Dalībnieka diskusija:Feens/Arhīvs1

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

čau. nesapratu kā to bildi ieliek karok ieliec rakstā snūkers šo bildi: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Snooker.png --robis 11:04, 3 martā, 2007 (UTC)

Sveiks! Gribēju pateikties tev, ka tu dari ļoti labu darbu ar tām visām valstīm! Man ir viens ieteikums par attēlu izmēriem - kad saglabā attēlu no kādas Wikipēdijas lapas, piem., w:Syria, un kad ir redzams, ka attēla nosaukumā ir large, varbūt vispirms aizej uz tā attēla lapu (piem., w:Image:Syria flag large.png), jo, iespējams, rakstam ir pievienota samazināta verisja, un tikai no attēla lapas to var saglabāt pilnā izmērā un tad to lielo attēlu pievienot latviešu Wikipēdijai. Galu galā, lielāks attēls ir saprotamāka ilustrācija, tas neko nemaksā un arī nekādu būtisku vietu uz servera neaizņem, savukārt Wikipēdijas rakstā, kuram attēls pievienots, vajadzīgā attēla izmērus ir viegli mainīt (piem., rakstot [[Image:Syria flag large.png|125px|]]). Protams, tas viss ir tikai draudzīgs ieteikums un es nemēģinu norādīt, ka kādam būtu jāskrien mainīt visus atēlus. Ceru, ka nebūšu atbaidījis no Wikipēdijas ;) P.S. Šeit ir laba pamācība par attēliem Wikipēdijā. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 16:33, 13 Nov 2004 (UTC)

Paldies par ieteikumu. Tik viegli mani nemaz no wikipedijas ārā nedabūsi, jāsasniedz taču vismaz igauņu līmenis :). To fīču es pamanīju pie kādas 3 valsts, bet šādi man iznāk ātrāk. Bez tam tie karogi un ģerboņi ir visādos nosaukumos, izmēros un arī formātos sastopami ( gadās jpg un gif ), tāpēc atliku bildīšu jautājumu uz laiku, kad taisīšu aprakstu par attiecīgo karogu. Ar valstīm man ilgi iznāks padarboties, jo gribu uztaisīt normālus rakstus, nevis atstāt plikas tabulas. Ar bildītēm man būtu cits jautājums - kā izmest ielādēto bildi, ja iznācis ielādēt kaut kādu drazu? Pirmajā brīdī neatradu.--Feens 21:31, 13 Nov 2004 (UTC)
Nu ja, jāuztur taču draudzīgais baltiešu sacensības gars ;)
Piekrītu, ka labāk ir ievietot vismaz kaut kādu (t.i. uzreiz pieejamu) attēlu/rakstu/utt, kuru pēc tam var uzlabot, nekā atstāt tukšas vai neesošas lapas. Vismaz tāda ir mana izpratne par Wikipēdijas būtību.
Bet uzlabot, t.i. aizstāt drazainu attēlu var, ielādējot citu attēlu ar tieši tādu pašu nosaukumu. (Info iekš Meta par attēlu aizstāšanu.) Tāpēc varbūt - ja ielādē samazinātu attēlu, tad izdzēs no nosaukuma to izmēru apzīmējošo skaitli, lai pēc tam to viegli (bez liekām galvassāpēm) var aizstāt ar lielāku versiju un nebūtu jālabo visas lapas, kurās tas attēls ir ievietots, lai mainītu linku uz attēlu. Tas tāds imho. --[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 20:35, 14 Nov 2004 (UTC)
Jā, par tiem pikseļiem nosaukumā man neienāca prātā, ja bildi ar konkrēto nosaukumu, cik sapratu, izmest man nav iespējams. Laikam vajadzēs laboties un uploadojot mainīt nosaukumus. Vēl es nesapratu gandrīz neko par autortiesībām uz tām bildēm (laikam nekad wikipēdijā nerakstīšu par juridiskiem jautājumiem :) ). Fair use , public domain vēl visādas figņas. Ir, piemēram, normāls karogu utml. resurss http://flagspot.net/flags/disclaim.html. Vai tas ir Public domain? Vai drīkst bildes pārsaukt latviski? Utt.--Feens 21:19, 14 Nov 2004 (UTC)
Attēlus dzēst laikam var tikai administrators, bet pievienot jaunu attēlu iepriekšējā vietā var arī parasts lietotājs. Domāju, ka Wikipēdijas attēlus var pārsaukt latviski - droši vien to arī vajadzētu darīt.
Bet par autortiesībām arī es neesmu visu izpētījis - vados pēc principa, ka viss, kas ir pieejams [angļu] Wikipēdijā, ir izmantojams arī latviešu Wikipēdijā. Vēl būtu izmantojams arī manis paša taisīts foto (piemēram, ja gribu ilustrēt kaķi vai kaut kādu kultūrvēsturisku objektu, kuru esmu safotogrāfējis).
Public domain ir darbi, kas nav aizsargāti ar autortiesībām. Precīzāk nepateikšu, jo arī man šīs juridiskās lietas neliekas diezko aizraujošas. ;) [[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 20:05, 15 Nov 2004 (UTC)

Suverēnās vai suverēnas?[labot pirmkodu]

Klau, ja es pareizi saprotu, tad tu vairāk darbojies ar suverēno valstu sarakstu, nevis suverēnu valstu sarakstu, vai ne? Tad es pārtaisīšu pēdējo par redirektu uz pirmo? Varbūt tu vēl pirms tam gribi salīdzināt to abu lapu saturu? -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 11:34, 20 Nov 2004 (UTC)

Ok , uztaisi to redirektu. Salīdzināt nevajag, jo ar suverēnu valstu sarakstu bez manis neviens cits nav darbojies, bet es pārgāju uz suverēno valstu sarakstu.
Bet kā tad ir pareizāk - suverēnu valstu vai suverēno valstu. (Man ir aizdomas, ka abējādi :) ).
Vēl viens jautājums. Vai es varu taisīt redirektus? Daudzām valstīm ir vairāki izrunas(rakstības) veidi latviski. Vēl gribētos redirektot valstu (personu, pilsētu) nosaukumus oriģinālrakstībā. It sevišķi personu un mazāk pazīstamu pilsētu nosaukumus, jo tiem latviskojumi var būt visdažādākie.
Hmm, arī man liekas, ka abi varianti ir pareizi, bet šajā gadījumā, ja tas ir saraksts, tad suverēnu valstu saraksts nozīmētu, ka tas saraksts ir (vai var būt) nepilnīgs. Sarakstā ar tādu nosaukumu varētu būt tikai piecpadsmit suverēnas valstis un tas nosaukums atbilstu patiesībai. Toties suverēno valstu saraksts, pēc manām domām, apzīmē visas suverēnās valstis.
Redirektus tu vari taisīt, tam nevajag nekādu īpašu tiesību. Turklāt tā ir ļoti laba ideja ar tiem nosaukumiem oriģinālrakstībā, to pat vajadzētu iestrādāt Wikipēdijas vadlīnijās. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 13:12, 20 Nov 2004 (UTC)
Tad Suverēno valstu saraksts, jo uzdrošinos apgalvot, ka sarakstā ir visas suverēnās valstis (pašlaik man tā šķiet :) ) starptautisko tiesību izpratnē.--Feens 14:40, 20 Nov 2004 (UTC)

current events[labot pirmkodu]

no User talk:Juzeris:
Raz pošla takaja pjanka, attiecībā uz to, kas man visvairāk no latvietības viedokļa nepatīk - latviski noteikti nav Tekošie notikumi. Piedāvājumi - jaunākie, svaigākie, aktuālākie utt.utt.--Feens 14:52, 20 Nov 2004 (UTC)

Jap, arī man tas griežas ausīs. Tūlīt izlabošu, bet tas būs tāds īslaicīgs ielāps, jo domāju, ka ir pēdējais laiks iztulkot Wikipēdijas interfeisu. Uztaisīšu vietējo kopiju (vai kaut ko tamlīdzīgu), kura būs brīvi rediģējama, un tikai tad, kad tulkojums būs pabeigts un pieņemams, tulkojumu īstenosim dabā. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 16:11, 20 Nov 2004 (UTC)

Iepazīsimies![labot pirmkodu]

Es ar Jums gribētu pārrunāt savas idejas saistībā ar Vikipēdiju. Lūdzu, nosūtiet kaut vai tukšu vēstuli uz adresi meteo@latnet.lv, lai es ar Jums varētu sazināties caur e-pastu.


Ser, vēlētos šo to apspriest pa mailu, vai vēl labāk klātienē. Kādas iespējas, vai ir kāda neoficiāla @ adrese, kurp uzrakstīt? --anonīms 04:16, 3 jūnijā, 2008 (UTC)

Par Wikipēdijas popularizēšanu[labot pirmkodu]

Priekšlikums no kāda lietotāja, ko Tu par to domā? (labums acīmredzams, sliktums - Tev vairāk darba, jo vairāk vandālisma utml.)

Tātad, manuprāt, šobrīd pats galvenais ir projekta popularizēšana, lai piesaistītu jaunus tulkotājus, autorus un lai tādējādi to varētu pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk paplašināt un pilnveidot. Es esmu nolēmis popularizēt Wikipēdiju, cik nu tas ir manos (privātpersonas) spēkos, ņemot vērā, ka man nav daudz brīvā laika.

Taču, iespējams, ka ir kādi iemesli, kādēļ tas nebūtu vēlams (liels apmeklētāju skaits varbūt var radīt kaut kādas tehniskas problēmas, esošie divi operatori nevarēs visu izkontrolēt vai tml.).

Tāpēc es vēlējos uzzināt, vai Jūs atbalstāt manu ideju un varbūt Jums šajā sakarā ir kādi priekšlikumi.

--Feens 12:43, 24 jan. 2005 (UTC)

Es atbalstu Wikipēdijas popularizēšanu, jo domāju, ka piesaistīto "vērtīgo" autoru skaits noteikti atsvērs tās neērtības, ko varētu sagādāt lietotāji, kuru ieguldījums varbūt būtu katru reizi jāpārskata, vai arī ļaunprātīgi lietotāji.
Tomēr domāju, ka pirms popularizēšanas kampaņas sākšanas vajadzētu vēlreiz pārskatīt pamācības un pabeigt vismaz lapu Wikipedia:Kā rediģēt lapu (pirms kāda laika es to sāku tulkot un tulkoto daļu ielikšu savā smilšu kastē, lai tad, ja vēlēsies, tu varētu to papildināt - man diemžēl nav sanācis atrast laika tās lapas pabeigšanai).
Tāpat pirms masveida lietotāju ieplūšanas es vēlējos pāriet uz latviskām "palīglapām" (namespaces) - neesmu vēl "izkodis", kā tas realizēsies dzīvē, bet domāju, ka jauno palīglapu īstenošanas brīdī radīsies problēmas ar linkiem. Iespējams, būs jāveic "triecienkampaņa", lai visur nomainītu linkus. (Jau interfeisa tulkošanas laikā izmēģināju nomainīt "Pēdējo izmaiņu" lapas URL un sapratu, ko rodas lielas problēmas, ja to nedara centralizēti un vienlaikus.) Jāpiebilst, ka nedomāju, ka tā palīglapu nomainīšana būtu pārāk sarežģīta, tomēr tam brīdim ir pienācīgi jāsagatavojas.
P.S.Man šķiet, ka nav vajadzības pēc "Jūs", ja vien tā nebija kā uzruna abiem adminiem kopā. ;)
--Jūzeris 21:14, 24 jan. 2005 (UTC)

Cik saprotu, Tu ar tām valstīm te ņemies. Tad nu tāda lieta. Tu tabulās esi angļu terminu TLD iztulkojis kā "Interneta domēns". Taču pēc oficiālās terminoloģijas, tb www.termini.lv, TLD (Top-Level Domain) tulkojas kā "Augšējā līmeņa domēns". Uzrakstīju par to stub rakstiņu, un iekš "Intenreta domēns" ieliku redirektu, bet nu, kad labo tās valstis, varbūt pamaini (vai it sevišķi, ja jaunas veidu) uz terminu "Augšējā līmeņa domēns". -- Neonz

Katolicisms[labot pirmkodu]

Gribēju norādīt, ka visdrīzāk pareizi ir katolicisms, nevis katolisms. Sietā rezultāti ir 387 pret 16, šogad izdotajā Avota Ilustrētajā svešvārdu vārdnīcā ir tikai katolicisms (lai gan turpat ir atrodams gan luterānisms, gan luterisms). Ja Tev nav iebildumu, pārlabošu visas lapas. --Jūzeris 09:34, 12 feb. 2005 (UTC)

Te ir wikipēdija, katrs var labot kā vēlas :)
1)Paldies par palīdzēšanu pie štatiem, man vienmēr slinkums a) interwiki, b)kategorijas, c)oriģinālnosaukumu redirekti. Kaut kad labošos, apsolu :)
2)Par katoļiem. Papētīju. Tev taisnīga, ka vispopulārākais, laikam arī vispareizākais ir katolicisms. Tomēr man tas kaut kā nepatīk, liekas, ka tas -ci- ir svešķermenis latviešu valodā + neatradu loģisku izskaidrojumu, kāpēc tas -ci- ir vajadzīgs, un no kurienes tāds uzradies. Katolis-katoliska audzināšana-katolisms. Neuzdrošinos apgalvot, ka man piemīt perfekta valodas izjūta :), neesmu arī diplomēts filologs. Tāpēc a) piezvanīju pazīstamam korektoram, viņš nevarēja brīvdienā man palīdzēt. b) Iedomājos par to luterismu un luterānismu un piezvanīju paziņam - luteriešu (-āņu) mācītājam. Viņš teica, ka baznīcā lietojot luterticība. Tad nu mans priekšlikums,- analoģiski kā pareizticība (labi skan un iegājies), luterticība (lieto mūsdienu baznīcā), wikipēdijā lietot katoļticība, protams, ierīkojot redirektus no katolicisma un katolisma. Skan latviski un, iespējams, ir pareizi. Kad šeit sāks tusēt kāds "domas gigants" - filologs - perfekcionists, varbūt viņš arī droši norādīs kā ir pareizi.:) --Feens 20:17, 12 feb. 2005 (UTC)
P.S. Var jau būt, ka varam rakstīt arī vienkārši katoļi, jo, piemēram, mormonisms skan jocīgi, nemaz nerunājot par mormonicismu, tāpēc, piemēram Aidaho štatā ir mormoņi un mormoņu reliģija.
P.S.S. Bet par Indianopolisu, paldies, kaisu pelnus uz galvas :)
Arī man katoļi liekas labs risinājums. Pirmkārt, šī vārda lietošanu ir grūti apstrīdēt :) otrkārt, papētīju Romas katoļu Baznīcas Latvijā mājaslapu un man tur neizdevās atrast katolicismu vai katolismu (katolisms bija 1 rakstā un tas pats ir Saīsināts materiāls pārpublicēts no “Ausekļa kalendāra”, 1948.). Gandrīz jau sataisījos sūtīt meilu kādam randomā izvēlētam katoļu plašsaziņas līdzeklim, bet pārdomāju.
P.S. Sataisīšu tos redirektus. --Jūzeris 21:56, 12 feb. 2005 (UTC)
Man šķiet, ka "katolicisms" vai "katoļticība" tomēr būtu labāk, jo rakstīsi taču par reliģiju, nevis cilvēkiem. Bet izdomājiet paši... :) --Tail 16:55, 7 martā, 2005 (UTC)
Manupraat visi "-ismi" attiecībā uz reliģiju kā strāvojumi ir "labi" tikai pirmajā līmenī "budisms", "islams", "hindiusms", "jūdaisms", "kristietība", jo ir konteinertermini - tur ir gan mācība, gan cilvēku aktīvitātes, rituāli, utt. Tādu katolicisms, piemēram, jau grūti tālāk izmantot, var tikai norādīt uz Katolisko baznīcu, kas ir katolicisma (ja tāds vispār ir) nesēja, uz tās vēsturi, uz tās mācību, uz tās reliģisko praksi. Šķiet, ka nebūtu labi to (kā arī citus -ismus, protestantims, uut, lietot kā apakškategorijas kristietībai, bet tikai kā terminus. sk. manu diskusiju par priekšlikumiem šai sakarā. --Alus 09:30, 3 oktobrī, 2005 (UTC)
Ja drīkst, iesaistīšos jau sen uzsāktā un ar zināmu viedokļu vienprātību noslēgtā diskusijā. Teoloģija ir mans lauciņš, tādēļ tomēr sacīšu vairākas lietas:

1. Man nav īsti sanācis saskarties ar terminu "katolisms". Pat, ja to kāds lieto ir jāņem vērā kādi aspekti:

a. Katolicitāte ir īpašība, kura definē, visbiežāk, kristīgās baznīcas "vispārīgumu" un "visaptverošo raksturu", pie tam, tas ir ar zināmu tendenciozitāti uz vienīgo pareizo. Tātad, to attiecināt uz vienu konkrētu konfesiju nav terminoloģiska pamatojuma.

b. Konkrētu konfesiju sauc "Romas katoļi". Protama lieta, viņiem ir ļoti izdevīgi sevi pozicionēt par vienīgajiem katoliskajiem un pareizajiem (lai mani atvaino visi Romas katoļi, kas šo lasa; tā sakot, nekā personiska, tikai studiju pieredze; bet tā kritika attiecināma arī uz citiem), taču, atkal jau manuprāt, nebūtu vajadzīgs turpināt šo diezgan kļūdaino praksi.

c. Patiesībā, terminu "katolisks" visprecizāk, lai cik tas arī neizklausītos paradoksāli, tulkot ir kā "vispasaules" un "pareizticīgs".

d. Uz konkrētu konfesiju, vispareizāk, būtu attiecināt viņas pašas oficiāli lietoto terminoloģiju - "Romas katoļi".

e. Bez tam, ir vēl citi "katoļi" (veckatoļi).

f. Summējot, piedāvāju to lietu dēvēt "Romas katoļi". Savukārt, vienkārši ievadot "katolis", dot izvēli, par kuriem katoļiem cilvēks vēlās uzzināt.

