Emiļa Melngaiļa iela (Rīga)

Vikipēdijas lapa
Emiļa Melngaiļa iela
Emiļa Melngaiļa iela
Karte
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Vidzemes priekšpilsēta
Apkaime Centrs
Garums 530 m
Joslu skaits 1-2
Segums asfalts, bruģis
Celtnes Skonto stadions, Skonto halle
Emiļa Melngaiļa iela Vikikrātuvē

Emiļa Melngaiļa iela ir iela Rīgā, Vidzemes priekšpilsētā, Centra apkaimē. Tā sākas krustojumā ar Hanzas ielu, bet šeit esošais ielas posms nav savienots autotransportam ar ielas galveno daļu, kas sākas krustojumā ar Strēlnieku ielu. Emiļa Melngaiļa iela beidzas krustojumā ar Krišjāņa Valdemāra ielu. Emiļa Mengaiļa iela posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Antonijas ielai ir vienvirziena iela, pa kuru var braukt uz Antonijas ielas pusi. Ielas garums ir ap 530 metri, tā klāta ar asfalta un bruģa segumu.

Emiļa Melngaiļa ielā pārsvarā ir īres namu apbūve, kā arī vairākas sabiedriskas ēkas. Pie tās sākuma (Hanzas ielā 5) atrodas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ēka, kurā atrodas arī Latvijas Ugunsdzēsības muzejs. Emiļa Melngaiļa ielā 1A atrodas Skonto halle un Skonto stadions.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pirmo reizi iela atrodama Rīgas ielu sarakstos jau 18. gadsimta beigās kā Mazā Kalēju iela (vācu: Kleine Schmiedestrasse) pie pilsētas ganībām. 1885. gadā ielu pārdēvēja par Ķieģeļu ielu (vācu: Ziegelstrasse, krievu: Кирпичная улица), bet 1954. gadā to nosauca komponista Emiļa Melngaiļa vārdā.[1]

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Emiļa Melngaiļa iela krustojas ar:

Objekti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «citariga.lv». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 3. janvārī. Skatīts: 2018. gada 27. septembrī.


Koordinātas: 56°57′39″N 24°06′54″E / 56.9607°N 24.1149°E / 56.9607; 24.1149