Dalībnieka diskusija:Treisijs/Arhīvs1

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Laipni lūdzam. :)--Feens 15:58, 30 oktobrī, 2005 (UTC)

Nonkilling[labot pirmkodu]

Hi! I was wondering if you would help us create an entry in Latvian for "Nonkilling" [1]. The first paragraph would do! --Cgnk 19:06, 3 jūnijā, 2009 (UTC)

Autortiesības[labot pirmkodu]

  • Lūdzu, neievieto Vikipēdijā informāciju, kas neizmainītā veidā paņemta no citas tīkla lapas! Šādus tekstus parasti aizsargā autortiesības. Ja esi saņēmis atļauju informāciju lietot, lūdzu, norādi to raksta diskusiju lapā! --Tail 13:34, 13 novembrī, 2005 (UTC)
  • Bet pārveidojot (un izmainot tekstu) ievietot drīkst, jo informācija (dati) nav autortiesību objekts ;) (Es par to, Tail, ka raksti Abava, Venta sastāvēja gandrīz vienīgi no informācijas, - ja ievietoto rakstu kāds izmanītu, tas derētu vikipēdijai.) --Feens 17:54, 13 novembrī, 2005 (UTC)

Par kategorijām[labot pirmkodu]

  • Vispār mēs esam vienojušies (tikai tagad uzreiz nevaru atrast, kur), ka nelietojam tik vispārīgas kategorijas kā "Dānijas cilvēki", "Padomju cilvēki" u.tml. - pilnībā pietiek ar konkrētākām kategorijām ("Dāņu rakstnieki", "Padomju politiķi" u.tml.). Tik vispārīgas kategorijas ir visnotaļ nepraktiskas, turklāt zināmā mērā arī tautoloģiskas. --Dekaels 21:13, 25 oktobrī, 2006 (UTC)

Krievijas futbola klubu nosaukumi[labot pirmkodu]

  • Neredzu iemeslus, kāpēc tiem būtu jābūt angļu valodā: nosaukumi jāatvasina/jātransskribē utt. no oriģinālvalodas, nevis kādas starpniekvalodas. --Dekaels 18:48, 9 novembrī, 2006 (UTC)

Futbolisti[labot pirmkodu]

  • Uzmet aci, kādā veidā ar veidni Veidne:Futbolista info tiek veidots infobox par spēlētāju, piemēram, Marians Pahars. Tā ir lasāmāks kods un vieglāk ieviest izmaiņas. --Papuass 11:31, 14 novembrī, 2006 (UTC)
  • Ko Tu esi domājis ar tām jaunajām veidnēm?--Feens 09:51, 5 decembrī, 2006 (UTC)
  • Tie ir domāti futbola klubu spēlētāju sastāvu veidošanai. Skatīt: Dinamo Kiev un Arsenal F.C.. Tur visas šīs izveidotās veidnes bija vajadzīgas. Ņēmu tās no angļu vikipēdijas. Šie klubi nebūs vienīgie. Es turpināsu par futbola klubiem šādi. Man ļoti patīk futbols.

Admina statuss[labot pirmkodu]

  • Sveiks! Gribēju informēt, ka ir izteikts un atbalstīts priekšlikums padarīt Tevi par administratoru, ja vien Tev pašam ir vēlēšanās un nekas nav pretī. :) --Tail 14:15, 20 martā, 2007 (UTC)
  • Pagaidām varbūt ne, jo man pašlaik nav pieejams internets manā dzīves vietā. Pēc vasaras - varētu. Kādi ir admina pienākumi? Treisijs
  • Administratoriem ir "brīvprātīgie pienākumi", piemēram, pārbaudīt pēdējās izmaiņas un novērst vandālismu. Adminu tiesībās ietilpst dzēst un aizsargāt rakstus, arī bloķēt lietotājus. Sīkāk par administratora pienākumiem var uzzināt angļu vikipēdijā.
  • Paziņo, kad esi gatavs uzņemties pienākumus! :) --Tail 11:20, 22 maijā, 2007 (UTC)
  • Tagad esi admins. Vikipēdija:Balsošana/Jauni_administratori, Special:Log/rights -Yyy 14:16, 8 augustā, 2008 (UTC)
  • Paldiesiņš, tagad atliek vairs iemācīties, kā, kur, kas jāklikšķina, lai viss būtu kā nākas --Treisijs 16:30, 8 augustā, 2008 (UTC)

Veidņu dubultošanās[labot pirmkodu]

  • Sveiks, izskatās, ka Veidne:Militārs konflikts sakrīt ar Veidne:Militāra sadursme, domāju, ka, ja tas tā tiešām ir, tās vajadzētu apvienot ~~Xil...sist! 12:11, 15 decembrī, 2007 (UTC)
  • Es atradu arī veidni Kauja, kas man vairāk noderēja. Manuprāt, visas trīs veidnes vajadzētu apvienot jeb drīzāk to veidni, kuru es uztaisīju Veidne:Militārs konflikts vajadzētu dzēst, jo tur kaut kas nestrādā, un es nevaru saprast, kas īsti --Treisijs 12:19, 15 decembrī, 2007 (UTC)
  • Vēl jau ir veidne Konflikts, kuru, protams, kā vikipēdijā pieņemts var pievienot, uzlabot utt. --Feens 00:33, 16 decembrī, 2007 (UTC)

Mākslīgais pavadonis[labot pirmkodu]

  • Mākslīgais pavadonis var bt ne tikai Zemes mākslīgais pavadonis, bet arī citu planētu vai dabīgo pavadoņu pavadonis. Tiešām, raksts ir īss, bet nevajadzētu šeit taisīt pāradresāciju. --Dainis 22:26, 29 decembrī, 2007 (UTC)
  • Labi, sapratu :) --Treisijs 22:30, 29 decembrī, 2007 (UTC)

Laimigu Jauno gadu![labot pirmkodu]

  • Hi Treisijs, Could you please help me preparing a brief version of this wiki article that is still not available in the Latvian lv language page? If you could, that would be so great and I will be very thankful! This is the version that could help with the translation: please see here Thanks so much! Any help you may provide would be deeply appreciated (even 1 or 2 sentences) as it could help later for future development. Happy New Year 2008! -Māris Verpakovskis'Girlfriend 02:29, 3 janvārī, 2008 (UTC)

Valstu info kastes[labot pirmkodu]

  • [2] Kāds ir tavs viedoklis??? --Digital1 14:05, 14 janvārī, 2008 (UTC)

Comic Sans fonts[labot pirmkodu]

  • Sveiks! Skatos, ka tu latvisko dažas kartes un shēmas, izmantojot en:Comic Sans fontu. Viss jau ir jauki, bet liela daļa grafisko darboņu, to redzot, veiktu suicīdu :). Tiek uzskatīts, ka šis fonts ļoti bieži tiek izmantots nevietā, ir pat aktīvistu grupa, kas to vēlas aizliegt :) Ban Comic Sans. Tas tā, viela pārdomām. --Papuass 14:41, 19 janvārī, 2008 (UTC)
  • Paldies par informāciju. Starp citu, kas ir suicīds? :) --Treisijs 14:43, 19 janvārī, 2008 (UTC)
  • Pašnāvība (en:suicide) naivists 14:55, 19 janvārī, 2008 (UTC)
  • Comic Sans ir jauks fonts :) bet vispār Arial varētu būt piemērotāks šādām vajadzībām ~~Xil...sist! 16:01, 19 janvārī, 2008 (UTC)

Par skolas projektu[labot pirmkodu]