2. Par luterāņiem un protestantiem. Sadaļā reliģija (http://lv.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Reli%C4%A3ija) ir protestantisms, zem kura ir luterāņi. Vēlējos piedāvāt šo lietu mainīt un luterāņu iznest ārā. Iemesli:

a. Termins "protestants" apzīmē tikai daļu luterāņu (kā norādīts arī šķirklī "protestantisms"), kamēr neiekļauj vēsturiski luterisko teoloģiju, kas, istenībā, ir krietni distancējusies no "protestantisma". Savas savstarpējas līdzībs, protams, ir, bet tās tāpat ir ar Romas katoļiem un pareizticīgajiem, bet tāpēc neviens taču luterāņus tur nestūķē.;) Tātad, tur ir kļūda pēc būtības, zinu, populārā valodā cilvēkiem tas nerūp, bet, ja nu ir vēlme būt precīziem...

b. Vēl, konkrēti latviešu valodas kontkstā "protestants" visbiežāk ir baptists, metodists, pestīšanas armijas pārstāvis vai kaut kā tā, savukārt "luterānis" ir kaut kas atšķirīgs. Tā nu vēsturiski ir iznācis, ka luterāņi te ir pastāvīgi bijuši, bet par protestantiem saukti un saucas vēlāku gadsimtu ienācēji.

3. Par luterticīgajiem. Nezinu, kurš mācītājs to ir teicis. Manā pieredzē, esmu to dzirdējis, varbūt, pāris reizes. Tiesa, vēsturiski tāda lieta pastāvēja, bet tie laiki ir garām. Vēlējos padalīties savas sfēras aspektos. Uz izdošanos! --Farizejs 23:26, 8 decembrī, 2007 (UTC)

1.Manuprāt katolicitātei ir tāda pati saikne ar katolismupareizai ticībai ar pareizticību vai adventei ar adventistiem. T. i. katolisms vai pareizticība ir tikai nosaukums, kas neapzīmē šo mācību vai prakšu īpašības. Vienkārši latviešu valodā tradicionāli iegājies tā saukt dažas reliģiskās konfesijas. Latviski pasakot katoļi, ierindas cilvēks domās par Romas katoļu baznīcas sekotāju, nevis par katolicismu, veckatoli vai kādu citu baznīcu, kas dēvē sevi par katoļu (skat. angļu vikipēdijā [1]). Tāpēc, domāju, vārdam katoļi, ja tas ir, piemēram, Latvijas vēstures kontekstā nav nekādas vainas. Tomēr galvenajam rakstam, protams, būtu jābūt Romas katoļu baznīca. Tiesa, pat angļu vikipēdijas rakstā parādās The Catholic Church or Roman Catholic Church (skat. [2]).


2. Šo īsti nesapratu, ko Tu esi domājis. Jebkurā zinātniskā vai vēsturikā grāmatā, ko esmu lasījis (tiesa varbūt neesmu gluži baznīcas pētnieks), luterānisms ir viena no spilgtākajām protestantisma izpausmēm, un tur arī tiek ierindota. Ja varētu citēt no kāda avota(-iem) ir atziņa Termins "protestants" apzīmē tikai daļu luterāņu, tad varētu padiskutēt.
3. Par šo pilnīgi piekrītu.

--Feens 00:01, 12 decembrī, 2007 (UTC)

disambiguation[labot pirmkodu]

Kā tur bija ar tām disambiguation lapām?

a) Kā tas ir latviski? b) Vai ir kāds temlate uztaisīts par to disambiguation?

--Feens 20:33, 11 martā, 2005 (UTC) P.S. Taksts iznāca kā kādam kārkluanglim, bet ceru, ka saprati. :)

Esmu par to daudz domājis un jūtu, ka pēdējais laiks tādas lapas ieviest (līdz ar to arī latviskojumu). Tad nu manas domas, ar kurām varētu uztaisīt nelielu brainstorm:
Ambiguity ir daudznozīmīgums jeb polisēmija. Disambiguation būtībā ir šī daudznozīmīguma likvidēšana (vai kliedēšana), dažādo nozīmju atšķiršana, atdalīšana, bet to pateikt latviski īsi un kodolīgi nav viegli. Apmēram pretējā nozīme ir monosēmija jeb viennozīmīgums, kas tomēr nav lietojams šajā gadījumā, jo tiem jēdzieniem (kuriem šādi template būtu jāpiemēro) tomēr ir vairāk par vienu nozīmi. Jāņem vērā arī tas, ka polisēmija un monosēmija ir tādi ne pārāk pašsaprotami svešvārdi, tāpēc viens manis ieteiktais variants būtu daudznozīmīgums, iztiekot bez tās likvidēšanas, kliedēšanas u.tml. Bet arī tas, šķiet, neradītu pietiekamu skaidrību. Es domāju, ka vislabāk būtu kaut kas tāds kā citas nozīmes (piemēram, Alberts (citas nozīmes)).
Template vēl nav neviens taisīts latviešu Vikipēdijā, vismaz es neesmu manījis.
--Jūzeris | m? 21:32, 11 martā, 2005 (UTC)
Mans priekšlikums:
Konceptuāli:
Netulkot no angļu valodas, bet domāt uzreiz latvisko variantu.
Praktiski:
Šis raksts ir par Napoleonu Bonapartu.
Vārda "Napoleons" citas nozīmes.
--Feens 21:52, 11 martā, 2005 (UTC)
nē, cits variants
Šis raksts ir par franču ģenerāli un imperatoru no 18xx līdz 18xx.
Vārda "Napoleons" citas nozīmes.
Ok, man šķiet, ka, salīdzinot Napoleons (dažādas nozīmes) un Napoleons (citas nozīmes), pirmajā gadījumā tas ir informatīvi, bet otrais norāda saistību ar "šo" rakstu (pretstatā "citam" rakstam), tātad pirmais virsraksts varētu būt rakstam, kur "objektam" nav viena primārā nozīme un uz kuru Napoleons ir tikai pāradresācija. Savukārt otro gadījumu varētu izmantot, ja Napoleons ir galvenais raksts, bet ir citas mazāk populāras nozīmes; tad tam rakstam sākumā varētu ievietot Napoleons (citas nozīmes).
Nez, vai es pietiekami skaidri noformulēju savu domu, bet nu tā apmēram.
Bet vispār vajadzētu sagatavot un noformulēt to tā, lai to varētu normāli un organiski ievietot kā template, lai nav katru reizi jālabo galotnes, vai jāraksta pa jaunu.
--Jūzeris | m? 22:07, 11 martā, 2005 (UTC)
Tā ir, kā Tu saki. Es ar to dažādas nozīmes gribēju būt pietiekami neitrāls, primārā nozīme ir ļoti subjektīvs jēdziens, piemēram, Napoleons - ģenerālis vai kūka? (par visādiem Napoleoniem III es nerunāšu :) ) Rediģējot dažādiem cilvēkiem, tas primārais raksts var mainīties, vai arī viņš var uzskatīt, ka ģenerālis un kūka ir vienādsvarīgi. Lai nevajadzētu visu laiku sekot konjunktūrai, vienkāršāk ir uzreiz uztaisīt dažādas nozīmes, iekļaut tur arī galveno rakstu un miers.--Feens 22:26, 11 martā, 2005 (UTC)
P.S. Padomāšu par to template, bet tādā ziņā latviešu valoda ir riebīga, ka eksistē tāda lieta kā galotnes :)
Noteikti būs arī piemēri, kad būs viens galvenais raksts. Piemēram, Latvija un Latvija (mikroautobuss)).
--Jūzeris | m? 22:55, 11 martā, 2005 (UTC)

Lzublina utt[labot pirmkodu]

Mhm, galu galā tas būtu precīzāk, tomēr nevarētu teikt, ka tas visu atrisinātu :/

Starp citu, noskaidroju, ka, iztulkojot namespaces, angļu valodas namespaces saglabājas "for compatibility". Tā ka tas vairs ir tikai laika jautājums :)

--Jūzeris | m? 16:46, 15 martā, 2005 (UTC)

Poļu vietvārdi[labot pirmkodu]

Klau, tīri intereses pēc - no kurienes Tu ņem tos poļu vietvārdus latviski? Pats atveido pēc izrunas? Vai kā?

--Jūzeris | m? 22:42, 24 martā, 2005 (UTC)

Skatos kartēs, bet tur absolūta anarhija, katrs sauc, kā grib :); tad nu rakstu populārākos vai pēc izjūtas t.i. kā fonētiski vistuvāk. Katrā ziņā, ja esmu kaut kā ierakstījis, tad kādā vietā ir kāds bez manis tā ierakstījis kartē. Starp citu, ja kādam ir pieeja pie "direktīvas", kas saucas Poļu vietvārdu atveidošana latviešu valodā, laipni lūdzu labot. :) --Feens 23:00, 24 martā, 2005 (UTC)
Reizēm gadās šur tur manīt tādas mazas brošūriņas par kādas valodas īpašvārdu atveidi (arī tādas nesen izdotas), bet kaut kā nav gadījies kādu tādu nopirkt. Laikam būs jāsāk laboties :) --Jūzeris | m? 23:13, 24 martā, 2005 (UTC)
Nu man arī tāda doma iešāvās prātā, kad sāku to Poliju apgūt, bet drīz tāpat būšu piešāvies. :)--Feens 23:22, 24 martā, 2005 (UTC)

Sistēmas operators[labot pirmkodu]

Sveiks!

Tā kā Tu esi veicis (un turpini veikt) vislielāko ieguldījumu latviešu Vikipēdijas attīstībā, nolēmu Tevi padarīt par sistēmas operatoru. Tagad varēsi dzēst lapas un tamlīdzīgi - amats sniedz drīzāk morālu gandarījumu nekā kādas īpašas iespējas :).

Visnotaļ milzīgs paldies par visu, ko esi izdarījis Vikipēdijas labā!

Priekā! --Tail 20:44, 30 aprīlī, 2005 (UTC)

Paldies par uzticēšanos ;))--Feens 20:51, 30 aprīlī, 2005 (UTC)

No manas puses arī paldies! Tu jau sen to biji pelnījis! --Jūzeris | m? 14:32, 7 maijā, 2005 (UTC)

Ei, beidziet, iedomīgs palikšu :)--Feens 15:47, 7 maijā, 2005 (UTC)

Lūdzu glāb[labot pirmkodu]

Uzraksti man instrukciju kā Tu dabūtu ārā divus Jans Beļeckis no category:Ievērojami poļi:Polijā dzimuši. Tev vienreiz izdevās :) --Feens 21:01, 22 maijā, 2005 (UTC)

Dzēšanas reģistrā es atradu, ka toreiz tas bija saistīts ar Tarnovu un Slupsku. Diemžēl neatceros to, kādās diskusiju lapās toreiz par to es kaut ko pierakstīju. Iespējams, to var labot šādi (turklāt ļoti iespējams, ka tajā procesā kaut kas ir lieks) - vispirms, protams, saglabā lapas tekstu, tad izdzēs no lapas kategorijas un saglabā, tad izdzēs pašu lapu un pēc tam uztaisi par jaunu. Domāju, ka tam vajadzētu līdzēt! :) --Jūzeris | m? 16:34, 23 maijā, 2005 (UTC)

Paklau, man te kolēga interesējas, kā pataisa lietotāja vārdu aktīvu (tb ka šis ne sarkans, bet ar iekšējo saiti uz lietotāja profilu ir? --anonīms 04:35, 28 maijā, 2008 (UTC)

Varbūt īsti nesapratu jautājumu. Ja vārds ir "sarkans", lai tik spiež uz tā, saraksta visu par sevi un noseivo. Būs zils. Tas ir tāds pats raksts ka citi, tikai saucas [[Lietotājs:XXX]] --Feens 06:31, 28 maijā, 2008 (UTC)

Par info uztveramību[labot pirmkodu]

Varbūt derētu, piemēram, rakstā par Lejasciemu (un arī citās bijušo pilsētu lapās), pie tiem gadskaitļiem norādīt, ka tajā laikā tā ir bijusi pilsēta? --Jūzeris | m? 10:20, 6 jūnijā, 2005 (UTC)

Re: Priekšlikums[labot pirmkodu]

>Vai nevajadzētu atvērt tādu īpašu lapu par jautājumiem, kuros ir diskusija (balsojumi)?--Feens 19:12, 27 jūnijā, 2005 (UTC)

Mhm.
Domāju, ka iesākumā to varētu "amatu apvienošanas kārtībā" apvienot ar vietu, kur balsot par strīdīgiem (ne)dzēšamiem rakstiem.
Kā būtu ar Wikipedia:Balsošana? Varbūt kādu tēlaināku nosaukumu, piemēram, Wikipedia:Vēlēšanu urna vai Wikipedia:Balsošanas iecirknis? :) --Jūzeris | m? 19:29, 27 jūnijā, 2005 (UTC)
Nezinu. Tīri subjektīvi tā urna man ne sevišķi. (Vienmēr mulsinājis, ka vēlēšanu zīmi iemetu urnā :) ). Balsošanas iecirknis? --Feens 19:45, 27 jūnijā, 2005 (UTC)

Varbūt zini risinājumu "uz sitiena" (man nenāk prātā)?[labot pirmkodu]

Gribu uztaisīt:

1) Ķelne - kategorija : Senās Romas pilsētas.

2) Bet kad ieiet attiecīgā kategorijā, šķirkļu nosaukumi ir senie, respektīvi - Colonia Agrippina.

--Feens 10:35, 11 septembrī, 2005 (UTC)

P.S.Ja pietiekami skaidri izteicos :)

Es sapratu - tad jau pietiekami skaidri. :)
Cik man zināms, tas nav iespējams (skat. meta:Help:Category#Alphabetical_order un meta:Help:Category#Order of the lists; setting sort keys). Tas teksts [[Category:Senās Romas pilsētas|Colonia Agrippina]] norāda tikai to, kurā vietā pēc alfabēta parādīt to konkrēto rakstu šajā kategorijā un tas arī viss. --Jūzeris | m? 11:20, 11 septembrī, 2005 (UTC)


Priekšlikums[labot pirmkodu]

Pirmkārt, paldies par lieliskajiem rakstiem.
Otrkārt, vai nevajadzētu dzīviniekiem vai augiem uztaisīt kaut ko līdzīgu tabulai lai varētu vieglak saprast klasifikāciju? Es varētu uztaisīt t.s. infobox--Feens 08:34, 12 oktobrī, 2005 (UTC)

Jā, bet protams! Priekšlikums vietā un ļoti jauks! :)
Arī es par to piedomāju; manuprāt, kad "ienāksies" vairāk rakstu, arī kategorijas būtu jāveido specifiskākas un atbilstošas klasifikācijai. Pati ar' labprāt iemācītos taisīt tabulas — bet varbūt tu tiešām piekristu izveidot pāris pirmās? :)))

Paldies, ka atsaucies, piesaisties un palīdzies! Evija T 13:55, 12 oktobrī, 2005 (UTC)
Vai priekšlikums vēl spēkā - palīdzēsi? :)) Evija T 17:46, 30 novembrī, 2005 (UTC)
Lūdzu - Template:Dzīvnieki infobox. Ja kas par maz, par daudz, kraasa jaapamaina utt., tad saki. --Feens 21:56, 30 novembrī, 2005 (UTC)
Čau! Paldies par sagatavi! :)
Sāku taisīt tabulas, bet dažviet nepatīk, kā tabula formatējas ar tekstu, piem. Siāmas kaķis — labajā pusē teksts "lien" pa tuvu tabulai. Skatīju en:Wikipedia:Picture tutorial, bet risinājumu neatradu. --Evija T

1)Evij, es to tabulu uztaisīju kā template, tas nozīmē, ka siāmas kaķi var aprakstīt šādi: {{Dzīvnieki infobox|Nosaukums=Kaķis|tips=parastais|...|...|...}} un tā uz priekšu visus parametrus, kuri ir {{{}}}. Manuprāt vienkāršāk nekā katru reizi veidot tabulu.

2)Par tekstiem, kuri nobīdījušiem - vai tā ir labāk? --Feens 16:21, 19 decembrī, 2005 (UTC)

Jā, mazliet aizrāvos ;) Paldies! :) Evija T 12:53, 20 decembrī, 2005 (UTC)

"revert" fīča[labot pirmkodu]

Varbūt neesi pamanījis - adminiem ir pieejama tāda ērta fīča, kas angļu vikipēdijā ir nosaukta "revert", šeit tā ir iztulkota kā "novērst". Tā izpaužas tā, ka, aplūkojot [pēdējās] izmaiņas, kas ir izdarītas kādā lapā, ir pieejama saite ar tekstu "[novērst]". Ar to var ļoti ērti novērst liekus eksperimentus un vandālismu. --Jūzeris | m? 21:34, 20 oktobrī, 2005 (UTC)

Paldies par atgādinājumu, vienmēr aizmirstu :)--Feens 21:43, 20 oktobrī, 2005 (UTC)

Labvakar, Feen! Nezinu, kuram jautāt, bet man te osibočka iznāca. :( virsrakstā burts pazuda. Uzlikulejā ar burtu, bet nezinu kā kļūdaino izņemt. Ko darīt? Jau iepriekš pateicos!--Farizejs 17:22, 7 decembrī, 2007 (UTC)

Thank you[labot pirmkodu]

Thank your for all the Poland-related articles you have created on lv Wiki from Roo72. Roo72 10:46, 24 oktobrī, 2005 (UTC)

Matemātika[labot pirmkodu]

Rakstā Cikliskā frekvence gribēju uztaisīt normālu burtu , pamatojoties uz [angļu helpu], bet nekā. Kas par problēmu varētu būt? (beidzot parādās fizikas un matemātikas teksti, kuros šis jautājums ir ļoti būtisks)--Feens 15:56, 30 oktobrī, 2005 (UTC)

Njā, īsti tā arī nesapratu, kur ir problēma, bet šāds kods

<math>
\Pi\
</math>

<math>
\Pi
</math>

<math>
\Alpha\ \Beta\ \Gamma\ \Delta\ \Epsilon\ \Zeta\ \Eta\ \Theta\ 
\Iota\ \Kappa\ \Lambda\ \Mu\ \Nu\ \Xi\ \Pi\ \Rho\ \Sigma\ \Tau\ 
\Upsilon\ \Phi\ \Chi\ \Psi\ \Omega
</math>

rada šādu attēlojumu:

