Diskusija:Sākumlapa/Arhīvs1

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
1. arhīvs

Untitled

Could someone who knows what it is please add the Latvian translation of "The free encyclopedia" to meta:Wikipedia in other languages? Thanks, -- Nohat

The encylopedia needs 126 811 {{NUMBEROFARTICLES}} somewhere on the main page. en:User:David Newton

Both requests done. Andris
{{NUMBEROFARTICLES}} is gone again. - dcljr 19:01, 4 augustā, 2005 (UTC)

Varbūt vajadzētu iztulkot un palaist tautās preses relīzi par miljons rakstiem globālajā Wikipēdijā? Ap 20. septembri šis skaitlis varētu tikt sasniegts... Juzeris 12:25, 16 Sep 2004 (UTC)


Wikipēdija
Wikipēdija
Wikipēdijas logo
Wikipēdijas logo

m:Wikipedia raster name un m:Wikipedia_in_other_languages norādīts, ka latviskais tulkojums ir Wikipēdija, ar W. Uz šī pamata galvenajā lapā Vikipēdiju izlaboju par Wikipēdiju. Juzeris 12:35, 17 Sep 2004 (UTC)


Vai ir iespējams pārtulkot Wiki interfeisa elementus (augšā tabus article, discussion, edit, history, navigation toolbar, utml) ? Ja jā, tad to ļoti vajadzētu... --Pet 13:12, 28 Oct 2004 (UTC)

    • Jaa, bet tur vajag administratora pilnvaras. Ir lapa Special:Allmessages ar saitem uz lapam, kur defineti visi interfeisa teksti. Administratori var katru no tam lapam (piemeram,1movedto2) atseviski rediget, bet ne-administratoriem "edit page" vieta ir "view source". Andris 22:17, 22 Nov 2004 (UTC)

Wiki anglju variants apgalvo, ka pēc PSRS likumiem darbiem, kas radīti PSRS līdz 1973. gada 27. maijam, autortiesības ir izbeigušās. Vai kāda no PSRS latviešu valodas enciklopēdijām nav izdota līdz tam gadam - tad varētu vienkārši skanēt daudzus rakstus, tādējādi daudz efektīvāk, kvalitatīvāk un vairāk aizpildot latviešu wiki ar informāciju ? --Pet 07:17, 3 Nov 2004 (UTC)

Ideja laba, tomēr to informāciju vajadzētu pārbaudīt... Man pašam gan neizdevās atrast nekādu noderīgu informāciju - Latvijas bibliotēku katalogos es nemācēju atrast info par enciklopēdijām, bet paskatīšos taustāmajās pieejamajās enciklopēdijās. Par autortiesībām nezinu pat, kur meklēt. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 21:17, 3 Nov 2004 (UTC)

Tabulas kodi

Vai pastāv universāls tabulu kods? [meklēju ilgi, bet neatradu ... arī FAQ-ā naf] :( Es te copy/paste tabulu kodus no visām malām ... varbūt ir viens standarts, kuru var rediģēt attiecīgi pēc vajadzības!? Ja ir - varbūt iepostējiet kāds te?

P.S. Kādēļ es copy/paste tabulas kodu no english wiki, kur tas ir smukā rāmī, bet lv wiki rāmis pazūd un ir tikai tizli burti!?????


Lai dabūtu tādu ka tur ir vajadzīgi savādāki kodi. Man pateica šādu, kuru pats arī izmantoju:

{|class="infobox bordered"
 |-
 |colspan="2" align="center"|Nosaukums
 |-
 |colspan="2" align="center"|[[Image:piemers.jpg|100 px]]
 |-
 |Parametra nosaukums
 |Kaut kādi dati
 |-
 |Cita parametra nosaukums
 |Vēl kaut kādi dati
 |}


Kristaps513 14:10, 4 novembrī, 2007 (UTC)

Kodi jau ir tādi paši, bet dažādās vikipēdijās tabulu stilu klases var būt definētas savādāk, tādēļ tiešas kopēšanas rezultāts var būt neparedzams. Turklāt kodi var saturēt veidnes, tās tad arī ir jāpārkopē atsevišķi. --ScAvenger 14:43, 4 novembrī, 2007 (UTC)

Rakstu iesūtīšana

Vai kāds vispār izmanto to iespēju sūtīt rakstus pa e-pastu? Vai pēc tā teksta, kas pirmajā lapā ir ievietots boldā, būtu jāsecina, ka iesūta tikai nepilnīgus rakstus?

Man šķiet, ka šāds aicinājums sūtīt rakstus varbūt pat attur potenciālos kopienas jaunpienācējus no aktīvas iesaistīšanās. Varbūt to aicinājumu derētu noformulēt kaut kā citādāk? Tomēr kopumā man rodas viedoklis, ka arī tos rakstu "aizmetņus" derētu kaut kur tomēr ievietot, lai kādam citam būtu iespēja smelties iedvesmu un tos pilnveidot. Varbūt šo iespēju sūtīt rakstus pavisam aizstāt ar iespēju iepazīties ar info kādā viegli uztveramā lapu kā piemēram [[Wikipedia:Kā izveidot jaunu lapu]] (skat. w:Help:Starting a new page)? -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 00:33, 19 Nov 2004 (UTC)

Rakstus pa pastu nav iesūtījis neviens cilvēks, šī frāze domāta tiem, kas rakstus saglabā Internetā - tobrīd cits apzīmējums neienāca prātā. --Tail 14:42, 26 Nov 2004 (UTC)

hmmm

Tekstā par vēlamo raksta apjomu - "vairākas rindkopas vai - vēl labāk - paragrāfs" - datorpasaulē tomēr ar (anglisko) terminu "paragrāfs" ir pierasts saprast tieši rindkopu.

Izdzēsu frāzi par paragrāfu. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 13:42, 20 Nov 2004 (UTC)


Jaa, nu - gjeniaals tu esi ne pa jokam, Juuzeri. Man kaut kaa visu laiku likaas, ka noziime ir tam, ko shis vaards noziimee LATVISKI, nevis ko tas noziime angliski. Tam, vai paarpratiis kaads, kursh nezina latvieshu valodu, nevajadzeetu muus ipashi satraukt, jo shis kaads rakstus latvieshu valodaa speejiigs iesuutit nebuutu. (P.S. - shobriid man nav iespeejas izmanott latviehsu burtus.)
Lai cik ģeniāls es nebūtu, tas pirmais komentārs nav manējais (es parasti cenšos parakstīt savus komentārus), es tikai akceptēju un īstenoju šo ieteikumu, jo arī man tā frāze liekas aizdomīga (vismaz liekvārdīga). Varbūt vispārējai skaidrībai vajadzētu izveidot šīs kopienas uzskatu apkopojumu par tēmu "paragrāfs"? -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 15:10, 26 Nov 2004 (UTC)

Jauna sākumlapa

Lūdzu izteikt domas par jaunu sākumlapas versiju - Sākumlapa/jauna sākumlapa.

  • Vai ir vajadzīga sākumlapas maiņa?
  • Vai jaunā versija ir akceptējama?
  • Labāka/sliktāka?
  • Citi komentāri?

Paldies par atsaucību! [[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 13:42, 20 Nov 2004 (UTC)

Man liekas ka jaunais variants ir labs. --Pet 08:18, 22 Nov 2004 (UTC)


Labāka, jo:

1) Vieglāk saprotama

2) Bez latviskā mazohisma :) Citu valodu Wikipēdijas versijās ir tūkstošiem rakstu, taču latviskajā versijā to ir ļoti maz. Ak, mēs sērdieņu tauta :)

3) Labāks mesidžs - nāc un piedalies, tāpēc varbūt ir vērts pirmajā lapā ievietot Most wanted (http://lv.wikipedia.org/wiki/Special:Wantedpages) rakstus (vismaz top10), lai a)uzreiz būtu redzams plašais wikipēdijas interešu loks (reklāma) b) uzreiz varētu redzēt, ka tas ir viegli - rakstīt rakstu (reklāma) c) man pašam arī vieglāk redzēt, ko vajadzētu uzrakstīt (atsevišķa subjekta merkantīlās intereses) :)

--Feens 23:24, 23 Nov 2004 (UTC)

Vēl gribētu piebilst, ka varbūt nevajag to frāzi par vārdnīcu - laba terminu skaidrojošā vārdnīca jau ir pirmais solis ceļā uz enciklopēdijas rakstu, un ņemot vērā .lv wikipēdijas apjomus, arī skaidrojošās vārdnīcas īsie raksti tai nāktu par labu - ja ir kautkas iesākts, ir krietni vieglāk to papildināt. --Pet 10:30, 24 Nov 2004 (UTC)

Daudz laika jau pagājis, un iebildumu nav - varbūt varētu arī ielikt to sākumlapas variantu ? --Pet 09:08, 13 Dec 2004 (UTC)


Paklau, vai nevarētu to sarkanbikšano klaunu tiešām novākt? Nevajag pārspīlēt ar kvalitātes prasībām - latviešu Wiki ir pietiekoši daudz labu rakstu lai regulāri varētu pamainīt pirmo lapu. Citādi regulārākam lietotājam varētu likties ka šeit nekas nenotiek. Tikai āksts sarkanās trennūzenes :)

Kategorijas

Man ir doma, ka vajadzētu esošo pamatlapu struktūru (linki uz lapām Matemātika, Fizika, tad linki sīkāk) nomainīt ar wiki kategoriju palīdzību - ar domu, esošo lapas Matemātika aprakstošo tekstu pārnest uz Category:Matemātika, un Matemātikā ielikt vienkārši redirektu uz kategoriju - tādējādi iegūstot to, ka saraksts ar rakstiem par to tēmu apdeitosies automātiski. Nu un protams, to visām kategorijām. Es arī varētu to izdarīt - ir kādi komentāri ? --Pet 12:58, 29 Nov 2004 (UTC)

Kategoriju sakārtošana noteikti ir nepieciešama, tomēr es domāju, ka parastās satura lapas vajadzētu atstāt ar tādu saturu, kas tām pienākas, bet kategoriju lapās ievietot īsu aprakstu par konkrētās kategorijas būtību. Pamatojums: Ja kategorija ir ļoti plaša un ietilpīga, tad tajā lapā pazudīs attiecīgajā kategorijā ietilpostošie raksti un apakškategorijas. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 16:58, 29 Nov 2004 (UTC)

Nu tad varētu uzskatīt, ka tad, kad (ja) kategoriju raksti kļūs par lieliem priekš 'īsa apraksta', tad arī viņus korekti jānodala. Diemžēl vairums kategoriju rakstu arī īsi apraksti vien ir, bet uzrakstīt kārtīgu rakstu galīgi nav viegli. --Pet 11:20, 1 Dec 2004 (UTC)

Man nav īsti skaidrs, kāpēc te enciklopēdijas logā nav tiešas saites ar apakškategorijām, bet puse salinkota ar rakstiem, nevis kategorijām? --Alus 07:15, 3 oktobrī, 2005 (UTC)

Varētu uzlikt saites uz Category:Ģeoloģija, Tehnika un Vikipēdija. Tādā veidā būtu ērtāk orientēties, jo tagad lai nonāktu uz attiecīgo kategoriju nākas iet cauri tai lapai. --Yyy 11:48, 3 oktobrī, 2005 (UTC)

Kā būtu ar kaut ko šādu?
--Jūzeris | m? 13:51, 3 oktobrī, 2005 (UTC)
Var arī tā. --Yyy 14:04, 3 oktobrī, 2005 (UTC)
Iedalījums šķiet nudien ļoti jauks, vienīgi varbūt tādas kā neskaidrības ar "Dzīve": kas šādā kategorijā varētu ietilpt? --Tail 19:14, 3 oktobrī, 2005 (UTC)

Special:Wantedpages

Ir kādas iespējas refreshot Special:Wantedpages ? Ja tur kā 3. meklētākā stāv Igaunija, tad tas saraksts ir ļoooti vecs. --159.148.174.220 14:51, 15 Dec 2004 (UTC)

Rakstu skaits

Angļu vikipēdija ir pamainījusi izkārtojumu, un līdz ar to norāde uz latviešu vikipēdiju ir pazudusi - jo tagad rāda tikai vikipēdijas ar 1000+ rakstiem. Tā ka nezinātājam vairs nav īsti iespēja pamanīt, ka .lv vikipēdija vispār eksistē.. Vajadzētu koncentrēties laikam uz jaunu rakstu radīšanu - piemēram, kā Feens ieliktā lielā grupa rakstu par valstīm.

Gribētu pielikt roku, bet nav īsti iedvesmas, un haotiskā kārtībā tas viss notiek ļoti lēni - ir kādas labas idejas par kādu 'kategoriju', kur vajadzētu pārnest lielu skaitu puslīdz vienveidīgu rakstu ? --Pet 14:43, 27 Dec 2004 (UTC)

En.wikipedia tie raksti par vienveidīgām lietām atšķiras, tad pašam jāatrod infa, kas prasa laiku. Domāju, ka visātrāk paņemt lielu daudzumu cik necik homogēnu priekšmetu un taisīt pēc viena parauga, tabulas veidā. Piemēram augus ( tabulā - kā sauc latviski (dažreiz tas ir grūti noskaidrojams), latīniski; foto, ja ir; klasifikācija; kur aug utt. Tāpat ar ķīmiskajām vielām - tjipa, ķīmiskā formula, molekulas izskats, masa, kušanas vārīšanās temp, kur dabā, kā izskatās utt. Tām lietām var piemērot vienu olekti (tabulu), tad tas ātrāk ietu uz priekšu. Arī rakstā būtu reāla infa, nevis "zirgs ir ar četrām kājām un zviedz".Pēc tam tabulu var "apaudzēt" ar rakstu. Vēl homogēnu objektu grupas: tehnika (automašīnas, lidmašīnas, kara tehnika), sporta komandas. Varbūt pamanīji, ka valstīm, tautām, valodām, pilsētām, upēm, amatpersonām, dzīvniekiem kaut ko līdzīgu tabulām esmu pamēģinājis uztaisīt. Vienīgi problēma ir tāda, ka (kā es to novēroju pie valstīm), pie kāda 99 līdzīga priekšmeta tā lieta sāk apnikt :), - gribas pamainīt tēmu. --Feens 23:14, 27 Dec 2004 (UTC)
P.S. Vot nelieši angļi(amerikāņi) :)
Jā, bioloģija prasās pēc rakstiem - tikai diemžēl nejūtos spējīgs tur terminus pārtulkot - jo arī angļu rakstos, ir latīņu precīzā klasifikācija, kur es nezinu, kam kas atbilst sugām/klasēm utml :( (vajadzēja laikam skolā labāk mācīties), un tad pateikts, ka zirgam četras kājas, un ēd augus, reizēm izmanto jāšanā... Biologu kādu vajag! Mēģināšu kautko ar ķīmiju pabīdīt. --Pet 11:38, 28 Dec 2004 (UTC)