  • Tikai tagad pamanīju, ka Tavs skolnieks Edgars166 ievietoja divus rakstus Tumšākā melnā krasa! un Globālā sasilšana, kuri bija pārrakstīti, tāpēc Xil un Papuass tos noknābāja. Varbūt ir vērts tiem Taviem skolniekiem uzdot kaut ko konkrētu? --Feens 23:49, 25 janvārī, 2008 (UTC)
  • Nākamnedēļ es ar katru klasi eju uz datorkabinetu izrunāt, kas un kā jādara. Tad arī mēģināšu tos pamatus iemācīt.--Treisijs 06:56, 26 janvārī, 2008 (UTC)
  • Es ieteiktu sagatavot tēmu sarakstu, ļaujot arī izvēlēties ārpus tā. Kāda vispār ir doma? Rakstīt par zinātni un veidot zinātnieku biogrāfijas vai ļaut arī par citām tēmām? --Papuass 09:14, 26 janvārī, 2008 (UTC)
  • Tā kā es pasniedzu fiziku, tad bija ideja par un ap fiziku, tai skaitā, fiziķi, fizikas termini, fizikas vēsture, fizikas attīstība, interesantas parādības, kas saistītas ar fiziku (piemēram, viena skolniece izteica domu rakstīt par Bermundu trijstūri) utml. --Treisijs 09:22, 26 janvārī, 2008 (UTC)
  • Viens no taviem skolēniem ir rakstījis rakstu Berze, kuru tu šķiet neesi pamanījis. Vispār tu viņiem esi uzlicis kaut kādus termiņus, kad tie darbi jāpabeidz un vai vispār jāpabeidz ? Daži no tiem rakstiem ir apšaubāmas kvalitātes un ja tos neviens netaisās uzlabot vajadzētu ar tiem kaut ko darīt, tāpēc būtu labi zināt ko tieši tu ar saviem skolēniem esi sarunājis ~~Xil * 10:07, 6 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Termiņš ir 5. maijs. Pēc tam šos darbus vajadzēs dzēst vai pielabot, lai atbilstu Vikipēdijas vadlīnijām utml. Pagaidām, lai tā "Berze" paliek. Par kvalitāti runājot, tā tiešām ir briesmīga, bet piemēram, Kinētiskā enerģija manuprāt būs diezgan laba, tikai mazliet jāpalabo, jo skatos, ka Lietotājs:Burner tulko to no angļu vikipēdijas un sanāk ne gluži tie teikumi tā kā vajadzētu. --Treisijs 10:14, 6 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Tā skolnieku tabula (kā jau minēju te) nav pilnīga. Būtu labi to uzlabot, citādi var sanākt pārpratumi (raksta Mēness neveiklos papildinājumus kāds sākumā varēja arī noknābāt, jo Lietotājs:Zaale nav tajā tabulā). Un uzlikt skolas projekta veidni no malas bez īstas pārliecības arī nevar. --ScAvenger 20:17, 10 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Tikko atjaunoju :) --Treisijs 20:42, 10 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Lietotājs Dankans arī nav tabulā (labi vēl, ka kāds nenobloķēja par izdarībām ar meteorītu rakstu). Jā, un tas tulkojums rakstā Kinētiskā enerģija ir acīmredzami taisīts ar kādu automātisko tulkotājprogrammu, galīgi neiedziļinoties saturā - vajadzētu brīdināt, ka tāda "racionalizācija" neies cauri. --ScAvenger 18:43, 29 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Rīt atjaunošu, jo saraksts ar lietotāju vārdiem palika skolā. Par kinētisko enerģiju es jau runāju ar skolnieku. Ja neizlabos, tad būs kādam tas jāpārstrādā, vai jādzēš.--Treisijs 19:12, 29 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Lūdzu, noskaidro savu skolēnu ielādēto attēlu autortiesības (piemēram, manīju vienu varavīksnes attēlu bez autortiesību norādēm, kas gan tagad netiek lietots tajā rakstā) - ja tās bildes tomēr nevajag, tad labi, bet būtu stulbi, ja pēc laika atklātos, ka kādā rakstā izmantotas bildes jādzēš, jo nav kārtībā autortiesības ~~Xil * 19:34, 29 aprīlī, 2008 (UTC)

Ask for help[labot pirmkodu]

  • Please help me translate some sentences of Phong Nha-Ke Bang. Thank you very much. I will translate any article into my language if you require. This is my account [3]

Par kategorijām[labot pirmkodu]

  • Atvainojos, vēl neesmu reģistrējies. "Nepabeigto (NR)" rakstu sakārtošana ir laba lieta, bet... "NR par Eiropu" "NR par Āfriku" tomēr nebūtu pareizi, jo tie taču pašlaik ir un būs gandrīz visi par ģeogrāfiju un tā arī būtu jāsauc "NR par Eiropas ģeogrāfiju" "NR par Āfrikas ģeogrāfiju". Un, lai darbs nebūtu divreiz jādara, var uzreiz dažas valstis izdalīt attiecīga kontinenta apakškategorijā (pašreizējo "NR par Latvijas ģeogrāfiju" pielikt pie Eiropas). Piemēram, ASV - štati, atkarīgās teritorijas, ezeri un pilsētas uzreiz vairāk par 100 rakstu kategorijā "NP par ASV ģeogrāfiju", Vācija - atkal vismaz 100. Vēl jau ir Polija, Japāna, Krievija u.t.t. Pārējās valstis var ielikt "NP par Eiropas ģeogrāfiju" u.t.t Vēlreiz atvainojos, pašlaik nav laika pašam šo lietu sakārtot. --62.63.184.147 20:58, 11 martā, 2008 (UTC)
  • Es tieši tā ar no sākuma gribēju darīt, bet taisīju kategorijas "Nepabeigtos rakstus par Āfriku/Eiropu utt.", kur varētu likt ne tikai ar ģeogrāfiju saistītos rakstus, bet gan visu, kas ir ar to saistīts. Pašlaik Latviešu vikipēdija nav tik liela, lai dalītu vēl sīkāk. --Treisijs 21:07, 11 martā, 2008 (UTC)

Par pilsētu veidnēm[labot pirmkodu]

  • Sveiks! Pamanīju, ka esi nedaudz paņēmies pa Pilsēta 2 veidni, pieliekot jaunas sadaļas: panorāma, karogs un štats. Cik noprotu, to tu darīji galvenokārt, lai pilnveidotu rakstu par Džakartu, vairākām ASV un vēl dažām citām pilsētām. Pirmkārt, vēlējos norādīt, ka izmainījis tu esi tikai vienu no 3 atsevišķām veidnēm (eksistē arī Veidne:Pilsēta un Veidne:Pilsēta 3, informācija par kurām ir atrodama katras veidnes sadaļā), tādēļ ir izjaukts vienotais noformējuma stils. Otrkārt, gibēju atzīmēt, ka neesmu īsti apmierināts ar to kā veidne izskatās praktiski (kaut vai tajā Džakartas rakstā). Es atbalstu vairāk konservatīvāku virzienu un neuzskatu, ka veidne būtu jāpataisa tik vizuāla (tās galvenā funkcija tomēr ir informācijas apkopošana). Tā, piemēram, lai gan panorāmas attēls ir labs, to mierīgi var novietot arī zem veidnes vai ievietot starp tekstu (skat. Tulūza). Vēl jo vairāk, tam panorāmas attēlam šādā veidā nav jēgas, jo tam trūkst komentāra. Nopietnākas pretenzijas man ir par pilsētas karogu. Problēma ir tāda, ka lielai daļai pilsētu tāda vispār nav var arī tas daļēji vai pilnībā sakrīt ar ģerboni. Tādēļ, piemēram, Džakartas gadījumā rodas lieka informācija. Tas jau vēl nebūtu nemaz tik traģiski, taču no šī karoga cieš visa veidne, jo attēli (bilde, karte, ģerbonis, karogs) tagad izvietojas 3 dažādos līmeņos. Pilsētām, kurām līdz šim nav ievadīta pilna informācija, tas izskatās ļoti neforši (salīdzini kaut vai Sibiu ar Tulūzu), un vēl nesmukāk būtu, ja tiktu pielikts panorāmas attēls, taču iztrūktu karogs. Jauki, ka centies padarīt veidni efektīvāku, taču būtu svarīgi vienoties par tās tālāko izskatu. --Zummis 22:31, 24 martā, 2008 (UTC)
  • Atzīstu, ka man ir niķis visu veidot līdzīgi vai tāpat kā angļu vikipēdijā, jo uzskatu, ka tā ir labākā vikipēdija no visām. Es izmainīju veidni Pilsēta 2, jo sāku ar Sanfrancisko, kur manuprāt to pilsētas karogu vajadzēja, jo tas ir savādāks nekā ģerbonis. Savukārt turpinot ar Losandželosas rakstu, pievienoju veidnei arī panorāmas skatu. Džakartas gadījumā vienkārši izmantoju jau izveidoto veidni. Man jau liekas, ka tomēr to bildi vajag jau raksta sākumā. Ko pārējie tautieši saka? --Treisijs 05:33, 25 martā, 2008 (UTC)
  • Daudz strādāju ar tām Polijas pilsētām un Veidne:pilsēta mani tīri labi apmierināja. Nepatīk, ja bilde ir pašā rāmi, jo a) ne vienmēr visām mazajām pilsētām ir bildes vai tās ir vecas vai nereprezentablas. b) manuprāt, tabula vairāk domāta pamatinformācijai (skaitļiem, pamatfaktiem, aptuvenam novietojumam), bet bildes var likt jebkur citur rakstā (es tās lieku tūlīt zem tabulas, bet var, protams, arī citādi). Bez tam veidni pilsēta vajadzētu modificēt ārkārtīgi uzmanīgi, jo tās var nojaukt pusvikipēdiju. Iespējams, vajadzētu taisīt pilsētu veidnes katrai valstij atsevišķi, citādi tā veidnē parādās daudz if-iski parametri, un tā kļūst nepārskatāma.
  • Faktiski, piemērs atsevišķām valstu veidnēm jau ir. Itālijas gadījumā, tā ir labi iegājusies (tā tika taisīta pirms pārējām pilsētu veidnēm). Arī citās vikipēdijās dažām valstīm ir atšķirīgs noformējums. Vācu vikipēdijā, piemēram, atradu 4 dažādus modernos noformējumus (starp citu, arī tur tiek izmantota 3 attēlu līmeņu vizuālā veidne, taču tikai Z-Amerikas pilsētām). Varbūt mums sekot šim paraugam un labāk izveidot atsevišķu ASV+Kanādas pilsētu veidni? --Zummis 10:11, 26 martā, 2008 (UTC)
  • Piekrītu, ka vajadzētu katrai valstij savu tabulu, jo katrai ir sava specifika. Piemēram, Francijā pilsētu faktiski nav (visas ir komūnas, gan Parīze, gan komūna, kurā ir 2 iedzīvotāji), Ķīnā būtu kūli ieviest nodalījumu, kur burtiski iztulkots pilsētas hieroglifiskais nosaukums, Anglijā ir ūbersarežģita (vismaz manās acīs) pašvaldību sistēma un tā tālāk. --Feens 00:29, 27 martā, 2008 (UTC)
  • Jautājums par pilsētu veidnēm laikam nedaudz iestrēga. :) Nu ko, vai varam vienoties, ka pilsētu veidnēs 1 un 2 neliekam karogus? Ko darīt ar attēliem? Man, tīri subjektīvi, patīk, ja tie ir ārpus (zem) veidnes. Jebkurā gadījumā ideju par veidņu uzlabošanu atbalstu un uzskatu, ka ir vērts izveidot atsevišķas veidnes valstu pilsētām, par kurām ir plašāka informācija (piem., ASV, Kanādas u.c.)--Zummis 21:03, 7 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Cik es sapratu, tad mēs vienojāmies veidot veidnes katras valsts pilsētām atsevišķi, jo ASV pilsētām tie karogi tomēr ir atšķirīgi no ģerboņiem un tie būtu tā kā vajadzīgi. Pamatveidni vajadzētu "atundot" atpakaļ tādā paskatā kāda tā bija pirms manas iejaukšanās.--Treisijs 21:06, 7 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Šķiet, ka tas ir ļoti labs risinājums. Varbūt tu varētu to pats izdarīt, un uztaisīt pie reizes arī ASV veidni? :) Šonedēļ vienkārši man pašam galīgi nav laika. --Zummis 09:33, 9 aprīlī, 2008 (UTC)