Parsēšanas kļūda (sintakses kļūda): {\displaystyle \Pi\ }

Pēdējo virkni pārkopēju no m:Help:Formula. Iespējams, vaina varētu būt noslēdzošajā "\" zīmē, tb, tā nedrīkst tur būt, jo augstāk redzams, ka \Psi\ ir no abām pusēm ietverts, bet \Omega ne.
Par attēlošanu runājot, ir vērts paeksperimentēt ar lietotāja izvēlēm (sadaļu "Matemātikas formulu attēlošana"), jo gandrīz visos variantos (izņemot tikai "Vienmēr attēlot PNG", ja nemaldos) <math>\Pi</math> tiek attēlots tieši tāpat kā daudz īsākais HTML kods &Pi; (un tāds Π tas arī tiks attēlots lielākajai daļai lietotāju).
Ceru, ka kļuva skaidrāks. :) --Jūzeris | m? 18:16, 30 oktobrī, 2005 (UTC)

Saites uz kategorijām[labot pirmkodu]

Čau! Vai rakstā iespējams izveidot saiti uz kategoriju, piem., Category:Mājdzīvnieki --Evija T

Čau, manuprāt, tikai caur ārējo saiti:
[http://lv.wikipedia.org/wiki/Category:Mājdzīvnieki Category:Mājdzīvnieki]
izskatās šādi - Category:Mājdzīvnieki vai var nosaukt arī savādāk. --Feens 18:02, 5 decembrī, 2005 (UTC)
Paldies — iemēģināju! Diez' — kamēr nav raksta (piem., "mājdzīvnieki"), varbūt vērts izveidot saiti uz kategoriju? Sk., piem., Pele. Evija T 18:32, 5 decembrī, 2005 (UTC)
Protams, ka labāk kaut kas nekā nekas :)--Feens 18:49, 5 decembrī, 2005 (UTC)
Var arī [[:Category:Vajadzīgā kategoruja]] galvenā atšķirība ir : pirms Category) -80.70.17.136 04:10, 6 decembrī, 2005 (UTC)

Par Dark Ages[labot pirmkodu]

Neesmu pārliecināts, ka vēstures jēdzienu Dark Ages (laiks līdz apm. 1000.g) vajadzētu tulkot, kā tumšie viduslaiki. Angliski tie tradicionāli tā nosaukti, jo ir visai maz rakstītu avotu par tiem, bet tie nebija tumši latviešu valodas nozīmē (Bizantija, īru baznīca, Franku impērija, Spānijas kalifāti - visi no tiem laikiem). Domāju, ka piemērotāki tomēr būtu agrie vai agrīnie viduslaiki.--Feens 17:00, 6 decembrī, 2005 (UTC)

Grūti spriest. Jēdzienu "tumšie viduslaiki" esmu dzirdējusi kā skolā, tā augstskolā.
Izskatās, ka vismaz angļu vikipēdijā jēdziens "tumšie viduslaiki" ir atšķirīgs no "agrie viduslaiki", jo raksts "Dark Ages" sākas ar: The phrase the Dark Ages (or Dark Age) is most commonly known in relation to the European Early Middle Ages (from about A.D. 476 to about 1000). Manuprāt, tie vienkārši ir atšķirīgi jēdzieni; jēdzienu "tumšie viduslaiki" radīja Petrarka, un viņš, kā jau "atdzimušās" pasaules pārstāvis, vārdu "tumšs" domāja tā vistiešākajā nozīmē.
Attiecīgajā angļu vikipēdijas rakstā nav runa par šo laika periodu, bet gan tieši par šī jēdziena lietojumu. Varbūt kā tādu to vajadzētu nodalīt arī latviešu vikipēdijā.
Tiesa, varbūt šis raksts nav obligāti nepieciešams visu valodu vikipēdijās. :)--Tail 20:39, 6 decembrī, 2005 (UTC)

Paldies![labot pirmkodu]

Paldies, ka palīdzēji papildināt F1 pilotu lapas! Daļu sataisīju, turpināšu vēlāk! Bet, ja Tu gribi taisīt pats, man nav iebildumu! :) - SpeedKing

Little question about “Indoeiropieši[labot pirmkodu]

I don’t understand Latviešu. But I am sure, “Indoeiropieši” describe the speakers or a hypothetical ethnic group. Comparably with “Indo-Europeans” at English and “Indo-européens” at French Wikipedia. This term is absolutely not identically to “Indo-European languages”. So, why in the hell there are Wiki-Links to Indo-European languages on this page? For example, the follow Wikipedia Language Sites talk only about the Language aspect.

  • Asturianu
  • Català
  • Dansk
  • Esperanto
  • Español
  • Interlingua
  • Italiano

Except the Spanish (Espanol) Wikipedia has with “Los pueblos indoeuropeos” very small (and not useful) information related to the speakers part.

Note, if “Indoeiropieši” really describe the Language aspect (Indo-European languages) all other Wiki-Links excluding these above must be removed.

Sorry, You are right --Feens 20:53, 7 janvārī, 2006 (UTC)

Izmaiņu novēršana[labot pirmkodu]

Klau, vai Tu nezini, vai/kā iespējams pierakstīt motivāciju izmaiņu novēršanai? Dažkārt man šķiet, ka tas ir nepieciešams, bet novēršot it kā nav iespējas norādīt iemeslu... --Tail 17:03, 8 janvārī, 2006 (UTC)

Nezinu, man tā pati problēma. --81.198.34.79 19:43, 8 janvārī, 2006 (UTC)
Tas es - --Feens 19:46, 8 janvārī, 2006 (UTC)

Sākumlapa[labot pirmkodu]

Iedvesmojoties no citu Vikipēdiju sākumlapām, izveidoju mūsējai jaunu variantu. Priecātos par Tavu viedokli par to ([3])! --Tail 00:20, 10 janvārī, 2006 (UTC)

Attēla copyright[labot pirmkodu]

Labdien! Sekojot piemēram par mūzikas rakstiem (Skyforger), uzrakstīju īsu rakstu par grupu Sanctimony. Ieliku bildi no grupas mājaslapas - ar grupas atļauju, protams - bet tā kā Vikipēdijā esmu jaunatnācēja, nezināju, kā pievienot copyright birku. Ko darīt? Varbūt bilde jāizdzēš un jāieliek par jaunu? --Linduža


Mana māsa. Atvainojos, ka šo ziņu pārsūtu no User:Juzeris Tev viņas vārdā! Juzeris laikam atvaļinājumā :) Evija T 16:12, 11 janvārī, 2006 (UTC)

Little question about Indoeiropieši in conjunction with ārieši[labot pirmkodu]

As already mentioned I don’t speak Latviešu. But I think, I have “discovered” a new little contradiction. At the Indoeiropieši site it’s say that Indoeiropieši is more or less a synonym to ārieši. This is not 100% correct. The real synonym to ārieši is Proto-Indoeiropieši. For more information related this thematic see the English “Proto-Indo-Europeans”, the French “Proto-indo-européens” or the German “Proto-Indoeuropäer” wiki site. I know, especially in the English linguistic area there are sometimes problems with an exact differing between Indoeiropieši and Proto-Indoeiropieši. Normally the term Indoeiropieši describes all (today's) native indo-european speakers, the indo-european ethnic group, but not their original “Stammväter” the Proto- Indoeiropieši. (Sorry, I don’t know the exact English translation.) --lorn10 11:04, 12. Jan 2006 (CEST)

Mógłbyś napisać do tego artykułu kilka zdań z en wiki na przykład i zobaczyć czy wszystkie litery w tabelce są dobre? (Can you written to this article for example from en wiki and correcting mistakes in table? Pietras1988 07:56, 25 janvārī, 2006 (UTC)

I'll do it, of course. Thanks for article.--Feens 08:09, 25 janvārī, 2006 (UTC)
No problem, thx ;). Pietras1988 08:12, 25 janvārī, 2006 (UTC)
I see, excellent article. Pietras1988 13:03, 26 janvārī, 2006 (UTC)

"Helēnisms" :)[labot pirmkodu]

[4]. Mjā. Ko darīt?

Nezinu, autortiesību padarīšanu neatradu, izskatās pēcleciju konspekta. Dzēst arā - žēl, jo daudz labas infas. Mēģināšu kaut kad pārveidot. --Feens 07:48, 27 janvārī, 2006 (UTC)

Map Zawiercie[labot pirmkodu]

Hello, could you delete the map Image:PL Zaverce vieta.png, because I have uploaded it on the commons (Image:Map Zawiercie.png). Or see here. Thanks and greetings from Germany! PetrusSilesius

Done--Feens 21:49, 29 janvārī, 2006 (UTC)

Vai raksts var būt tikai attēls?[labot pirmkodu]

AB izveidojis daudzus jaunus rakstus, kuros ir tikai attēli (starp citu, drīz droši vien būs jāskar tāds sāpīgs jautājums kā attēlu autortiesību "tagi"). Neesmu droša, vai tos var uzskatīt par rakstiem. Ja attēls jau ir augšuplādēts, to vēl likt lapā nav nekādas jēgas (būtu taču jābūt vismaz minimālam tekstam pāris teikumu garumā). Vajadzētu izlemt, kā šādā gadījumā rīkoties. --Tail 13:00, 1 februārī, 2006 (UTC)

Man liekas, ka jāmet arā tās bildes, kuras ir pašsaprotamas, piemēram, raksts par galdu un bildē galds, bet šie karaļi lai paliek. Kaut kādu informāciju nes arī bilde (sejas vaibsti vai tālaika mode ;)). Gan jau kāds, varbūt es pats kādreiz, pierakstīšu klāt arī tekstu. Autortiesības ir cits jautājums. --Feens 13:10, 1 februārī, 2006 (UTC)

A question conserning Licenses[labot pirmkodu]

Hi Feens, could you please tell me the meaning in english of:

Latvijas Republikas Autortiesību likums:
6.pants. Neaizsargājamie darbi
Autortiesības neaizsargā:
...
2) valsts apstiprinātos, kā arī starptautiski atzītos oficiālos simbolus un zīmes (karogus, ģerboņus, himnas, apbalvojumus), kuru lietošanu nosaka atsevišķi normatīvie akti;

And could you write your answer on my discussion-page at de.wikipedia.org/wiki/Benutzer_Diskussion:Exxu? Thanks, --84.188.142.122 08:29, 4 februārī, 2006 (UTC)

Uzrakstīju viņam to tulkojumu, lai ātrāk... --Tail 13:00, 5 februārī, 2006 (UTC)
Many Thanks --84.188.195.90 20:42, 5 februārī, 2006 (UTC)

Atzinība[labot pirmkodu]

Izsaku pateicību un atzinību ar vērienīgo, varonīgo kauju, novēršot izmaiņas un atjaunojot pareizās versijas! :) Evija T 12:41, 7 februārī, 2006 (UTC)

Paldies, paldies. Mūsu cīņa ir grūta, bet uzvara būs mūsu. :) Padomāšu, ko ar tādiem trakiem somiem (spriežot pēc IP adreses) darīt. Manuprāt, tas bija kaut kāds skripts (automāts).--Feens 12:45, 7 februārī, 2006 (UTC)
Nē, nudien vājprāts! Bail iedomāties, kas notiktu, ja Tu būtu šo vēlāk pamanījis... --Tail 13:00, 7 februārī, 2006 (UTC)

Par tekstiem, kuri ir autortiesiski.[labot pirmkodu]

Varbūt metas tos uzreiz arā? Netiksim galā un tikai vairosies tādi ērmu raksti.--Feens 22:21, 9 februārī, 2006 (UTC)

Principā varētu, vienīgais - tagad varbūt kāds redz, kāpēc viņa labi gribētais raksts izbrāķēts.
Kaut gan - droši vien tā varētu (darāmā taču tomēr pēdējās dienās kļūst jūtami vairāk)! --Tail 22:55, 9 februārī, 2006 (UTC)


UNESCO World Heritage list[labot pirmkodu]

Domāju, ka UNESCO pasaules mantojuma saraksts ir precīzāk, nekā pasaules kultūras mantojuma saraksts, jo tur iekļauta arī tīri dabas veidoti fenomeni, piemēram Lielais Barjerrifs, nevis tikai kultūras parādības. Jeb mēs runājam par dažādiem sarakstiem? Bet der arī Tavs variants, protams. --Feens 20:26, 8 martā, 2006 (UTC)

Mjā, patiešām, es par to kaut kā neiedomājos... :) Droši vien arī tāpēc, ka vienkārši "mantojuma saraksts" vismaz man izklausās kaut kā neparasti. Bet, protams, tā ir precīzāk, Tev taisnība.
Starp citu - kāds ir Tavs viedoklis par [5]? Tas, protams, tik tāds nepilnīgs mēģinājums, bet varbūt noderīgāks nekā pašreizējais teksts...--Tail 20:34, 8 martā, 2006 (UTC)

Sveiki. Blokjeet diskusijas lapu ir ljoti nevelaami, turklaat, blokjeejot lapu uz taas vajadzeetu izvietot attieciigu pazinjojumu. Jebkuraa gadiijumaa, "Kirils" atbilst CfSD [6] A1 un A7, kaa arii raksta vecaa versija atbilda CfSD G2, G3, G4, G5 un A6. Iesaku lapu dzeest. (Normaali to dariitu diskusijas lapaa, tachu taa ir blokjeeta.)

Kādā veidā raksta šā brīža versija atbilst kādam no tiem kritērijiem? Vai ar saīsinājumiem A1 un A7 Tu esi domājis šos nosacījumus?
  • Very short articles providing little or no context (e.g., "He is a funny man that has created Factory and the Hacienda. And, by the way, his wife is great."). Limited content is not in itself a reason to delete if there is enough context to allow expansion. A search engine may help in determining context and allow for the article's expansion.
  • Unremarkable people or groups. An article about a real person, group of people, band, or club that does not assert the importance or significance of its subject. If the assertion is disputed or controversial, it should be taken to AFD instead.
--Jūzeris 13:30, 10 martā, 2006 (UTC)
  • Jaa, tieshi shos. Kopeeshu diskusiju uz attieciigo talkpage.

Apsveikumi[labot pirmkodu]

Ar iesaistīšanos arī literatūrzinātnē :)--Feens 10:55, 23 martā, 2006 (UTC)

Paldies! :)) --Evija T

Literatūras kategorijas[labot pirmkodu]

Ir iebildumi pret divām lietām:

  • kategorija "Literatūras žanri", protams, ir vajadzīga, taču ar žanriem literatūrzinātnē saprot, piemēram, romānu, noveli, īso stāstu u.tml. Kategorija "Zinātniskā fantastika" būtu ievietojama kategorijā "Literatūras virzieni" (kas jau eksistē), turklāt šāda kategorija jau ir rakstam "Fantastika"
Maniet, mainiet, kur pamaniet, tur ir vēl simtiem nesakritību.
Ņēmu no kino, jo tur nu žanrs ir, piemēram, komēdija. Varbūt, ka literatūrā ir savādāk (man gan likās, ka romāns vai stāsts ir literatūras forma, nevis žanrs, bet sen neesmu skolā gājis).--Feens 10:51, 25 martā, 2006 (UTC)
Tiko skatījos LPE (1988), pēc viņiem, romāns vai stāsts ir literatūras paveids, nevis žanrs, žanrs ir piemēram erotiskais stāsts :).--Feens 10:56, 25 martā, 2006 (UTC)
  • manuprāt, nav īsti labi lietot kategoriju "ASV rakstnieki", jo tā atrodas kategorijā "Rakstnieki pēc tautības". Mums taču nav, piemēram, "Vācijas rakstnieki" vai tml. Varbūt var ieviest šādu kategoriju paralēli kategorijai "Amerikāņu rakstnieki", pieņemot, ka kategoriju "ASV rakstnieki" var pielikt, piemēram, kādam, nez, japānim, kurš dzīvo ASV un raženi tur raksta. Tādā gadījumā gan "ASV rakstnieki" būtu jāliek zem citas kategorijas (piem., "ASV"). --Dekaels 08:32, 25 martā, 2006 (UTC)
Parastā problēma - valsts, nācija un tautība :) Pie amerikāņiem es redzu sekojošo. Kā mēs dalīsim? Šeit es redzu problēmu sekojošu. Tradicionāli latviešu valodā pieņemts, ka ASV etniskos sauc par amerikāņiem, nevis visus Amerikas iedzīvotājus, tomēr pēdējā laikā (skat. Ziemeļamerika) latīņamerikāņi uzsver, ka viņi arī ir amerikāņi. Tāpēc nakts melnumā :) pieņēmu ātrāko risinājumu.

Vispār literatūru tu varētu savā lapā ņemt uz sevi, jo šeit saskatu daudzas problēmas, piemēram, Kafka ir austriešu vai vācu literatūra? Vai Čehijas rakstnieks?

Priekšlikumi:

  • paliekam piem amerikāņu literatūra, ar to domājot ASV (etniski, kulturāli) literatūru
  • Dekaels uztur savā lapā literatūru (kultūru nozīmē) sarakstu. Ja man ir jautājumi, es prasu viņam, piemēram, pie kuras literatūras pieskaitīt Gogoli.

--Feens 10:51, 25 martā, 2006 (UTC)

Neskaidrību gadījumā iesaku vienkārši konsultēties ar mani un/vai Tail. :)
Par amerikāņiem - latviešu valodā vārdam "amerikāņi" izveidojusies diezgan pamatīga un nepārprotama nozīme "ASV iedzīvotājs", tāpēc - lai tie latīņamerikāņi saka, ko grib. :) --Dekaels 11:13, 25 martā, 2006 (UTC)
Gribētu piebilst, ka, manuprāt, ir nekonsekventi veidot kategoriju "Vēsturnieki pēc tautības", bet "Cilvēki pēc valsts" vai "Politiķi pēc valsts". Mēs jau diezgan sen cilvēkiem liekam kategoriju "pēc tautības", varbūt pie tā arī palikt?
Protams, ja tas ir nepieciešams, varam veidot kategorijas gan pēc valsts, gan pēc tautības, taču tad vienam cilvēkam kategoriju varētu būt ļoti daudz. --Tail 08:53, 25 martā, 2006 (UTC)
Mainiet, mainiet, es jau rakstīju ka tur traks var palikt :) Tur ir vēl 100 nesakritības. Vēsturnieki pēc tautības nemaz nebija domāts - kļūda :) Ka daudz kategoriju, mani neuztrauc. :)--Feens 10:51, 25 martā, 2006 (UTC)

Par tautībām[labot pirmkodu]

Pirms tautību pievienošanas arī par to tomēr vajadzētu vienoties (par jebkādām būtiskām izmaiņām kategorijās vajadzētu vienoties pirms to ieviešanas)!