Izsaukumzīmes pēdējās izmaiņās

Lapā 'Pēdējās izmaiņas' tagad pie visām izmaiņām ir briesmīgi sarkanas izsaukuma zīmes - ko viņas tur dara un kāpēc ? :)

Tās norāda uz tām pēdējām izmaiņām, kuras vēl nav "patrolētas", atzītas par akceptējamām. Respektīvi, ja pēdējo izmaiņu lapā klikšķināsi uz linka "izmaiņas" (nonākot lapā, kur var salīdzināt tagadējo versiju ar iepriekšējo), tad virs pašreizējās versijas redzams links "[Mark as patrolled]", (kad būs iztulkots, būs cits teksts, protams). Nospiežot linku, tu esi atzīmējis, ka šī konkrētā veiktā izmaiņa ir akceptējama un sarkanā izsaukuma zīme pazūd. Neesmu pārbaudījis, vai arī citiem parādās, ka es esmu patrolējis kādu lapu - tātad uzreiz jautājums:
Vai sarkanā izsaukuma zīme ir redzama pie izmaiņām, ko es esmu veicis 4. janvārī plkst 01:26, un pie izmaiņām, ko anonīms lietotājis veicis 2. janvārī plkst 22:32? --Jūzeris 23:58, 5 Jan 2005 (UTC)
man ir pilna lpp. ar tām !,!,!,! t.i. gandrīz pie katraa izmaiņas --Feens 00:26, 6 Jan 2005 (UTC)
Mans jautājums bija tieši par tām divām konkrētajām izmaiņām. Vai arī pie tām divām ir izsaukuma zīmes? --Jūzeris 21:58, 6 Jan 2005 (UTC)
Hmm, tikko pamanīju, ka tās izsaukuma zīmes ir kaut kur pazudušas... Bet dziļāk papētīšu kādu citu dienu, kad būšu izgulējies. --Jūzeris 22:08, 6 Jan 2005 (UTC)

Rakstu iesūtīšana

Noņēmu teikumu par rakstu iesūtīšanu, jo sapratu:

  • nav grūti rakstu ielikt pašam;
  • ja kāds pie rakstu iesūtīšanas ķeras nopietni, tad arī jāiemācās darboties ar Vikipēdiju;
  • man kā administratorei ir diezgan konkrēta nostāja rakstu kvalitātes jautājumā, tāpēc vieglāk ir cilvēkam ļaut pašam tos ievietot un pēc tam ļauties dabiskajai izlasei, nevis (diemžēl) oficiāli atraidīt vai ignorēt, vai ievietot ar savu vārdu (kas parādītos lapas vēsturē).

Protams, ja kāds tomēr savu rakstu atsūtīs, rīkošos kā līdz šim (ievietošu vai paskaidrošu, kā to izdarīt).

Iesūtīto rakstu saturs dažkārt neliecina par izpratni par Vikipēdijas raksturu un mērķiem, tāpēc uzskatu, ka pozitīvi ir, ja raksta autoram nākas pirms dalības ņemšanas pašam vismaz pamatos iepazīties ar Vikipēdiju un tās darbību.

--Tail 20:27, 17 martā, 2005 (UTC)

Sākumlapas aizsargāšana

Vikipēdijās citās valodās sākumlapas parasti ir aizsargātas. It kā līdz šim ar to lielu problēmu bijis nav (nesen gan kāds nezināmu iemeslu dēļ noņēma lapu skaitu), bet varbūt tomēr aizsargāt? --Tail 19:35, 22 maijā, 2005 (UTC)

Iemesla tiešām pagaidām nav (tfu, tfu, tfu), bet esmu pietiekami lasījis daudz "šausmu stāstu" par vandāļiem, lai neignorētu viņus... Es atbalstu aizsargāšanu, jo tā tomēr ir mūsu "vizītkarte" un tādēļ tā ir viens no iespējamajiem vandāļu mērķiem. Ja kāds izdomātu tai nopietni uzbrukt, aizsargāt būtu jau par vēlu un varētu būt grūti un ilgstoši atjaunot normālu paskatu. --Jūzeris | m? 10:55, 24 maijā, 2005 (UTC)
Nu ko, Feens laikam neko neteiks... :) Tad aizsargājam? --Tail 14:42, 3 jūnijā, 2005 (UTC)
Feens teiks, ka viņam nav viedokļa šajā jautājumā--Feens 19:06, 3 jūnijā, 2005 (UTC)

A request from the English Wiktionary

Hello! The English Wiktionary has a number of entries in Latvian that need English translations. Any assistance you can offer with the following would be most welcome: Bērs, Dūkans, Palss, Pelēcis, Pāls, Pāts, Ruds, Sirms, Ābolains. Thank you for your help. --Dvortygirl 20:28, 23 jūnijā, 2005 (UTC)

NUMBEROFARTICLES

Someone needs to put {{NUMBEROFARTICLES}} back on the main page to replace the fixed article count (now showing "1700" rather than the correct count of 126 811). Please add an explanation in Latvian (as an <!-- HTML comment -->) so it won't be removed again. - dcljr 19:01, 4 augustā, 2005 (UTC)

Saite uz wiktionary

Tā joprojām ved uz en.wiktionary.org, vajadzētu pārlikt uz lv.wiktionary.org

Darīts. --Jūzeris | m? 05:56, 25 septembrī, 2005 (UTC)

estiņi priekšā

Kāpēc Igauņi jau 10000+ kategorijā, bet mes ar leišiem 1000+. Vai tad Igauņi agrāk sāka?

Gan agrāk sāka, gan vairāk raksta. Toties mēs esam baltkrieviem priekšā :) --Feens 17:58, 26 septembrī, 2005 (UTC)

Tulkojums

Kāds nevarētu palīdzet iztulkot vārdu Demonym. Meklēju vārdnīcā, bet neatradu.

Kādā rakstā tas ir minēts? 91.142.6.129

Nedēļas raksts

Šķiet, nudien derētu beidzot ieviest kādas pārmaiņas Vikipēdijas sākumlapā, piemēram, nedēļas rakstu. Spriežot pēc citu valodu Vikipēdijām, pietiktu vien izveidot attiecīgu veidni.

Jautājums - kuri raksti būtu piemēroti pirmā iespaida radīšanai par Vikipēdiju? --Tail 15:00, 2 oktobrī, 2005 (UTC)

Nu, man liekas, derētu šo domu tā kā palēnām īstenot. Tak jau labāk un respektablāk izskatītos. :) Un ir jau raksti, kas tiešām būtu pelnījuši tādu godu. Un iespējama arī gana liela daudzveidība. Piemēram:

un drošvien daudzi citi. --Dekaels 22:22, 9 janvārī, 2006 (UTC)

Pateicos par atsaucību! :) Ideja, manuprāt, steidzami realizējama Vikipēdijas popularizēšanai - radītu tomēr iespaidu, ka Vikipēdijā kas notiek, turklāt - nodemonstrētu mūsu labākos rakstus (kā zināms, Vikipēdija rakstu kvalitātes ziņā ir visai neviendabīga...).
Arī es biju domājusi par apmēram tiem pašiem rakstiem. Tad nu varbūt jātaisa vien tā padarīšana augšā. Domāju, ka varētu sākt ar hinduismu, jo tas, šķiet, ir mūsu plašākais un arī glīšākais raksts.
Starp citu, domāju, ka sākumlapu vispār derētu pārstrādāt - iespējams, iedvesmojoties no citu valstu vikipēdiešu idejām. --Tail 23:02, 9 janvārī, 2006 (UTC)

Ido over 10,000

Hi, the Ido wikipedia is over 10,000 so it should be moved up a notch. Thank you. ^^ mithridates

Done! --Tail 11:08, 3 novembrī, 2005 (UTC)

Vikipēdiju rakstu skaits

Atjaunināju informāciju par to, cik kuras valodas Vikipēdijā rakstu, pēc angļu viki parauga. Dažas Vikipēdijas nācās arī pievienot no jauna - kurus valodu nosaukumus zināju, tiem pieliku tulkojumu latviski, bet daži diemžēl palikuši bez tā.

Apakšējā kategorija nu kļuvusi diezgan paplāna. Angļu valodas Vikipēdijā tā nav atzīmēta vispār. Ierosinu to izņemt arī no latviešu valodas Vikipēdijas, jo patlaban tā ir ļoti nepilnīga.

Vēl viens ierosinājums - ieviest kategoriju Vikipēdijām, kurās ir vairāk nekā 100 000 rakstu. Patlaban mums angļu un igauņu Vikipēdijas pēc rakstu skaita ir vienā kategorijā... "Pāri 10 000" angļu Vikipēdijai šķiet tāds understatement, ka robežojas ar nepatiesību. --Tail 12:08, 3 novembrī, 2005 (UTC)

Labi, augstākā kategorija (>100 000) tagad tā kā būtu. Joprojām iesaku izņemt kategoriju <1000, jo mums ir informācija tikai par dažām Vikipēdijām no visām, kurās ir tāds rakstu skaits. --Tail 14:10, 3 novembrī, 2005 (UTC)


Statistika

Lietuviešu Vikipēdija - 10 000, ne tarpu 1000 - 9999. Balto 23:10, 18 decembrī, 2005 (UTC)

Jauna sākumlapa?

Esmu izveidojusi alternatīvu Sākumlapas variantu, kurš ir kompaktāks, ar "nedēļas rakstu" un, manuprāt, arī glītāks un "oficiālāka" paskata.

Kurš no variantiem jums šķiet labāks? Vai kas būtu jāmaina? --Tail 00:17, 10 janvārī, 2006 (UTC)

Itkā ok, tikai:
  • Pie kategorijām visi linki ved uz rakstiem, nevis kategorijām (labāk būtu, ja būtu uz kategorijām)
  • Nekur nav linka uz kategoriju par datoriem (pašlaik lielākā daļa rakstu par šo tēmu atrodas Category:Informācijas tehnoloģijas).
--Yyy 04:50, 10 janvārī, 2006 (UTC)
Nomainīju linkus uz kategorijām. Bija piemirsies. Un pievienoju dažas jaunas kategorijas, arī "Informācijas tehnoloģijas". --Tail 10:45, 10 janvārī, 2006 (UTC)
Vispār jau, manuprāt, izskatās krietni labāk un nudien arī "cienījamāk". It sevišķi, ja monitoram lielāka izšķirtspēja (pašreizējā versijā nesakrīt tabulu garumi). Ar kategorijām gan būtu drošvien jāpastrādā pamatīgi, bet būtu jau vērts. --Dekaels 11:38, 10 janvārī, 2006 (UTC)
Domāju, ka ir diezgan labi. Manuprāt, varētu izmantot arī citās Vikipēdijās sastopamo izkārtojumu slejās. Savukārt, saites uz iepriekšējiem nedēļas rakstiem pagaidām varētu paslēpt aiz HTML coda: <!-- teksts -->, kamēr tur nav ko rādīt. Varbūt ir vērts izveidot arī "tehnisko" lapu, kur notiktu saskaņošanas darbs par nākamajiem gatavajiem rakstiem? Turpat varētu arī uzskaitīt tos rakstus, kuri ir tuvu šādam "prezentējamam" stāvoklim, bet vēl ir jāpieslīpē (tas tad arī automātiski būtu "nedēļas sadarbība"). Par pēdējo runājot, varbūt arī to nedēļas sadarbību varētu kaut kur iekļaut, ja vien tā nav pārāk tehniska lieta. Pirmo lapu nevajadzētu atkal pārslogot ar pārlieku daudz informācijas.
Tad vēl tos rakstus, kuri ir bijuši nedēļas raksti, varbūt vajadzētu "iezīmēt" līdzīgi kā angļu vikipēdijā ir featured articles, tiem ieviešot atsevišķu kategoriju (vispirms varbūt vajadzētu vienoties, kāds būtu atbilstošākais un piemērotākais ekvivalents latviešu valodā), un varbūt vēl kaut kā. --Jūzeris 11:45, 10 janvārī, 2006 (UTC)
Absolūts subjektīvisms, uzreiz piebilstot, ka jaunais iekārtojums labāks.
a) Vārds Kategorijas ir matemātiskajā, nevis smaguma centrā, kas neizskatās labi.
b) Kategoriju iedalījums. Nepieradušam cilvēkam grūti atrast "īsto" kategoriju. Piemēram, trīs pietiekami radniecīgi jēdzieni Folkloristika (atrodas zem Humanitārās un sociālās zinātnes), Mitoloģija (atrodas zem Kultūra), Reliģija (atrodas zem Citi). Nez vai tas ir labi. Manuprāt, jāpārdala virskategorijas. Pirmajā acu uzmetienā mans iedalījums. Cilvēks - Daba - Tehnika - Citi.
c) Vikipēdijas citās valodās - ierosinu atstāt vikipēdijas ar rakstu skaitu virs 10 000, bet pārējās izmest. (Jā, arī latviešu, jo latviešu vikipēdija ir šeit un nav jāmeklē).
d) Nedēļas raksts - ierosinu mēneša raksts, nez vai mums nepietrūks to labo rakstu.--Feens 21:20, 10 janvārī, 2006 (UTC)
Principā esmu domājusi par visu Jūzera minēto, lielākā daļa tiešām būtu jāizdara, droši vien gan pamazām...
Runājot par pirmo Feena punktu, piekrītu, ka "Kategorijas" varētu pārvietot - viņu pašreizējā atrašanās vieta ir sagadīšanās. :)
Par pašām kategorijām - piekrītu, ka šis nav ideālais variants. Pamatā ņēmu līdzšinējo pirmās lapas kategoriju sistēmu, jo puslīdz skaidrs, ka pēc tā rakstītāji vairāk vai mazāk vadījušies līdz šim. Tiesa, "Cilvēks", "Daba" u.tml. man tomēr šķiet pārāk vispārināti un arī drusku ne-enciklopēdiski. Varbūt tomēr vienoties par apakškategoriju salikšanu atbilstošās kategorijās? Piemēram, gan "Mitoloģija", gan "Reliģija" varētu būt zem "Kultūra", savukārt "Folkloristika" pie zinātnēm, kas atrodamas atsevišķi. Līdzšinējā pieeja, atsevišķi izdalot dabaszinātnes un hum./soc. zinātnes, bet vēl atsevišķi - pārējo, man principā šķiet laba, jātiek vien skaidrībā par "pārējo". Varbūt tur vajag pielikt kādu jaunu kategoriju (varbūt vajag atsevišķi "Tehnika"?), tad "Kultūra", "Tehnika" un "Citi", iespējams, aptvertu trūkstošo.
Runājot par Vikipēdijām citās valodās, pilnīgi pievienojos, ka to skaits jāsamazina (īpaši - ņemot vērā, ka tās, kur mazāk par 1000 rakstiem, mums minētas nepilnīgi). Droši vien atstāt tikai tās, kurās rakstu skaits pārsniedz 10 000 nudien būtu visērtāk. Otrs variants - katrai nākamajai Vikipēdiju kategorijai mazāku fonta izmēru (kā angļiem).
Esmu optimiste, ceru uz labo rakstu skaita pieaugumu. :) Pēdējā laikā, šķiet, Vikipēdija ir arī aktīvāka. Un varbūt tas viens nepieciešamais raksts nedēļā būtu arī motivācija ko darīt... --Tail 23:28, 10 janvārī, 2006 (UTC)
Par kategorijām - manis nosauktie vārdi nav būtiski, tie var būt jebkādi. Ar izmaiņām domāju, ka pašreizējām četriem pamatiedalījumiem, pārāk liels uzsvars likts uz "humanitārismu". Respektīvi, ja vikipēdija attīstīsies harmoniski , iedaļa citi kļūs vislielākā, jo kategoriju grupas Dabaszinātnes-Humanitārās un sociālās zinātnes-Kultūra-Citi ārkārtīgi grūti piemeklēt veselas sfēras, piemēram, cilvēku radīto priekšmetu pasauli. Arī tagad, kurā no četrām iedaļām meklēt rakstu par ložmetēju? Ja priekšmets "nevelk" uz zinātni, un nav kultūra, to jāliek pie citiem? Mans cits priekšlikums Zinātne-Tehnika-Māksla-Citi
Par labajiem rakstiem. Tiešām esi Tu optimiste ;), labi mēģinam tos nedēļas rakstus. Pats vēl tādu neesmu uztaisījis, bet nu tagad nāksies pamēģināt ;)--Feens 11:59, 11 janvārī, 2006 (UTC)
Piekrītu, ka trūkst "tehniskās" kategorijas. :) Ar zinātni vienkārši ir tā, ka tur ir daudz apakškategoriju, tāpēc tīri vizuāli vajadzētu to sadalīt vismaz uz pusēm. Un ir jau arī tā, ka dabaszinātnes un sociālās/humanitārās zinātnes ir visai atšķirīgas. Kā būtu ar variantu Dabaszinātnes - Humanitārās un sociālās zinātnes - Kultūra - Tehnika - Citi? Tas būtībā ir tas pats, ko Tu ierosināji, tikai "Zinātne" sadalīts divās kategorijās (jo tur ir daudz apakškategoriju, turklāt enciklopēdijās tieši zinātnes mēdz būt spēcīgi pārstāvētas) un "Māksla" nomainīts uz "Kultūra" (jo visa māksla ir kultūra, bet ne visa kultūra - māksla).
Nu ja, pamēģināsim tos nedēļas rakstus! :)--Tail 15:44, 11 janvārī, 2006 (UTC)
Piekrītu un liekam tik iekšā. Kas būs nedēļas raksts ;))--Feens 00:15, 15 janvārī, 2006 (UTC)

