ir darīts. Un tomēr. Es jau minēju vienu nekonsekventas kategoriju lietošanas piemēru: salīdzini instrumentālistus un vokālistus. Otrs punkts. Kāds ir kategoriju Krievijas dziedātāji dzēsis. Pirms to atjaunot, es gribētu zināt dzēšanas iemeslus --Gaujmalnieks 18:21, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Nu diez vai tu to noskaidrosi nepārskatot visas diskusijas, jo tas kāds te sen nav manīts. Man šķiet jau labi pasen tika nolemts, ka jālieto valsts nosaukums, nevis tautība (paskaties kopienas portāla arhīvos varbūt būs), tas gan rada zināmas problēmas ar Latvijas krieviem un tamlīdzīgiem zvēriem. Tāpēc man arī liekas, ka sakarīgākais ko te var piedāvāt, ja tev vajag kategoriju Krievijā populāriem latviešu dziedātājiem, būtu "krieviski dziedošie", nav jau obligāti visām cilvēku kategorijām jābūt pilnīgi vienādai sistēmai, ja ir labs iemesls, lai tā nebūtu ~~Xil (saruna) 20:22, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Par tiem krieviski dziedošajiem ir labs :D Bet Vaikules gadījums ir nedaudz līdzīgs ar Kleitonu, kam arī ir UK pilsonība, bet dzīvesvieta Īrija Izskrienot cauri dažādu valodu viki, redzams, ka domas dalās par ko viņu uzskatīt - angli, britu, Īrijas basģitāristu jeb to visu kombinēt kopā. Sliecos gan, ka ar to Krievijas dziedātaji kategorijas piešķiršanu nazliet pārsteidzos, kas gan neatceļ pašu problēmu un vajadzību pēc šādas kategorijas. --Gaujmalnieks 22:10, 21 oktobrī, 2010 (UTC)
Cienījamās IP adreses! par konkrētās personas kategorizāciju lūdzu izteikties šeit --Gaujmalnieks 14:12, 21 oktobrī, 2010 (UTC)

Attēlu izmantošana[labot pirmkodu]

Apskatieties, lūdzu, vai no šīs lapas drīkst augšuplādēt attēlus, atbilstoši Vikipēdijas prasībām http://foto.eks.lv/ - apakšā fotogr.izman.noteikumi--Lidingo 12:20, 14 septembrī, 2011 (UTC)

Nē, nedrīkst. a) Nav atļauta fotogrāfiju izmantošana reklāmas vajadzībām, iepakojumu dizaina veidošanai. b) Fotoservisā ievietotās fotogrāfijas nedrīkst izmainīt vai citādi ar tām digitāli manipulēt.--FRK (runas/darbi) 12:24, 14 septembrī, 2011 (UTC)
un šo? http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/--Lidingo 12:26, 14 septembrī, 2011 (UTC)
Nevar, jo tur aizliegts izmantot reklāmā, bet pēc GFDL (rezultātā arī vikipēdiju) var izmantot jebkuriem, tai skaitā komerciāliem mērķiem. Iespējams, ka pats autors var atļaut, piemēram, Sedols ļauj. Par CC - tad autoram skaidri pašam jāpasaka, ka šī license. --Feens 12:27, 14 septembrī, 2011 (UTC)
Autors ir Sedols http://www.panoramio.com/photo/9820068 Kā man tad ir jārīkojas?--Lidingo 12:29, 14 septembrī, 2011 (UTC)
Cik esmu manījis, tad Sedola attēlus var likt bez atļaujas prasīšanas, bet par šo lai Kikos Tev pasaka (viņš ap panoramio darbojas).--FRK (runas/darbi) 12:30, 14 septembrī, 2011 (UTC)
Sedolam ir speciāla veidne: {{Veidne:Sedols}}Veidne:Sedols
{{Sedols}}
Starp citu šeit baznīcas ir biezā slānī. --Feens 12:34, 14 septembrī, 2011 (UTC)
Paldies!--Lidingo 12:37, 14 septembrī, 2011 (UTC)