Par nozīmēm[labot pirmkodu]

  • Vai ir iespējams uztaisīt 2 lapas ar nosaukumu elektronika, ka meklētājā aiziet uz nozīmju atdalīšanu, un tad izvēlas, kuru vajag? Vai arī man ir jātaisa jauna lapa par mūzikas žanru, uz kuru var aiziet tikai caur elektronika (zinātne) --> nozīmju atdalīšana --> elektronika (mūzikas žanrs)? deathruler 20:35, 7 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Cik man zināms, tad tas nav iespējams. Ir viens variants, tas ir, Elektroniku pārvietot uz Elektronika (zinātne) un vecās Elektronikas lapas vietā, t.i., pašreizējās lapas vietā uztaisīt nozīmju sadalīšanas lapu. Bet manuprāt (tas ir, tikai manuprāt) elektroniku nevajadzētu pārvietot. Šeit manuprāt vajag uzzināt arī citu domas. --Treisijs 20:39, 7 aprīlī, 2008 (UTC)

Raksts par Īrijas vēsturi[labot pirmkodu]

  • Diezgan daudz par Īrijas vēsturi ir lapā Īrija, to vajadzētu izmantot. --Feens 21:32, 11 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Es pašlaik tulkoju no angļu vikipēdijas --Treisijs 21:33, 11 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Forši, tad jau būs daudz labāks un izsmeļošāks raksts. :) --Feens 21:42, 11 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Cik nu izsmeļošs un labāks, jo man ir niķis visu laiku pa mazam bišķiņam patulkot un mesties klāt atkal citai tēmai. Tāpēc pievienoju to, kas tur ira un vēl mazliet patulkošu, bet domāju, ka ilgi diez vai vēl tas turpināsies :) --Treisijs 21:48, 11 aprīlī, 2008 (UTC)
  • Hi, could you help me translate the article on Charlotte Perrelli into beautiful latvian. She has been on promotion tour their recently.--217.209.116.113 19:42, 8 maijā, 2008 (UTC)
  • Diskusijā ir baneris, kurā viena no saitēm ved uz diskusiju par raksta izmešanu vai neizmešanu no FA, šķiet Mocartam bija baneris ar atzīmēm gan par FA, gan par GA statusa zaudēšanu/iegūšanu, kas ir no savāžamajiem baneriem - lai tiktu pie saraksta nospied show un nospied saiti attiecīgā ieraksta vidējā kolonā (tur kur teikts demoted, delisted vai kaut kas tāds), ja gribi arī GA, tad tev nāksies pameklēt diskusiju arhīvā diskusijas, kas notikušas apmēram tajā datumā, kad nominācija noraidīta - noraidot nomināciju, cilvēki parasti diskusijā paskaidro kāpēc (sadaļas nosaukumā vajadzētu būt GA). ~~Xil * 14:40, 14 maijā, 2008 (UTC)
  • Paldiesiņš --Treisijs 14:43, 14 maijā, 2008 (UTC)

Sabiedrības aizmetņu veidnes[labot pirmkodu]

  • Es gribēju vaicāt, kāpēc tev liekas, ka raksti kā epistemoloģija, dedukcija u.c. ir par sabiedrību? Es tur neredzu būtisku saistību, jo, teiksim, nekas neliedz kaut kādam eremītam alā nodarboties ar epistemoloģijas problēmām. Reinisrunāt 09:44, 18 jūnijā, 2008 (UTC)
  • Kad pieminētos rakstus pārveidoju par sabiedrības aizmetni, pie Nepabeigtiem rakstiem bija vesels lērums aizsāktu rakstu. Līdz ar to sāku likt tos pēc attiecīgajiem aizmetņiem, t.i., bioloģijas, reliģijas, kultūras aizmetnis utt. Tos rakstus, kurus bija saistīti ar cilvēku un nebija iespējams pielikt pie kāda cita aizmetņa, pārveidoju par sabiedrības aizmetni. --Treisijs 05:58, 20 jūnijā, 2008 (UTC)

Attēlu autortiesības[labot pirmkodu]

  • Tie attēli ir ielikti jaunības muļķumā, t.i., tikko tik ielīdu vikipēdijā. Ja pareizi atceros, tad toreiz tos ņēmu no Skonto mājaslapas, tā kā tie jādzēš ārā. Pēdējais attēls gan ir paša zīmēts. --Treisijs 19:09, 22 jūlijā, 2008 (UTC)
  • ir jau darīts :) --Treisijs 19:13, 22 jūlijā, 2008 (UTC)
  • Paldies, tagad viss kārtībā. --ScAvenger 19:51, 22 jūlijā, 2008 (UTC)

Pilsētu veidnes[labot pirmkodu]

  • Sveiks! Kāpēc neizmanto nevienu no pilsētu veidnēm, kas ir ieviestas latviešu vikipēdijā, piemēram Veidne:Infobox Settlement? --Papuass 15:01, 18 septembrī, 2008 (UTC)
  • Ne vienmēr ir vajadzīgais lielums, kuru vēlos pievienot, kā arī brīžam nav īsti skaidrs, kur attiecīgais parametrs jāievada --Treisijs 15:03, 18 septembrī, 2008 (UTC)
  • Tad varbūt varam diskutēt par veidnes uzlabošanu? --Papuass 15:13, 18 septembrī, 2008 (UTC)

Infokaste rakstnieks[labot pirmkodu]

  • Ir taču izveidota speciāla infokaste rakstniekiem. Tāpēc nevajag likt tur kaut kādas tabulas. --Standfest 23:26, 1 novembrī, 2008 (UTC)
  • Man vienkārši ir vieglāk izveidot šādu tabulu, kurā var ievietot visu vajadzīgo informāciju (ne vienmēr ir vajadzīgais parametrs, kā arī šīs veidnes nestrādā kā nākas, jo zem attēliem neparādās to paraksti jeb paskaidrojumi). --Treisijs 23:31, 1 novembrī, 2008 (UTC)
  • Veidni jau var pielabot. --Standfest 23:34, 1 novembrī, 2008 (UTC)

Novērst[labot pirmkodu]

  • Jāspiež "novērst". Bet pirmā izmaiņa (cēlies ... cēlies) bija ok, tā skolā māca. --Kikos 19:49, 3 novembrī, 2008 (UTC)

Veidņu neizmantošana[labot pirmkodu]