Izmainīju vēlreiz to kategoriju templeitu, vai vēl kas būtu maināms? Kas būtu jāpievieno kategorijai "Tehnika"?

Ak jā, par nedēļas rakstiem - pirmajā nedēļā droši vien var palikt tas pats hinduisms (raksts, bez šaubām, ir pamatīgs), bet pārējo nedēļas rakstu izveidei vajadzētu kādu procedūru... Vai ir kādi ieteikumi? --Tail 19:28, 15 janvārī, 2006 (UTC)

Iebildumu nav. ;) Tehnikas kategorijai (es ceru) apakškategorijām vajadzētu "izaugt" pašām. Mākslīgi negribas taisīt.--Feens 20:42, 15 janvārī, 2006 (UTC)

pages count?

NUMBEROFARTICLES ir ļoti labak... neka 2500 tāpēc ir 126 811


Nynorsk

ir "jaunnorvēģu" nevis "jaunā norvēģu"

Nomainīju (tiesa, pārrakstījos izmaiņu komentārā).--Tail 22:43, 25 februārī, 2006 (UTC)

Kā pareizi?

Vikipēdijas, kurās ir no 10 000 līdz 100 000 rakstu

vai

Vikipēdijas, kurās ir no 10 000 līdz 100 000 rakstiem

--Feens 20:19, 23 martā, 2006 (UTC)

Manuprāt, pareizs ir pirmais variants. --Tail 21:34, 23 martā, 2006 (UTC)
Nuja — Ģenitīvs (kā?) :) --Evija T
“Tik daudz rakstu.” Tā man liekas. --Evija T
Bet no pieciem līdz septiņiem rakstiem, bet OK, piekrītu; vienu brīdi sāku šaubīties.--Feens 20:41, 24 martā, 2006 (UTC)

Vēl viens ierosinājums par sākumlapu

Vārdus Arī Tu vari labot vai papildināt jebkuru rakstu! aizstāt ar vārdiem Aicinām arī Tevi papildināt vai labot Vikipēdiju! - tiešāk uzrunā. --Feens 17:41, 24 martā, 2006 (UTC)

Ja drīkst.. :) Man jau liekas, ka feināka tomēr pašreizējā versija — tāpat skan pietiekami intriģējoši, lai sakārotos “iemēģināt roku”. Un skan taisni tik nopietni, cik jāskan. ;) Bet, ja šī būtu reklāma vai komerciāla mājaslapa, piemērotāks būtu otrais variants. Evija T 20:10, 24 martā, 2006 (UTC)
Man otrs liekas pamudinošāks uz darbību. Gaidīšu vēl, pagaidām vecais-jaunias - 1:1.--Feens 20:41, 24 martā, 2006 (UTC)


Rakstu - tapeec ka locijumam manupraat jaabuut Ģenetiivaa - t.i. - daudz rakstu. savukaart rakstiem nederees jo Datiivs( kam - rakstiem) noraada uz piederiiibu, itkaa rakstiem kaut kas piedereetu, ne?:) --83.99.186.174 14:43, 27 martā, 2007 (UTC)

Info: Problēmas ar lokalizāciju

Iespējams, pēdējās dienās būsiet jau ievērojuši, ka navigācijas saites (parasti redzamas zem Wiki logo) ir atkal angliski. Esmu gandrīz pilnībā pārliecināts, ka tas ir saistīts ar neseno MediaWiki programmatūras "updeitu", bet skumjākais ir tas, ka nevaru atrast, kā to izlabot "šeit uz vietas". Tāpēc vajadzētu padiskutēt ar kodētājiem citu valodu wiki kopienās, bet man nav laika to darīt. :(

Jācer, ka līdz brīdim, kad Vikipēdija "izies tautās" ar Nākotnes Parka palīdzību, būs izdevies to atrisināt... --Jūzeris 21:00, 18 aprīlī, 2006 (UTC)

Problēma "atrisinājusies pati no sevis". :) --Jūzeris 19:39, 20 aprīlī, 2006 (UTC)

Uzskatu, ka nepieciešama PAVISAM CITA sākumlapa

Nu cilvēki, kam tā tumši sarkanā krāsa var likties pievilcīga? Un kā viņa var saskanēt ar gaišo Vikipēdijas internacionālo stilu. Pastieties uz citām Viki-lapām, visas gaišas ar modernām ikoniņām, kas aicina lūkoties kategorijās. Viss ir gaišs un ērti lasāms. Tajā vietā, kur vidējā Viki sākumlapā ir kategoriju saraksts mums ir citu valodu linki... Lietuvieši un igauņi ir 31. un 32. mēs 62... Kādēļ tā?--Wenom 15:58, 28 maijā, 2006 (UTC)