Katoļu Baznīcas mājaslapā saite uz Vikipēdiju[labot pirmkodu]

Rakstu ik pa laikam tēmas, kas saistītas ar baznīcu un reliģiju un ielūkojos arī katoļu Baznīcas mājaslapā. Šodien ieraudzīju, ka ir arī saite uz Vikipēdiju. Prieks, ka arī Baznīca izmanto Vikipēdijas resursus. Skatīt Mājaslapa--Lidingo 21:38, 25 septembrī, 2011 (UTC)

Kļūda rediģēšanas rīkjoslā[labot pirmkodu]

Rakstīts "papildus iespējas", bet pareizi ir "papildu iespējas". "Papildus" ir apstāklis, un to lieto ar darbības vārdiem (un to atvasinājumiem, kā divdabjiem), bet "papildu" ir īpašības vārds, kas tātas lietojams ar lietvārdiem ("papildu iespējas"). Tā gan ir ārkārtīgi bieži sastopama kļūda. --Esmu Igors 14:52, 13 janvārī, 2012 (UTC)

It kā atradu vajadzīgo MediaWiki failu, bet izmaiņas nenovēroju. Varbūt jāpagaida kādu laiku. --ScAvenger 17:07, 13 janvārī, 2012 (UTC)
Izskatās, ka pa nakti ir nostrādājis :) --ScAvenger 06:53, 14 janvārī, 2012 (UTC)
Nu tad liels paldies! :) —Šo komentāru pievienoja Esmu Igors (diskusijadevums).

Teksti citās valodās[labot pirmkodu]

Ja Vikipēdija rakstos aizliedz iekopēt tekstus citas valodās ( izņemot atsauces), tad kādēļ man, aplūkojot uzraugāmo rakstu lapu, norāde uz pēdējām izmaiņam kopš dažām dienām parādās angļu valodā? Šī taču ir latviešu Vikipēdija! --J.Lulle (talk) 23:19, 3 martā, 2012 (UTC)

Man gan ir latviski :) Bet tas laikam ir saistīts ar izmaiņām no "augšas"... Laikam ka pēc kāda laiciņa viss būs kārtībā. --FRK (runas/darbi) 06:19, 4 martā, 2012 (UTC)
Angliski ir rindiņa Below are the last changes...; jāmēģina sameklēt, kurā sistēmas ziņojumā tā iešifrēta. Nesen arī ticis modificēts noklusētais paraksts (Talk pēc lietotāja vārda). --ScAvenger (talk) 06:26, 4 martā, 2012 (UTC)
Es nezinu kā jums (vektoristim), bet mums (monobukistiem) arī tā rindiņa virs rediģēšanas loga pamainījušas pogas secību :( --FRK (runas/darbi) 06:43, 4 martā, 2012 (UTC)
Neatceros, kā monobukā bija agrāk, bet tagad ir tieši tādas pašas pogas kā vektorā. --ScAvenger (talk) 06:58, 4 martā, 2012 (UTC)
Āķis ir uzstādījumu pogas "Rediģēšana" klikšķis pēdējā blokā pie "Izmantot paplašināto rediģēšanas rīkjoslu". --FRK (runas/darbi) 07:04, 4 martā, 2012 (UTC)
Tas ir, es varu arī Monobukā vai jebkurā citā skinā sēžot izmantot to paplašināto pogu rindu, kā arī Vektorā sēžot izmantot to veco rindu. --FRK (runas/darbi) 07:05, 4 martā, 2012 (UTC)
Tagad norāde uzraugāmo rakstu lapā ir latviski. Visam jau nevar paspēt uzreiz izsekot un iztulkot. --ScAvenger (diskusija) 09:27, 4 martā, 2012 (UTC)

jaunās lapas[labot pirmkodu]

sveiki! pamazām atgriežos no atvaļinājuma. :) vai kāds man var palīdzēt tikt pie jauno lapu, kas tapušas no 18. līdz 27. jūnijam, saraksta? --Biafra (diskusija) 09:12, 27 jūlijā, 2014 (EEST)