Piemēram, angļu vikipēdijā šādas prakses nav. Vai ir vērts ko tādu ieviest, ja 99% gadījumu tā būtu atkārtošanās? T.i., vai vērts uzsvērt tieši etnisko izcelsmi (tai tomēr ir ļoti maz sakara ar attiecīgo personu)? Piemēram, Tomass Manns pilnīgi noteikti ir vācietis, lai arī viņa māte pēc izcelsmes ir brazīliete (kura Vācijā nokļuva 7 gadu vecumā), tas viņu nepadara pa pusei par brazīli. --Tail 08:16, 28 martā, 2006 (UTC)

Uzskatu, ka vajag:
  • pie tautu apraksta ieliekot šo kategoriju un uzspiežot, uzreiz parādās visi cilvēku pēc šīs pazīmes, un lietotājam ir vieglāk saprast šīs tautas devumu pasaules kultūrā, zinātnē utt. Īpaši tas attiecas uz ne tik lielām tautām. Lielākajai daļai cilvēku neko neizsaka kataloņu tauta, bet, kad izsitot categoriju kataloņi, tur parādās Montserrat Caballé, José Carreras, Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Joan Miró utt. ir pavisam cits skats uz šo tautu. Tomēr kataloņu mākslinieki viņi ir nu ar ļoti lielu pielaidi (ja nu Gaudi varētu būt).
  • Galu galā, vai tev traucē vēl viena kategorija? :)--Feens 08:51, 28 martā, 2006 (UTC)
Bez tam t.s. angļu vikipēdija ir lielā mērā amerikāņu vikipēdija, tiem vispār lielā mērā uzspļaut uz etnisko izcelsmi. Par laimi vai nožēlu (tas atkarīgs no personīgajiem uzskatiem) latviešiem tā nav. Par Mannu vispār nav jautājumu, skaidrs, ka vācietis. Bet, ja Manns pirmos 20 gadus būtu nodzīvojis Ķīnā un piedzimis ķīniešiem, bet atbraucis uz Vāciju un pēc tam spēlētu futbolu Vācijas izlasē, iegūtu Vācijas pilsonību, vieņs vienalga, no latvieša viedokļa būtu vācu futbolists, bet ķīnietis. No amerikāņu (un mūsdienās arī vāciešu viedokļa) - vācietis.--Feens 09:03, 28 martā, 2006 (UTC)
Un vēl, es nemainu kategorijas, es tās pievienoju, tas ir atļauts bez diskusijām.--Feens 09:05, 28 martā, 2006 (UTC)
Neba man traucē (ja nu tikai no estētiskā viedokļa), tikai liekas bezjēdzīgi. Piemēram, var apskatīties kategoriju "Vācieši" vācu vikipēdijā ([7]). Praktiski izmantojamas ir tikai apakškategorijas; pamatkategorija ir tik grandioza, ka es nezinu, kas jādara, lai tai izraktos cauri.
Varbūt ir vērts atzīmēt tautu tad, ja tai neatbilst valsts. Un pēc kāda principa plānots pievienot tautas (ja vismaz Heines un Manna gadījumā tas nenotiek pēc etniskās izcelsmes)? Teikšu godīgi, man šis jautājums šķiet neskaidrs un negribētos par to spriest. Labprāt dzirdētu vēl kādu viedokli (piemēram, Jūzera, viņš sen nav runājis :)).
Tad ir jāprecizē, ka nozīmē etniskā izcelsme :) Etniskā izcelsme, pēc mana viedokļa, nav tikai "asiņu jautājums". (Atkāpei - manam draugam padomju laika pasē neļāva rakstīt latvietis, jo mātei bija ieraksts- poliete, bet tēvam - krievs, abi faktiski latvieši). Pēc mana viedokļa tas ir komplekss jautājums, kuram ir sekojosi parametri - dzimšanas vieta, vecāki, dzimtā valoda, kultūras lauks un pašapziņa. Katrs gadījums (cilvēks) jāapskata atsevišķi. --Feens 09:57, 28 martā, 2006 (UTC)
(Starp citu, es ar "izmaiņām kategorijās" domāju fundamentālas izmaiņas pašā kategoriju likšanas koncepcijā.) --Tail 09:24, 28 martā, 2006 (UTC)
(Un – ceru, ka drīz visi lielie kategoriju jautājumi būs apspriesti un Vikipēdijas diskusijas atgriezīsies mierīgākā gultnē. :)) --Tail 09:25, 28 martā, 2006 (UTC)
Esmu mierīgs, pilnīgi mierīgs (un tā desmit reizes, nervozi rijot gaisu) :))) Nu, ja Tev liekas bezjēdzīgi, tad man nē, domas taču var būt dažādas. :) Es nesaprotu tikai , kādas tur problēmas. Ja cienījamais Feens ir tāds idiots, ka dara bezjēdzīgas lietas, kāpēc gan neatļaut viņam to prieku. :) Vai kādam no tā sliktāk? Kategoriju daudzumā nu nekādi neredzu neko sliktu, ja vien tās nav ļoti daudz. Par vācu vikipēdiju - tad, kad mums būs tik daudz rakstu cik vāciešiem, tad domāsim.
Treniņam - ievieto Johans Heinrihs Fisli kategorijas. Angļu, britu, šveiciešu vai vācu mākslinieks? :p :) --Feens 09:57, 28 martā, 2006 (UTC)
Diezin vai nepieciešams tā iekarst. Diskutējam, lai nonāktu pie kopīgas vikipēdijas "politikas", nevis tāpēc, lai noskaidrotu, kam pareizāki uzskati. (Katrā ziņā – ierosinu patiešām pagaidīt trešo viedokli.)
Kas attiecas uz Fisli, es liktu kategoriju "Šveiciešu mākslinieki" un (iespējams) arī "Britu mākslinieki". --Tail 10:16, 28 martā, 2006 (UTC)
Nē, es neesmu iekarsis, es viegli ironizēju. :) Žēl, bet šādās diskusijās ne viemer var "saķert" intonaciju :) Nesaprotu kā cilvēkam var aizliegt veidot kategorijas :) Ja atradīsies kāds dīvainis, kurš sāks kategorizēt, piemēram plikpaurus, manis pēc, - lai notiek, kaut arī tas man liktos mazliet dīvaini. Šādi diskutējot, kādas kategorijas der, bet kādas neder, mēs, manuprāt, mazliet neievērojam vikipēdijas būtību. --Feens 10:36, 28 martā, 2006 (UTC)

Par ievērojamajiem poļiem[labot pirmkodu]

Mēģināju tikt galā ar visām kategorijām, kur ir "ievērojams", arī ar "Ievērojamiem poļiem" (kā jau runājām šeit). Procesā mainīju arī kategorijas; ceru, ka Tev nav iebildumu! --Tail 18:51, 2 aprīlī, 2006 (UTC)

Kādi var būt iebildumi, tā bija sarunāts un ir labāk. Es tuvākajā laikā esmu nolēmis pievērsties biogrāfijām, varbūt varam sarunāt, ka es to cilvēku ielieku tikai pamatkategorijā (piemēram, fizika), bet tālāk to kāds ieliek īstajā vietā (man ir aizdomas, ka mana kategoriju "izjūta" atšķiras no citu cilvēki :) )--Feens 19:14, 2 aprīlī, 2006 (UTC)
Manuprāt, būtu labāk, ja tu liktu kategorijas vismaz pēc savas kategoriju izjūtas (likt pamatkategorijas tomēr praktiski nozīmē likt nepareizas kategorijas). --Tail 10:18, 4 aprīlī, 2006 (UTC)
Mēģināšu tā darīt, bet likt pamatkategorijās nebūt nav nepareizi, jo kļūdaini tas taču nav, atsevišķos gadījumos tas pat ir vienīgais variants. Bet, ja man būs šaubas, likšu tajā kategorija, kura nevarētu izraisīt diskusijas, ja nu vienīgi, ka tā ir "pa augstu" kategoriju hierahijā. Problēma jau tā, ka es negribu pats personīgi rakstu ielikt kegorijā, kuru pats uzskatu par ne tik pareizu, bet vairumam ir cits viedoklis. Un vēl, tas nenozīmē, ka es kaut kādā veidā būtu "apvainojies" vai tamlīdzīgi, vienkārši gribas iztikt bez bezgalīgām diskusijām, kad ir tik daudz citu lietu, ko darīt. :)--Feens 10:53, 4 aprīlī, 2006 (UTC)
Vienīgais variants tas ir reti, parasti var ielikt kaut vai pēc tautības+nodarbošanās. Vienkārši negribas pārblīvēt pamatkategorijas.
Es domāju, liec vien, kā Tev liekas labāk, gan jau ar laiku izkristalizēsies kāda nebūt vienota sistēma. --Tail 11:12, 4 aprīlī, 2006 (UTC)

Satura rādītājs[labot pirmkodu]

Dzirdēju, ka tu esi gatavs palīdzēt, tiem, kas kautko nesaprot. Gāju cauri Wikipedia:Pamācība taču nesaprotu, kā tiek veidots satura rādītājs. Vai pēc vairākiem " == == " stila virsrakstiem tas pats veidosies? Pagaidām tā izskatās, tikai neliek mieru, kurā momentā tas satura rādītājs parādās t.i. kas/cik daudz nepieciešams, lai parādītos satura rādītājs? P.S. Atvainojos, Vikipēdijā reģistrējos tikai vakardien. --Jencha 11:26, 16 aprīlī, 2006 (UTC)

Edit: Skatos, ka tā ir noticis - satura rādītājam tavā diskusijā šī ziņa ir pievienojusies. Jautājums tikai kā citos rakstos to dabūt gatavu? Ir doma papildināt sadaļu atoms, taču vēl jāizburas cauri tabulām. Un domāju, ka jau sākumā izskatītos labāk, ja parādītos satura rādītājs :) --Jencha 11:27, 16 aprīlī, 2006 (UTC)

Skat. manu atbildi. --Jūzeris 12:56, 16 aprīlī, 2006 (UTC)
Liels paldies, nu esmu tapis skaidrāks!:) --Jencha 22:03, 16 aprīlī, 2006 (UTC)

Eksāmena programmas[labot pirmkodu]

Sveiki! Atkal esmu šeit un, cik noprotu, esmu moderatora diskusijā :) Jautājums lūk tāds vai es drīkstu Vikipēdot pāris eksāmena programmas un izveidot kategoriju Eksāmens? Eksāmena programmas ir atrodamas šeit Taču iedomājos par autortiesībām, kas saka tā:

Lapas materiālus drīkst izmantot izziņas, izglītības un zinātniskās pētniecības nolūkos, norādot avotu, jo materiāli ir pakļauti autortiesību aizsardzībai. Komerciāli lapas materiālus drīkst izmantot tikai ar ISEC atļauju.

Manuprāt Vikipēdija ir ļoti veiksmīgi pieskaitāma pie izglītojošiem nolūkiem. Bet vai tas nagrauj to, ka tagad visi var brīvi ņemt informāciju no Vikipēdijas un lauzt to, ka Vikipēdija ir resurss, kur glabājas materiāli, kas nav aizsargāti ar autortiesībām, kautvai, ja tiek strikti noteikts, ka materiāls tiek aizsargāts ar autortiesībām un ir ISEC rokudarbs? Un kā būtu ar kautvai epasta atļaujas saņemšanu no ISEC?

Doma ir taisīt apmēram tā:

Mehānisko kustību veidi: vienmērīga un vienmērīgi paātrināta taisnlīnijas kustība. Vienmērīga kustība pa riņķa līniju. Ņūtona likumi. Impulsa nezūdamības likums. Spēku veidi: gravitācijas spēks, elastības spēks, berzes spēks, Arhimēda spēks. Darbs un enerģija. Mehāniskās svārstības un viļņi.

t.i sagrupēt visu tā, ka skolnieks var ātri apskatīt to, ko no viņa prasa. utt. Protams, pie visa šitā būtu ļoti vieksmīgi izveidot klašu kategorijas un saorganizēt vielas, ko māca katrā klasē, lai cilvēkiem ir labi pārskatāms. Protams, ir daudz jāstrādā pie materiāliem, bet veidot šādas kategorijas būtu tikai izaugsmes apliecinājums un veiksmīga darbība :) --Jencha 07:46, 17 aprīlī, 2006 (UTC)

Vikipēdija tomēr ir enciklopēdija, un šāds materiāls, manuprāt, nekādi neiederas enciklopēdijā. --Dekaels 07:52, 17 aprīlī, 2006 (UTC)
Es personīgi uz Vikipēdiju skatos kā uz izglītojošu resursu. Es Vikipēdiju lietoju, lai atrastu atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem. Tātad ar pašizglītošanos. Rakstu rakstus es tikai par tēmām, kas mani sagaida eksāmenā, lai tās dziļāk ieborētu savā galviņā, un, protams, atrast par to daudzpusīgāku informāciju nekā man ir pieejama. Es uz Vikipēdiju skatos kā skolnieka labāko palīgu mācībās. Tādēļ man pašam būtu ļoti ērti uztaisīt pārskatāmu eksāmena programmu ar saitēm uz paskaidrojumiem. Kautvai tukšām saitēm. Tad man būs iespēja papildināt tās saites, lai kvalitatīvāk izprastu attiecīgo vielu. Protams, tagad tā informācija ir ļoti nabadzīga, bet hey, Vikipēdija taču sāka no 0. Neko nevar gribēt uzreiz, bet varbūt pēc gadiem Vikipēdija varētu būt neatņemama sastāvdaļa izglītības jomā, kur skolnieki/studenti varētu mierīgi apskatīt, ko no viņiem prasa valsts un klikšķināt uz saitēm, kur priekšā stāv kodolīgs vai izplūdis teksts, no kā viņš var mācīties. Pašreiz es gribētu uztaisīt Fizikas eksāmena programmas apskatu, lai man un citiem skaidrs, kas tiek no skonieka prasīts eksāmenā. --Jencha 08:01, 17 aprīlī, 2006 (UTC)
Vikipēdija nebūt nav tikai skolniekiem paredzēts resurss, bet gan (ideāli) visaptveroša enciklopēdija, noderīga ikvienam. Ja vēlies izveidot "pārskatāmu eksāmena programmu", lūdzu – savā lietotāja lapā Tev neviens to neliedz darīt, taču Vikipēdija kopumā NAV paredzēta tikai tam, lai skolnieki varētu labi sagatavoties eksāmeniem.
Ja Tev kādreiz rodas šaubas par to, kas būtu iekļaujams Vikipēdijā un kas ne, iesaku ņemt par piemēru drukātās enciklopēdijas vai, piemēram, angļu vikipēdiju. --Tail 08:48, 17 aprīlī, 2006 (UTC)
Es jau nedomāju, ka Vikipēdija varētu būt domāta tikai tam. Bet arī tam. Nu labi, katrā gadījumā sapratu. --Jencha 09:23, 17 aprīlī, 2006 (UTC)
Domāju, ka šīs pārbaudes darbu programmas noteikti var izmantot kā sava veida plānu - kas vēl attiecīgajā jomā ir aprakstāms un iekļaujams Vikipēdijā. Tomēr piekrītu Tail, ka šāds teksts neiederas kā atsevišķs raksts. Es atbalstītu, piemēram, apakšlapu izveidi (User:Jencha/ķīmija, User:Jencha/fizika), kur šīs eksāmenu programmas var apstrādāt un izveidot, piemēram, par ķīmijas vai fizikas rakstu uzskaitījumu. --Jūzeris 09:51, 17 aprīlī, 2006 (UTC)
Piekrītu, ka tieši eksāmenus kā tādus nevajadzētu likt pamasaturā, bet savā personīgajā lapu katrs var strukturēt kā grib. Bet, neapšaubāmi eksāmenu programmas bieži ir lielisks piemērs kā strukturēt pa kategorijām kādu priekšmetu.--Feens 10:15, 17 aprīlī, 2006 (UTC)

Režisori[labot pirmkodu]

Pašlaik pēc kategorijām Dziga Vertovs ir ebreju kinorežisors, bet Sergejs Eizenšteins ir krievu kinorežisors. Nekonsekvence - abi ir ebreji, kuri ir PSRS kinorežisori. Kurā kategorijā abus liekam - ebreju (diez vai), krievu vai padomju kinorežisori? --Feens 10:12, 17 aprīlī, 2006 (UTC)

Var jau likt abās (vairākās) kategorijās. Kāpēc ne ebreju? --Jūzeris 10:28, 17 aprīlī, 2006 (UTC)
Tāpēc, ka ebrejs ir tikai etniskā izcelsme, ja uztaisīsim tādus ebreju kinorežisorus, tad vairums no Holivudas būs tādi, bet nosaukt to pašu Kubriku par ebreju kinorežisoru - kaut kā nav pierasts. Tāpēc ierosinu par ebreju kinorežisoiem saukt Izraēlas kinorežisorus.--Feens 10:37, 17 aprīlī, 2006 (UTC)
Ok, un ko darīt ar kategorijām "ASV kino", "ASV kinoaktieri", "amerikāņu kinorežisori" (skat. Special:Categories)? --Jūzeris 10:42, 17 aprīlī, 2006 (UTC)

Iekšēji iekšējie linki.[labot pirmkodu]

Sveiki. Nu esmu papildinājis rakstu par Ogļhidrātiem, taču jautājums vai nevar uztaisīt tādu saiti, kurš pāradresētu uz to pašu lapu tikai uz citu paragrāfu?(Tā kā to dara satura rādītājs) Vai pat labāk - uz konkrēto līniju. Ideja ir tāda, pirmajā rindkopā ar vārdiem (polimerizējot formaldehīdu) tas uzreiz pārlektu tekstā uz 3.1 paragrāfu: Ogļhidrātu iegūšana - Monosaharīdi., kur ir uzrakstīta attiecīgā formula. --Jencha 14:25, 18 aprīlī, 2006 (UTC)

Tas ir ļoti vienkārši - rakstot [[Ogļhidrāti#Monosaharīdi]], iegūstam saiti Ogļhidrāti#Monosaharīdi, bet estētiskiem nolūkiem to varam pārveidot par šādu saiti (t.i. [[Ogļhidrāti#Monosaharīdi|šādu saiti]]). Saiti uz konkrētu rindiņu nav iespējams izveidot (faktiski ir iespējams, bet tas ir daudz sarežģītāk un diez vai būtu nepieciešams), bet jebko, kas ir atzīmēts kā jebkura līmeņa virsraksts (tātad teksts starp == ==), var izveidot par šāda veida saiti. --Jūzeris 15:10, 18 aprīlī, 2006 (UTC)
Pateicos, lieta saprasta. --Jencha 18:27, 18 aprīlī, 2006 (UTC)


Man nav pamata beigt rakstīt! Es vēl jau tikai mācos :)--Latvia United 18:21, 20 aprīlī, 2006 (UTC)


Paldies! Centīšos cik varēšu... Bet apsolu vēl kādus rakstiņus par mūziku! Baigi jauki, ka tik jauki sagaida un apsveic ar pievienošanos kādai lapai! Tas tagad reti gadās, paldies, Feens:)

Jānis Pāvils II[labot pirmkodu]

Feens, atzīšos, esmu mazliet vīlies par Tavām darbībām ar Jānis Pāvils II[8] un Pāvests Jānis Pāvils II[9]. Pirmkārt, es domāju, ka šādas izmaiņas prasītos pēc apspriešanas (bet, iespējams, šajā gadījumā bez tā vēl kaut kā varēja iztikt); otrkārt, lappušu pārvietošanas procedūra taču tiek atrunāta gandrīz pašā sākumā, kad lietotājs tikko iepazīstas ar vikipēdijas būtību. Šajā gadījumā esmu neapmierināts ar to, ka ar šo darbību neesi saglabājis šī raksta vēsturi. Citējot en:Wikipedia:How to rename (move) a page,

...you should never just move a page by cutting all the text out of one page, and pasting it into a new one; old revisions, notes, and attributions are much harder to keep track of if you do that.