Neviens Tev nevar liegt izstrādāt un piedāvāt balsošanai savu versiju. Starp citu, šī "tumši sarkanā krāsa", ja nemaldos, ir Latvijas karoga krāsa. Un kāpēc gan tai būtu jāsaskan ar "gaišo internacionālo stilu"? Pašlaik nevienam citam iebildumu pret pašreizējo variantu nav.
Kādēļ gan lietuvieši un igauņi ir augstāk? Acīmredzot viņi vienkārši ir daudz aktīvāki. --Dekaels 16:23, 28 maijā, 2006 (UTC)
Es arī domāju, ka kategoriju sarakstu vajadzēja detalizētāku. -Yyy 16:19, 28 maijā, 2006 (UTC)
Es domāju, ka biežāk ir jāmaina aktuālais raksts. Savādāk apnicis viens un tas pats - par zinātnisko fantastiku.
Nu ja es mācētu es tā arī rīkotos, taču man jau tā pat sagādāja grūtības saprast parastas rakstu rakstīšanas īpatnības... Nu nav šis viss tik viegli, ja nav pieredzes programēšanā utt...
Par to, kas tā par krāsu es zinu, taču arī Tu ģērbies tā kā tev ir ērtāk vai kā Tu labāk izskaties, nevis tā, lai ikvienam būtu saprotams, no kurines Tu nāc, kur ir Tavas mājas vai kāds ir Tavs uzvārds. Sākumlapai jābūt pievilcīgai izskatā un ērtai lietošanai. Mūsu lapa acīmredzami izceļas citu valstu lapu starpā. Un šajos apstākļos runāt par oriģinalitāti nav jēgas... Kad mums būs 10000+ tad varēsim arī izcelties. Un ar "gaišo internacionālo stilu" es runāju par to, ka Vikipēdijas fonti ir melns un gaiši zils uz pelēki/balta fona. Tumši sarkanais, uz šīs "glancētas" virsmas izskatās ļoti "matēti". Vai arī tas ir tikai mans viedoklis....
Un kādēļ lietuvieši un igauņi ir aktīvāki? --Wenom 16:44, 28 maijā, 2006 (UTC)
Pievienojos Wenom'am, ka pārmaiņas ir nepieciešamas (atkal). Lai gan pašreizējais variants ir nenoliedzami labāks par iepriekšējo, tomēr nav ko apstāties attīstībā. Arī man liekas, ka angļu Vikipēdijas sākumlapa būtu paraugs, kam līdzināties. --Jūzeris 16:58, 28 maijā, 2006 (UTC)
Ja tiek piedāvāts jauns variants, to ir vērts apspriest, taču man nešķiet sevišķi korekti uzstādīt prasības un vēlēties, lai citi tās izpilda. Manuprāt, pašreizējā Sākumlapa, lai arī nebūt ne ideāla, tomēr ir vismaz pieņemama un daudz nopietnāk jāpievēršas citiem jautājumiem (vēlams – pašiem rakstiem). Nedomāju, ka Sākumlapa ir iemesls, kāpēc lietuviešiem un igauņiem ir vairāk rakstu. --Tail 17:13, 28 maijā, 2006 (UTC)
Iemesli, cik es tos redzu, ir tas, ka cilvēki nezin par šo lapu un pat, ja viņi uzzin, pēc vienreizēja apmeklējuma otreiz nākt, iespējams nav vēlmes, kaut gan kas viņu zin... Kaut kādu reklāmas kampaņu vajag :p --Wenom 17:24, 28 maijā, 2006 (UTC)
Ja kādam liekas, ka jāmaina sākumlapa - OK, nav problēmu, konkrēti priekšlikumi, paskatamies un uz priekšu - balsojam. Man gan šķiet, ka sākumlapas izskats nav izšķirošais. Starp citu, latviešu vikipēdija nav daudz mazāka par citām, līdzvērtīgām vikipēdijām. Mēs vienīgi neceļam rakstu skaitu mākslīgi. Nav nekādu problēmu apsteigt visādas ripuriāņu enciklopēdijas, piemēram, automātiski (liekot skriptam izveidot) tukšas gadu sagataves (+4000 rakstu) vai sadzenot iekšā rakstus, kuru saturs ir A.Bērzinš ir rakstnieks. Man būtiskāka liekas rakstu kvalitāte.--Feens 19:14, 28 maijā, 2006 (UTC)
Kas viņ'zin kā tur jārīkojās... bet nu ieejot abās blakusvalstu Vikipēdijās tās šķiet DAUDZ kvalitatīvākas... varbūt tiešām uztaisām balsošanu par to kādu nākotnes ceļu Vikipēdijai ieturēt... Mana balss aiziet uz tās "pop-iskošanu", ar mērķi to popularizēt, lai piesaistītu varāk cilvēku, kā rezultātā iegūt vairāk rakstu, taču es saprotu cik tas būtu nepatīkami visiem cilvēkiem, kas ir patērējuši tik daudz laika veidojot katru rakstu tik kvalitatīvu cik mums viņi šeit ir...
Kas viņ'zin...
Runājot par to, ka kaut kāda lapa ir labāk vai sliktāk pieskaņota pārējai apdarei, - Vikipēdijā ir iespējams izvēlēties vairākas apdares, līdz ar to nekad nevar garantēt, ka tajās visās tava lapa izskatīsies vienlīdz labi. Cita lieta, protams, ir tā, ka nez kāpēc visas piedāvātās apdares ir vairāk vai mazāk vienādās, ļoti līdzīgas. Varbūt tās iespējams lokāli - vienas valodas Vikipēdijas ietvaros - mainīt?
Ja subjektīvi skatās, man tomēr mūsu sākumlapa (vizuāli) diezgan labi patīk, ieskaitot tumši sarkano krāsu. Vienīgi tas zilais rāmis apkārt neiet klāt. Ja skatās saturiski, tad piekrītu tiem, kas teica, ka tā pašlaik nav lielākā problēma. Vispirms ir jādabū tie daudzie aktīvie lietotāji, un tad varēs arī saturiski uzlabot un padarīt dinamiskāku sākumlapu. Proti, tie aktīvie lietotāji tad arī būs tie, kas varēs regulāri atjaunināt sākumlapu. --knakts 22:32, 28 maijā, 2006 (UTC)
P.S. Lai padarītu sākumlapu dinamiskāku, to derētu arī padarīt lietotājam vienkāršāk maināmu. Izveidoju vēl dažas papildu veidnes un vienkāršoju (nepārskatāmo un nevajadzīgo) tabulu lietošanu, paskatieties, cik daudz pārskatāmāks man sanāca sākumlapas kods: User:Knakts/sākumlapa. Varbūt varat izmantot. Nomainīju arī zilo rāmi apkārt lapas saturam uz sarkanu. --knakts 23:39, 28 maijā, 2006 (UTC)
Esmu par to, lai nomainītu esošo sākumlapu pret Knakta variantu. --Feens 18:55, 29 maijā, 2006 (UTC)
Arī par--Wenom 19:51, 29 maijā, 2006 (UTC)
Vēl viens variants. --knakts 17:12, 1 jūnijā, 2006 (UTC)
Man patīk. Vēl, kategoriju bulletu aizstātu ar attiecīgām ikonām kā citās Vikipēdijām, vispār būtu ideāli.--Wenom 19:01, 1 jūnijā, 2006 (UTC)
Arī man patīk. Pat ļoti. --Jūzeris 19:07, 1 jūnijā, 2006 (UTC)
Paldies! :) Katrā ziņā, pirmais solis. Saturiski, protams, citu valodu Vikipēdiju vietā būtu labi kaut ko interesantāku ielikt. --knakts 19:23, 1 jūnijā, 2006 (UTC)
Piekrītu, šis ir labs variants, vienīgi tā sarkanā krāsa šķiet mazliet par rozā, varēja būt sarkanāka.
Tāpat piekrītu, ka citu Vikipēdiju uzskaitījuma vietā vajadzētu ko citu. --Tail 22:25, 1 jūnijā, 2006 (UTC)
Kura sarkanā? Fona krāsa rakstam, fona krāsa virsrakstam vai robežlīniju krāsa? --knakts 22:58, 1 jūnijā, 2006 (UTC)
P.S. Tātad, ja ir domāta fona krāsa rakstam. Es to gluži nesauktu par rozā, bet par sārtu. Patiesībā, tur grūti būtu kaut ko mainīt, jo trūkst tikai dažas pakāpītes līdz pilnīgam baltumam. Manuprāt, ja fons būtu tumšāks (sarkanāks tātad), tad būtu gūtāk salasīt tekstu, kā arī neietu tik labi klāt zilās saites.
Pa labi no svarīgā raksta ieliku kaut ko citu tagad. --knakts 11:13, 2 jūnijā, 2006 (UTC)
Tas izskatās labāk, nekā esošā sākumlapa, taču te būs lielāka ķēpa ar uzturēšanu, jo tos datus (sadaļu "Vai tu zināji...") vajadzēs atjaunot. Sadaļa "Vērtīgs raksts" sākumā bija nedēļas raksts, bet ar laiku beidzās raksti, ko tur varētu likt iekšā. Te varētu būt līdzīgi (lai arī te nebūtu tik lielas prasības). Vēl, "Vikipēdija citās valodās" 2 augšējās kategorijas varētu apvienot, jo 1000 000 rakstu ir tikai EN wiki, varētu palielināt sadaļu "virs 100 000". -Yyy 06:16, 3 jūnijā, 2006 (UTC)
Bet mēs taču plānojam popularizēt Vikipēdiju! :) Tad jau, pirmkārt, mums vajadzēs vien likt kaut ko interesantāku, un, otrkārt, ja būs te vairāk rakstītāju, tad varēs arī dabūt tos faktus. Turklāt ja būs iespēja ieraudzīt saiti uz savu rakstu sākumlapā, tas arī varētu būt papildu stimuls labāku rakstu iesūtīšanai. Un nemaz jau tik bieži arī nevajag mainīt. Pilnībā atkarīgs no apmeklētājiem, un tas ir loģiski. Jo mazāk cilvēku, jo mazāk rakstu, jo mazāk "vai zināji" faktu, bet jo arī mazākas prasības pret šo sadaļu - viņu tak īpaši daudz cilvēku tāpat neskatīsies. Turklāt tie, kas apskatīsies tikai paretam (piemēram, ienāks tikai vienu reizi), nemaz nezinās, ka fakti stāv jau nez cik ilgi. Tomēr es nedomāju, ka būs tik traki. Ik pa laikam taču tomēr kāds jauns kaut cik garš raksts uzrodas, no kura var paņemt kaut kādu faktu un uz kuru ir vērts likt saiti sākumlapā.
Nu, katrā ziņā tas ir viens piedāvājums, kā pamainīt (uzlabot?) sākumlapas izskatu. Var labajā pusē ielikt arī ko citu.
Runājot par Vikipēdijām citās valodās - manispēc var arī angļu valodu pievienot pārējām virs 100 000, lai gan, protams, tā ir vislielākā. Jāizmaina veidne Template:Vikipēdija citās valodās --knakts 11:01, 3 jūnijā, 2006 (UTC)
Manuprāt, "Vai tu zināji" ir laba doma; var jau mainīt, cik bieži sanāk (tāpat kā tagad "Vērtīgo rakstu"). Vienīgais - būtu labāk, ja abas kolonnas būtu vienāda garuma, izskatītos glītāk.
Par tām krāsām (piedod, ka piemirsu iepriekš atbildēt) – teksta fona krāsa šķiet glīta, varbūt vērts padomāt par virsrakstu un robežlīniju fona krāsu (ja nesaglabājam Latvijas karoga sarkano, varbūt pāriet uz pavisam citu?). --Tail 18:43, 4 jūnijā, 2006 (UTC)
Pamēģināju sarkanāku līniju "Vai zināji" blokam. Kāpēc es vispār liku to gaišāku - lai tik ļoti nekontrastētu ar gaišo fonu. Bloka "Vikipēdija citās valodās" virsrakstam noņēmu rāmi - lai tas nesanāktu gaišāks kā virsraksta fons. Varbūt tā labāk? Šie visi, protams, kā paraugi. Galu galā visu bloku attiecīgajiem elementiem, protams, vajadzēs krāsas vienādas (ja vien netaisa katru bloku savā krāsā).
Un uztaisīju arī vienāda augstuma - nu, mēģināju es ar "div"iem, bet tomēr nevaru; izveidoju karkasu divām kolonām ar tabulu palīdzību. --knakts 21:40, 4 jūnijā, 2006 (UTC)
Tātad - kādi ir komentāri, ieteikumi? Kas vēl jāpamaina, lai varētu mēģināt šo variantu izmantot? --knakts 20:42, 7 jūnijā, 2006 (UTC)
Feens raksta - strauji attīstāmies. Nebūtu slikti tomēr dzirdēt kādu komentāru, ieteikumu, frāzi, kas virzītu šo lietu uz priekšu. --knakts 00:51, 12 jūnijā, 2006 (UTC)
Manuprāt, šajai versijai nav ne vainas, un to varētu likt iekšā. --Yyy 03:30, 12 jūnijā, 2006 (UTC)
-_- --knakts 09:46, 18 jūnijā, 2006 (UTC)
:) --knakts 22:52, 28 jūnijā, 2006 (UTC)
Lielo skaitļu attēlošana tagad liekas ir salabota. Varētu ielikt NUMBEROFARTICLES. -Yyy 03:10, 29 jūnijā, 2006 (UTC)
jāliek tik iekšā Knakts variants, jo viennozīmīgi izskatās interesantāk :) - Mrom 06:59, 29 jūnijā, 2006 (UTC)
It kā visi piekrīt, par Knakta variantu, bet nu nekas nenotiek... --Wenom 20:05, 1 jūlijā, 2006 (UTC)
Gribēju vēl piebilst, ka pašreizējais variants ir kā paraugs vairākām iespējām, kā var izskatīties rāmji ap atsevišķiem blokiem (sk. manu iepriekšējo (saturīgo) komentāru). Tā ka vispirms jāvienojas par rāmjiem, lai to variantu varētu likt kā sākumlapu. --knakts 13:18, 2 jūlijā, 2006 (UTC)
Laikam tomēr vasara dara savu. Tā kā visi piekrīt, bet nekas nenotiek :) , šovakar ielikšu: a) Vērtīgs raksts - Bizantija, b) ieliekšu jauno sākumlapas versiju. --81.198.38.158 07:31, 9 jūlijā, 2006 (UTC)
Atvaonojos, tas biju es. :) --Feens 07:33, 9 jūlijā, 2006 (UTC)
Varētu jau tiešām likt, bet varbūt virsrakstu foniem tomēr labāk piestāvētu tas sarkanais tonis, kas mums ir pašreizējā sākumlapas versijā? --Dekaels 19:21, 9 jūlijā, 2006 (UTC)
Tas izskatās šādi. --Dekaels 07:45, 10 jūlijā, 2006 (UTC)
Es domāju, ka varētu. Virsrakstu fonus pirmīt padarīju mazliet gaišākus, jo vairāki teica, ka esot par tumšu. Tās robežu krāsas gan vajadzētu uztaisīt vienādas - jāizdomā, tikai tieši kādas. --knakts 10:44, 10 jūlijā, 2006 (UTC)

Uzliku visām robežām c47c7a. Manuprāt, izskatās visnotaļ ok. --Dekaels 11:09, 10 jūlijā, 2006 (UTC)

Diskusijas turpinās vai arī varu likt lapu Lietotājs:Dekaels/Sākumlapa? Aktualizēju jautājumu, jo pašam labāk patīk jaunā lapa (abos variantos) + apnicis bārdainis treniņbiksēs :) un negribu likt jauno vērtīgo rakstu vecajā lapā. --Feens 18:32, 10 jūlijā, 2006 (UTC)
Jā, tā būs labāk. -Yyy 18:46, 10 jūlijā, 2006 (UTC)
Veidnes veidne:sveiciens, veidne:vai tu zināji, veidne:Vikipēdija citās valodās, veidne:citi projekti vajadzētu aizsargāt. --knakts 08:56, 11 jūlijā, 2006 (UTC)
Darīts. --Dekaels 09:39, 11 jūlijā, 2006 (UTC)

Wikispecies

Hello all,

Wikispecies is a sisterproject of Wikipedia, within the Wikimedia Foundation. A lot of Wikipedia's do have a template to give a notification that there is also an article about a certain subject in Wikispecies. This is usually located at template:Wikispecies. However, I did not find it there on your wikipedia. If you have it on another name, please make a redirect to it from templates:Wikispecies. The software will then use the template directed to. If it doesn't exist, please translate it from en:template:Wikispecies, so it can be used. Thanks a lot on forehand. 84.81.200.33 22:44, 8 jūlijā, 2006 (UTC) (you can contact me through nl:user talk:Effeietsanders)

Krievu Vikipēdija

Virs 100 000 rakstu. Aleksandrs Kuzmins 19:47, 16 augustā, 2006 (UTC)

Ar ko arī apsveicam. --Feens 20:32, 16 augustā, 2006 (UTC)

Kāds "interesants" viedoklis par Vikipēdiju

Iesaku izlasīt rakstu "Par Gaismas pili bez pārpratumiem" NRA 15.08.2006., nr.188. Raksta autori atzīmē - "...atsaukšanās uz interneta Wikipedia enciklopēdiju ir kurioza, jo tā ir veidota kā sava veida blogs (lietotāju pašu kompilētss resurss), kas nenodrošina nedz pilnīgu, nedz ticamu informāciju." --Keps 08:58, 21 augustā, 2006 (UTC)

Tas tikai liecina par to, ka raksta autors ir neinformēts, tas arī viss; uz angļu vikipēdiju atsaucas pietiekami prominenti masu informācijas līdzekļi. Attiecībā uz latviešu vikipēdiju gan tā ir taisnība, vismaz pagaidām. :) --Tail 09:22, 21 augustā, 2006 (UTC)
Politiskajā un finansiālajā cīņā ( bet šeit runa par bibliotēkas miljoniem ) jebkuri argumenti labi, pie mums Latvijā nez kāpēc, - lai jau uzskata par idiotu, toties esmu pie naudas siles. :) --Feens 10:27, 21 augustā, 2006 (UTC)
Piebilde pārdomām: The journal Nature reported on December 14, 2005 that of the 42 science articles it reviewed, there were 162 mistakes in Wikipedia versus 123 for Britannica. - [1], un tas bija tālajā 2005. gadā ;)--Feens 10:40, 21 augustā, 2006 (UTC)
Minētā raksta autori (ja kāds nepaspēja izlasīt pašu rakstu) ir: Andris Vilks, Zigurds Magone, Jānis Strazdiņš, Ojārs Kalniņš. Cienījami cilvēki, bet man likās, ka viņi nemaz nezina, ka Vikipēdija ir arī latviski, jo atsaucas uz Wikipedia. Uzskatīt to par blogu varētu tikai no ļoti pavirša, lai neteiktu nekompetenta, formāli tehniska viedokļa. Būtībā tas tomērir kuriozs. Tad jau jebkurai grāmatai varētu "piekabināt" jebkādu statusu, atkarībā no tās vākiem, neņemot vērā tās saturu un putrojot pat nosaukumu.--Keps 12:23, 21 augustā, 2006 (UTC)

Beidzot 5000!

Sveiciens kolēģiem un vispārējas gaviles, pārsniedzot 5000 rakstu līmeni! Saderam, ka 10 000 sasniegsim vēl līdz 2006. gada beigām ;) Daarznieks 09:17, 7 septembrī, 2006 (UTC)

Vispārēja līksmība :) Un pie 10 000 jātaisa dzeršana :) Par 10 000 2006. gada beigās nav nekādu šaubu :) --Feens 22:44, 7 septembrī, 2006 (UTC)
Par to dzeršanu vai kaut ko tamlīdzīgu maigākā formā varētu arī parunāt... bet to tad, kad nāks tuvāk tas 10 000 Daarznieks 10:20, 8 septembrī, 2006 (UTC)
Nu tagad ir viens raksts līdz 10,000 rakstu un ir sācies jau 2007. gads. :/ Kristaps513 22:38, 18 jūlijā, 2007 (UTC)

Question

Could you provide the titles of the Star Wars films in your language? Also check http://starwars.wikia.com/wiki/User:KEJ/List_of_foreign_language_translations_of_Star_Wars_titles A 14:05, 28 novembrī, 2006 (UTC)

The Phantom Menace - Rēga briesmas

Attack of the Clones - Klonu Uzbrukums

Revenge of the Sith - Sithu Atriebība

A New Hope - Jaunā Cerība

The Empire Strikes Back - Impērija dod prettriecienu

Return of the Jedi - Džediju Atgriešanās

I think these are the titles. Kristaps513 20:55, 18 novembrī, 2007 (UTC)

Nu man liekas, ka phantom menace drīzāk bija ļaunu vēstošā ilūzija -Yyy 18:00, 19 novembrī, 2007 (UTC)
Filmu portālā tulkots kā Ļaunumu vēstošā vīzija. Jebkurā gadījumā jautātājs diez vai te pēc gada vairs ieskatīsies :) un tā lapa arī vairs neeksistē. --ScAvenger 18:26, 19 novembrī, 2007 (UTC)
Eksistē gan, taču vairs ne lietotāju "namespace". Tomēr ir izlabots :) --SpeedKing 18:40, 19 novembrī, 2007 (UTC)
Tiešām ir, tad jau viss kārtībā :) --ScAvenger 18:54, 19 novembrī, 2007 (UTC)

Kā tad īsti ir: ģērbonis vai ģerbonis?

Latviešu Vikipēdijā var atras gan vienu, gan otru, varbūt vajdzētu vienotis par vienu variantu?

Piemēram:

Slovēnijas republikas ģērbonis

Šveices Konfederācijas ģerbonis

--Lielais Rolands 11:53, 9 decembrī, 2006 (UTC)

Pareizāks, manuprāt, ir ģerbonis. To pierāda arī google - uz ģērboni ir ~553 linki, bet ģerboni ~84400 (meklēju tikai "Latvijas lapās") Gragox 12:32, 9 decembrī, 2006 (UTC)
Jā, pareizi ir "ģerbonis"; kur nepieciešams, vajadzētu nomainīt uz pareizo variantu. --Dekaels 12:59, 9 decembrī, 2006 (UTC)


Pārbaudiju tildē. Tie pavisam noteikti nav sinonīmi. lūk, skaidrojumi:

ģerbonis - emblēma ģērbonis - vapenis

Ja runa ir par valsti, tad drošvien jaalieto ģerbonis, bet ja par kautkaada grupeejumiem vai pilseetaam tad ģeerbonis. Diezin vai pati buutu aizdomaajusies taadus smalkumus.