Jauno lapu saraksts pieejams šeit. Kā pie tā nokļūt savādāk? Lapas "Pēdējās izmaiņas" augšpusē zem tiem procentiem ir sadaļa "Informācija" un tur ir saite uz jauno lapu sarakstu, turpat blakus ir saite arī uz jauno attēlu galeriju. :) --Driver24 (diskusija) 09:31, 27 jūlijā, 2014 (EEST)
..kas tapušas no 18. līdz 27. jūnijam.. --Biafra (diskusija) 09:34, 27 jūlijā, 2014 (EEST)
Paņem 500 jaunākās un tad ritini atpakaļ līdz ir vajadzīgais datums? --Zemgalietis (diskusija) 10:48, 27 jūlijā, 2014 (EEST)
tik tālu nesniedz. ok. nekas. --Biafra (diskusija) 07:27, 28 jūlijā, 2014 (EEST)
Būtu paprasījis, es būtu Tava atvaļinājuma laikā ielicis tavā melnrakstu lapā (ik pa brīdim atjaunoto sarakstu) :) Te būs gan ar visām pāradresācijām (ja vajag kādu citu periodu (es tā neuzmanīgi skatījos, kādu precīzi tev periodu vajag), šeit pamatlapa), izskatās, ka dažas nevajadzīgas figņas (šajā laika periodā veiktās agrāk taisīto lapu pārvietošanas), bet kopumā laikam būs ok. --FRK (diskusija) 11:41, 29 jūlijā, 2014 (EEST)
paldies, Edgar! tu esi zelts. itkā jau man pašam nebija baigi sarežģīti, visur jau bija pieejams internets. bet laikam jau nebija pietiekoša "politiskā griba" :) --Biafra (diskusija) 12:56, 29 jūlijā, 2014 (EEST)
Vienmēr laipni. Es pats to rīku atklāju šodien nejauši. Un bija pārāk daudz labu rakstu, lai ļautu Tev palaist garām viņus :) --FRK (diskusija) 12:58, 29 jūlijā, 2014 (EEST)

Varbūt var pamēģināt šādi: 1) Izvēlas kādu RSS lasītāju (piemēram, feedly.com) 2) pievieno jauno lapu RSS un apstrādā tās lapas, kad ir laiks? --Papuass (diskusija) 16:28, 29 jūlijā, 2014 (EEST)

paldies, papētīšu. izskatās gan diezgan sarežģīti priekš manis  :) --Biafra (diskusija) 00:16, 30 jūlijā, 2014 (EEST)

diskusijas svešvalodā[labot pirmkodu]

kopienas portālā ir daudzas diskusijas angļu valodā. pēc lietotāju uzvedības noteikumiem, aizliekts rakstīt svešvalodās. vajadzētu visus brīdināt, par toka raksta svešvalodās vai bloķēt --Valterskristapsons (diskusija) 18:08, 2 novembrī, 2014 (EET)

Kopienas portāls nav Vikipēdijas raksts. Tajā var arī publicēt paziņojumus, kas attiecas uz mūsu Vikipēdiju, cilvēki, kas neprot latviski. Bloķēt drīzāk vajag tos, kas regulāri kasās kasīšanās pēc :) Dažam labāk būtu jāpadomā par personīgo pareizrakstību. --ScAvenger (diskusija) 19:51, 2 novembrī, 2014 (EET)
Viņš varbūt ir igaunis :). Tiem neesot izrunā "g". :) --  Guntars Strazdiņš Valsts karogs: Latvija 20:38, 2 novembrī, 2014 (EET)
Manuprāt viņš to nedara ar ļaunu nolūku: Valtera Kristapsona YouTube lapa. --Laurijs (diskusija) 21:22, 2 novembrī, 2014 (EET)
Viņš jau ir pierādījis, ka nevēlas te neko labu darīt (skatīt devumu, arī dzēsto)... --FRK (diskusija) 21:33, 2 novembrī, 2014 (EET)
Ā, nu YouTube visu izskaidro :) --ScAvenger (diskusija) 22:03, 2 novembrī, 2014 (EET)
Un es domāju, ka mans devums Vikipēdijā ir bērnišķīgs. :D --Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija | devums) 16:28, 7 novembrī, 2014 (EET)
Kāda vaina tavējam devumam? Normāli labojumi. --ScAvenger (diskusija) 17:12, 7 novembrī, 2014 (EET)

