Kaspars Ģirģens

Vikipēdijas lapa
Kaspars Ģirģens
Kaspars Ģirģens 2018. gadā
13. Saeimas deputāts
Amatā
2018. gada 6. novembris — 2022. gada 1. novembris
Prezidents
Premjerministrs Arturs Krišjānis Kariņš

Dzimšanas dati 1985. gada 22. martā (39 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Jēkabpils, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Jēkabpils, Latvija
Politiskā partija
Profesija uzņēmējs
Augstskola BA "Turība"
Banku augstskola

Kaspars Ģirģens (dzimis 1985. gada 22. martā Jēkabpilī) ir latviešu uzņēmējs un politiķis, 13. Saeimas deputāts, ievēlēts no partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (agrākā KPV LV), šobrīd ir partijas "Republika" biedrs.

2005. gadā beidzis Jēkabpils Agrobiznesa koledžu komercdarbinieka specialitātē, pēc tam uzsācis studijas. Pabeidzis augstskolu Dānijā (Roskildes Biznesa koledža), pēc tam turpinājis studijas Latvijā. Absolvējis Biznesa augstskolu "Turība" (2009) un Banku augstskolu (2012, maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā). Pirms politiskās karjeras nodarbojies ar uzņēmējdarbību dzimtajā Jēkabpilī.

Viņa vecākais brālis Sandis Ģirģens arī ir politiķis, bijušais Latvijas iekšlietu ministrs.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2005. gada pašvaldību vēlēšanās K. Ģirģens nesekmīgi kandidēja uz vietu Jēkabpils domē no partijas "Jaunais laiks" saraksta.

2017. gadā iestājies partijā KPV LV un ievēlēts Jēkabpils pilsētas domē no tās saraksta. Domē darbojies aktīvi un pamanāmi.[1] 2018. gadā ievēlēts 13. Saeimā. 2019. gadā kandidēja arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās, negūstot ievēlēšanai pietiekošu vēlētāju atbalstu.

2021. gada augustā K. Ģirģens izstājās no partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (agrākā KPV LV), paziņojot par jaunas partijas veidošanu.[2] Mēneša beigās viņš bija partijas "Republika" dibinātāju skaitā.

2022. gada 14. Saeimas vēlēšanās kandidēja no partijas "Republika" saraksta, taču tas nepārvarēja 5% barjeru.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]