Neatkarīgi no tā, kas rakstīts Tildē (kurā droši vien kāds kļūdījies, ievadot informāciju), pareizais variants ir "ģerbonis". Par to var pārliecināties, apskatot Latviešu valodas vārdnīcu. --Tail 14:00, 29 martā, 2007 (UTC)

Par "Vai tu zināji?"

Šo veidni būtu viegli padarīt dinamiskāku, ja bezmaz katru dienu tiktu pievienots kāds jauns fakts. Jāprot arī sabalansēt, lai būtu gan tehniskas, gan humanitāras lietas un visiem būtu interesanti.
Šeit gan īpaši jāizdala fakts ar attēlu. Būtu labi, ja tas būtu pirmais, augšējais. Šobrīd tā nav sanācis un ne katram interesantam faktam var piemeklēt informatīvu attēlu. Līdz ar to šis fakts mainīsies retāk.
Bet - mans ierosinājums - rakstot lielus rakstus padomājiet, vai tur nav kāds aizraujošs un foršs fakts, pa ko painformēt pārējos Vikipēdijas lietotājus. Ja ir - liekam iekšā kā rakstu Nr. 2 un izsviežam pēdējo faktu. Ja ir fakts, kas cieši saistīts ar interesantu attēlu - liekam kā Nr. 1. ar visu attēlu un sviežam ārā iepriekšējo Nr. 1.
Kā Jums tas šķiet? --Daarznieks 16:36, 17 decembrī, 2006 (UTC)
Nu, var jau pievienot faktus, cik bieži grib, es to vienkārši izdarīju, jo iepriekšējie stāvēja par ilgu. Ar sabalansēšanu ir grūti tīri no tāda viedokļa, ka dažās jomās mums rakstu ir vairāk (es maksimāli ņēmu no tiešām jaunākajiem rakstiem, cenšoties, protams, izvēlēties arī dažādus rakstus). Attēla atrašanās vietai nav nozīmes, ja ir norādīts, ko tas ilustrē (pēc angļu vikipēdijas sākumlapas ziņu veidnes parauga, kur arī ilustrēts netiek pirmais fakts).
Principā doma man šķiet laba, un esmu gatava tā rīkoties (protams, būtu problēmas tieši ar sabalansētību – tie, kas pievienotu faktus, raksta par noteiktām lietām, un par tām tad arī būtu fakti, turklāt veidni drīkst izmainīt tikai administratori). --Tail 16:51, 17 decembrī, 2006 (UTC)
Manuprāt, veidni varētu mainīt aptuveni reizi nedēļā: nedēļas laikā varētu tikt uzrakstīts pietiekami daudz rakstu, no kuriem izvēlēties patiešām interesantus faktus.
Faktus varētu uzkrāt veidnes diskusijā, kas nav aizsargāta. Arhīvu varētu pārvietot uz atsevišķu diskusijas apakšlapu, uz kuru būtu saite arī pašā veidnē. --Dekaels 18:46, 17 decembrī, 2006 (UTC)
Manuprāt jēdzīgi - veidnes diskusijā uzkrājas fakti un vienreiz nedēļā nomainam. --Feens 18:52, 17 decembrī, 2006 (UTC)
Tiešām izklausās sakarīgi - uzkrājam veidnes diskusijā un, piemēram, ceturtdienas vakarā atlasām un ieliekam visu uzreiz jaunu. Nezināju, ka ir šāda specifiska diskusija. Izvākšu no arhīva tos divus faktus, ko šodien pārsteidzīgi izmetu un ielikšu arhīvā.
Man šķiet, ka šeit top pietiekami daudz lielu un informatīvu rakstu, lai arī Nedēļas rakstos ik nedēļu kaut ko ieliktu. Var jau ņemt arī vecus, bet labus rakstus, kas nav fīčerēti, piemēram, par seno Ēģipti utml. --Daarznieks 19:04, 17 decembrī, 2006 (UTC)
Runājot par nedēļas (jeb vērtīgajiem) rakstiem - vajadzētu katram šim rakstam augšējā stūrītī pievienot zvaigznīti, kā tas ir piemēram angļu Vikipēdijā. -- Mrom 20:21, 17 decembrī, 2006 (UTC)
Paprovēšu to nokārtot tagad --Daarznieks 20:32, 17 decembrī, 2006 (UTC)
Gribēju ierosināt veidnē nomainīt Senmartēnas attēlu, kas man šķiet visai slikti izdevies, jo ir tumšs un neskaidrs. Vai nebūtu labāk ielikt karti, kas ir atrodama šajā rakstā? Kartei ir atšķirīgs izmērs, taču varbūt ir vērts pamēģināt. --Zummis 17:30, 11 martā, 2007 (UTC)
Kur es varu administratoriem paziņot par kādu interesantu faktu no saviem rakstiem (fizikas tēma)? --Treisijs 09:14, 19 novembrī, 2007 (UTC)
Turpat attiecīgajā diskusijā, sadaļā pie vēl neizmantotajiem ieteikumiem. --ScAvenger 09:57, 19 novembrī, 2007 (UTC)

"Latvijas" un "latviešu"?

Ja gribam veidot spēcīgu Latvijā populāru cilvēku aprakstu sēriju, dzīvi šeit ļoti sarežģī tas, ka neliela daļa no mūsu redzeslokā esošajiem "Homo sapiens" pārstāvjiem tiek kategorizēti pa diviem plauktiņiem, kas atrodas dažādās dimensijās - "Latvijas cilvēki" un "Latviešu cilvēki". Ja šobrīd gribam strādā korekti, sanāk, ka šeit jāraksta šādi: Ozols = Latvijas reperis un neaizmirstiet, ka Ozols = latviešu reperis, Jānis Dinevičs=Latvijas politiķis+latviešu politiķis, Regīna Ezera=Latvijas rakstniece+latviešu rakstniece. Visiem visiem čakli kabinām klāt divas gandrīz vienādas kategorijas. Pieņemsim - kāds hipotētisks Zvaigžņu Jānis vienlaikus it kā būtu "Latvijas ģēnijs" un "Latviešu ģēnijs". Bet - ja nu viņam vecmāmiņa no mātes puses būs gadījusies poliete bet tēvs - krievs - vai viņš maz ir īstens "Latviešu ģēnijs"? Un ja nu viņš tikai pensijas gadus pavadījis Latvijā? Varbūt - ja viņa ģēnijs būs ļauns - viņš nebūs latvietis, bet ja labs - tad gan būs viens riktīgs latvietis? Marija Naumova ir latviešu dziedone??? - it kā taču dzied smuki latviski un vidējā latvieša patriotismu veicina jo vareni? Valdis Pelšs (tas, kurš pa Krievijas TV ņemas) - nav vai ir latviešu zvaigzne (latvisku akcentu nesaklausu)? Viktors Alksnis - tīršķirnes "latviešu politiķis"? Georgs Andrejevs - vai tiešām "Latviešu zinātnieks" kā šobrīd Vikipēdija jeb precīzāk tomēr "Latvijas zinātnieks"? Jolanda Suvorova? Odisejs Kostanda?

Mans piedāvājums - atteikties no kategorijām "Latviešu" un atstāt tikai "Latvijas". Labāk palīdzam veidot nacionālu nevis nacionālistisku valsti un sabiedrību - mums pašiem un mūsu bērniem dzīve būs vienkāršāka un draudzīgāka. Slaveniem latviešu tautības ļaudīm ārvalstīs (piem. en:Gustav Klutsis) varam izveidot kategoriju "Slaveni latvieši emigrācijā" pa tiešo zem "Latvijas" kategorijas vai tamlīdzīgi - un slaveniem Latvijā dzimušajiem cilvēkiem - "Latvijā dzimušās slavenības" (piem. en:Mark Rothko). Ja rodas interese un iespēja pētīt radurakstus - zem kategorijas "Latvijas cilvēki" var veidot arī kategorijas - "Slaveni krievi Latvijā", "Slaveni ebreji Latvijā" utml. Bet citādi var likties mierā - mums ir sava valsts ar valsts valodu un cilvēki darbojas galvenokārt tās ietvaros nevis savas tautības ietvaros.

Ko jūs domājat? --Daarznieks 00:06, 24 februārī, 2007 (UTC)

Mans priekšlikums ir atteikties no kategorijas Latvijas, bet paturēt latviešu. :) Mums ne vienreiz vien bija diskusijas. Mans viedoklis bija šāds - latviešu un Latvijas mēdz būt (ne vienmēr) identiski jēdzieni, piemēram, krievu dzejnieks, manuprāt, latviešu valodā nenozīmē, ka viņš etniski ir krievs, Brodskis etniski ir ebrejs, bet krievu dzejnieks. Ja avīzē stāv rakstīts poļu politiķis, tad mums no tā nekas nav zināms par šī cilvēka etnisko izcelsmi, viņš var būt arī zuluss. Zināms, ka viņš darbojas Polijas politikā. Tāpat latviešu politiķis vai latviešu sportists nenozīmē, ka pēc etniskās izcelsmes viņš ir latvietis (Ščerbatihs, piemēram, ir gan latviešu sportists, gan nu jau latviešu politiķis). Tāpēc viekārši, manuprāt, jāraksta šādi - Viktors Alksnis - latviešu izcelsmes krievu politiķis vai Odisejs Kostanda - grieķu izcelsmes latviešu politiķis utt. Tātad mana sapratne ( un mana sapratne par savu valodu) ir sekojoša - jēdziens latviešu neko neizsaka par cilvēka etnisko izcelsmi, šis vārds drīzāk sociālpolitisks jēdziens. Ir, protams, arī citi viedokļi. --Feens 01:16, 24 februārī, 2007 (UTC)
Esmu par to, lai atstātu abas kategorijas: tautībai un darbības valstij, lai bagātinātu enciklopēdiju (ne obligāti katrai personībai ir nozimīgi abi rādītāji). Tomēr ja cilvēks, pimēram, darbojas Polijas/Latvijas politikā, tad enciklopēdijai piemērotākais būtu to atspoguļot ar nepārprotamu "Polijas/Latvijas politiķis", nevis ar vārdiem, kas liek domāt, ka ir domāta viņa tautība. Ja vārds "latviešu" neko neizteiktu par etnisko izcelsmi, šeit nerastos tādi strīdi. Piemērs vēlamajam — Pauls Šīmanis: "Latvijas politiķi" un "Vācu politiķi". Aleksandrs Kuzmins 07:16, 24 februārī, 2007 (UTC)
Piekrītu Aleksandram Kuzminam, ka jāatstāj abas kategorijas. Tomēr ir vērts padomāt, kā šīs kategorijas tiek klasificētas kategoriju kokā. Latvijas politiķi (te būtu jānodala arī termina vairākas nozīmes, jo „Latvija” ir īsais nosaukums valstij, kas ir gan Latvijas Republika, gan Latvijas PSR) ir tie, kas darbojušies vai darbojas šīs valsts politikā. Savukārt, latviešu politiķi ir daudz šaurāks cilvēku loks, jo ierobežo uzskaitījumu ar to, ka šie politiķi ir tikai latviešu tautības (analoģiski ar citām valstīm un tautībām). Līdz ar to, minētie piemēri nav pareizi – pareizi būtu rakstīt: O. Kostanda, Latvijas grieķu politiķis un V. Alksnis, Krievijas latviešu politiķis. --Yunuş 07:52, 24 februārī, 2007 (UTC)
Piekrītu Aleksandram Kuzminam. Sistēma darbojas. :) --Dekaels 08:22, 24 februārī, 2007 (UTC)
Tur jau tā nelaime, ka nedarbojas un ir baigs juceklis. Kas nekaiš angliski - tur ir "Latvian writers" un miers. Nāksies atlikt biogrāfiju rakstīšanu latviešu valodā, kamēr būs kāda kārtība :( --Daarznieks 09:16, 24 februārī, 2007 (UTC)
Nu lūk arī dažādie viedokļi. :) (Nu nav Viktors Alksnis Krievijas latviešu politiķis, viņš ir Krievijas politiķis, latvietis :) ). --Feens 10:02, 24 februārī, 2007 (UTC)
Manuprāt, nekāda baiga jucekļa tomēr nav: personām, kuru nozīmīgumam svarīga ir piederība konkrētai valstij (kā politiķiem) un par kurām var sacīt, ka tās pārstāv konkrētas valstis (politiķi, sportisti), mēs lietojam kategorijas "Latvijas ...", savukārt rakstniekiem, māksliniekiem, zinātniekiem utt. piederība valstij nav diez cik svarīga. Turklāt, ja vēlamies būt konsekventi, tad, ieviešot kategoriju sistēmu pēc valsts, mums Alunāns, piemēram, būtu jāliek kategorijā "Krievijas impērijas rakstnieki" utt., u.t.jpr. --Dekaels 13:31, 24 februārī, 2007 (UTC)

Congratulations for 10000

Hi, I congratulate you for surpassing 10 000 articles. Keep it going. --74.210.54.171 19:06, 20 jūlijā, 2007 (UTC)az:İstifadəçi:TimBitsتِمبِتس

Bruolē latvē, sveikėno so 10000-oujo straipsnio. Pleckaitis ėš Žemaitėskas Vikipedėjes! bat-smg:Naudotojas:Pleckaitis

Thank You. --Feens 22:00, 21 jūlijā, 2007 (UTC)

Latvijas Vikipēdijas vieta

Sveiki, es gribēju pateikt ka Latviešu Vikipēdija vairs nav 69. vietā, to ir apdzinus Džavaniešu Vikipēdija un šobrīd tā atrodas 70. vietā, ne 69. kā rakstīts. :(--Kristaps513 01:13, 12 augustā, 2007 (UTC)

Izlabots :) -- Mrom 05:34, 12 augustā, 2007 (UTC)

Информационное сообщение

17-18 октября в г. Санкт-Петербурге состоится ВикиКонференция, посвященная проблемам развития Википедии. На конференцию приглашаются все участники русскоязычного раздела, других разделов и братских проектов. Планируется выступление участников с докладами, проведение круглых столов и другие мероприятия. Более полную информацию вы можете получить на странице Русской Википедии [2], либо у участника Кондратьев, либо по электронной почте ancondratyev__peterlink.ru.