Uzlabošanas veidņu formulējums[labot pirmkodu]

Varbūt šķitīs smieklīgi, taču domāju, ka neesmu vienīgais, kurš pārprata formulējumu uzlabošanas veidnēs. Daudzās uzlabošanas veidnēs ir iekļauts teikums: "Diskusijā var parādīties dažādi ieteikumi".

To līdz šim biju izpratis šādi: "Ņem vērā, esi informēts, ka laiku pa laikam diskusijā kāds varbūt izteiks savas domas. Esi lietas kursā, pirms ķeries pie uzlabošanas, izlasi, kas rakstīts diskusijā."

Līdz brīdim, kad veidnē "Slikts tulkojums" to pašu izlasīju, formulētu savādāk un nepārprotami: "Ja ir kādi ieteikumi, tos var pievienot diskusijā."

Vai nevajadzētu izlabot tās veidnes, kurās ir pirmais manis minētais teikums, nomainot to pret otro - nepārprotamo? Zuiks (diskusija) 17:17, 16 jūlijā, 2015 (EEST)

@Zuiks: idejiski atbalstu, bet būtībā jau tas (pirmais) teikums tā arī ir domāts, ka kāds varētu izteikt savas domas, protams, nav aizliegts arī pašam izteikt komentārus (t.i., otrais teikums). Teksts "Diskusijā var parādīties dažādi ieteikumi" parādās vienīgi, ja diskusija jau ir izveidota (tas, vai tur ir kaut kas par tēmu, jau ir cits stāsts). Teksts "Ja ir kādi ieteikumi, vari tos pievienot diskusijā" parādās, ja diskusiju lapa vēl nav izveidota. Šo teikumu gan var jebkurā lapā izņemt, ja ir tāda nepieciešamība. Teikumam,pēc idejas, būtu jābūt iekļautam visās veidnēs, vismaz tās, kas pārveidotas pēc jaunā stila (dažas vēl neesmu paspējis). --FRK (diskusija) 12:40, 17 jūlijā, 2015 (EEST)

Grafiks pēdējo izmaiņu lapā[labot pirmkodu]

2016 Community Wishlist Survey priekšlikums[labot pirmkodu]

Vēlos kļūt par Wikipedijas direktoru!!![labot pirmkodu]

Izvirzu savu kandidatūru Wikipedijas direktora un cenzora postenim! Uzskatu, ka varēšu izvēdināt kopienas sastāvējušo, paštaisno aizspriedumaino un vecišķo gaisu un ļoti vēlos cīnīties pret vandālismu (t.i. ar informāciju, kura nesaskan ar manu ticību, tādējādi arī baudot varas sajūtu, kuru reālajā dzīvē gūt nespēju). Lūdzu iecelt mani balsojumā! P.S. Vandāļus lūdzu nepiedalītoes! Bumbieris (diskusija) 2022. gada 29. marts, plkst. 05.20 (EEST)[atbildēt]

Bija jau :) Bet tam aktīvistam bana termiņš it kā vēl nav pagājis... --ScAvenger (diskusija) 2022. gada 29. marts, plkst. 07.24 (EEST)[atbildēt]
Man tikko atmiņā atausa mūsu slavenākais fenomens — Krishjaanis. --Laurijs (diskusija) 2022. gada 29. marts, plkst. 14.14 (EEST)[atbildēt]