Atļaušos novērst Tavas izmaiņas un izdarīt tās "kā pienākas". P.S. Ceru, ka neapvainojies (varbūt esmu mazliet noguris un tādēļ pārlieku piekasīgs). --Jūzeris 19:34, 18 maijā, 2006 (UTC)

Varbūt tomēr mazliet par daudz piekasīgs :) Tehniski kļūdījos, pārvietodams lapu, atvainojos. Ja diskusija ir par to vai rakstam jāsaucas pāvests XXX vai XXX, tad:
  • gribēju pie pārvietošanas komentāros uzjautāt kā būtu labāk, bet aizmirsu pielikt. Mana doma bija, ja cilvēkiem (Tev piemēram :) ) nepatiks, atjaunošu iepriekšējo.
  • ja labāk ir pāvests XXX, tad korekti būtu mainīt visas norādes, lai nebūtu pārāk daudz pāradresāciju. Bez tam mums nav rakstu karalis XXX vai grāfs XXX, tāpēc biju domājis, ka pāvests Jānis Pāvils II ir jāpērveido par Jānis Pāvils II, un tikai kļūdas pēc to izdarīju nekorekti. Tātad īsumā - mana kļūda, atvainojos. --Feens 21:03, 18 maijā, 2006 (UTC)

flagicon[labot pirmkodu]

Vai Latvijas vikipēdijā ar laiku negrasās parādīties šī veidne(template) kura ir angļu vikipēdijā - {flagicon|un valsts nosaukums}, angļu vikipēdijā šī veidne man tiešām ļoti noder.

Mēģināšu uztaisīt. --Feens 08:23, 4 jūlijā, 2006 (UTC)

Attiecībā uz "THE DARK AGES"[labot pirmkodu]

Latviešu valodā: agrie viduslaiki. Ja kur skolās vai universitātēs lieto angļu tiešo tulkojumu "tumšie", tas ir bišķīt nekorekti. Kaut gan tad sanāk tulkojums no krievu valodas - ranneje srednevikovje. Vell's sapratīs tos zinātniekus! 8) --Q64silver 20:15, 7 jūlijā, 2006 (UTC)

Man jau tā likās, tikai negribēju nevienam uzspiest. Jāatzīmē, ka krievu versija korektāka par angļu, un vāciski arī ir Frühmittelalter, kas nozīmē to pašu. Vispār jau man tā klasifikācija liekas tāda apšaubāma (neskaidra un eiropocentriska), bet, ja skolā tā māca, ko padarīsi... :) --Feens 20:22, 7 jūlijā, 2006 (UTC)

Flagicon[labot pirmkodu]

Ja arī kautko mēģināji vari vairāk necensties :) atradu risinājumu... ja interesē tad skat. Tour de France. --gragox

Nu jauki. :) --Feens 18:06, 10 jūlijā, 2006 (UTC)

OpenStreetMap[labot pirmkodu]

Hello, could you perhaps help to translate en:OpenStreetMap or ru:OpenStreetMap into Latvian? This project also needs contributors in Latvia. --LA2 15:01, 15 augustā, 2006 (UTC)

Ok. I'll do it.--Feens 22:04, 15 augustā, 2006 (UTC)


Latvijskogo ne znayu, napishu po-Russki. Ne mogli by vy udostoverit'sya v pravdivosti etoi stat'yi: en:Ilva liepina. Spasibo. Pishite na en:user_talk:Crzrussian. 69.125.95.75 04:08, 31 oktobrī, 2006 (UTC)

Par pagastiem[labot pirmkodu]

Redzu, ka tu pievieno rakstus ar informāciju par Latvijas pagastiem, piemēram, Vecumu_pagasts. Saprotu, ka daudz darba jau ieguldīts, bet via nevajadzēja to visu standartizēt ar kādu infobox templati, kā tas tiek darīts ar ezeriem - Halvilas_ezers? --Papuass 15:42, 5 novembrī, 2006 (UTC)

Esmu domājis par to. Ja paskatītos manu devumu, tad par pilsētām rakstot, vienmēr esmu veidojis tabulas. Arī valstu tabulas ir "mana roka". Tomēr šoreiz atstāju bez tām divu iemeslu dēļ:
  • Ja veidotu tabulu, tad faktiski paša raksta nemaz nebūtu, jo visa infa būtu tabulā.
  • Tabulā pirmajā vietā parasti liek kādu vizuālo informāciju - karti vai foto. Tā kā pagaidām neesmu uztaisījis pagasta novietojuma karti rajonā, tad domāju, ka tabula neko nedos, bet izvēlējos standartizētus rakstus.
Kādreiz esmu iecerējis mēģināt aprakstīt arī katra pagasta kultūras un vēstures pieminekļus, iespējams, ka tad pie raizes varētu veidot arī tabulas.
Protams, ka viss augstākminētais netraucē Tev pašam (vai jebkuram) pievienot tabulas, jo pagaidām mans mērķis ir pēc iespējas ātrāk uztaisīt visu pagastu aprakstus. --Feens 16:08, 5 novembrī, 2006 (UTC)

Par prūšiem[labot pirmkodu]

Kaīls Gini! Kapēc cilvēki prūšus sauc par mirušiem? Nekādi nesaprotu. Visu laiku ir bijuši centieni paziņot ka mēs tādi neesam, bet Polijā bļauj - nacisti, Krievijā ved uz drošibas dienestiem, Latvijā visiem pohuj, Lietuvā tāpat, Vācijā - mūsdienās neko dzirdēt negrib, jo pacelsies zemes jautājums, bet agrāk šos cilvēkus vienkārši sagrūda koncentrācijas nometnēs. Netaisnība. Kapēc? Vieglāk pateikt - līķis, bet ja kāds nav tad uztaisīt par : idiotu ekstrēmistu? Es brīnos kā šī padomju dogma ir tik ļoti iedzīvojusies... Pēdējā (zināmā) sieviete kas kautko mācēja prūsisi no dzimšanas nomira 1986 gadā simt piecu gadu vecumā - Vācijā, dzimusi Karalaučos (prus : Twanksta) Mēs mūsdienās mācamies valodu, dziedam dziesmas un kopjam kultūru - mēs neesam miruši. Giwīsun Prūsai! http://www.rikoyota.oh.lv


Cien. MartinalSmith, ne visi uzskata prūšu valodu par mirušu! Rakstā Baltu valodas ir sekojoša informācija:
Ja ir ko piebilst, tad raksti šajos rakstos. Nav pamata apvainot cilvēkus, jo mūsdienās daudzi ne maz nezin par Jaunprūšu valodas eksistenci, jo par to, izņemot ļoti šauru ļaužu loku, nav nekādas informācijas. Nav Jūsu pasākumu reklāmas massu saziņas līdzekoļos un tā tālāk.
Tev, kā prūšim, ir iespēja izveidot kvalitatīvu rakstu par Jaunprūšu valodu, kas tikai bagātinās Mūsu zināšanas. Ar cieņu Aviātors 11:39, 17 novembrī, 2006 (UTC)

Panevēžas raksts[labot pirmkodu]

Gribēju palabot Panevēžas raksta valodu un atdūros pret vārdu salikumu Leļļu ratu teātris (acīmredzot kalks no lietuviešu val.). Vai tas būtu vienkārši Leļļu teātris vai kas īpašs? --Feens 23:16, 19 novembrī, 2006 (UTC)

Tas tomēr ir kas īpašs: leļļu teātris, kas katru vasaru brauc viesizrādēs pa Lietuvu ratos, ko velk divi zirgi... (Raksts ir šeit.) Tikai īsti nevaru izdomāt, kāds būtu labākais tulkojums. --Dekaels 10:07, 20 novembrī, 2006 (UTC)


Ustka + Gardna Wielka[labot pirmkodu]

  1. Witaj, proszę abyś mi napisał jedno zdanie lub 2 po litewsku na mojej stronie, chodzi aby wszystkich zachęcić do dyskusji ze mną.
  2. Proszę, zapisz kilka słów na początek aby powstały na Waszej Wikipedii artykuły:
  • Gardna Wielka,
  • Ustka,
  • Chełmża.

Wszystkie te miejscowości były w starożytności związane w jakiś sposób z Prusami i Litwą.

Pozdrawiam i z góry zawszystko dziękuję. --Wladyslaw Golinski 19:18, 26 novembrī, 2006 (UTC)

Ponownie proszę o kontakt, głównie w sprawie artykułu pl:Gardna Wielka. Pozdrawiam. --Wladyslaw Golinski 10:15, 11 oktobrī, 2007 (UTC)
Planuję pisać artykuły o całych Polskich miastach + Gardna Wielka :). --Feens 21:42, 11 oktobrī, 2007 (UTC)
Dziękuję z wpis na pl-Wiki. To bardzo ambitne przedsięwzięcie napisać tyle artykułów. Widzę,że jeszcze do tego prowadzisz dyskusję bardzo obszerną. Na to wszystko trzeba czasu. Chodzi o to, że takie miejscowości jak Gardna Wielka albo Słupsk a dokładnie pl:Grodzisko słowiańskie w Słupsku dają wyraźne powiązania (ok. roku 1000) ludności z ówczesnymi Prusami. Pozdrawiam. --Wladyslaw Golinski 16:28, 12 oktobrī, 2007 (UTC)

Tīri Inresē![labot pirmkodu]

Kā Feena kungs pelna sev dienišķo maizīti? Tev gadījumā nemaksā par to ka Tu mūsu vikipedijā darbojies? Ar cieņu Dalgo

Nē, nemaksā, bet pašam patīk uzzināt kaut ko jaunu :) Man ir neliels IT bizness + esmu pēc dabas pūce. Kaut arī tas tāds ne visai pieklājīgs jautājums :) --Feens 12:31, 24 janvārī, 2007 (UTC)

Nu varbūt ir nepieklājīgs, bet Tu te pavadi tik daudz laika, ka jāsāk domāt ka tevi kāds te algo! Nu lab tas tā! Bet pēc kādiem principiem latviešu vikipēdijā ir iecelti administrātori? :) Dalgo

Kāds ierosina, ļauži nobalso un "birokrāts" User:Tail, kura faktiski uzsākusi šo projektu, aktivizē. Gribi likt sevi "uz balsošanu" ;)--Feens 17:55, 24 janvārī, 2007 (UTC)

Pagaidām laikam stteikšos no šīs iespējas :) jo nēesu vel tik dikti ieurbies visā šajā bet nu ja arī rakstu par kko tad par sevis intresējošām lietām -> Dalgo


Par bildēm[labot pirmkodu]

Čau. man ir jautājums kā nomainīt raksta bildi? snūkers vienkārši atradu labāku bildi. lūdzu palīdzi. atbildi ieraksti pie manas lietotāja diskusijas! paldies. Robertsg.

Sveiki. Ja attēls ir no commons.wikimedia.org, tad vienkārši raksti citu nosaukumu, piemēram Attēls:Snooker player with rest.jpg|thumb|250px|Snūkers vietā Attēls:Tava superduper attēls.jpg|thumb|250px|Snūkers. Ja attēls ir "jāielādē", tad kreisajā apakšējā stūrī spied uz Augšuplādēt failu. Parādīsies jauna lapa, domāju, ka sapratīsi, kas tur darāms. Pēc tam nomaini snūkers lapā uz jauno attēla nosaukumu un - darīts. Tikai lādējot jaunu attēlu, jāņem vērā, ka jebkuru attēlu izmantot vikipēdijā nedrīkst, autortiesību dēļ. Tāpēc vienkāršāk, ja nu pats negribi fotografēt vai prasīt atļauju autoram publicēt, izmantot bildes no šejienes - [10]. --Feens 18:05, 2 martā, 2007 (UTC)


Raksts par urlām[labot pirmkodu]

Kā noprotu, pēdejais raksts par urlām ir izdzests un tas ir pareizi, jo raksts bija muļķīgs. Bet diskusija pie raksta lika noprast, ka LV wikipēdijā vispār nekad netiks pieļauts šāds šķirklis, arī, ja tas būs kvalitatīvi izveidots. Tas man neliekas pareizi, jo angļu wikipēdijā ir šķirklis "chav" un "chavette", ar ko lielbritānijā apzīme to pašu sociālo parādibu, kādu latvijas apstākļos jēdziens urla.

angļu vikipēdijas škirklis: http://en.wikipedia.org/wiki/Chav

Tāpēc gadijumā, ja parādīsies kāds tiešām adekvāts raksts, tad nevajadzētu to dzēst vienkārši principa pēc.

Piekrītu, ja:
a) raksts patiešām būs neitrāls un kvalitatīvs
b) raksta autors vai nu vienlaicīgi uzrakstīs kvalitatīvu rakstu par, piemēram, zirgagalvām :), vai arī būs devis kādu citu ieguldījumu vikipēdijā (enciklopēdijā, kurā trūkst šķirkļu par daudzām daudz būtiskākām lietām, uzstājīgi ievietot rakstu par urlām liecina par smadzeņu slimību) :). --Feens 20:57, 11 martā, 2007 (UTC)
Un ja raksta autors rakstu var izveidot, iztiekot bez original research. --Dekaels 21:01, 11 martā, 2007 (UTC)
Pilnībā pievienojos. :) --Feens 21:08, 11 martā, 2007 (UTC)
Es piekrītu, bet šajā gadījuma svarīgi ir wikipēdiju nesabojāt ar autoritārismu, kas rodas, ja parādas kāds cilvēks ar pretenzijān noteikt to, kas ir un kas nav būtisks raksts. Man, piemēram, absolūti nebutiski šķiet visi raksti par sportu, bet tapēc es neuzskatu, ka tie būtu jādzēš.--Cikuuzis 16:04, 12 martā, 2007 (UTC)
Tāpēc ir nozīmīguma un citas vadlīnijas. --Dekaels 17:19, 12 martā, 2007 (UTC)
Urlas protams nav visnozīmīgākā tēma, taču šāda parādība pastāv un ir aprakstīta daudzās interneta lapās, tapēc tai būtu vieta vikipēdijā (vismaz notability pēc). Uzrakstīt kvalitatīvu un neitrālu rakstu, gan būs grūti -Yyy 19:15, 12 martā, 2007 (UTC)
Attiecībā pret nozīmīgumu jēdziena urlas skaidrojums domāju neatpaliek no shkjirklja par kaut kaadu hokejistu Jaani. Pat vairāk - Jānis te ir un riit vairs vinja nav, bet urlas kaa sociaals fenomens paardziivos visus hokejistus jaanjus un visu latvijas hokeja komandu kopumaa. Aicinu attiekties toleranti un, kaa galveno kriteeriju rakstu veerteehsanai izveeleeties raksta kavlitaati nevis ideologjiskus apsveerumus.--84.237.191.152 21:13, 12 martā, 2007 (UTC)
Neviens tak neliedz rakstīt – tikai, lūdzu, bez original research, proti, ar atsaucēm uz nopietnām publikācijām, kur šis sociālais fenomens aplūkots.
Par nozīmīgumu šajā diskusijā līdz šim runāts tīri vispārīgi, ne tieši šī raksta sakarā. --Dekaels 21:17, 12 martā, 2007 (UTC)
Domāju, ka neviens te nemetīs ārā kvalitatīvus rakstus ar atsaucēm par tādiem jēdzieniem kā "stulbenis", "muļķis" utt. Te jārēķinās ar to, ka šādi raksti izsauks daudz lielāku sabiedrības interesi un līdz ar to - daudz kritiskāku attieksmi. Puslīdz normālu rakstu par hokejistu Jāni uzrakstīt 100reiz vieglāk nekā labu un vērtīgu rakstu par jēdzienu "stulbenis" (Kas pirmoreiz lietoja šo vārdu? Kā ir mainījusies tā semantika laika gaitā, teritoriālā izplatība? utt.).
Nākamais - neizskatīsies labi, ja Vikipēdija, kuras rakstu skaits joprojām ir neliels, izcelsies ar populāru lamu vārdu un palamu skaidrojumiem. Tad mēs šeit rakstus par kodolfiziku vai agro viduslaiku mākslu nekad nesagaidīsim, toties "panesīsies" pokemonu, dziesmu-viendienīšu, prastas pašreklāmas un tamlīdzīgas drazas plūdi. --Daarznieks 21:38, 12 martā, 2007 (UTC)

Faktiski visam pievienojos ko teikuši iepriekšējie komentētāji, bet, manuprāt, mēs te mazliet spēlējam paslēpes. Pēc manām domām, galvenā problēma ar tiem "urlu vietotājiem" ir tā, ka tai personai(-ām), kas šo rakstu ievieto, nemaz nav mērķis izveidot labu rakstu. Šie "troļļi" pārstāv to vareno, man neizprotamo, cilti, kurai ir neapturama vēlēšanās pārvērst jebkuru tīkla tekstu par uzrakstiem publiskajās tualetēs. Ja pret tādiem necīnīsies jau "saknē", tad vikipēdija pārvērtīsies par tādu pašu bedri kā vairums Latvijas ziņu portālu komentāri. Kas, manuprāt, nebūtu vēlams. :) Respektīvi, neticu, ka parādīsies labs raksts par urlām (kurš vēl bez tam nebūtu original research), tā, ka šeit maz ko spriest, bet mēs tērējam laiku, kuru varētu izmantot uzrakstot par Sv. Augustīnu. :) --Feens 22:54, 12 martā, 2007 (UTC)