Определиться с участием и информировать об этом оргкомитет (по любому из указанных вариантов связи) желательно до 4 сентября. Просьба распространить эту информацию среди участников этого раздела. --86.57.141.114 12:02, 30 augustā, 2007 (UTC)

Latvijas Vikipēdija 69. vietā

Latvijas Vikipēdija ir pakāpusies uz 69. vietu, man liekas vēl nav jāliek, jo paskatoties uz nākamo starpība nav liela un drīz var tikt apdzīta -- Kristaps513 01:53, 16 Septembrī, 2007 (UTC)

Gedroica jautājums

Es īsti nesaprotu, kapēc Kristapam Kaupem ir šķirklis, bet pret Aivara Gedroica šķirkli administratoriem ir iebildumi? Kur ir šī principiālā atšķirībā abu indivīdu darbībā? Manuprāt politiskā orientācijas ir identiska - abi ir wanabie nacisti un par politiķiem viņu devēt var ļoti nosacīti, tik pat pamatoti, cik kaķu mīlētāju kluba biedrus. Ko es esmu palaidis garām? Cikuuzis

Sava taisnība Tev ir. Mana problēma ar Kaupi/Gedroicu ir drīzāk morālas dabas. Kad sāku rakstīt vikipēdijai (ja nemaldos,tad šeit bija kādi simts raksti :) ) un vēlāk kļuvu par adminu, šķirklis par Kaupi jau bija. Negribēju un īsti negribu arī tagad, tā sakot,ieviest "savu kārtību", pēkšņi parādoties "baltā zirgā un zobenu rokā" un pieprasot "izmest" daļu rakstu, kas jau šeit dzīvojuši "pirms manis". --Feens 21:32, 10 oktobrī, 2007 (UTC)


Tātad kritērijs tam, kas ir nozīmīgs un nav ir tas, vai šis raksts ir ielikts pirms vai pēc tam, kad kāds no mega administratoriem ir pievienojies šim projektam?. Ja es pirms tavas iesaistīšanās būtu ielicis rakstu par savu pensionēto kaimiņieni Lūciju Krastiņu, tad tu to neizdzēstu, vai ne? Tās ir kaut kādas objektivitātes vadlīnijas, vai kas? Piedod, bet šāda attieksme liek novērsties no šī projekta.

91.142.9.162

Jā, Tev taisnība. Nu neobjektīvi un neatbilst kritērijiem, bet ko darīt, ja man tādi kompleksi? :) Neviens nav ideāls. Neesmu mega- un tuvu ne vienīgais no administratoriem. --Feens 17:10, 13 oktobrī, 2007 (UTC)


Raksts par marihuānu

Varbūt kāds no administratoriem varētu šo rakstu izdzēst? Raksta komentāros Feens soliija to izdarīt, bet laikam ir aizmirsies. Ar šo rakstu saistās divas problēmas; ir acīmredzams, ka tas ir zagts no narcomania.lv un līdz ar to tas ir saturiski vājš. Šis raksts nesatur neko informatīvu, tikai iebiedējošu, melīgu un tendenciozu. --Cikuuzis 20:51, 27 decembrī, 2007 (UTC)

Neizdevās pārbaudīt www.narcomania.lv - tur pašlaik ir problēmas ar datubāzi. Ja zagts, tad dzēsīsim. Piekrītu, ka raksts ir švaks. --Dainis 21:15, 27 decembrī, 2007 (UTC)
Uzrakstīju to rakstu praktiski no jauna - ceru, ka tagad ir pietiekami neitrāli (otrā grāvī mēs nekritīsim un narkotikas neslavēsim). --ScAvenger 08:28, 29 decembrī, 2007 (UTC)

Commons

The Wikimedia Commons Main Page is now available in Latvian (commons:Sākumlapa). Please correct the link in this Main Page. My apologies; I don't speak this language ;-) --Boricuaeddie 17:57, 12 janvārī, 2008 (UTC)

Thanks :) --ScAvenger 18:18, 12 janvārī, 2008 (UTC)
Es tur iesāku to tulkojumu, tā īsti nepabeidzu nemaz, kad jau ielika oficiāli. Tagad nekas cits neatliek kā pabeigt :) --Papuass 18:20, 12 janvārī, 2008 (UTC)
Tas nekas, vismaz kaut kas notiek! --ScAvenger 19:07, 12 janvārī, 2008 (UTC)
Kas tur jādara? Varbūt varu palīdzēt. ;) --Kristaps513 19:45, 14 janvārī, 2008 (UTC)

Vērtīgs raksts

Tātad ja Diablo II būtu pielabots un ar atsaucēm, vai tas varētu kandidēt (arī ar jūsu atbalstu, nevis ka ielikt varu un jūs neatbalstat) kā Vērtīgs raksts? Kristaps513 16:40, 15 februārī, 2008 (UTC)

Varbūt labāk tomēr pie raksta diskutēt? Šobrīd problēma ir tajā, ka ir jāuzlabo viss teksts, jo tas izskatās pēc tieša tulkojuma un tāpēc arī valoda nabadzīga (lūdzu, neņemt personiski, bet tas bija jāpasaka, būšu tas riebīgais cilvēks) un teikumu konstrukcijas neveiklas. Turklāt parastam cilvēkam, kas datorspēles nepazīst, raksts var likties stipri dīvains. Vēl varētu nospert no angļu vikipēdijas datorspēles veidni, lai labāk izskatītos. Attēliem trūkst autortiesību statusa (lielākā daļa gan var palikt, kad tie tiks sakārtoti). Mans viedoklis gan ir, ka ir ļoti grūti par šīs nozares tēmu labu rakstu uzrakstīt. Lai arī mūsu vikipēdija ir maza, tomēr tendence ir uz kvalitāti. --Papuass 17:28, 15 februārī, 2008 (UTC)
Diskusijām par potenciālajiem vērtīgajiem rakstiem ir paredzēta šī lapa. (Ja liekas, ka kāds raksts varētu būt piemērots, to var pievienot beigās) -Yyy 18:33, 15 februārī, 2008 (UTC)
Viņš jau vēl nevirza lapu kā reālu kandidātu, drīzāk tiešām pie raksta. Vērtīgu rakstu var uzrakstīt par da jebko, bet te tev ar tulkošanu nepietiks - šis raksts nav FA nevienā Vikipēdijā, tātad tev pašam ir jāmeklē papildus informācija un tas būtu pietiekoši vispusīgs (varbūt pamēģini iztulkot kādu no šiem) ~~Xil...sist! 18:54, 15 februārī, 2008 (UTC)
Starp citu RuneScape varētu būt cerīgāks kandidāts, tiesa būtu jāpievieno vairāk informācijas, šajā gadījumā angļu Vikipēdijas raksts ir GA un tajā ir daudz informācijas, ja pašam negribas meklēt papildus ~~Xil...sist! 20:25, 15 februārī, 2008 (UTC)
Tad jau varu necerēt izveidot labu rakstu. :P Kristaps513 11:18, 29 februārī, 2008 (UTC)

Pašreizējais vērtīgais raksts

Derētu izņemt attēlu no rāmja un saīsināt tekstu, lai nestaipa lapu. --SpeedKing (runāt) 16:32, 9 aprīlī, 2008 (UTC)

Lietotāja VĀRDS

Sakiet lūdzu, kā izdarīt, lai izdzēst no lietotāja vārda LIETOTĀJS? sanāk, ka ir nepieciešams "TAVEX", taču parādās "Lietotājs:TAVEX". Attiecīgi arī meklēšanā parādās rezultāts tikai, ja meklēt "Lietotājs:TAVEX". Kur to var izdzēst, ilgi meklēju-nekur neatradu. Piemēram, Somu vikipēdijā saikne ir http://fi.wikipedia.org/wiki/Tavex savukārt Latvijā būs sekojoši: http://lv.wikipedia.org/wiki/Lietot%C4%81js:Tavex Nevar saprast kāpēc ir vārds "Lietotājs" pielikts klāt. Tā ir vairākiem lietotājiem Latvijā. KĀ TO VAR IZDZĒST? JA KĀDS ZIN, PALĪDZIET LŪDZU ATRISINĀT PROBLĒMU :)

Pirmkārt, diskusiju lapās ir jāparakstās ar četrām tildēm (~~~~). Otrkārt, Jūs esat reģistrējies kā lietotājs "Tavex" un līdz ar to visa informācija, kuru sarakstījāt, atroda lietotāja lapā. Ja vēlaties uzrakstīt rakstu par Tavex, jums tas ir jāizveido attiecīgajā lapā. --SpeedKing (runāt) 13:57, 23 aprīlī, 2008 (UTC)
Pie lietotājvārda vienmēr parādās Lietotājs: un izdzēst to nevar, prefiksu nav tikai Vikipēdijas pamatsatura lapās. Teorētiski var pārvietot lapu uz pamatsatura lapām, taču Vikipēdija nav paredzēta reklāmu izvietošanai par savu uzņēmumu - ja cilvēks atstāj reklāmu savā lietotāja lapā un uzraksta pāris rakstu, uz to vēl laikam varētu pievērt acis. Izvietot šo rakstu pamatlapā varētu tikai tad, ja tas atbilstu noteiktiem kritērijiem, kas pierāda, ka uzņēmums ir gana pazīstams, lai tam pienāktos raksts - sk. en:iWikipedia:Notability (kritēriji nav tulkoti latviski, bet pamatā nosaka, ka jābūt iegūstamai informācijai no ar uzņēmumu nesaistītiem avotiem un rakstā vajadzētu būt atsaucēm uz šādiem avotiem), ja raksts šiem kritērijiem neatbildīs tas tiks dzēsts ~~Xil * 14:12, 23 aprīlī, 2008 (UTC)

Paldies par informāciju! tagad ir problēma ar lapas pārvietošanu uz pamatsatura lapām.. varbūt ieteiksiet kā to īstenot. Paldies 84.237.199.245 06:36, 24 aprīlī, 2008 (UTC).

Latvian question

Sorry, I do not speak Latvian. I could not find any place on the Latvian Wikipedia equivalent to a reference desk. So I have to ask my question here. What does this mean: Par garo brīvlaiku Elza saka - fooorši. Tiešām?? 88.113.11.38 20:30, 2 jūnijā, 2008 (UTC)

About the long holidays Elza says - coool. Really?. -- Mrom 04:20, 3 jūnijā, 2008 (UTC)

Main Page

Why don't add any languages to the main page? Piccadilly Circus 17:03, 8 jūnijā, 2008 (UTC)
What do you mean by it? -Yyy 17:13, 8 jūnijā, 2008 (UTC)
Mums sākumlapā nav interviki ~~Xil * 17:38, 8 jūnijā, 2008 (UTC)
Language links, like in an English Wikipedia. To other Wikipedias. Piccadilly Circus 21:17, 8 jūnijā, 2008 (UTC)
These links to other wikipedias, in the middle (approximately) of page does not count? -Yyy 03:43, 9 jūnijā, 2008 (UTC)
Oh yes, I saw them, I just didn't realize it first. Piccadilly Circus 12:21, 9 jūnijā, 2008 (UTC)

Trīs krusti

Es kaut kā nesaprotu, kādēļ sākumlapā tagad ir arī trīs krustu bilde??? Kas tas par tādu izgājienu?--Juris Y. T. 13:54, 10 jūnijā, 2008 (UTC)

Izņēmu attēlu no pirmās lapas. --Jūzeris 14:31, 10 jūnijā, 2008 (UTC)
Cerēsim ka Reinis krustus neredzēja un nav kaut kur novēlies šoka stāvoklī. Viņam tie krusti bija tāds sāpīgs jautājums Starp citu - kurš to bildi tur bija tā veikli iespraudis? --Krishjaanis 14:35, 10 jūnijā, 2008 (UTC)
Kļūda ar copy & paste liekot iekšā šodienas jauno faktu (tai bildei bija jābūit kopā ar nākošo jauno faktu, rīt). -Yyy 14:37, 10 jūnijā, 2008 (UTC)

tīkla siešana

vai ir kads kas kaut nedaudz saprot no tīkla siešanas ja ir kads ludzu uzrakstiet nelielu pamācību jeb iedodiet kadas majaslabas linku kur to var atrast . paldies jav iepriekš !

Nez vai no mājaslapas varēs iemācīties. Jāmeklē vien būs personiskie kontakti kāda jūrmalciemā :-) --Dainis 15:06, 11 jūnijā, 2008 (UTC)

Zinātne

Vai varētu nomainīt saiti zem teksta "Zinātne" no Kategorija:Zinātne uz Portāls:Zinātne? --Papuass 12:16, 4 jūlijā, 2008 (UTC)

izmainīju -Yyy 12:30, 4 jūlijā, 2008 (UTC)

Mūzikas portāls

Kas vajadzīgs lai uzsāktu Mūzikas portālu, līdzīgi kā Zinātnes? Gamerzx 12:35, 4 jūlijā, 2008 (UTC)

Nokopē visu, kā ir zinātnes vai sporta portālā un izveido mūzikas portālu (Portāls:Mūzika). Es ieteiktu sākumā kādā atsevišķā lapā visu izdarīt (piem., Lietotājs:Gamerzx/Portāls) un tad, kad tas būs gatavs, pārvietot. --SpeedKing (runāt) 12:37, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Bet ko darīt ja nav Izmeklēta (Vērtīga) raksta. Būs kāds no esošajie jāizvēlas vai jāpapildina līdz kāds būs Vērtīgs? Gamerzx 12:54, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Labāk uzrakstīt pāris vērtīgus mūzikas rakstus un tad portalizēties. Nevis tagad mocīties, taisīt portālu un aiz zobiem vilkt vērtīgus rakstus. --Krishjaanis 13:00, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Ir raksts U2 un Mocarts, bet piekrītu, ka portālam pagaidām varētu trūkt kvalitatīva satura. --Papuass 13:04, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Tad jau es varētu veidot savu ģeogrāfijas un Latvijas portāla versiju savā lietotāja lapā. Tā izskatīsies līdzīgi sākumlapai. Es gribu, lai mums būtu arī šie portāli.--Romanskolduns 19:43, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Ja tu esi gatavs to uzturēt, tad - lūdzu. --SpeedKing (runāt) 19:48, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Ko šajā gadījumā nozīmē "uzturēt"? Portālus un visus citus rakstus taču uztur visi Vikipēdisti. Ja "uzturēt" nozīmē izveidot, tad rīt es varētu sākt veidot Latvijas portālu savā lietotāja lapā. --Romanskolduns 19:56, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
"Uzturēt" nozīmē uzņemties atbildību par regulāru portāla atjaunošanu pat ja citiem vikipēdistiem par to "nav intereses". Labāk, ja vēl kāds palīdz. --Dainis 20:32, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Jau esmu sācis veidot Latvijas portālu. Pašlaik jāizveido veidnes. Tad jau laikam viss būs kārtībā. Tātad vajadzēs ik pa laikam atjaunot veidnes, ko satur šis portāls. Bet vispār es šaubos, ka šis portāls nevienam neinteresēs. --Romanskolduns 20:43, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Tas nozīmē, ka ir labi, ja kāds regulāri parūpējas, lai portālā ir jauna informācija, ja tu to tikai uztaisi un pēc tam aizmirsti nav nekāda jēga (tiesa saturu var sagatavot iepriekš un uzlikt, lai mainās automātiski). Portāls nav jātaisa savā lapā, vienkārši tik liela apjoma lietu labāk sagatavot iepriekš savās testu lapās un tad pārkopēt vai pārvietot uz portāla lapu, ja jūs varat vienā piegājienā - uz priekšu. Tas, ka par kādu tēmu nav labu rakstu, manuprāt, nav šķērslis - patiesībā portāli varētu piestrādāt, lai tie rastos un portāla izmeklētajiem rakstiem nav par katru cenu jābūt labiem vai vērtīgiem, ja vien kāds nemēģina izdomāt, ka tam vien, ka raksts parādās portālā nozīmē, ka tas visai Vikipēdijai jāuzskata par labu vai vērtīgu ~~Xil * 21:34, 4 jūlijā, 2008 (UTC)