  • Esmu pamanījis, ka vairākiem rakstiem esi aizvietojis veidni ar paša veidotu tabulu. Vai nebūtu labāk pielabot veidni savām vajadzībām? Viens labums no veidnēm ir tāds, ka tās ļauj datus strukturēt, kas varētu būt noderīgi, realizējot kaut ko ar semantiskā tīmekļa tehnoloģijām, vai kādiem citiem saprātīgiem mērķiem. --Papuass 15:38, 24 novembrī, 2008 (UTC)
  • Man liekas, ka baigi piņķerīgs darbs ir tā veidņu veidošana. Dažas veidnes ir tik sarežģītas, ka pat bail ķerties klāt. Tāpēc es izvēlos vieglāko ceļu - veidoju tabulas, kuras ir gluži vai tādas pašas kā tās veidnes. Pluss ir tas, ka šajās tabulās var ļoti vienkārši ievietot pēc vajadzības jebkādu informāciju. Līdz ar to atkrīt vajadzība meklēt un pārveidot veidnes.--Treisijs 16:07, 24 novembrī, 2008 (UTC)

Skolnieki[labot pirmkodu]

Lūdzu sk. Vikipēdija:Kopienas portāls par skolas projektu. --Kikos 20:24, 3 decembrī, 2008 (UTC)

Universitātes[labot pirmkodu]

Par Teksasas universitāti var saukt veselas deviņas universitātes (skat. en:University of Texas System. --Feens 11:37, 30 decembrī, 2008 (UTC)

Kategorijas[labot pirmkodu]

Atvainojos par offtopiku, bet[labot pirmkodu]

  • Iesaki, lūdzu normālu 8. klases fizikas grāmatu. Tā, ko lasu, lai paslīdzētu meitai - manuprāt murgaina. --Feens 19:52, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • "Fizikas pamati" ir diezgan normāla grāmata. (tā ar dzeltenu vāku un paveca) .Pats pagāšgad mācījos un tagad perfekti saprotu tās tēmas kas ir 8. klasē. Bet ideāls variants ir mēģināt pašam izstāstīt to ko bērns nesaprot jo grāmata ir grāmata bet kad stāsta tad kautkā labāk pielec. Paskaties varbūt kautkas būs arī vikipēdijā no 8. klases vielas. --Romāns Kolduns 19:56, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • Ar paskaidrošanu - viss skaidrs, diemžēl kamēr katrai no četrām meitām visu skaidrošu - neatliks laika vikipēdijai, tāpēc, lai mācās arī no grāmatas. :) Bet tai grāmatai, ko lasīju, lai paskaidrotu (negribu to reklamēt), manuprāt, autors sēnes saēdies. Diezgan murgaina. Citāti - Difūzās atstarošanas dēļ mēs varam saredzēt priekšmetu no visām pusēm.. Paldies, pameklēšu "Fizikas pamatus".--Feens 20:24, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • Stāsti tad kaut vai visām reizē vai arī lai iet uz bibliotēku un lasa. Internetā arī ir daudz kas. Pats arī tā iemācījos. Tagad varu par palielīties ar šo sasniegumu. --Romāns Kolduns 20:26, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • Man prieks par tevi, Romān. Bet vēl jau ir valsts olimpiāde, kur Tev jābūt līdzīgiem rezultātiem. :). (Un tad es sākšu lielīties par saviem vecajiem laikiem. ;) ) --Feens 20:48, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • Romāns ir malacis, bet ar mūsdienu fizikas grāmatām, manuprāt, nav īsti riktīgi - pāris reizes darbā kolēģe atnesa bērna darba burtnīcu palīdzēt aizpildīt - tur tādas pērles bija (runa gan bija par drusku zemāku klasi kā astotā). Pats ātrām uzziņām joprojām šad tad izmantoju vēl padomju laikā 1985. gadā izdoto "Fizikas rokasgrāmatu" (tādos melnos vākos); antikvariātos var dabūt :) --ScAvenger 20:59, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • Šitā man ir, bet tā ir rokasgrāmata, no kuras mācīties "no nulles" pagrūti, kaut arī grāmata nav slikta. Eh, mēģināšu no tās, man tā meitene matemātikā laba (1. videne). --Feens 21:27, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • Var ņemt vidusskolas jaunākās fizikas grāmatas ( tikai ar nosaukumu nepalīdzēšu uzreiz), bet desmitās klases grāmatai viens no autoriem ir skolotājs Reguts. Principā ļoti saprotamas grāmatas, jo ar attēliem un saturīgu informāciju. (IMHO) --Kurlandlegionar 21:36, 6 februārī, 2009 (UTC)
  • Man personīgi patīk jaunā Ilgoņa Vilka izdotā grāmata "Fizika 8. klasei". Manuprāt galvas tiesu labāka nekā citas --Treisijs 07:14, 7 februārī, 2009 (UTC)
  • Nopirku. Paldies, ir krietni labāka. --Feens 14:34, 7 februārī, 2009 (UTC)
  • Ja grāmatas autors ir Jānis Krūmiņš, tad tai vajadzētu būt labai! --Marozols 03:33, 27 martā, 2009 (UTC)

Lūdzu dzēst![labot pirmkodu]

  • Lūdzu izdzēs rakstu [4], lai varētu veikt pārvietošanu. --Kurlandlegionar 15:08, 16 februārī, 2009 (UTC)
  • Paklau, varbūt vari uzmest aci šim rakstam Žans Batists Bio. Es ar eksaktajām zinātnēm esmu uz jūs, tāpēc varbūt ir kādas kļūdas vai kas aizmirsts... --Kurlandlegionar 17:43, 4 martā, 2009 (UTC)

Kokakola[labot pirmkodu]

  • Tā kā fizikā noteikti esi gudrāks par lielāko vairumu dalībnieku, tad uzmet jel savu viedo skatienu šim Varbūt vari papildināt ar ko zinātniskāku. --Krishjaanis 10:55, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

mir-dekāde[labot pirmkodu]

  • Varbūt vari uzmest aci rakstam Klauss Fukss, kā fizikā advacētāks cilēks? Es neesmu autors, vienkārši apsoliju, ka ielikšu no angļu valodas pārtulkoto varinatu šeit, bet tāpat kā tulkotājam, arī man ar fiziku ne visai spīdoši. --Zemgalietis 21:42, 15 augustā, 2009 (UTC)
  • Liels paldies. Tulkotājs teica, ka nav pārliecināts par atsevišķus vietu precizitāti, bet man pašam ar nav to zināšanu. Vēlreiz paldies:) --Zemgalietis 21:49, 16 augustā, 2009 (UTC)

Southampton FC[labot pirmkodu]

  • Sauthemptonas "Southampton" skan nedaudz smieklīgi. :) --Standfest 18:24, 26 augustā, 2009 (UTC)
  • Bet mums ir tāda vienošanās. Es pāradresāciju veicu saskaņā ar to.--Treisijs 19:49, 26 augustā, 2009 (UTC)
  • Bet ja nopietni, tad es tādā veidā gribēju dot mājienu, ka lielākā daļa sporta komandu nosaukumi ir galīgi garām. PS: Es vispār šodien esmu mazliet kašķīgs.--Treisijs 19:53, 26 augustā, 2009 (UTC)
  • Bija tak runa, ka pilsētu nosaukumus neaiztiek. Protams, ka atrast nevaru. Kikos, nāc palīgā - kādi ir oficiālie noteikumi? Vajag pēc tiem, tas nekas, ka jau iesākts, piecgades plānā varam pārtaisīt. --Papuass 18:26, 27 augustā, 2009 (UTC)
  • Nu bet tur jau tā sāls, ka ar sporta komandu nosaukumiem ir kaut kas jādara. Savādāk mazliet jocīgi, ka nolemj vienu, bet beigās dara pavisam citu.--Treisijs 19:26, 27 augustā, 2009 (UTC)
  • HE-HE-HE (ļauni smiekli) Es taču teicu, ka līdz tam nonāks :P Nākošais, ko pārdēvēsim, būs Liepājas "FK Liepājas Metalurgs", vai ne? Vēl jau ir parādījies Stokas "City"... Likumā ir teikts, ka visādus brendu (zīmolu) nosaukumus nelatvisko, bet raksta oriģinālā. Varam pieiet formāli un visus sporta spēļu klubu nosaukumus uzskatīt par zīmoliem. Pilsētu pievienot tikai tad, ja tās nosaukums jau neparādās kluba nosaukumā un ja pēc tā ir vajadzība. --Kikos 19:41, 27 augustā, 2009 (UTC)
  • Šķiet, ka kādam (Dainim?) bija iebildumi (nekādu vienošanos par to laikam nav) pret "dīvainajiem simboliem" rakstu nosaukumos, piemēram Steaua Bucureşti vai Fenerbahçe S.K. Treisij, bet ar taviem bimbuļiem nevar redzēt, kurš kuram atbild. --Papuass 21:15, 27 augustā, 2009 (UTC)

Diskusiju noformēšana[labot pirmkodu]