Tā 'original research' regula, jā tā tiek izmantota radikāli stingrā formā, ir diezgan dīvaina. Pēc tās sanāk, ja kāda parādība nav fiksēta oficiālā iespieddarbā, tad tā nepastāv? Manuprāt tā ir viena no wikipēdijas priešrocībām, ka tā aptver tādas parādības, kuras netiek minētas oficiālajās enciklopēdijās. wikipēdijai ir jābut avangardā, nevis jāgaida, kad parādīsies kāds darbs uz kuru varētu atsaukties un attaisnot publikāciju un to var panākt nepārvēršoties par zemas kvalitātes resursu. man škiet, ka wikipēdiju degradē tādi raksti, kuri sastāv no 3 teikumiem (Jānis ir hokejists, kurš spēlē Latvijas izlasē un viņam ir sieva un dēls) un ir bez jelkāda "original research" nekā garāks, ar nelielu "original research" pieskaņu, kurš fiksē kādu fenomenu, kas latvijas apstākļos ir tikai vāji apzināts, bet par kuru ir interese. ir jārok dziļāk!--Cikuuzis 11:29, 13 martā, 2007 (UTC)
Ja parādība nav fiksēta drošos avotos, tā nav piemērota atspoguļošanai Vikipēdijā. Tam ir divi iemesli: pirmkārt, ja par kādu parādību neraksta, tā, ļoti iespējams, nav nozīmīga. Otrkārt, Vikipēdijai nav nekādas iespējas pārbaudīt faktu atbilstību patiesībai – ja neskaita jau minētās drošās publikācijas. Ja kāds uzraksta, ka Urla bija seno maiju dievs, viņam jāspēj norādīt, no kurienes viņš šo informāciju ir ņēmis. Ja nebūtu No original research vadlīnijas, būtībā drīkstētu rakstīt jebko. Kā pierādījies daudzās diskusijās, ļoti reti kas visiem lietotājiem šķiet pašsaprotami, un reti kam visi piekrīt (piemēram, vienam šķitīs, ka "urla" ir lamuvārds, otram – ka vienkārši apzīmējums, vienam, ka tas apzīmē krievu tautības jauniešus, citam – ka reperus, vēl citam – ka tos, kas ģērbjas treniņbiksēs un tā tālāk), tāpēc drošu avotu izmantošana ir praktiski vienīgais veids, kā panākt objektivitāti. --Tail 14:13, 13 martā, 2007 (UTC)

Sorry if I made a mistake, but I fail to see in what category it happened. Could you be more specific so I can learn in what way I was wrong. Thank you. Robin des Bois ♘ 19:08, 25 martā, 2007 (UTC)

I think I fixed the problem. The template Commonscat should link only to cats, but it did not. I fixed it. Robin des Bois ♘ 19:12, 25 martā, 2007 (UTC)

Hello. Would you like to write sth about Polish ski jumper, Adam Małysz in lv.wiki? You can based it in en.wiki. I can write sth for you in pl.wiki (about your city etc.) I'll be really grateful. Best regards, Szoltys

Спасибо за информацию! Про Кривичей однако я уже знал :-] [11] 81.173.248.40 10:59, 15 aprīlī, 2007 (UTC)


Latgalian wikipedia[labot pirmkodu]

Thank You for speach in request :) could You put Your self in summery about users. Cīši paļdis! (admin of Samogitian wikipedia) Zordsdavini 193.219.135.225 12:03, 24 aprīlī, 2007 (UTC)


Krytycznie trzeba patrzeć na to co piszą Niemcy o biskupstwie krzyżackim w Chełmży. Bł. Juta jest z rodziny ówczesnego Wielkiego Mistrza. Dla Polaków nie ma to tak dużego znaczenia jak dla Niemców.

Historia Chełmży to trudny temat. Na początek powinno się powiedzieć koniecznie o Wikingach (stąd Kulm- storonordyckie wzgórze). Trzeba wspomnieć o hipotetycznych kontaktach z Truso- średniowiecznym porcie Jaćwingów.

Będę do Twojej dyspozycji. Z chęcią służę radą. Masz jakiś kłopot to napisz. Pozdrawiam. --Wladyslaw Golinski 20:55, 12 oktobrī, 2007 (UTC)

Pilsētu veidnes[labot pirmkodu]

Sveiks! Vēlējos jautāt: vai ir kāds nopietns iemesls, kādēļ tu, rakstot par pilsētām, neizmanto veidnes Pilsēta, Pilsēta 2 un Pilsēta 3? Vizuāli, manuprāt, tās ir daudz labākas un arī informatīvi saturīgākas, kā arī vienkāršākas (piemērs: Sibiu). --Zummis 08:19, 26 oktobrī, 2007 (UTC)

Kāpēc, kāpēc... "Cīņa ar slinkumu nav joks" (copyright K-Rauta) :) Kaut kas mani neapmierināja (neatceros, gan kas) tajās lapās, un bija slinkums uzlabot. Paldies par jautājumu un turpmāk mēģināšu laboties. :) --Feens 13:50, 27 oktobrī, 2007 (UTC)
Ļoti iespējams, ka neapmierināja neatbilstība iepriekš pierastajai kārtbai (virs veidnes nosaukums oriģinālvalodā), kā arī problēmas ar locījumiem pie kartēm, ģerboņiem. To visu esmu tagad salabojis. Ja vajadzīgi vēl kādi uzlabojumi, saki, pamēgināšu ko darīt lietas labā. Tikai lūdzu iegaumēt, ka ir 3 dažādas veidnes, kas ir jāpielieto attiecīgi pilsētas nosaukuma galotnei, lai nosaukumi tiktu pareizi atspoguļoti ģenetīvā! --Zummis 10:53, 31 oktobrī, 2007 (UTC)
Mani tiešām priecē, ka tu ievieto tik daudz dažādus rakstus par pilsētām, taču gribētu palūgt novērst nelielās kļūdiņas, kas radušās sakarā ar nepareizu veidņu izmantošanu, par ko jau esmu rakstījis arī iepriekšējā ziņā (skat. augstāk). Atšķirībā no angļu valodas, latviešu valodā ir nepieciešamas trīs (vai vismaz 2) dažādas veidnes, lai spētu pareizi atspoguļot galotnes uz ģerboņa un kartes, kuras esmu arī uztaisījis:
Veidne:Pilsēta — pilsētām ar lokāmiem nosaukumiem (ar galotni -a vai -e).
Veidne:Pilsēta 2 — pilsētām ar nelokāmiem nosaukumiem (piem., Oslo, Baku, Bari).
Veidne:Pilsēta 3 — pilsētām daudzskaitlī ar lokāmiem nosaukumiem (piem., Preiļi, Talsi).
Pirmajā no veidnēm ģerbonim un kartei automātiski tiek pielikts klāt burts "s", kas ir ļoti ērti, jo lielākā daļa pilsētu galotņu ir -e vai -a. Taču, ja tu viņu izmanto rakstā "Juzefuva (Ļubļina)" sanāk "Juzefuva (Ļubļina)s ģerbonis". Šajā gadījumā būtu jāizmanto Veidne:Pilsēta 3, kur ir speciāla sadaļa, kur var manuāli ierakstīt pilsētas nosaukumu ģenetīvā. Ja vēlies, veidni 2 var arī neizmantot, ņemot tikai "Pilsēta 3" un ģenetīva sadaļā pārrakstot to pašu nosaukumu.--Zummis 16:16, 6 novembrī, 2007 (UTC)
Zinu, zinu, atvaino, vienkārši aizmirsu, jo Juzefuva kā tāda ir lokāma, tas pats attiecas uz Ostruvu Ļubeļsku. Man mazliet nepatika viena cita lieta - Tišovcē es nemācēju pie apriņķa apzīmējuma "iznīdēt" to Ļubļinu nosaukumā Tomašuvas apriņķis (Ļubļina). --Feens 18:40, 6 novembrī, 2007 (UTC)
Jā, problēma ar Tišovci skaidra. Protams, var jau pārveidot veidni, noņemot automātisko interwiki, taču, šķiet, tāda veida izņēmumu ir krietni maz un auto-interwiki ir ļoti ērts. Domāju, ka var to lietu risināt kā angļu Vikipēdijā (tur ir "Tomaszów Lubelski County" un "Tomaszów Mazowiecki County"). Var tad ielikt Tišovces tabulā šo 3 vārdu nosaukumu un pēc tam uzlikt redirect uz Tomašuvas (Ļubļina) rakstu. --Zummis 09:20, 7 novembrī, 2007 (UTC)

Drukas kļūda[labot pirmkodu]

Zaudē kvalifikāciju, ilgi nebūdams ;) ? Brizvzemnieks nav drukas kļūda, bet taisīts , lai kategorijās sakārtotos pēc alfabēta, nevis pēc Brodeles (ja lietojam ī), vai Brizakas (ja tāda būtu, ja lietojam i). --Feens 14:27, 27 oktobrī, 2007 (UTC)

Ok, atzīstu kļūdu. Šis tas tiešām piemirstas... :) --Jūzeris 14:40, 27 oktobrī, 2007 (UTC)

Par kategoriju[labot pirmkodu]

Vai ir iespējams izmainīt kategorijas nosaukumā mazo burtu uz lielo, ja zem tās kategorijas jau ir citas kategorijas? Vai arī viss pa ķēdi jādzēš ārā līdz tai kategorijai, kurai burts jānomaina?

Pāreja uz lapām[labot pirmkodu]

Nevar aiziet uz rakstu no kādas lapas, kas jau ir uztaisīts, ja nelieto tādus pašus burtu izmērus, ar ko raksts ir veidots, piem. lapā Brute Chant nevar aiziet uz albumu Killer each of you, ja neraksta Killer Each of You. Un tāpēc manos rakstos parādās daudz sarkanu vārdu, kaut gan raksti jau ir uzrakstīti, un būs sarkani tik ilgi, kamēr nebūs pielaboti Lielo UN maZO burtU IZKĀRTOJUMS, kāds ir izmantots vajadzīgajā rakstā. No search gan var rakstīt kādiem burtiem grib. Vai to ir iespējams novērst? ja nē, tad daļēji zūd kvadrātisko iekavu jēga, un notiks mēģinājumi taisīt lapas ar vienu un to pašu rakstu, bet dazādiem burtu izmēriem...

Šito es pārlikšu uz kopienas portālu. Varbūt kādam ir idejas. --Feens 22:34, 11 aprīlī, 2008 (UTC)

Jūsu pērn pievienotajam tekstam Lietotājs:Papuass pieprasa atsauci. Lūdzu sniegt avotu.Aleksandrs Kuzmins 21:06, 17 aprīlī, 2008 (UTC)

Es vairs neatceros. Vai šim tekstam? - Tomēr šo principu praksē īsteno galvenokārt attiecībā pret krievu valodu, nevis citām svešvalodām, piemēram, angļu. --Feens 21:26, 17 aprīlī, 2008 (UTC)
Jā. Var jau protams to arī dzēst. Aleksandrs Kuzmins 21:28, 17 aprīlī, 2008 (UTC)
Padomāšu. Šovakar gan vairs nav laika. --Feens 21:40, 17 aprīlī, 2008 (UTC)
Izmetīšu to sentenci, jo viņa neko būtisku nepasaka un ož pēc mana original research, kaut atsauci, iespējams var arī sameklēt. Tomēr piebildīšu, ka avīzē Diena konsekventi saskaros ar darba sludinājumiem angļu valodā (darbam Latvijā), nemaz nerunājot par veikalu skatlogu valodu. --Feens 22:00, 17 aprīlī, 2008 (UTC)
Loģiski - krievu valodā reklāmas efektīvāk izvietot krievu presē ;) Es nāku, lai piesietos par vārda "tomēr" lietojumu tekstā par Ekonomikas augstskolu (izklausās viegli pēc POV par to cik mūsu valdība divdomīgi rīkojas) - vienā citā rakstā šķiet nesen lasīju, ka par atsevišķām pieņemti īpaši likumi, ka tās var mācīt angliski, manuprāt, korektāk būtu rakstīt apmēram šādi - "izņemot gadījumus, kad izglītības iestādēm atļauts pasniegt svešvalodā uz īpašu likumu pamata" un starp citu, tu esi sajaucis vietām atsauces ~~Xil * 22:47, 17 aprīlī, 2008 (UTC)
a) Nē, es par to, ka latviešu avīzē bez tulkojuma izmanto angļu valodu, bet ne krievu, kas liecina par dažādu attieksmi.
b) Varam mest ārā to tomēr, ja patiešam ir tā (nezinu, , ka izglītības iestādēm atļauts pasniegt svešvalodā uz īpašu likumu pamata, strīdīgi, ka ar vienu likumu var atcelt citu. Valsts valodas likumā neko tadu neatradu neatradu, bet varbūt slikti meklēju). --Feens 05:48, 18 aprīlī, 2008 (UTC)
a.) Neapšaubāmi, ka Dienai zināmā mērā ir pie vienas vietas, kas rakstīts apmaksātos sludinājumos, bet ja es gribētu, lai darbinieks labi runā krieviski (reklāmas par kurām tu runā ir starptautiskām organizācijām, kurām ir būtiski, lai cilvēks runā angliski vai kādā citā valodā) es viņu meklētu krievu presē, tāpēc domāju, ka Dienā pēc tādiem sludinājumiem nemaz nav pieprasījuma, bet tas tā un vai nav vienalga
b.)en:Language_policy_in_Latvia#Education (starp citu, domāju, ka to rakstīja Aleksandrs Kuzmins) +saskaņā ar tur minētā Baltijas starptautiskā institūta mājaslapu, šajā iestādījumā mācības notiek arī krieviski ~~Xil * 09:36, 18 aprīlī, 2008 (UTC)
Baltijas starptautiskais institūts nav valsts augstskola, Rīgas Ekonomikas skola ir, tur tā atšķirība. Valodas likums nosaka, ka valsts finansētajās skolās augstākā izglītība Latvijā ir tikai valsts valodā. --Feens 12:29, 18 aprīlī, 2008 (UTC)
Raksta mērķis ir aprakstīt valodas stāvokli, tāpēc, lai atzīmētu kurās augstskolās pasniedz krieviski nav vajadzīgs, lai tās būtu valsts skolas. Es gribu, lai no tā teksta nevar noprast, ka mūsu valdība ir divkosīga un tāpēc būtu labi, ja tu to biš pārveidotu, pārējais ir resursi pārdomām ~~Xil * 12:35, 18 aprīlī, 2008 (UTC)
Bet man kā reiz liekas, ka Latvijas Republikas valdība ir divkosīga. (un ne tikai šajā jautājumā). Saprotu, ka tas ir POV, bet, ja fakti runā paši par sevi, neredzu iemeslu tos slēpt (tas būtu POV otrā virzienā). --Feens 12:49, 18 aprīlī, 2008 (UTC)
Pārrakstīju apstrīdēto, izmantojot minēto en:Language policy in Latvia (daļēji es to patiešām rakstīju, kas arī netiek slēpts). Izņēmu apstrīdēto vārdu "tomēr", kuru piekrita izņemt Feens. Papildināju ar atsaucēm par to, kādi izņēmumi tiek izdarīti angļu valodas labā. Vai Jūs šāda redakcija apmierina? Es gribu, lai no tā teksta nevar noprast, ka mūsu valdība ir divkosīga - ne gluži piekrītu. Es vēlos, lai raksts sniegtu objektīvu informāciju, neapgalvojot, vai kāds ir ar cēlākiem nodomiem, divkosīgs utt. Ja vidējais lasītājs no tās informācijas kaut ko spēj noprast, tā nav informācijas vaina. Un, starp citu, secinājumi lasītājiem var būt dažādi.Aleksandrs Kuzmins 15:28, 18 aprīlī, 2008 (UTC)
Es tikai gribēju teikt, ka vajag rakstīt tā, lai teksts nesalīdzinātu faktus, uzsverot, ka "viņi teica šitā, bet paši dara tā" - kas tā dara, ja ne divkoši ? Neizklausās diez ko pozitīvi, bet tekstam šeit nav jābūt ne pozitīvam, ne negatīvam, lai lasītājs pats izdara secinājumus vai šāda rīcība ir pareiza vai nepareiza, pamatojoties uz rakstā minētajiem faktiem ~~Xil * 16:02, 18 aprīlī, 2008 (UTC)
Es Tev piekrītu. Metīšu arā to sentenci par Stokholmas skolu vispār, jo šis fakts neattiecas uz rakstu Krievu valoda Latvijā, bet rakstu Angļu valoda Latvijā vai rakstu Valsts Valodas likums. Kaut arī neatsakos no viedokļa, ka Latvijas valsts šeit spēlē divdomīgu spēli. --Feens 20:29, 18 aprīlī, 2008 (UTC)

Žemaišu valoda[labot pirmkodu]

Brother Latvian, I would like to ask you. Mabye you could expand this section [12] in English wiki, concerning Baltic languages? Latvian section is needed. Pleckaitis 06:37, 21 aprīlī, 2008 (UTC) (From Samogitian wiki)

Veidne VikiLaiks[labot pirmkodu]

Rokas nenokaltīs liekot veidnes, kuras esmu taisījis? Jeb varbūt Tev par prieku arī krieviski pārtulkot Herr Banotāj? --Krishjaanis 19:51, 29 aprīlī, 2008 (UTC)

Ja negribi, lai citi lieto tavas veidnes liec tās savā lapā kā kodu (turklāt Vikilaiks3 ir Kikos darbs). Šis te ir kvalificējams kā tiešs personisks uzbrukums, iesaku tā nedarīt, ja negribi tikt nobanots vēlreiz (šis šoreiz ir pēdējais brīdinājums no manas puses) un izvāc no savas lapas to tekstu par kalpiem ~~Xil * 20:04, 29 aprīlī, 2008 (UTC)
Es domāju, ka Feens var pats sevi "aizstāvēt", nav jau man jāskatās uz pirkstiem un jāvērtē katrs solis. Tos kalpus izvācu, bet vai tur bija kas samelots - pēc iepriekšējās "savstarpējās viedokļu apmaiņas" iespaids (man) palika tieši tāds. Un varbūt varētu lūgt piebremzēt ar to banu draudešānu - paliks iespaids, ka vienīgā izeja pret viedokli, kas tev nepatīk ir lietotāja banošana. --Krishjaanis 21:40, 29 aprīlī, 2008 (UTC)