W bus Labak - vai ne? tad Videja . kur ir pelekie burti

Wikipēdija
Wikipēdija
Wikipēdijas logo
Wikipēdijas logo
Wikipēdija
Wikipēdija
Wikipēdijas logo
Wikipēdijas logo


Nav nekādas vainas pašreizējam variantam (nu nav latviešu alfabētā tā burta W, priekš kam mums tādi hibrīdi). --ScAvenger 21:09, 5 augustā, 2008 (UTC)

Nozaru izvēle sākumlapā

Es te tā nedaudz ieskatījos dažās citu valodu vikipēdiju sākumlapās un viena lietā man iekrita acīs. Piemēram Luksemburgas viki. ir daudz plašāk vieglāk un ērtāk sameklēt sev interesējošo nozari kuras ir smalkāk sadalītas, un tad nodomāju kāpēc lai Lat. viki. tādi uzlabojumi nebūtu? Man tas nozaru saraksts iepatikās. --Indezit 13:51, 2 oktobrī, 2008 (UTC)

Būs jau mums arī ar laiku tie portāli, kad rakstu būs sarakstīts vairāk un labāki. --ScAvenger 17:11, 2 oktobrī, 2008 (UTC)

Es jau pirms kāda laika biju domājis par to, ir drusku nepareizi, ka galvenajās kategorijās atseviški atdalīta Māksla. To mierīgi varēja palikt zem Kultūra. Sportam pareizāk būtu bijis labāk atsevišķu kategoriju. Nesāku diskusiju, jo tas jau nav tik svarīgi. Tagad, skatot portālus, skatos, ka sākumlapā citām nozarēm saites ir uz kategorijām, bet zinātnei uz portālu. Ja neviens neiebilstu, makslas vietā varētu ielikt sporta portālu. --Dainis 20:33, 13 decembrī, 2008 (UTC)

Neiebilstu, kaut gan uzskatu, ka sports nav nemaz tik svarīga sfēra, ka tai jābūt kā pirmajai. :) --Feens 20:56, 13 decembrī, 2008 (UTC)
Kam manuprāt, obligāti jābūt - zinātne, kultūra, Latvija, par pārējiem iespējamas diskusijas. --Feens 20:59, 13 decembrī, 2008 (UTC)
Varbūt apkopojam citu valodu pieredzi un tad? Angļiem, piemēram, - Arts, Biography, Geography, History, Mathematics, Science, Society, Technology. Ja vaina ir tajā, ka nav attiecīgā portāla, tad saņemšos un kaut kad uztaisīšu. :) --Feens 21:04, 13 decembrī, 2008 (UTC)

Čikāgas piecīši

Kāpēc nav raksta par Čikāgas piecīšiem?

Acīmredzot tāpēc, ka neviens nav to vēl paspējis uzrakstīt -Tev ir visas iespējas būt tam, kas to izdarīs! --ScAvenger 17:09, 18 novembrī, 2008 (UTC)

Valodu koordinēšana

Sākumlapā ir links uz rakstu angļu valodā "Valodu koordinēšana", kurš, cik es sapratu tur paveroties, vairs netiek uzturēts. Manuprāt nav stilīgi, ka latviešu vikipēdijai no sākumlapas aiziet linki uz veciem (un ne veciem) rakstiem angliski. To pašu sarakstu "Visas valodas" RomansKolduns droši vien ar prieku pārliks latviski, vēl jo vairāk, ka neizskatās tik sarežģīti. Sagaidor 20tk-nieku jāuzbužina spalviņas :) --Kikos 21:27, 4 janvārī, 2009 (UTC)

To valodu koordinēšanu varētu arī aizvākt (ko likt vietā?). Citvalodu sarakstu pārtulkot nebūtu grūti, taču, lai uzturētu, laikam jāmāk lietot skripti. --ScAvenger 21:58, 4 janvārī, 2009 (UTC)
Ierosinu šo ielikt Dienas bildi un un... Vēl kaut kas prasās. Bet diez ko?--Treisijs 09:22, 14 februārī, 2009 (UTC)

Raksti

Kāds zin vai ir atļauts tulkot rakstus no citas valodas vikipēdijām un ievietot šeit? Paldies jau iepriekš! --!Lee! 15:55, 3 martā, 2009 (UTC)

Protams, ka drīkst:) Vēl jo īpaši no vikipēdijas, jo jebkuras vikipēdijas rakstus var brīvi izmantot. P.S.Diskusiju lapās vajag parakstīties, respektīvi, aiz sava teksta jāliek divas domu zīmes un pēc tam četras tildes (~) pēc kārtas. --Kurlandlegionar 15:54, 3 martā, 2009 (UTC)

Paldies par atbildi un ieteikumu! Centīšos darīt kaut ko noderīgu! :) --!Lee! 15:57, 3 martā, 2009 (UTC)

Wikiversity

Nesen uzgāju tādu lietu kā Wikiversity. Doma laba - izglītoties internetā. Taču žēl, ka nav latviešu valodā. Tad nu es padomāju, sēžot skolas solā, un sapratu, ja jau matemātikas mācību grāmata pēc jaunās programmas 10. klasei(varbūt visai vidusskolai) maksā teju 10 latus... Būtu ļoti vērtīgi, ja mums būtu pašiem sava Wikiversity latviešu valodā. Tiem, kas vēl apmeklē skolu, tas būtu ļoti noderīgi. Iedomājaties, skolā jums uzdod uzdevumu, kas ir atrodams nevis maksas grāmatās, bet gan bezmaksas Wikiversity. Ja kāds nav bijis skolā (tagad runājot par apzinīgākiem skolēniem), var ieiet Wikiversity un izlasīt klasē izņemto vielu. Vēl viens pluss, pēc stundām izlasot to, ko jau izrunāja skolā, citiem vārdiem, varētu palīdzēt saprast vielu labāk. No manas Matemātikas skolotājas secinot, skolotājiem, šķiet, arī patīk dažādas mācīšanās iespējas internetā. Tapēc gribēju paaicināt jūs visus palīdzēt attīstīt ideju par latviešu Wikiversity izveidošanu. Tajā varētu izveidot Latvjas izglītības sistēmas prasībām atbilstošu skolas kursu no 1. līdz 12. klasei. Grūtāk ir ar to tehnisko pusi - daudzi vēl neizprot Wiki īpašo(bet ne tik sarežģīto) valodu. Ar šādu projektu varētu iesaistīt dauz jauniešu un skolotāju, kuri varētu palīdzēt izveidot un pilnveidot rakstus. Tādēļ aicinu visus, kuriem ir/(nav) pieredze Wikipedijā, palīdzēt izveidot bezmaksas interneta mācību līdzekli Latvijas skolēniem. --Klavs.pr 20:26, 25 aprīlī, 2009 (UTC)

Mums jau ir sava Wikibooks, kurā aktivitāte diemžēl ir visnotaļ zema; diez vai ir vērts vēl sadrumstalot spēkus. Nedomāju, ka izglītības ministrija būs ar mieru oficiāli atzīt šādu paštaisītu mācību līdzekli. Protams, nevienam nav aizliegts mēģināt ko tādu izveidot. --ScAvenger 20:33, 25 aprīlī, 2009 (UTC)
Paklau, ja cilvēks grib kāpēc ir jānokauj doma jau pašā saknē ? Pirmkārt izskatās, ka viņš jau ir sācis tapināt testa projektu vai ko tamlīdzīgu. Otrkārt viņš nav Vikipēdijas aktīvs lietotājs, tikai naivi cer, ka kāds palīdzēs. Mmm, es pirms pāris dienām, meklējot informāciju, lai nedaudz papildinātu rakstu par Wikimedia Foundation, lasīju, ka Wikiversity esot viss kas tikai ne mācību grāmatas, tām šķiet tiešām vieta Wikibooks... Bet vispār - mums te ik pa brīdim uzpeld kaut kādi subjekti ar informāciju, kas laikam iederētos Wikiversity (piemēram, tramvaja biļešu analīzi kāds atceras ?), tā ka varbūt gluži nevajadzīgs projekts nav, bet labāk pameklē interesentus kur citur (ir taču forumi kur apgrozās studenti un tamlīdzīgi, ja iedvesma liela vari pat mēģināt sazināties ar izglītības iestādēm) ~~Xil (saruna) 21:36, 25 aprīlī, 2009 (UTC)
Protams, tas būtu jauki, taču manuprāt patlaban tam nav īstais brīdis. Pašreizējais latviešu Wikibooks un Wiktionary stāvoklis ir diezgan nožēlojams. Patiesībā, pati latviešu Vikipēdija ir vēl tikai "autiņos". To var redzēt, piemēram, paskatoties Xil izveidotajā nozīmīgo rakstu sarakstā, kurā apkopoti svarīgākie skolā apgūstamie jēdzieni (labajā pusē zem attiecīgā virsraksta jānospiež "rādīt"). Piemēram, man tuvajā matemātikas sadaļā situācija ir diezgan bēdīga — nav rakstu pat par pavisam elementārām lietām un lielākā daļa esošo rakstu ir nekvalitatīvi un nepilnīgi. Spriežot pēc pašreizējiem latviešu Vikipēdijas attīstības tempiem, pat pieņemot, ka visi latviešu Vikipēdijas rakstītāji pievērstos Wikiversity veidošanai, tās izveide prasītu daudzus gadus. Tas, ko es ieteiktu darīt patlaban, ir:
  • Apzināt skolēniem vajadzīgos jēdzienus, ielikt tos sarakstā, un izveidot kvalitatīvus rakstus par tiem.
  • Izlīdzēties ar bezmaksas materiāliem, kas pieejami www.liis.lv.
  • Popularizēt latviešu Wikibooks skolotāju un pasniedzēju vidū — tie, kas grib rakstīt savus lekciju materiālus Wordā, lai labāk raksta tos Wikibooks, tādējādi padarot pieejamus visiem.
  • Veicināt jaunu lietotāju iesaistīšanos Vikipēdijas rakstīšanā, sakārtojot dokumentāciju (lai vieglāk būtu apgūt Vikipēdijas valodas sintaksi un pašas Vikipēdijas darbības pamatprincipus).
--Marozols 21:56, 25 aprīlī, 2009 (UTC)
Viena laba ideja, kuru ir pavisam viegli realizēt praksē, ir šāda: uzdot studentam izveidot Vikipēdijas rakstu par kādu no kursā apskatītajām tēmām un to novērtēt ar atzīmi. Man tas šķiet daudz labāk, nekā likt rakstīt referātu, kas tiek izlasīts labi ja vienu reizi un pēc tam nogulst plauktiņā. Vienīgi šādu uzdevumu labāk uzdot studentiem (vēlams maģistratūrā) nevis skolēniem, lai samazinātu iespēju, ka izveidotajā rakstā parādīsies uzraksts "autortiesību pārkāpums" vai sanāks kā ar rakstu bezvadu strāva. Nezinu, cik šī ideja ir izplatīta citur, bet savā universitātē zinu divus kursus, kuros daļu no atzīmes jānopelna izveidojot Vikipēdijas rakstu (skatīt šeit un šeit). --Marozols 01:02, 2 maijā, 2009 (UTC)
Vispār jau ar šo lietu ik pa laikam nodarbojas Treisijs un ja vien tu gribi, tad vari arī tā darīt. Bet ideja ir ļoti laba un vienīgi ir drusku par maz to cilvēku, kas te arī paliek pēc tam, kad ir uzrakstīts vajadzīgais raksts. Visai pagrūti ir cilvēkam iestāstīt, priekš kam tas viss ir vajadzīgs, kāda no tā jēga utt. --Romāns Kolduns 05:05, 2 maijā, 2009 (UTC)
Es kautko sāku darīt. Vai kāds var man palīdzēt iztulkot šo rakstu un tā apakšrakstus? --Klavs.pr 11:06, 3 jūnijā, 2009 (UTC)

Latviskots Vikipēdiju saraksts

Runa ir par Vikipēdija:Vikipēdiju saraksts

Ierosinu rindu

'''[[m:Complete list of language Wikipedias available|Visas valodas]]''' –

nomainīt pet

'''[[Vikipēdija:Vikipēdiju saraksts|Visas valodas]]''' –

lai būtu latvisks valodu saraksts... --Dark Eagle (diskusija · devums) 18:25, 27 septembrī, 2009 (UTC)

Jautājums: kāpēc aiļu nosaukumi ģenitīvā? Manuprāt labāk būs daudzskaitļa nominatīvā. --Kikos 18:37, 27 septembrī, 2009 (UTC)
Izlaboju... --Dark Eagle (diskusija · devums) 19:48, 27 septembrī, 2009 (UTC)

Krēsls

Vai tas ir joks vai kas, ka pieprasītāko rakstu sarakstā ("Pēdējo izmaiņu" lapā) ir "Krēsls"??? --Esmu Igors 20:29, 17 janvārī, 2010 (UTC) --Esmu Igors 20:45, 17 janvārī, 2010 (UTC)

Vikipēdija:Vajadzīgie raksti ir izskaidroti kritēriji. ~~Xil (saruna) 20:58, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Kāpēc joks? Raksts par krēsliem ir ļoti daudzās valodās, bet latviešu - vēl nav. --ScAvenger 20:58, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Piedodiet, man likās, ka šāda temātika enciklopēdijai ir pārāk nenopietna. Spriežot pēc angļu raksta, tas patiešām var būt noderīgs.--Esmu Igors 21:07, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Man godīgi sakot īsti nepatīk, ka par galvenāko no vajadzīgo rakstu lapām tiek pataisīta tāda kur galvenais ir kvantitāte nevis kvalitāte un pat ne kvantitāte kas ir nozīmīga mums (kā [3] - varbūt kāds te jēdz uzrakstīt skriptu, kas spētu no database dump uzģenerēt ko tādu, izslēdzot atsauces no veidnēm ?) ~~Xil (saruna) 21:11, 17 janvārī, 2010 (UTC)