  • Un vēl: it kā ir kopēji noteikumi rakstu un diskusiju noformēšanā. Es arī gribu kaut kā vipendrēties - pieprasīšu lai manā diskusijā lieto tikai arābu burtus. Stilīgi. --Kikos 20:27, 27 augustā, 2009 (UTC)
  • Ne velti ir pieņemts izmantot atkāpes - tās strukturē diskusiju un padara to vieglāk uztveramu. --ScAvenger 20:29, 27 augustā, 2009 (UTC)
  • Es savu diskusiju regulāri izprintēju, tādēļ noformēju šādi, lai mazāk papīrs aiziet.--Treisijs 20:55, 27 augustā, 2009 (UTC)
  • Tas nav arguments. Un tā nav Tava, bet vikipēdijas diskusija. Savu lietotāja lapu vari noformēt kā ienāk prātā, bet šeit, lūgtum, pakļaujies noteikumiem. Turēsim augstu adminu karogu un nerādīsim sliktu piemēru kolduniem un krishjaanisiem (nekā personīga, sorry). --Kikos 04:48, 28 augustā, 2009 (UTC)
  • Kuriem noteikumiem? --Treisijs 05:00, 28 augustā, 2009 (UTC)
  • Atradu pats (Vikipēdija:Pamācība (Diskusiju lapas)), bet pagaidām vēl neatradu, kur tos noteikumus būtu apstirpinājusi Vikipēdijas kopiena.--Treisijs 05:06, 28 augustā, 2009 (UTC)
Tā laikam ir iegājies, ka priekšniekiem (adminiem), pedagogiem ,papiem un mammām stingri jāpieturas pie visiem likumiem un etiķetes noteikumiem, pat ja tie ir nerakstīti. Ja gribam, lai kopiena turas rāmjos, pašiem sevi jādisciplinē pat vairāk, nekā dažreiz gribētos. Kas notiek, ja tā nedara, ja kāds ir vienlīdzīgāks par pārējiem - vēsturē un mūsdienās daudz piemēru. --Kikos 06:04, 28 augustā, 2009 (UTC)

par ārējiem resursiem/saitēm augstākā līmeņa domēnu lapās[labot pirmkodu]

  • Sveiks! Skatos, ka .am esi izlabojis "ārējie resursi" par "ārējās saites". Varbūt labāk tomēr atstāt "ārējie resursi" , jo tā ir arī visās pārējās augstākā līmeņa domēnu lapās? Ko saki? Siicis 19:04, 26 augustā, 2009 (UTC)
  • Vispār mums ir pieņemts sadaļas nosaukums "Ārējās saites" (sk. arī šeit); tā ka derētu izlabot arī pārējās domēnu lapas. --ScAvenger 19:40, 26 augustā, 2009 (UTC)
  • Es veicu šādas izmaiņas, jo lielākai daļai lapu ir "Ārējās saites" nevis "Ārējie resursi".--Treisijs 19:50, 26 augustā, 2009 (UTC)
  • Ok, skaidrs. Laika gaitā centīšos izlabot arī pārējām lapām. Man vēl būtu lūgums:ja ir jāveic vēl kādas izmaiņas (ka šis gadījums), tad varētu to izlabot arī .lv lapā, jo es to ņemu par paraugu jaunajām lapām. Siicis 19:54, 26 augustā, 2009 (UTC)

Nemaz jau tik traki tas nebija. Viss, kas tika izdzēsts, (varbūt vienīgi izņemot Hals), to bija pelnījis. Nu nevaram mēs gadiem ilgi gaidīt, ka kāds rakstu uzlabos. Balkons (teātrī), Beletāža, Krokodilu salas - nafig mums tādus vajag? --Kikos 11:01, 30 oktobrī, 2009 (UTC)

Varbūt es domāju nepareizi, bet uzskatu, ka labāk viens teikums nekā vispār nekā, protams, ja vien šis teikums ir saprotams.--Treisijs 11:11, 30 oktobrī, 2009 (UTC)
Spriežot pēc vikipēdijas vadlīnijām, tu tiešām neesi sapratis. Vikipēdija nav vārdnīca - ar vienu teikumu ir par maz. Arī ar diviem, kā Gerhards Šrēders gadījumā, nepietiek, ja viens no tiem galīgi ne pa tēmu. --Kikos 11:25, 30 oktobrī, 2009 (UTC)

Treisij, saskaņā ar vadlīnijām (šeit) raksti, kas nominēti dzēšanai dzēšami septiņu dienu laikā. Dzēsto rakstu atjaunošana bez paskaidrojuma ir vandālisms un Tevi pēc noteikumiem būtu tagad jāsoda! Lūdzu paskaidro motīvus pie katra raksta šodienas laikā. Ja nepaskaidrosi, rakstus atkārtoti dzēsīšu un ja mēģināsi atjaunot, saskaņā ar vadlīnijām ierosināšu sodu par Tavu vandālismu.--Juristiltins runāt  devums 15:24, 30 oktobrī, 2009 (UTC)

Njāā..., Juristiltins, diemžēl par nelaimi paskaidrojumi bija (Vai gadījienā nešaujam pār strīpu?), tādēļ kāds tur vandālisms. Tādēļ Tevi būtu jāsoda par nepamatotu uzbrukumu man :) (pievērst lūdzu uzmanību smaidiņam). Bet es jau neņemu ļaunā, tulīt mēģināšu vēlreiz izskaidrot savu rīcību kopienas portālā.--Treisijs 16:16, 30 oktobrī, 2009 (UTC)
Treisij, tas nav uzbrukums Tev. Lūdzu neuztver to personiski. Noteikumi attiecas uz visiem lietotājiem vienādi. Ja ir pagājušas 7 dienas kopš ierosinājuma dzēst lapu un neviens nav izteicies pret dzēšanu, lapa ir dzēšama. Atjaunot dzēstu lapu var tikai tad, ja novērsti trūkumi (parasti trūkumi tiek norādīti pašā dzēšanas veidnē vai raksta diskusijā). Atjaunot var arī tad, ja tiek rakstīta pilnīgi jauna lapa.--Juristiltins runāt  devums 16:33, 30 oktobrī, 2009 (UTC)
Neiet runa par to, ka tu to izdarīji un izdzēsi. Es vairāk gribu pievērst uzmanību tam, ka mēs izvirzam rakstus uz dzēšanu, kurus varbūt nemaz nevajag izdzēst.--Treisijs 22:03, 30 oktobrī, 2009 (UTC)
Ja raksts Džela netiks papildināts (normāla infokaste, vēl vismaz trīs teikumi sakarīga teksta, norāde uz commons), rakstu dzēsīšu. Atgriežamies pie tēzēm par Koldunu un mazītiņiem aizmetnīšiem. Saproti, neviens neapstrīd tavas tiesības taisīt vikipēdijā ļoti īsus un mazinformatīvus rakstiņus, bet tad Tu nebrīnies, ka citi izmanto savas tiesības tādus rakstus neakceptēt un likvidēt. --Kikos 21:34, 2 novembrī, 2009 (UTC)
Nu jau tu sāc kasīties par niekiem... Svarīgākais šajā rakstā ir pateikts. --Treisijs 21:35, 2 novembrī, 2009 (UTC)
Manuprāt, pilnvērtīgā aizmetnī, neskaitot vismaz vienu kārtīgu rindkopu (labāk vairākas) teksta ar vikisaitēm, jābūt: a) starpviki saitēm, ja tādas pieejamas, b) attiecīgās tematikas aizmetņa veidnei; c)Vikikrātuves norādei, ja tēma tur figurē; d) vismaz vienam attēlam, ja to var puslīdz viegli dabūt; e) vismaz vienai kategorijai, neskaitot aizmetņa veidnes ģenerēto; f) vismaz vienai atsaucei, ārējai saitei vai literatūras avotam; g) infokaste nav obligāta, bet ļoti vēlama (ja vien tāda par tēmu eksistē), tomēr slikts stils ir aizmetnis ar infokasti bez teksta; h) navigācijas veidne, ja tēmai tāda ir. Tad nudien neviens rakstam nepiekasīsies :) --ScAvenger 20:48, 4 novembrī, 2009 (UTC)
Varbūt pagaidām atliekam diskusijas par dzēšanu un dzēšanas procesu, kamēr neesmu pabeidzis tulkot visus dzēšanas noteikumus? Pašlaik esmu daļēji pabeidzis darbu pie dzēšanas vadlīnijām un pamazām esmu sācis darbu pie dzēšanas procesiem (piem. Vikipēdija:Paātrinātās dzēšanas kritēriji).--Juristiltins runāt  devums 08:30, 3 novembrī, 2009 (UTC)

Paskaties[labot pirmkodu]

Paskaties manā diskusijā par domēniem. Laikam pareizi izpratu Tavu veidoto kategoriju būtību. --Varg 21:13, 31 oktobrī, 2009 (UTC)

Latviešu valoda[labot pirmkodu]

Treisij, neapvainojies, iespējams (un droši vien tā ir), Tu esi foršs džeks, bet latviešu valoda tev skolā droši vien nav bijis mīļākais priekšmets. Es nepiekasos, bet iedomājies situāciju: skolēns savā darbā atsaucas uz vikipēdijas rakstu Japāna. Skolotājs ieskatās tur un šamajam blisenes izlien uz pieres. Paanalizēsim:

Japāna (japāņu: 日本; Nihon vai Nippon, oficiāli 日本国; Nihon/Nippon-koku) ir salu valsts Austrumāzijā, (1)kura atrodas uz Japānas salu arhipelāga Klusā okeāna rietumos (2)salīdzinoši netālu no Krievijas, Ķīnas un Korejas. No (3)Āzijas Japānu atdala Ohotskas jūra ziemeļos, Japāņu jūra rietumos un Austrumķīnas jūra dienvidos. Japānu dēvē arī par "Uzlēcošās saules zemi". Japāna ir izvietojusies uz 6852 salām, kuras veido vienotu (4)arhipelāgu. Četras lielākās no tām ir Hokaido, Honsju, Sikoku un Kjusju salas, kuras kopā (8)sastāda 97% no Japānas teritorijas. Daudzas no salām ir kalnainas, (5)kā arī vulkāniskas izcelsmes. Arī Japānas augstākais punkts Fudzijama ir vulkāns. Japāna ir desmitā lielākā valsts pēc iedzīvotāju skaita. Tajā dzīvo ap 128 miljoniem iedzīvotāju. Tokijas (6)metropole, kurā ietilpst Tokija (de facto Japānas galvaspilsēta) un apkārtējās prefektūras, ir lielākā metropole pasaulē pēc iedzīvotāju skaita. Tajā dzīvo ap 30 miljoniem iedzīvotāju.

Japāna ir unitāra (7)Konstitucionālā monarhija, kuras valdības priekšgalā ir imperators un vēlēts parlaments (Kokkai).

Japāna ir viena no vadošajām valstīm tehnoloģijā un mašīnbūvē. Japānas ekonomika ir otrā lielākā pasaulē pēc nominālā iekšzemes kopprodukta. Tai ir ceturtais lielākais eksports pasaulē, kā arī sestais lielākais imports.

    1. Kurš/kas lietojums. Viscaur tekstā.
    2. Valsts neatrodas uz salu arhipelāga, tās aizņem kautkādu telpu. Šajā gadījumā: "...ir salu valsts Austrumāzijā, Japānas salu arhipelāgā Klusā okeāna rietumos..."
  1. Kas ir "salīdzinoši netālu no..."? Jāformulē savādāk, jo nav ar ko salīdzināt! Uzskaiti šaurumus, kas atdala Japānas salas no Sahalīnas, Korejas, tas būs informatīvi un enciklopēdiski.
  2. Japāna atrodas Āzijā. Jūras atdala no kontinenta.
  3. Lūk šeit vajadzēja pieminēt Japānas salu arhipelāgu.
  4. Slikti konstruēts teikums. Pie tam maldinošs. Visas Japānas salas, izņemot Okinotori, kas ir koraļļu rifs, ir kalnainas, vulkāniskas izcelsmes salas.
  5. Aglomerācija.
  6. Izlasi uzmanīgi: informācijai ir jābūt nepārprotamai! Valdības priekšgalā ir premjerministrs, imperatoram nav tādu funkciju, lai viņš būtu kaut kā priekšgalā. Jāraksta ir nevis ūdens sākumskolas saprašanas līmenī, bet konkrēta un korekta informācija.
  7. Neviens neko nestāda (kalks no krievu valodas). Veido.

Ja tev kaut kas nesanāk, nevajag to ignorēt. Visi mēs šeit, vikipēdijā, pilnveidojamies. Neviens uz sitiena ar pirmo rakstu nav kļuvis par enciklopēdiskā stila guru. Bet Tavā gadījumā, ez teiktu, ka ir manāms kvantitātes pārākums par kvalitāti. Visiem gribas, lai viņu devums tiktu ievērots un atzīmēts (un kas saka savādāk, tas melo), bet taktika "izvirzīt daudzāk, gan jau kaut kas izies cauri" nav laba (man tā šķiet). Esmu atvērts diskusijai, ja kas. Priecīgus svētkus! --Kikos 15:40, 18 novembrī, 2009 (UTC)

Paldies par kritiku! Mēģināšu vērst visu uz labo pusi. Tā kā esmu fizikas skolotājs, tad man ir lieliska iespēja piedāvāt skolniekiem nopelnīt lieku latu (tā sauktais lētais darbaspēks :)), piedāvājot viņiem tulkot rakstus. Iepriekšējā ideja nebija veiksmīga. Konkrēti divi skolnieki ir iztulkojuši lielāko daļu no šiem rakstiem: Vācija, Amerikas Savienotās Valstis, Indija, Krievija, Spānija, Japāna un tagad arī Kanāda. Esmu kļuvis tik ļoti atkarīgs no Vikipēdijas, ka esmu ar mieru šī mērķa labad atlicināt kādu latu no savas algas. Es to daru, pirmkārt, lai uzlabot Vikipēdijas kvalitāti, otrkārt, lai skolnieki tulkojot labāk apgūtu angļu valodu un iegūtu papildus zināšanas kaut vai par šīm konkrētajām valstīm. Protams, vēl pirms ievietošanas Vikipēdijā, es šos tulkotos tekstus izlasu, salieku vikisaites, pielaboju vārdu pareizrakstības kļūdas un tamlīdzīgi. Tāpēc var vainot arī mani :). Jāatzīst, ka arī es laikam to savu dzimto valodu nepārzinu tik labi, cik man gribētos, jo regulāri skolnieku iesūtītajos tulkojumos vārdus "kas" nomainīju uz vārdu "kurš". Nez kāpēc man vienmēr ir licies, ka palīgteikums sākas ar "kas", ja ir rakstīts par dzīvu būtni, savukārt palīgteikums sākās ar "kurš", ja rakstīts par priekšmetiem, objektiem un citiem nedzīviem ķermeņiem. "Laba" vai "vērtīga raksta" statusu vēlējos iegūt šiem rakstiem tāpēc, ka man likās, ka tie ir pietiekoši labi un gribas jau tomēr redzēt rezultātu tam darbam un laikam, kas ir ieguldīts rakstos. Var jau būt, ka tās ir arī sava veida ambīcijas, bet gribu uzsvērt, ka mana galvenā ideja vienmēr ir bijusi uzlabot Vikipēdiju pēc iespējas labāku. Visbeidzot gribas piebilst, ka tik tiešām ar valodām skolā īsti labi neveicās. Īsti vairs neatceros, cik saņēmu latviešu valodā, kad pabeizu vidusskolu, bet, ja man atmiņa neviļ, tad bija 6 balles. Vairāk padevās eksaktās zinātnes, kā ģeogrāfija, matemātika, fizika, bioloģija un ķīmija (mācību priekšmeti ir nosaukti secīgi sākot ar to, kurš/kas man patika visvairāk).--Treisijs 21:45, 18 novembrī, 2009 (UTC)
Tikko iešāvās vēl viena ideja galvā. Varbūt pēc tam, kad mēs ar skolniekiem esam pašiverējušies, varam Tev, Kikos, iedot pārlasīt konkrēto rakstu. Noteikti no Tevis būtu lielāka jēga.--Treisijs 21:47, 18 novembrī, 2009 (UTC)
Ideja man nepatīk. Esmu ar mieru tikai izteikt savu {{par}} vai {{pret}} situācijās, kad raksts būs nominēts uz kaut ko. Par problēmu: jebkura atkarība nav laba diagnoze. Atkarība liek mainīties cilvēka vērtību skalai - viņš vairs nespēj ar vēsu prātu novērtēt lietas. Man jau bija aizdomas, ka tiek izmantoti gregari :) Bet tad Tev jāliek viņiem pašiem to lietu novest līdz galam. Viņu pašu labā - ja cits piepucēs viņu darbu - labumā neies. Iesaku "triju marķieru sistēmu". Rozā - faktiska kļūda, neprecizitāte, tulkojuma kļūda, zils - pareizrakstība (gramatika, interpunkcija, teikuma uzbūve), dzeltens - stila kļūda (raksta stils, valodas stils, raksta uzbūve). Bet tad arī pašam ir ļoti akurāti jāseko līdz, jo, iespējams, tevis iedomātais variants nebūt nav vienīgais pareizais un mēģināt to izspiest no rakstītāja ir neproduktīvi. --Kikos 06:40, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Man personīgi Japānas rakstā nepatika dažbrīd tie īsie, vienkāršie teikumi, kas bija vērojami viscaur tekstam. Īstenībā jāpiemin tas, ka raksts ir nominēts labam rakstam, ne vērtīgam, manuprāt, šādas tādas nepilnības var būt. --GreenZeb (diskusija) 07:27, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Šeit nu man oponentam GreenZeb negribas piekrist. Īsi teikumi ir labāki, jo: 1) tas pieder pie enciklopēdiskā stila, 2) tajos grūtāk kļūdīties. --Kikos 07:41, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Nu nez, tas tikai mans subjektīvais viedoklis, jo man personīgi dēļ tā šķita teksts daudz grūtāk lasāms. --GreenZeb (diskusija) 12:54, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Esmu dzirdējis, ka katram vīrietim vajag savu rotaļlietu. Citam tā ir makšķerēšana, citam - medības, citam - tamborēšana, bet man tā ir Vikipēdija. Manuprāt šī atkarība nemaz nav tik slikta :) Nu žēl, ka Kikos nevēlas sadarboties. Būs jāiet ar konfektēm ciemos pie ģeogrāfijas skolotājas labot faktu kļūdas un pie latviešu valodas skolotājām labot pareizrakstības kļūdas :) --Treisijs 08:41, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Katram vīrietim, kas grib rotaļāties, ir nepieciešams savs džentlmeņa komplekts. Šajā gadījumā tas būtu:
  • Pareizrakstības vārdnīca,
  • Sinonīmu un skaidrojošā vārdnīca,
  • Latviešu valodas mācību grāmatas ~6-12. klasēm; vēlams arī savas skolas laika uzdevumu burtnīcas,
  • Laba pazīšanās pie kādas izdevniecības redaktora/korektora,
  • Latvijas mazā enciklopēdija,
  • Latvijas padomju enciklopēdija,
  • Enciklopēdiskā vārdnīca,
  • Un vēl viss cits, kas nepieciešams izvēlētajai tematikai.
Tikai tādā gadījumā rotaļāšanās sagādā īstenu baudu ;) --Kikos 09:00, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Es varu iziet Taviem skolnieku rakstiem uz pareizrakstības pārbaudi, ja tai brīdī būs laika. Reizē arī iespēju robežās faktu pārbaudi. --Dainis 09:18, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Par šādu piedāvāju esmu tikai priecīgs. Pašlaik, kamēr mēs strādājam pie Kanādas raksta, varbūt vari mēģināt pārskatīt jau uzrakstītajos rakstus (Vācija, Amerikas Savienotās Valstis, Indija, Krievija, Spānija un Japāna). Sanāk jau diez gan padaudz, bet piedāvāt jau varu :) Nav jau obligāti visi vienā dienā jāpārskata.--Treisijs 09:37, 19 novembrī, 2009 (UTC)