Edvards Sēpirs/Sepīrs[labot pirmkodu]

Pievienoju diskusiju rakstam par Edward Sapir. -- Avellano 10:56, 29 jūnijā, 2008 (UTC)

Sveiks! Izskatās, ka neesi pamanījis - ir izveidota veidne kinoaktieriem: Veidne:Aktieris. Darbībā to var novērot, piemēram, rakstā Breds Pits. --Zummis 07:42, 1 jūlijā, 2008 (UTC)

Paldies par info. --Feens 07:23, 2 jūlijā, 2008 (UTC)

Pilsētu veidnes[labot pirmkodu]

Sveiks, tev kā diezgan aktīvam pilsētu veidņu izmantotājam derētu izteikt savu viedokli veidņu diskusijā, lai varam drīzāk nonākt pie kāda kopsaucēja, citādi, kamēr nav pieņemts lēmums, nav īsti jēgas veikt kādus uzlabojumus vai rakstīt jaunus rakstus šajā lauciņā. --Zummis 07:47, 17 jūlijā, 2008 (UTC)

Vai ir iespējams izveidot strādājošu video veidni video piemēram? Mēģināju uztaisīt veidne:video, bet nezinu vai tā darbosies normāli. Vajadzētu tādu, kā šinī rakstā en:Tacoma Narrows Bridge. --deathruler 23:17, 20 jūlijā, 2008 (UTC)

Apskatījos - tā viņas netaisa, - nestrādās. Tajā veidņu sistēmā diezgan jāiebrauc. Kāds izskatās veidņu kods, vari apskatīties angļu vikip. Template:Infobox Bridge, tur viņa, tiesa, ir taisīta diezgan sarežģīti, bet varbūt vari pamazām atkost, bet labāk atrod mazāk apgreidotu veidni un to latvisko. Man tagad jābeidz, ja netiksi galā, varu rīt mēģināt palīdzēt. --Feens 23:25, 20 jūlijā, 2008 (UTC)

Biju domājis savādāk - en wikipēdijā ir veidne, lai parādītu video piemēru. Paskatīšu, moš, ka tur var atrast. deathruler 19:36, 28 jūlijā, 2008 (UTC)

Pameklē, ja ko vajag konkrēti palīdzēt - jautā. --Feens 19:52, 28 jūlijā, 2008 (UTC)

Man ar tam veidnēm k-kā nesanāk. Vajadzētu uztaisīt veidni, kas izskatās pēc veidnes, kādās liek audio piemērus


bet tā lai veidne būtu pa vidu un pārējais teksts būtu augšā un apakšā šai veidnei un veidnes malas malas neaizsegtu attēlu, kas ir veidnē. Vēl labāk bez baltā rāmja. Ja vari palīdzēt. deathruler 21:13, 28 jūlijā, 2008 (UTC) Un en wikipēdijā vēl ir isepēja, video skatīt pa pilnu ekrānu. deathruler 21:16, 28 jūlijā, 2008 (UTC)

Par konkrēto veidni vislabāk pajautā Mrom, viņš to audio veidni ir taisījis un zin "kas viņam vēderā", nevajadzēs man pašam "iebraukt" . --Feens 21:23, 28 jūlijā, 2008 (UTC)

Nezinu, kurš taisījis politiskās partijas veidni, taču manuprāt tur iztrūkst būtiskākais partijas statusa rādītājs, t.i. biedru skaits. Varbūt vari tādu uzmargot? --anonīms 08:10, 20 aprīlī, 2010 (UTC)

Sveiks! Dzięki za poprawę w polskim artykule na temat Paulsa Kalniņša - w Polsce często Kurlandię i Semigalię traktujemy jako jedność - niesłusznie.

Pozdr.

pl:Wikipedysta:Warschauer

"Uzvaras diena - mūsu svētki"[labot pirmkodu]

[13] Aleksandrs Kuzmins 21:14, 7 septembrī, 2008 (UTC)

Please, can you translate in Latvian the articles Martin Weinek and Kaspar Capparoni? I thank you in advance[labot pirmkodu]

Good evening and regards from Campora San Giovanni. I write you regarding two biographies of two actors of a very famous television series in Europe: Komisārs Reksis: for better saying some two actors principal Martin Weinek (pronounced Vainech), veteran of the Austrian series, then new face of the Italian series. Capparoni is the new entry, but he has also worked for other films. Thanks to Rai International, I think that for the end in the autumn you begin winter it will also arrive in Latvia. Naturally I will reciprocate the favor translating for you in Spanish, Italian, French and Sicilian some biography or geographical article, in how much in the Italian Wikipedia they are biographer and geographer. In attends him of one certain answer of yours I thank you in advance and I send you the regards from Campora San Giovanni, my village native. Thanks still--Lodewijk Vadacchino 19:36, 14 septembrī, 2008 (UTC)

Good evening, proposes you an exchange of translations.[labot pirmkodu]

Good evening to you, regards from Calabria. I write you regarding a proposal that I want to do you: if kindly you translate me in Latvian the articles Martin Weinek and Kaspar Capparoni, I will handle to improve the article in Sicilian (my mother dialect) the article on your nation, Latvia. Naturally appana the time allowing (working in the country and taking care of the garden), but already from now if I don't end this or among a few times or tonight. However I leave you the link to check. In attends him of one certain answer of yours I thank you in advance and I offer you the regards from Calabria.--Lodewijk Vadacchino 14:41, 12 oktobrī, 2008 (UTC)

I am sorry, but I dont like write about modern celebrities. --Feens 23:39, 14 oktobrī, 2008 (UTC)

Labdien. Id' like to ask You one question connected with Latvia, but unfortunetely I couldn't find Your e-mail. Could You write on my post adress? t.otocki@gazeta.pl

pl:Wikipedysta:Warschauer

Lietotāja vārds[labot pirmkodu]

Sveiks, vai vari lūdzu nomainīt manu lietotājvārdu uz Māris? :) --Mrom 06:06, 2 februārī, 2009 (UTC)

Man rāda, ka lietotājs Māris jau esot. --Feens 19:14, 2 februārī, 2009 (UTC)
Ā, tagad arī pamanīju, vienkārši laikam viņš nebija izveidojis lietotāja lapu. Kāds mani apsteidzis par 4 gadiem :D. Nu tad neko. --Mrom 19:42, 2 februārī, 2009 (UTC)

Senvalstu saraksti[labot pirmkodu]

Ko tad darām ar tiem valstu sarakstiem pa gadsimtiem. Es saprotu, ka tev tēva roka neceļās, bet citiem arī žēl. Bet izskatās baisi tas tavs jaunības trakums :) --Kikos 21:18, 7 februārī, 2009 (UTC)

Es taču neiebildu pret dzēšanu. :) --Feens 21:30, 7 februārī, 2009 (UTC)
Nekā darīt, tādus jāravē vien ārā, ja jau papildināšana nav paredzama... --ScAvenger 21:52, 7 februārī, 2009 (UTC)

Poļu pagasti[labot pirmkodu]

Nav taču grūti nokopēt anglisko infokasti un pārtulkot pāris vietās? :) Citādi uztaisīšu vēl uzlabošanas veidni - "Nepieciešams pārveidot tabulu par infokasti". :P Pašam vieglāk būs informāciju salikt (pieņemot, ka tā tiek ņemta no angliskās vikipēdijas) --Papuass 20:59, 8 martā, 2009 (UTC)

Vlom. A kur rakstīts, ka tabulas - slikti, infokaste - labi. :) Labi, labi, pārvarēšu slinkumu, bet uzlabošanas veidnes vari likt, kur gribi. :) Un tie nav pagasti, bet apriņķi. :) --Feens 22:05, 8 martā, 2009 (UTC)

Polija kā tāda[labot pirmkodu]

Jā, baigi tev patīk Polija - poļu asinis riņķo? Klau, bet tas, ka Polijai ir nesmuka infokaste, tas gan tev mīnusiņš neliels :) --Digital1 (uzrunāt) 23:17, 9 martā, 2009 (UTC)

Dakanaļi ar tām infokastēm - padod tikai mazo pirkstiņu un ļaujies pierunāties kau kur izmainīt infokastes! :) Vot vispār sākšu tās neizmantot. :) Es to kasti (tāpat kā citām valstīm) ieliku, kad angļu vikipēdijā ne smakas nebija no mūsdienu ūberkrutajām kastēm. Viens te ērglis valstu kastes uzlabo, tas tad arī lai pārmaina. :) Par Poliju- nekas tur neriņķo, iesāku un gribu pabeigt. Kad pabeigšu, ķeršos nākamajai valstij klāt. Un tā līdz dzīves saulrietam. :) --Feens 23:24, 9 martā, 2009 (UTC)
"līdz dzīves saulrietam" :D Skaidra tava nostāja pret kastēm. Ja nav noslēpums, kas būs nākamā valsts? Tīra ziņkāre. --Digital1 (uzrunāt) 23:29, 9 martā, 2009 (UTC)
Meklenburga-Priekšpomerānija. Bet vispār pa vidu jāpabeidz 1881. gads. :) --Feens 23:33, 9 martā, 2009 (UTC)
Skaidrs. Pagāšgad sanāca pāris nedēļas padzīvot Monheimas pilsētiņā Bavārijā - skaisti :) Ir daudz foto, ja vajadzēs saki. --Digital1 (uzrunāt) 23:42, 9 martā, 2009 (UTC)

Sajutos vainīgs un Polijas infokasti atjaunošu :) --Papuass 12:49, 10 martā, 2009 (UTC)

1. brīdinājums 1 --Krishjaanis 07:12, 20 martā, 2009 (UTC)

Daži jautājumi[labot pirmkodu]

Vēlētos uzdot dažus jautājumus attiecībā uz interneta forumiem (vispārīgi): 1. Kā noskaidrot lietotāja vārdu un uzvārdu, piemēram, nolūkā kontaktēties ar viņu personīgi, atbildēt viņam personīgi ? Vai tas vispār ir iespējams? 2. Kāds pamatojums ir nepazīstamu cilvēku uzrunai ar "Tu"? J.Lulle 14:19, 17 maijā, 2009 (UTC)

1. Forumos bieži vien ir iespēja nosūtīt personiskus ziņojumus (šim nolūkam nepieciešams reģistrēties forumā). Lietotāja īsto vārdu nevar noskaidrot, ja viņš to pats nevēlas. Izņēmums varētu būt policijas pieprasījums, bet tad cilvēkam jābūt pastrādājušam kaut ko sevišķi nopietnu. 2. Ja runa ir par Vikipēdiju, tad lietotāji mēdz norādīt savās lapās, ka vēlas tikt uzrunāti ar "tu". Forumos - atkarībā no situācijas :) --ScAvenger 17:51, 17 maijā, 2009 (UTC)

3. Sakarā ar to, ka ne visai labi protu ielikt rakstus, vēlējos palūgt Tev papildināt rakstu par Nikolā Teslu. Man ir vairākas lapas pārtulkotas no angļu wikipēdijas.

Dod tik šurp to tekstu. Vari arī atsūtīt uz edgars@stohotel.lv --Feens 21:42, 30 maijā, 2009 (UTC)

Changing username / usurpation[labot pirmkodu]

Sveiks Feens, I would like to usurp an already used account in order to get back my private life as I asked it here. I didn't understand the last thing ScAvenger said but I think I need to see a bureaucrat like you in order to get what I asked (usurpation, changing my username and delete the 5 pages I gave). Paldies, Donāts (Auseklis). 14:39, 29 maijā, 2009 (UTC)

Vairāki jau pieteikuši bota statusu, bet nav saņēmuši atļaujas. Turklāt, ir ieviesti globālie boti - tajā lapā laikam jānorāda, ka lv.wiki pret tiem nav iebildumu. --SpeedKing (runāt) 14:58, 11 jūnijā, 2009 (UTC)

Piedošanu, neesmu uzdevumu augstumos. --Feens 16:53, 11 jūnijā, 2009 (UTC)

Lietotāja vārds[labot pirmkodu]

Lūdzu pārdēvēt manu kontu par Lietotājs:Fuseau.Aleksandrs Kuzmins 23:05, 6 jūlijā, 2009 (UTC)

Lūdzu.--Feens 23:39, 6 jūlijā, 2009 (UTC)
Lūdzu, ja drīkst, izmainīt arī manu niku uz vienkārši Grenadier. --Kurlandlegionar 00:10, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Izvēloties niku, labi ir pārliecināties, vai tev ar to sanāks globālais akaunts. Pretējā gadījumā vari sagādāt sev liekus kreņķus perspektīvā. --Kikos 04:17, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Nu tad "Grenadieris88" --Kurlandlegionar 19:24, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
88 nav labs skaitlis. Varbūt citu? Ja uzstāj, ka gribi šo - pārsaukšu, protams, bet tas citu acīs samazinās Tavu objektivitāti. :) --Feens 22:33, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Mums te ir Apogs88 un vēl Anna88, ja nemaldos, bet nu visi jau to ļauno un tumšo nozīmi nezina. Ok, tad Zemgalietis derēs? --Kurlandlegionar 22:53, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Pasarg dievs, es jau neuzstāju. Tātad Zemgalietis vai Grenadieris88 ? --Feens 22:55, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Lai iet Zemgalietis. Lai arī ar šādu niku arī esmu pazīstams, tomēr to tik ātri nevarēs izskaitļot. Paldies jau iepriekš:) --Kurlandlegionar 22:59, 8 jūlijā, 2009 (UTC)

Krishjaanis[labot pirmkodu]

Sveiks Feens. Vēršu uzmanību uz pēdējiem piecreiz brīdinātā lietotāja Krishjaanis tendeciozajiem un apmelojošajiem komentāriem šeit un šeit. Kārtējo reizi citi lietotāji tiek saukti par lohiem, es tieku apmelots nepārtrauktā kaitniecībā un apzināti tiek traucēts darbs un šajā gadījumā diskusija par jaunu administratoru iecelšanas procesu. Neesmu ļaunatminīgs, bet ļoti traucē šī nepārtrauktā darba traucēšana un dendeciozā attieksme tieši pret mani. --Digital1 [uzrunāt] 21:22, 2 augustā, 2009 (UTC)

P.S. Un lietotājs Zemgalietis piepalīdz... --Digital1 [uzrunāt] 21:35, 2 augustā, 2009 (UTC)

P.P.S. Labs paraugs teksta raušanai ārā no konteksta norādot uz atsevišķu labojumu. Tāpat arī ielikot diskusiju, kur lietotājs, kurš citiem iesaka ignorēt Kr., nespēj pats to izdarīt, pārvērš šo par farsu... --Zemgalietis 21:51, 2 augustā, 2009 (UTC)

LOL --Zemgalietis 21:32, 2 augustā, 2009 (UTC)
Feen, lūdzu pārbaudi vai lietotājs Digital1 ir sistēmas operators, ja nav, tad es gribētu viņu izvirzīt par kandidātu (lūdzu atbalsti arī Tu viņa kandidatūru, tas cels viņa pašapziņu). --Zemgalietis 21:40, 2 augustā, 2009 (UTC)

Digital1[labot pirmkodu]

Sveiks! Feen, vēršu tavu uzmanību uz to, ka Digital1 sistemātiski izaicina lietotāju Krišjānis uz konfliktu (skatīt lietotāja Krišjāņa diskusijas lapu). Vai nebūtu laiks brīdināt lietotāju, kurš ir sistēmas operators, ka ar šādu rīcību viņš grauj priekšstatu par vikipēdiju? Nesaprotu šo konsekvento kašķa meklēšanu, kad cilvēks pats citiem iesaka ignorēt lietotāju, ar kuru visu laiku strīdās cenzdamies paturēt pēdējo vārdu par jebkuru jautājumu un nespēdams vienkārši neturpināt diskusiju. Es saprotu, ka Krišjānis ir troļotājs, bet cilvēks, kurš rīkojas tieši tāpatās un pats vēl ir iecelts diez gan priviliģētā kārtā, nekādi manī neraisa uzticību. Varbūt būtu laiks atvēsināt šo cilvēku ar kādu sankciju, lai beidzot nolaižas uz zemes un beidz te pīt nevienam nevajadzīgas intrigas? Ar cieņu Zemgalietis 22:10, 2 augustā, 2009 (UTC)

Hi! I have interesting biography of a Latvian officer before WW II. Coluld you please help me to find someone here who could write an article about him for Wikipedia? Thank you. Amherst99 11:24, 22 augustā, 2009 (UTC)

Dear Feens, I think that this article would deserve translation, as this dictionary contains lots of information about Latvian history. With best regards, Rembecki 13:11, 15 oktobrī, 2009 (UTC).

