Veloceļš Centrs—Berģi

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Veloceliņš Centrs—Berģi)

Veloceļš Centrs — Berģi ir veloceļš Rīgā, kas savieno Vecrīgu, Teiku, Šmerli, Juglu un Berģus. 13 km garo ceļu atklāja 2011. gada maijā.

Gaita[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Veloceļš sākas 1991. gada barikāžu laukumā, šķērso Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri un turpinās garām Bastejkalnam līdz Reimersa ielai, cauri Esplanādei līdz Skolas ielai, tālāk pa Skolas ielas kreiso malu, līdz ielas beigām. Bruņinieku ielā maršruts īslaicīgi ved pa vienvirziena velojoslām abās ielas pusēs līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tad turpinās pa tās labo pusi. Krustojumā ar Mālpils ielu, tas šķērso Valdemāra ielu un turpinās līdz Zirņu ielai, pa kuru aiziet veloceļa maršruts, tomēr veloceļš starp Valdemāra un Brīvības ielu un no Senču ielas līdz Brīvības un Krišjāņa Barona ielas krustojumam nav izbūvēts un ved pa ietvi (apzīmēta ar kopīga gājēju un velosipēdistu ceļa zīmi). Tālāk veloceļš atkal pārtrūkst uz Gaisa tilta un īsā posmā starp Ūnijas ielu un Gustava Zemgala gatvi. Kā atdalīts veloceļš tas turpinās pa Brīvības gatves labo malu līdz krustojumam ar Brīvdabas ielu, kur tas pa pāreju šķērso gatvi, nonākot tās kreisajā pusē, un atkārtoti šķērso Brīvības gatvi pirms Jaunciema gatves viadukta, iepretī Berģu kultūras namam. Tālāk tā maršruts ved pa Berģu ielu līdz Suitu ielai un līdz Rīgas pilsētas administratīvajai robežai.

Aiz Rīgas robežas, Garkalnes pagastā, tas turpinās kā veloceļš BerģiUpesciemsLangstiņi.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Veloceļa "Centrs – Berģi" būvniecības darbus pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu pabeidza 2010. gadā.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]