Rakstu nosaukumi[labot pirmkodu]

Kāpēc rakstu Smiltenes "Abuls" neparnesi uz FK Abuls un atcēli izmaiņas ar Chelsea? --Dark Eagle (diskusija · devums) 21:25, 19 novembrī, 2009 (UTC)

Tā mēs esam vienojušies. Skatīt Vikipēdija:Balsošana/Sporta komandas --Treisijs 21:27, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Tā balsošana, cik es zinu, par neizgāja cauri un neviens nekā nevienojās... vispār vajag veikt pārbalsošanu
P.S. pei tam visi Latvijas klubi sākas ar FK vai tml. --Dark Eagle (diskusija · devums) 21:31, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Viņa izgāja cauri (skatīt balsojuma rezultātu šeit: Vikipēdija:Balsošana), bet daudziem vienalga balsojuma rezultāts nepatīk. Arī man nepatīk. Arī es labprāt sauktu futbola klubus, kā Tu vēlies. Tāpēc jau savlaik speciāli izveidoju nosaukumu Sauthemptonas "Southampton", lai mēģinātu pievērst uzmanību tam, ka ar tiem sporta komandu nosaukumiem vajadzētu kaut ko darīt.--Treisijs 21:36, 19 novembrī, 2009 (UTC)
Es arī vēlētos ierosināt pārbalsošanu. --GreenZeb (diskusija) 00:02, 20 novembrī, 2009 (UTC)
Ierosināju pārbalsošanu --Dark Eagle (diskusija · devums) 06:10, 20 novembrī, 2009 (UTC)

Kokosu Salas[labot pirmkodu]

Pārvietojums ir nekorekts. Teritorijas nosaukums ir Kokosu (Kīlinga) Salas. (sk. tevis minētā atlanta statistikas sadaļā). Kokosu Salas ir īsais kartogrāfiskais nosaukums, ko lieto kartēs, lai lieki nesaraibinātu un nemaldinātu lasītāju. Nāksies tev pārdēvēt atpakaļ. --Kikos 13:30, 28 novembrī, 2009 (UTC)

Kurā lappusē man skatīties? --Treisijs 13:40, 28 novembrī, 2009 (UTC)
203. --Kikos 13:44, 28 novembrī, 2009 (UTC)
Njāā... Kļūdījos. Atvainojos :) Es tikai pēc kartes vadījos --Treisijs 13:47, 28 novembrī, 2009 (UTC)

Aivar, tu esi ļoti gudrs. Tava intelekta spozmi tagad var lasīt pēdējo izmaiņu hronoloģijā. --Krishjaanis 17:40, 2 decembrī, 2009 (UTC)

Vai tas bija kompliments? --Treisijs 17:47, 2 decembrī, 2009 (UTC)
VIennozīmīgi, skatoties ka tāds nestabils šmurgulis, kas atļaujas tādus izgājienus strādā skolā par skolotāju, es varu gulēt mierīgi. Es tiešām iesaku tev vienoties ar Kikosu un tieciet galā ar problēmām kā veči - izkaujieties. Tagas būs tā - Digital1 - ciema pajoliņš Nr.1, Treisijs - ciema pajoliņš Nr.2. --Krishjaanis 17:53, 2 decembrī, 2009 (UTC)
Manā skatījumā sen jau ciema pajoliņš Nr.1 ir zināms :) --Treisijs 17:55, 2 decembrī, 2009 (UTC)
Tātad: Ievaddaļā un infokastē nedrīkst būt sarkanās saites. Kritērijs tika pieņemts pirms tu izvirzīju Indiju par vērtīgu rakstu. Ļoti tizli no tavas puses jau bija izvirzīt, nemaz nerunājot par tagadējo tizlošanos ar statusa saglabāšanu. Taka tāds bērns. Tev pašam, pedagog Aivar Jurševski, kauns par tām sarkanajām saitēm nav? Nemaz? "Štrunc par noteikumiem, ka tikai bļamba (zvaigznīte)!" Ja tev ir problēmas ar latviešu valodu (un tādas ir diezgan izteiktas), tad ir jāmācās!. Nevis jābliež un jāgaida kad citi applaudēs!
Vērtīgs raksts ir latviešu Vikipēdijas featured article, un tam būtu jādemonstrē labākais latviešu Vikipēdijas sniegums.
Tu esi administrators un tas nozīmē, ka vispirmām kārtām tev pašam jārīkojas atbildīgi. Jeb ne tā? Norādi kaut vienu punktu, kurā man nav taisnība. Tas, ka rakstam bija daudz plusiņu, nenozīmē neko gadījumos, kad ir kāds acīmredzams trūkums, kas ir pretrunā ar kritērijiem. Neviens cits tev tos sarkanos linkus nesalika, pats tos biji ieriktējis un pats arī neaizpildīji. Punkts. --Kikos 19:03, 2 decembrī, 2009 (UTC)
Nu moins! Ko Jūs nesaprotat?!?! Es nesaku, ka Tev nav taisnība, bet gan gribu vērst uzmanību uz bardaku, kas mums te ir. Man pie vienas vietas, vai konkrēti raksts "Indija" ir vērtīgs vai nav (atvainojos par izteicienu!). Man ir kauns par visu latviešu Vikipēdiju, ne tikai par sarkanajām saitēm vien. Kad izvirzīju rakstu "Indija" uz vērtīgu raksta statusu, tad arī domāju, ka visdrīzākajā laikā aizpildīšu sarkanās saites, bet, lai parādītu, ka mums ir bardaks, atstāju, lai nonāktu pie šīs sarunas. Piemēram, pagājušā mēneša rakstā Ģibuļu pagasts ievadrindkopā arī ir sarkanā saite. Protams, to es ieliku tikko, lai parādītu, ka jebkurā laikā jebkurš var noorganizēt šādas sarkanās saites un raksts vairs neatbilst vērtīgajam rakstam. Otrkārt, ja manas latviešu valodas zināšanas nav tās labākās (par ko es nestrīdos), tad jau teorētiski nevajadzēja lielajam vairumam nobalsot "par" Indijas vērtīgo statusu. Arī es esmu balsojis, neizlasot tekstu. Domāju, ka arī citi tā dara. Lūk, ir vēl viena problēma, kuru vajadzētu izskaust. Strīdos tik dzimst patiesība. PS: Kāpēc mana darbība Vikipēdijā tiek saistīta ar manu amatu?--Treisijs 19:35, 2 decembrī, 2009 (UTC)
Priekš tam jau ir domātas rakstu hronoloģijas, lai varētu redzēt, ka sarkanā saite radusies pēc raksta apstiprināšanas. Piekrītu par balsošanu nelasot (pats tā arī nenobalsoju par to nelaimīgo Indiju, jo nesanāca laika kārtīgi izlasīt). --ScAvenger 19:46, 2 decembrī, 2009 (UTC)
OK! Piekrītu! Bet tiklīdz šī sarkanā saite parādās, tā raksts vairs neatbilst kritērijiem, kurus paši esam pieņēmuši. Tadā gadījumā ir nepieciešams precizēt, ka uz 1989. gadā atzīto vērtīgo rakstu šie nosacījumi neattiecas.--Treisijs 19:50, 2 decembrī, 2009 (UTC)
Man liekas, ka Jūs tās lietas pārāk nopietni ņemat. Nu ir bardaks, nu un kas? Jāmazina tas bardaks un viss. Man personīgi "pie vienas vietas", vai kāds raksts ir ar vienu vai piecām zvaigznītēm - raksts nav konjaks. Ja vajag, lasu - atzīstu par labu vai sliktu tāpat. Bet ko Tu ierosini, ja Tāds umņiks? Ierosinu mazāk formāli pieiet pie kritērijiem, ja īpašu iebildumu nav - raksts labs un viss. Kāds atklāj, ka labais raksts ir kraps? - lūgtum pats arī izlabo. Par "sarkanajām saitēm" vispār nesaprotu. Nu izmet arā tās iekavas un izskatīsies smuki. --Feens 19:55, 2 decembrī, 2009 (UTC)
Manuprāt, labāk neliels, veselīgs bardaks, nekā 100% formalizēts (formalinizēts) pasākums :) Nebūtu interesanti, ja nepaliktu nekā ko uzlabot... --ScAvenger 20:27, 2 decembrī, 2009 (UTC)