Tanī tekstā kuru tu nodzēsi ir nedaudz vairāk informācijas kā rakstā, varbūt tomēr nevajag visu dzēst ar tādu vērienu, citādi te raksti vienmēr paliks vienas rindkopas garumā ~~Xil (saruna) 08:19, 16 decembrī, 2009 (UTC)

Piekrītu, strīdīgi. Piebāztajā tekstā bija nedaudz vairāk informācijas (tiesa arī, latviski Poljakovs ir Poļakovs utt., kā arī informācija dublējās). Vai grūti tam cilvēkam ievietot rakstā informāciju korekti, nevis brutāli pielikt copy-paste (esmu pārliecināts, ka tā tas arī ir, jo citādi vieglāk būtu labot pamatrakstu)? Viens piebāž blāķi ar tekstu un citiem jālabo - šādi arī nav labi. --Feens 08:46, 16 decembrī, 2009 (UTC)
Es arī tā domāju, bet nevarēju atrast internetā pievienoto tekstu. Neizskatās, ka tas nāktu no kāda off-line avota. Iespējams cilvēks ir iekopējis gabalu no sava skolas referāta vai ko tamlīdzīgu. Katrā ziņā jaunās informācijas ir tik maz, lai kāds brīvā brīdī varētu to iepludināt pārējā tekstā un tikai tad nodzēst lieko ~~Xil (saruna) 09:09, 16 decembrī, 2009 (UTC)

(J)idišs[labot pirmkodu]

Skaties, pats 2008. gadā izveidoji Kategorija:Jidišā rakstošie, un nupat Kategorija:Idišā rakstošie... --Varg 20:57, 28 decembrī, 2009 (UTC)

Eh, vecs palieku :) --Feens 21:51, 28 decembrī, 2009 (UTC)

Sveiks! Ja pareizi noprotu, tad pagājušo reizi Tu rīkoji vikipēdistu pasācienu iekš "Sveiks, Šveik!". Varbūt vari arī šoreiz, piemēram, 22. janvārī sarīkot Vikipēdistu kopāsanākšanu. Ja pareizi noprotu, tad vajag pieteikt galdiņu.--Treisijs 16:35, 18 janvārī, 2010 (UTC)

Izdarīšu. --Feens 20:41, 18 janvārī, 2010 (UTC)

Rakstu uzlabošana[labot pirmkodu]

Ņemot vērā dzīvības trūkumu iepriekšējā uzlabošanas akcijā ķeros pie spama :) Tātad, ņemot vērā agrāk izrādīto interesi iesaistoties raksta Kamerūna uzlabošanā, informēju, ka no 1. februāra tiks uzlabots raksts Haiti un aicinu tevi iesaistīties ~~Xil (saruna) 18:48, 30 janvārī, 2010 (UTC)

Nākamais raksts ir 1896. gada vasaras olimpiskās spēles. Ņemot vērā panīkumu pēdējo pāris rakstu uzlabošanā, ja neviens neiesaistīsies (un es vēlos uzsvērt, ka par iesaistīšanos tiek uzskatīta pieteikšanās rakstīt konkrētu sadaļu) es beigšu organizēt šo pasākumu, jo neredzu no tā jēgu. Šķiet, ka informāciju par to, ka raksts tiek mainīts viegli palaist garām, tāpēc ja gadījumā (pieņemot, ka tauta tomēr atkal ieintresēsies) ir intrese turpmāk saņemt šādu ziņu, lūdzu, piesakies manā diskusijā ~~Xil (saruna) 22:13, 18 februārī, 2010 (UTC)

Par fotoattēlu veidnēm[labot pirmkodu]

Sluhai, batjuška - vajadzētu sabāzt galvas kopā un sakārtot attēlu veidņu jautājumu. Tb ir virkne attēlu, kuri ir publicējami, taču nav attiecīgu veidņu. Piemēram, lielisks [Miķeļa Valtera portrets - autors ir V.Rīdzinieks, taču šai gadījumā Autortiesību likums prasa tikai pieminēt autora vārdu, jo mantisko tiesību uz attēlu Rīdziniekam nebija: fotogrāfija veidota salonā un fotogrāfējamais objekts to nopircis no fotogrāfa. Tb mantiskās tiesības it kā būtu Valteram un tā mantiniekiem. Taču fotoattēlu likums ļauj izmantot, ja netiek sagādāti kādi nebūt zaudējumi tā īpašniekam. Skaidrs, ka šo portretu izmantojot, tādi netiek sagādāti, jo šis attēls nav komercprece un tāda nekad nebūs (nav jau Maikla Džeksona plakāts, ko kāds varētu drukāt un tirgot). Bez tam attēls ir plaši publicēts gan presē, gan grāmatās, gan internetā, tb jau tiek izmantots (jau publiski izmantojamus attēlus likums ar dažām atrunām ļauj izmantot). Bet veidne šādam gadījumam nav paredzēta. Tb varētu bariņā pa brīviem brīžiem apkopot dažādu šādu gadījumu sarakstu, izanalizēt no Autortiesību likuma viedokļa un, attiecīgi, izveidot veidnes visām iespējamajām situācijām. Ko saki? --anonīms 10:28, 2 februārī, 2010 (UTC)

Esmu ar mieru, kas man jādara? --Feens 21:15, 2 februārī, 2010 (UTC)
Vispirms mums katram pa brīviem brīžiem jāizveido dažādas izcelsmes fotoattēlu sarakstu - sākot no pases bildes, presē publicētā, privātie krājumi, grāmatas, tb viss iespējamais. Tad saliksim galvas kopā un katru gadījumu atsevišķi izķidāsim no AL viedokļa un izdomāsim veidnes formulējumu. --anonīms 06:41, 5 februārī, 2010 (UTC)

Manuprāt par to ne vienu banot nevajadzēja ~~Xil (saruna) 11:22, 14 februārī, 2010 (UTC)

patiešām pārspīlēts skarbums. --Biafra 11:46, 14 februārī, 2010 (UTC)
Nu bet šoreiz, manuprāt, ir tieši laikā Krišjānim, varbūt bišk nomierināsies.--Edgars2oo7 (bla...blā/tfū) 11:48, 14 februārī, 2010 (UTC)
Man arī likās nedaudz par traku, pat žēl viņa palika. :( --GreenZeb (diskusija) 11:51, 14 februārī, 2010 (UTC)
Ir jājūt robeža starp humoru un psiholoģisko teroru. Īstenībā ne ar vienu šeit tā neauklējas, kā ar Krišjāni - vienkārši mīļā miera labad. --ScAvenger 12:26, 14 februārī, 2010 (UTC)
Ja aicināt iedzert ir terors, tad jau visus kas aicināja uz 25 000 rakstu tusu ir jānobano. Viņš neko tādu šoreiz nepateica un arī pārāk neuzplijās. Un vispār vispirms būtu jābrīdina viņa diskusijā, nevis tur kur Feens to darīja ~~Xil (saruna) 13:41, 14 februārī, 2010 (UTC)

Labi ka šis nav mobings vai vēl kāds svešvārds. --85.15.231.90 13:19, 14 februārī, 2010 (UTC)

Par to nežēlīgi atvainojos, vnk ne tas iekopējās.--Edgars2oo7 (bla...blā/tfū) 13:26, 14 februārī, 2010 (UTC)
Es zinu, ka Krišjānis tagad būs ieguvis jaunu ienaidnieku (mani), bet tas, manuprāt, bija vairāk audzināšanas nolūkos. Ja Feens būtu brīdinājis viņu, tad jau Krišjānim tas būtu 8 brīdinājums. --Edgars2oo7 (bla...blā/tfū) 13:49, 14 februārī, 2010 (UTC)
Audzinoši ir reāli sodi par reāliem pārkāpumiem, nevis īsi sodi (kurus var apiet rediǧējot anonīmi) par to ka konkrētais indivīds sen nav bijis nobanots ~~Xil (saruna) 14:34, 14 februārī, 2010 (UTC)

Manuprāt tā ir vienīgā lieta, par ko patiešām jābano. Netēmā + personīgi + nicinošs tonītis pret citu personu + brīdināju taču. Manuprāt, kur vēl reālāks pārkāpums. + tikai uz dienu. --Feens 21:46, 14 februārī, 2010 (UTC)

Attēls:Illyria.jpg[labot pirmkodu]

Ko daram ar šo attēls? --Digital1 [uzrunāt] 12:40, 26 martā, 2010 (UTC)

Dzēst, protams. Un izvēlēties kādu no [14]. --Feens 22:42, 26 martā, 2010 (UTC)

8. aprīlis[labot pirmkodu]

Nu tad apsveicu! Hip hip urā! --Gaujmalnieks 23:50, 7 aprīlī, 2010 (UTC)

Sveicieni arī no GreenZeb!  ;) --GreenZeb (diskusija) 00:04, 8 aprīlī, 2010 (UTC)
Paldies, paldies, visi kaut kādi Štirlici, johaidi, zin, kurā datumā jāapsveic. :) --Feens 07:22, 8 aprīlī, 2010 (UTC)
Es pievienojos sveicējiem!--Edgars2oo7 (bla...blā/tfū) 10:33, 8 aprīlī, 2010 (UTC)
Feen, vecais zēn - sveicu! :) --Digital1 [uzrunāt] 10:36, 8 aprīlī, 2010 (UTC)
Paldies visiem vēlreiz. --Feens 21:48, 8 aprīlī, 2010 (UTC)

Lietotāja vārds[labot pirmkodu]

Sveiks, vai vari lūdzu nomainīt manu lietotājvārdu uz Vadims Nikolajevs??.. --w@dim [uzrunāt] 11:39, 9 aprīlī, 2010 (UTC)

Darīts. --Feens 12:34, 9 aprīlī, 2010 (UTC)
Kaut kas nojuka. Pirms pārvietošanas vajadzēja izdzēst visas pāradresācijas un pārbaudīt vai lietotājam nav izveidots globālais konts. Mēģini vēlreiz, lai arī nav garantijas, ka sanāks. --GreenZeb (diskusija) 22:59, 10 aprīlī, 2010 (UTC)
Globālais konts bija (ir). Vai man jāprasa kaut kādam ūberglobālajam adminam, lai maina viņš? Jeb kā? Atklāti sakot, kam Tev, Vadim, tas vajadzīgs. Nu saraksti savā lapā savu vārdu un uzvārdu un lieta darīta. --Feens 07:22, 12 aprīlī, 2010 (UTC)

Bota statusa pieteikums[labot pirmkodu]

Nevēlies apskatīties? Ja vajadzīgi kādi testi dod ziņu, ja nē, vari noraidīt kā nederīgu uzreiz. ;) --GreenZeb (diskusija) 23:43, 9 maijā, 2010 (UTC)

A ko viņš dara? Faktiski man tas neinteresē ;), bet palaid uz mirkli, un apskaties, vai viņš normāli funkcionē. Cik redzēju, viņš smilšu kasti iztīrījis. Tas viss? Kad pateiksi man - OK, bots darbojas labi, pats pārbaudīju, uzlikšu to karogu. Atvaino, ka nepamanīju pieprasījumu agrāk. --Feens 05:48, 10 maijā, 2010 (UTC)
Pamēģināšu palaist, baidījos laist bez karoga, vēl kāds globālais administrators nobloķētu. --GreenZeb (diskusija) 09:47, 10 maijā, 2010 (UTC)
OK, bots tagad darbojas labi pats pārbaudīju. Sākotnēji botu laidīšu manuāli, lai pilnībā izvērtētu tā darbību un redzētu neprecizitātes, ja tās radīsies. Vari pārbaudīt bota labojumus šeit. --GreenZeb (diskusija) 11:23, 10 maijā, 2010 (UTC)

Sir, vai mēs varētu novest līdz galam šo procesu? --Kikos 13:52, 2 jūnijā, 2010 (UTC)

Ko no manis vajag? Es neiebilstu + man ir dusmas par vikipēdijas līmeņa krišanos :) --Feens 13:53, 2 jūnijā, 2010 (UTC)
Ā, man tas ir jāizdara! :) --Feens 13:54, 2 jūnijā, 2010 (UTC)
Tu laikam esi vienīgais šobrīd pie labas veselības esošais birokrāts. Citi kaukā sen nav redzēti. Par līmeni: tādi mēs esam - mazi meža dīvainīši. Katra tauta ir pelnījusi tādu valdību Vikipēdiju, kāda tai ir :) --Kikos 13:57, 2 jūnijā, 2010 (UTC)
Man tikai par tiem "nacionālistiem" skumji. Un cik viņi līdzīgi hardcore komunistiem :) --Feens 14:06, 2 jūnijā, 2010 (UTC)
Varbūt kaut kāda nepareizā mēness fāze? Ir kāda opcija, kas varētu aizslēgt kādu diskusiju tā, lai pat admini nevarētu to atslēgt? Šobrīd karstajā jau aiziet personālijās un konstruktīvā nav palicis nemaz. --Kikos 14:20, 2 jūnijā, 2010 (UTC)

Par Tavām antipātijām[labot pirmkodu]

Varbūt esmu muļķis, kā Tu mani nosauci, bet es atšķirībā no Tevis faktu, ka kāda persona ir krievs, neuzskatu par apkaunojošu vai aizskarošu. Tāpat man arī suņuki ļoti patīk. Ja Tu to nezināji, cilvēki mēdz būt vēl pretīgāki un ļaunāki par dzīvniekiem, drīzāk būtu jākaunās no tā, ka esi cilvēks. Tas, protams, ir subjektīvi, un man nav nekas pret to, ka Tu domā savādāk. --GreenZeb (diskusija) 13:58, 4 jūnijā, 2010 (UTC)

Es neteicu, ka Tu esi muļķis, bet ka Tu tēlo muļķi. :) Un krievi vispār tur nebija pieminēti, jo slāvi ir arī poļi, čehi un vēl daudzas citas tautības. --Feens 14:14, 4 jūnijā, 2010 (UTC)

Lūgums bloķēt mani, lietotāju GreenZeb, šajā portālā uz neierobežotu (infinite) laiku. Paldies! --GreenZeb (diskusija) 22:16, 5 jūnijā, 2010 (UTC)

Vasaras darbos tiki dēļ wikipēdijas? :D --Zemgalietis 22:25, 5 jūnijā, 2010 (UTC)
Nobloķēju viņu uz nedēļu, paskatīsimies vai viņš to pārcietīs ;D ~~Xil (saruna) 22:35, 5 jūnijā, 2010 (UTC)
Kas tā par ākstīšanos? --Digital1 22:40, 5 jūnijā, 2010 (UTC)
Es saku ka tas ir kautāds Jānis Hermann - arī izskatā spēc kaut kāda mentālā. Latvisko vikipēdiju tulkojot veidnes un tad apvainojas ka viņam kāds kaut ko pasaka (lai iet izsmeļ okeānu ar tējkaroti). Beigās vēl izrādās sadists - Feen, sit mani, sit mani uz infinite --Krishjaanis 22:45, 5 jūnijā, 2010 (UTC)
Es būšu ļauna un palidināšu ideju par to kas viņš ir: [15] ~~Xil (saruna) 23:26, 5 jūnijā, 2010 (UTC)

Fundraising needs translations![labot pirmkodu]

Greetings Feens, I am looking for people who are able to translate English into Latvian for our 2010 fundraiser. We need some important items translated and could use your skills. You can see the requests at the Meta translation page. I don't think there has been any contributions on meta from the Latvian community yet, and this year we want to represent as many language communities as possible. The fundraiser starts a week from today (Monday November 15th) but we will be going up to 100% this Friday for testing throughout the weekend. Translations of the letter from Jimmy Wales and and the "core messages" are especially important and sadly we do not yet have Latvian translations of the new letter or the new text strings. Please let me know if you have any questions!

Your work is much appreciated...Schapman 20:28, 8 novembrī, 2010 (UTC)

Der russische Patriot → Русские идут![labot pirmkodu]

Hello. I have been renamed in the home ru-wiki. I want to change the current name in lv-wiki. Could you rename me? Der russische Patriot 23:04, 8 novembrī, 2010 (UTC)

Privetstvuju, Feens! Ne mogli by Vy pomočʹ dopisatʹ statʹju Peņiki s pomośʹju perevoda s ru:Пеники i ru:Пениковское сельское поселение? S uvaženiem, — Тарфгар 17:06, 18 decembrī, 2010 (UTC)

VUGD, protams, ir visai savdabīgs lietotājs, bet kā varēja gadīties, ka viņš piereģistrējies uz tavu e-pastu? --ScAvenger 22:39, 7 februārī, 2011 (UTC)

Es nezinu kā viņš zin manu epastu, vienkārši man atnāca ziņa. Tiesa, es īpaši arī neslēpjos. --Feens 00:43, 8 februārī, 2011 (UTC)

Aktuāls balsojums[labot pirmkodu]

Sveiki. Ja Tev ir brīvs brīdis, tad būtu priecīgs, ja Tu iepazītos ar Lietotāju uzvedības noteikumu uzlaboto versiju un atdot savu balsi — atbalstot vai noraidot tos. Svarīgākie uzlabojumi ir uzskaitīti šīs diskusijas ievadā. Paldies un veiksmīgu dienu. --Digital1 09:58, 9 maijā, 2011 (UTC)

Balsojums[labot pirmkodu]

Tu tagad troļļo? :D Tas balsojums jau pirms pusmēneša beidzās. --GreenZeb — 2011. gada 1. jūnijā, plkst. 02.01 (UTC +3)

D, vai tad tas melnais palags tur jau bija? Nepamanīju. Dziļi atvainojos un nekad vairs tā nedarīšu.:) --Feens 23:13, 31 maijā, 2011 (UTC)
palaga tur nebija. Kādam pēc balsošanas beigšanās bija aizmirsies noformēt beigušos balsošanu. Tā kā tā daļēji mūsu vaina. :) --GreenZeb — 2011. gada 1. jūnijā, plkst. 02.27 (UTC +3)

Tava interese par Poliju[labot pirmkodu]

Sveiks! Vai tev tāda interese par Poliju ir tāpēc, ka tev patīk poļu meitenes vairāk par citu tautību meitenēm? --217.24.76.112 08:50, 11 jūnijā, 2011 (UTC)

Hi! I am the author of the Polish version of the article about Józef Gosławski. Thank you very much for the translation of this text about this Polish artist to the Latvian language! Greetings from Warsaw! TR 22:43, 19 jūnijā, 2011 (UTC)

Sveiks! Paredzot to, ka tas pēdējās izmaiņās būs "neredzams", atļāvos atgādināt par šo. P.S. Ja šo skatās kāds cits ar atbilstošajām pilnvarām, tad jau arī viņš var :)--FRK (runas/darbi) 12:34, 28 jūnijā, 2011 (UTC)

defaultsort[labot pirmkodu]

Vai Tev nešķiet dīvaini, ka visas tās interesantākās lietas notiek tad, kad tās neviens negaida...? --GreenZeb — 2011. gada 4. augustā, plkst. 15.57 (UTC +3)

GreenZeb, atkal esi sācis gļukot? [šis nav uztverams par apvainojumu — tas tiem, kas nezina, ka es un GZK ir pazīstami]--FRK (runas/darbi) 13:26, 4 augustā, 2011 (UTC)

Marine Le Pen: creation of the article in Latvian[labot pirmkodu]

I feel sorry to disturb you but I did not find the Latvian wiki embassy.

The article about Marine Le Pen has versions in many foreign languages. I am not able to create the article in Latvian since I do not speak and write this language. Could you please create a stub of this article from the English or Russian version ? As a MEP and a candidate for the 2012 French presidential election, she is well-known in European politics. As you can see, she figured in 71st position in the 2011 Time 100 (http://www.time.com/time/specials/packages/completelist/0,29569,2066367,00.html ; http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2066367_2066369_2066134,00.html).

Thank you very much for your help.--Jeromemoreno 16:09, 15 augustā, 2011 (UTC)