Veči,jūs nodarbojaties ar patiesi nopietnām lietām! :) Cepuri nost! :) Viss internets vēl nav piegānīts ar paviršu, pa roku galam sagrābstītu, neuzticamu informāciju. Vēl ir daudz vietas!Kad būs piepildīta, 10 visziņi no smilšukastes varēs dalīt viens otram uzplečus un ordeņus. :) Bumbieris (diskusija) 2022. gada 31. marts, plkst. 03.40 (EEST)[atbildēt]

Rakstā bija ar atsauci apstiprināta informācija, tādas dzēšana bez pamatošanas ar atsaucēm ir vandalisms, un dalībnieka pienākums ir šādu rīcību bloķēt. Jūsu vai maniem uzskatiem te nav nozīmes. Tas, ka jūs nesaprotat, kur atrodaties, un neprotat uzvesties, arī neliecina par jūsu viedokļa nozīmību. Ja jums ir atsauces, kas liecina par pretējo, lieciet tās galdā. Bumbieris (diskusija) 2022. gada 31. marts, plkst. 04.09 (EEST)[atbildēt]

vai vari izklāstīt to problēmu īsi un pēc būtības attiecīgā raksta diskusijā, tā vietā, lai noņemtos ar emocionālām un bezjēdzīgām debatēm šeit? saprotu, ka raksts ir Latvijas—Baltkrievijas robeža? ieteiktu sākt ar atsevišķa raksta izveidi par Baltkrievijas/ES robežas krīzi (vai atsevišķi Latvijas). rakstā tieši par robežu šai informācijai būtu jāaprobežojas ar pāris teikumiem. Biafra (diskusija) 2022. gada 31. marts, plkst. 07.07 (EEST)[atbildēt]
Varbūt Tev sanāks pētniecei izskaidrot, kāpēc Vikipēdija ņem pretī, piemēram, Latvijas valsts robežsardzes paziņojumus presei, bet neņem pretī viņas pašpublicējumus, jo arī Tevis minētajā rakstā angļu valodā viņas papildinājumus atcēla (pieņemot, ka aiz abiem kontiem ir viens un tas pats cilvēks). —Turaids (diskusija) 2022. gada 31. marts, plkst. 13.54 (EEST)[atbildēt]
Vispirms jums jāiegūst pamatizglītība, lai to saprastu. Bumbieris (diskusija) 2022. gada 1. aprīlis, plkst. 18.56 (EEST)[atbildēt]

Lakes of Latvia[labot pirmkodu]

I have made articles of lakes/rivers, for example, in Finland, Sweden and Estonia in finnish wikipedia. I'm interestied to write lakes of Latvia as well, but I'm missing a database including lakes.of Latvia. Can anyone help me with this issue?@ J Hokkanen (diskusija) 2022. gada 4. decembris, plkst. 23.20 (EET)[atbildēt]

Good morning! This might help!. --Laurijs (diskusija) 2022. gada 5. decembris, plkst. 10.20 (EET)[atbildēt]
And there is this wikipedia article. --Laurijs (diskusija) 2022. gada 5. decembris, plkst. 10.24 (EET)[atbildēt]

Module:Country alias[labot pirmkodu]

Hello! Is it possible for you to update the Country alias module to its current version. You use an old version which needs to be updated. The flag files needs to be updated too. And the competition names needs to be updated too. 80.212.168.110 2023. gada 30. novembris, plkst. 15.41 (EET)[atbildēt]

Module:Coutnry alias[labot pirmkodu]

Hello! Is it possible for you to create a new Country alias module with the same contents as the English one with the right phrasing and wording and can you also add a new module sandbox which show the contents that are in it. And I have already created a data module and I have the flag names and files in there 80.212.168.110 2023. gada 11. decembris, plkst. 16.18 (EET)[atbildēt]