Vērtīgs raksts[labot pirmkodu]

vai tad rakstu Toradži nevajadzētu atzīt par Janvāra vērtīgu rakstu? --Dark Eagle (diskusija · devums) 20:27, 12 janvārī, 2010 (UTC)

Tā kā vērtīgo rakstu skaits pieaug ļoti lēni, tad es tomēr uzskatu, ka raksts "Toradži" var pagaidīt līdz februārim. --Treisijs 19:02, 13 janvārī, 2010 (UTC)

Rakstu uzlabošana[labot pirmkodu]

Ņemot vērā dzīvības trūkumu iepriekšējā uzlabošanas akcijā ķeros spama :) Tātad, ņemot vērā agrāk izrādīto interesi iesaistoties raksta Kamerūna uzlabošanā, informēju, ka no 1. februāra tiks uzlabots raksts Haiti un aicinu tevi iesaistīties ~~Xil (saruna) 18:46, 30 janvārī, 2010 (UTC)

Nākamais raksts ir 1896. gada vasaras olimpiskās spēles. Ņemot vērā panīkumu pēdējo pāris rakstu uzlabošanā, ja neviens neiesaistīsies (un es vēlos uzsvērt, ka par iesaistīšanos tiek uzskatīta pieteikšanās rakstīt konkrētu sadaļu) es beigšu organizēt šo pasākumu, jo neredzu no tā jēgu. Šķiet, ka informāciju par to, ka raksts tiek mainīts viegli palaist garām, tāpēc ja gadījumā (pieņemot, ka tauta tomēr atkal ieintresēsies) ir intrese turpmāk saņemt šādu ziņu, lūdzu, piesakies manā diskusijā ~~Xil (saruna) 22:12, 18 februārī, 2010 (UTC)

Pirmais raksts latviešu valodas Vikipēdijā[labot pirmkodu]

Laikam, ka tā ir, ja inkubatora lapas neskaitās. :/ --GreenZeb (diskusija) 15:00, 9 martā, 2010 (UTC)

Būtu interesanti arī pierakstīt, kurš ir tas pirmais raksts. Vai tā nevarētu būt Psiholoģija? --GreenZeb (diskusija) 15:29, 9 martā, 2010 (UTC)
šeit redzams, Bioloģija tapusi drusku ātrāk :) --ScAvenger 15:31, 9 martā, 2010 (UTC)
Pēc manas informācijas, senākais raksts ir Fizika, bet man ir bail, ka varbūt ir kāds vēl senāks raksts.--Treisijs 15:32, 9 martā, 2010 (UTC)
Nē, patiesība ir savādāka... psiholoģija... [5] --GreenZeb (diskusija) 15:35, 9 martā, 2010 (UTC)
Ā, savulaik nepareizi pārdēvēts raksts :) Starp citu, kāda jēga ir no šīs lapas? --ScAvenger 15:44, 9 martā, 2010 (UTC)
Tur ir norādīti tie raksti, kas latviešu vikipēdijā visilgāk nav izmainīti--Treisijs 05:14, 1 aprīlī, 2010 (UTC)
Apskatījos linkus pirmajā sākumlapas versijā - vecākie divi raksti - http://lv.wikipedia.org/w/index.php?title=Psihologija&action=history un tad http://lv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mūzika&dir=prev&action=history --Papuass 15:55, 9 martā, 2010 (UTC)

Hey, thanks for adding that picture of Selena! If you can please message me back thank you! AJona1992 03:32, 1 aprīlī, 2010 (UTC)

Portāli[labot pirmkodu]

Redzu, ka Taviem veidotajiem portāliem kategoriju un galveno rakstu sadaļa atrodas uz balta fona, neesot vienā tonī ar pārējām portāla sadaļām. Ja vēlies novērst šo nepilnību, tad apskaties, kā tā sadaļa izskatās mākslas portālā. --GreenZeb (diskusija) 13:25, 9 aprīlī, 2010 (UTC)

Pareizais krāsu kods standarta portālam ir "#FCFCFC", ne "#FFFFFF". Ja nav vēlēšanās mainīt krāsu kategoriju sadaļā, katru portālu individuāli var veidot "#FFFFFF" krāsā (visas vikipēdijas fona pamatkrāsa). Tas izdarāms portāla veidnes "background" sadaļā. Estētiskiem nolūkiem rekomendēju pirmo variantu. Turklāt, manuprāt, vēl labāks efekts būtu, ja portāla pamatkrāsai tiktu izmantots tumšāks tonis par "#FCFCFC", piemēram, "#FAFAFA" vai "#F9F9F9".--GreenZeb (diskusija) 14:10, 14 aprīlī, 2010 (UTC)
Paldies par ieteikumu! Ar portāliem kaut kā mans darbs nav aizgājis tā, kā sākotnēji biju iedomājies. Trūkst vienkārši pacietības un ieinteresētības to attīstīšanai. Bet katrā ziņā tas var noderēt, kad kādreiz atkal tiem pievērsīšos.--Treisijs 14:40, 14 aprīlī, 2010 (UTC)

Raksti par pilsētām[labot pirmkodu]

Kāpēc Tev nepatīk normālas pilsētu infokastes? Kādreiz taču kādam atkal nāksies mainīt. Ja esam vienojušies par noformējuma standartu, tad pie tā vajadzētu pieturēties. --Kikos 10:29, 25 aprīlī, 2010 (UTC)

Pirmkārt, kas ir svarīgi, man ir daudz vienkāršāk veidot šādas tabulas. Otrkārt, kas nav ne mazāk svarīgi, bieži vien ir dati, kuri nav paredzēti esošajās infokastēs, piemēram, pilsētas dibināšanas gads (man vienkāršak ir izmainīt tabulu nevis izmainīt infokasti). Treškārt, ar pilsētu infokastēm nav īstas skaidrības, jo, ja paņem par piemēru angļu vikipēdiju, arī tur ir dažādas infokastes, piemēram, en:Infobox settlement, en:Template:Infobox German location, en:Template:Infobox French commune utt.
Atrodi vienu tevis lietotu parametru, kas nav Veidne:Infobox settlement, dabūsi pīrādziņu :) Tam jau ir domātas infokastes un citi sarežģīti pribambasi, lai ievērotu zināmus standartus, nevis katra konkrētā lietotāja ērtības. --Kikos 15:08, 25 aprīlī, 2010 (UTC)
Neatradu ne to, kur ierakstīt, kad apdzīvotā pilsēta ir dibināta, ne arī pasta indeksus.--Treisijs 15:12, 25 aprīlī, 2010 (UTC)
Un tagad? (sorry, tur angliski) --Kikos 15:20, 25 aprīlī, 2010 (UTC)
Piekrītu Kikos. Ir standartizēta veidne, kuru vajadzētu arī izmantot, jo kādam šīs veidnes jebkurā gadījumā būs jāievieto un tas ir lieks darbs. Turklāt, ja tiešām Veidne:Infobox settlement nav kāda parametra, tad to ļoti vienkārši var pievienot. --Digital1 [uzrunāt] 15:21, 25 aprīlī, 2010 (UTC)
Nu, labi, pierunājāt. Turpmāk izmantošu šo veidni. Bet kur ir mans pīrādziņš? Kur to varēs dabūt? :) --Treisijs 15:23, 25 aprīlī, 2010 (UTC)
Pie Šveika nākamreiz. Vai arī ko gardāku ;) --Kikos 15:24, 25 aprīlī, 2010 (UTC)