Bildes sākumlapā

Vai kāds nevar uzlikt ikonām imagemap, lai uz tām klikšķinot nenonāktu attēla apraksta lapā, bet vietā ko tās ilustrē, es neatceros kā tās darbojas, domāju, ka gan jau ir kāds kas zin labāk ~~Xil (saruna) 23:11, 17 janvārī, 2010 (UTC)

Pamēģināju uztaisīt pati - kods izrādās ir vienkāršs [4], bet to ieliekot kategoriju nosaukumi parādās zem attēla, nevis blakus. Ir idejas kā to novērst ? ~~Xil (saruna) 00:34, 18 janvārī, 2010 (UTC)
To var izdarīt daudz vienkāršāk - ar argumenta "link" palīdzību:
Tehnoloģija
--Marozols 18:08, 19 janvārī, 2010 (UTC)
Paldies, es ceru neviens neiebilst, ja es pie viena salikšu saites uz portāliem (vairs neatceros kāpēc tas nav izdarīts, bet portāli izskatās pabeigti un svaigi) ~~Xil (saruna) 20:48, 19 janvārī, 2010 (UTC)

Lietuviešu valodas Vikipēdija

Virs 100 000, lūdzu atjaunināt.Fuseau 03:29, 19 janvārī, 2010 (UTC)

Izdarīju ~~Xil (saruna) 04:48, 19 janvārī, 2010 (UTC)

english please

where is the for these they did not speak latvian ? . שחר1979 17:36, 10 martā, 2010 (UTC)

Mākslas portāls

Vai kāds, lūdzu, varētu vikipēdijas sākumlapā pielikt saiti uz mākslas portālu, kā tas jau ir izdarīts ar ģeogrāfiju, vēsturi, Latviju un zinātni? --GreenZeb (diskusija) 14:43, 21 maijā, 2010 (UTC)

Paldies! --GreenZeb (diskusija) 14:52, 21 maijā, 2010 (UTC)

62. vieta

Latviešu vikipēdija atkal ir nokritusi uz 62. vietu un izskatās, ka tur arī kādu mēnesi paliks, aromāņu vikipēdija ar 0 dziļumu mūs ir apdzinusi par veseliem 500 rakstiem. :( --GreenZeb (diskusija) 16:31, 28 maijā, 2010 (UTC)

Viņiem ir pat veseli divi raksti par Latviju: [5] un [6]. lol --GreenZeb (diskusija) 16:32, 28 maijā, 2010 (UTC)
Vienīgais mierinājums visi raksti viņiem ir ļoti, ļoti nelieli. Respektīvi mūsu Vikipēdija informācijas ziņā ir begātāka. --Driver24 16:34, 28 maijā, 2010 (UTC)
Viņiem gan ir interesantas pēdējās izmaiņas. --Driver24 16:37, 28 maijā, 2010 (UTC)
Par to tās botpēdijas vajadzētu diskvalificēt :( --ScAvenger 17:52, 28 maijā, 2010 (UTC)

Bulgāru Vikipēdija

Virs 100 000, lūdzu atjaunināt. Fuseau 08:56, 30 maijā, 2010 (UTC)

Starpwiki saites

Man regulāri vajag nonākt citu valodu vikipēdijās. Tādēļ spiežu uz sākumlapu, lai varētu uzspiest vajadzīgās vikipēdijas starpwiki saiti, bet tās diemžēl nav. Kāpēc? --Treisijs 19:58, 8 augustā, 2010 (UTC)

Sākumlapai, atšķirībā no pamatrakstu lapām, starpviki saites automātiski netiek liktas. Cik atceros, tad bija runa, ka parastās starpviki saites nevajag, jo ir jau sadaļa citvalodu vikipēdijām. Parasti ārkārtīgi reti vajag kaut ko tādu, kas tur nav, bet, ja tomēr - ir taču pilnais saraksts. --ScAvenger 20:07, 8 augustā, 2010 (UTC)
Varbūt izņemam to sadaļu un ieliekam starpviki - neredzu no tās lielu jēgu, ja neskaita regulāru samērīšaos ar robotizētajām Vikipēdijām ~~Xil (saruna) 20:11, 8 augustā, 2010 (UTC)
Manuprāt, sadaļa ir ērtāka, jo ir pārtulkota (protams, hieroglifu valodas parasti nevajag, bet nu vismaz teorētiski). --ScAvenger 04:09, 9 augustā, 2010 (UTC)

Archive?

Hi, Why don't you archive this page. This is very long talk page. So someone can archive it. බිඟුවා 06:35, 15 septembrī, 2010 (UTC)

Noone really writes anything here, what would be the point ? ~~Xil (saruna) 07:17, 15 septembrī, 2010 (UTC)

Ziedojumi

Tā kā pārskaitījums uz franču banku man izmaksāja krietni vaiirāk par pašu pārskaitījumu :) (komisija Ls 4,00), tad radās priekšlikums - varbūt kāds sens un pazīstams latviešu vikipēdists, kuram varētu sūtīt citi cilvēki no Latvijas un kurš vēlāk pārsūtīs par visiem uz Eiropu? Tad visiem kopā varētu lētāk iznākt.

Sākumlapa

Kāds sākumlapu ar skatās? Gazols vēl joprojām tur stāv. Janomaina tas parametrs uz "Currentmonth".--FRK (runas/darbi) 07:43, 1 decembrī, 2010 (UTC)

Meklēt

Kapēc dažreiz kad es uzklikšķinu uz vietas kur var Meklēt, uzraksts "Meklēt" nepazūd. Vai tā ir Jūsu vai mana datora vaina? Ja jūsu, tad lūdzu izlabojiet.

Neko tādu nenovēroju (Vector apdare, Firefox pārlūks, Windows 7). Varbūt pamēģini paspēlēties ar meklēšanas opcijām savās izvēlēs? --ScAvenger 18:44, 9 decembrī, 2010 (UTC)


59. vieta

Mēs apmēram mēnesi jau esam 59. vieta. Varbūt atjauninām datus sākumlapā.--FRK (runas/darbi) 15:02, 19 februārī, 2011 (UTC)

Beidzot, es jau sāku baidīties, ka mēs esam lemti sestajam desmitam uz mūžiem :) ~~Xil (saruna) 15:48, 19 februārī, 2011 (UTC)
59. vieta kā reiz ir sestajā desmitā, visu laiku mēs bijām septītajā  ;) --Biafra 18:53, 19 februārī, 2011 (UTC)
Nu tad turpmāk priecāšos, ka esam lemti sestajam desmitam :D ~~Xil (saruna) 20:43, 19 februārī, 2011 (UTC)
Tur nav ko precāties. Kad būsim pirmajā desmitā, tad jā - varēsim būt laimīgi un lepni. :) --GreenZeb (diskusija) 22:09, 19 februārī, 2011 (UTC)

Arhivēšana

Manuprāt šo diskusiju prasās arhivēt līdzīgi kā Kopienas portālu. --Treisijs 20:46, 19 februārī, 2011 (UTC)

Harry Mulisch

Can someone translate the articel about the most famous Dutch writer en:Harry Mulisch?—Šo komentāru pievienoja 83.6.161.242 (diskusijadevums).


Wikipedia in Tatar

Dear friends, may I ask you to add a hyperlink to our Tatar Wikipedia (http://tt.wikipedia.org) to yourr Front page. Tatars - are turkic nation living in Tatarstan Republic, second biggest nation in Russian Federation. hope to hear from you soon. sincerely yours, Muhtac 21:00, 20 martā, 2011 (UTC)

Sorry, we limit it to wikipedias with at least 20 000 articles ~~Xil (saruna) 21:29, 20 martā, 2011 (UTC)
ok. then see you later ;-) Muhtac 21:32, 20 martā, 2011 (UTC)
Good luck with that! ;D ~~Xil (saruna) 21:34, 20 martā, 2011 (UTC)

Vietas

Kāpēc vairs sākumlapā neparādās, kurā vietā ir latviešu Vikipēdija rakstu skaitu ziņā? --GreenZeb (diskusija) 13:21, 4 aprīlī, 2011 (UTC)

Tas var kādu iedzīt depresijā :) --Dainis 13:42, 4 aprīlī, 2011 (UTC)
Cik var mērīties ar haitiešu botpēdistiem! (c) Kikos.--FRK (runas/darbi) 16:27, 4 aprīlī, 2011 (UTC)
Un katrs jau var to saiti ielikt savā lietotāja lapā, ja vēlas. --ScAvenger 16:31, 4 aprīlī, 2011 (UTC)
Mēs visu latviešu Vikipēdijas pastāvēšanas laiku maļamies pa 60tajām vietām, tā fīča acīmredzot vispār parādījās, jo sen sen atpakaļ Vikipēdiju skaits konkrētajā veidnē tika samazināts līdz tām, kam 20 000 rakstu un lv tam ne tuvu nestāvēja, tāpēc vajadzēja paskaidrojumu. Ja tas tā intresē vari aiku pa laikam iečekot Meta ~~Xil (saruna) 18:59, 4 aprīlī, 2011 (UTC)

Vērtīgais raksts

Drošības pēc atgādinu, ka Sākumlapai vajadzētu atgriezt šo versiju. Tas gan būtu jāizdara šonakt pēc trijiem, bet labāk laikam būtu to izdarīt tagad.--FRK (runas/darbi) 21:41, 31 maijā, 2011 (UTC)

Kādēl Tu tā streso? Trijos naktī Vikipēdiju tāpat reti kurš skatās. Nevajag jau tādēļ vandalizēt. --GreenZeb — 2011. gada 1. jūnijā, plkst. 01.48 (UTC +3)
Da nē, es vairāk par to, lai no rīta cilvēki ar attiecīgajām tiesībām varētu nomainīt :)--FRK (runas/darbi) 22:49, 31 maijā, 2011 (UTC)

Vērtīgais raksts

Tagad var atcelt šo izmaiņu (lai 1.oktobrī automātiski nomainītos).--FRK (runas/darbi) 08:18, 1 septembrī, 2011 (UTC)

a kapēc nevarēja jau ar septembri likt citu rakstu? --Biafra 08:42, 1 septembrī, 2011 (UTC)
Es jau piedāvāju, bet domāju tā kā mums šeit ir tāda mazaktivitāte ar vērtīgajiem rakstiem, tad lai Cīņas klubs vēl pastāv.--FRK (runas/darbi) 08:44, 1 septembrī, 2011 (UTC)
vajadzīgais balsu skaits bija savācies līdz 31.aug. --Biafra 09:01, 1 septembrī, 2011 (UTC)

Ru

Feens, šādi gan nevajadzēja. Iemesls rodams šeit.--FRK (runas/darbi) 07:38, 20 septembrī, 2011 (UTC)

Uzskatu, ka sānos jābūt visām Vikipēdijām, kas ir arī rīkjoslā, nekā nevienai. --GreenZeb — 2011. gada 20. septembrī, plkst. 11.43 (UTC +3)

Esi sveicināts Vikipēdijā

Varbūt lietotāji ar attiecīgajām tiesībām varētu pievienot Sākumlapai augšā (Laipni lūdzam Vikipēdijā, brīvajā enciklopēdijā, kuru arī Tu vari papildināt!) linku tekstam "Laipni lūdzam" — Vikipēdija:Esi sveicināts Vikipēdijā. --FRK (runas/darbi) 14:57, 22 decembrī, 2011 (UTC)

Darīts. --ScAvenger 16:19, 22 decembrī, 2011 (UTC)
Paldies.--FRK (runas/darbi) 21:52, 22 decembrī, 2011 (UTC)
Varbūt to "laipni lūdzam" kā tādu nevajadzētu nomainīt uz "esi sveicināts"? Jo tagad tas izklausās kā pa taisno no angļu valodas ~~Xil (saruna) 10:53, 17 janvārī, 2012 (UTC)
Droši, es lieki negribēju čakarēt ScAvenger, kuru es tāpat biju izbesījis ar saviem edit rekvestiem aizsargātajās lapās.--FRK (runas/darbi) 11:02, 17 janvārī, 2012 (UTC)

Kapēc sākumlapā nav uzreiz saites uz Vikipēdija:Ievads ?

Anglu versijā ta stāv gadrīz pirmā - en:Wikipedia:Main_Page tur kur "anyone can edit". LV versijā tur stāv saite uz "Pamācība (Rediģēšana)". Bet pirms lasīt, ka rediģēt, taču ir jāizlasa pamatprincipus ka darboties, kuri ir Vikipēdija:Ievads. --Gwfan 10:30, 17 janvārī, 2012 (UTC)

Sākumlapā ir saite uz "Vikipēdija:Esi sveicināts Vikipēdijā", kur savukārt ir saite uz Ievadu. --FRK (runas/darbi) 10:45, 17 janvārī, 2012 (UTC)
Arī uz, kas Vikipēdija nav tur ir saite un tajā sveicienā arī ir par noteikumiem ~~Xil (saruna) 10:57, 17 janvārī, 2012 (UTC)
Es vienkārši domāju ka "Pamācība (Rediģēšana)" ir mazāk svarīga jauniem cilvēkiem Vikipēdijā neka "Ievads". Runa taču iet par galveno lapu! Es, piemēram, uzreiz to Ievadu tā neatradu ;-) un nedomāju, ka esmu viens... Usability angļu versijā noslīpēta labāk. --Gwfan 11:09, 17 janvārī, 2012 (UTC)

Add Belarusian Wikipedias

Good evening, ladies and gentlemen! Please, add the Belarusian Wikipedias. It's easy: just insert interwikis be-x-old: and be:. The Belarusian language is the language of the Belarusians, the people of Belarus. Thank you! Глеб Бераставы (diskusija) 19:26, 4 maijā, 2012 (UTC)

Добрый вечер, дамы и господа! Пожалуйста, добавьте белорусские Википедии. Это легко: только вставить тэги be-x-old: и be:. Белорусский язык — язык народа белaрусов, на котором говорят в Беларуси. Спасибо! Глеб Бераставы (diskusija) 19:26, 4 maijā, 2012 (UTC)

Вітаю! Нажаль, тут дадзеныя толькі спасылкі да 30 найбуйнейшых раздзелаў. [7] --Glebb (diskusija) 22:03, 4 maijā, 2012 (UTC)

Vērtīgo rakstu kategorijas

Ierosinu latviešu Wikipēdijā katru reizi pievienojot vērtīgo rakstu tam būt pie citas kategorijas. Piemēram, viens vērtīgais raksts pieder sabiedrības kateg., nākamais vēstures kateg. Kad visas kategorijas jau ir bijušas, tad varētu sākt par jaunu.

Ieskatoties vērtīgo rakstu lapā redzu, ka divām no astoņām kategorijām kopā ir tikai 3 vērtīgi raksti (tās ir vēsture un tehnoloģijas). Šausmas! Protams, tas ir tikai normāli, ka kategorijai Latvija varētu būt vairāk rakstu, jo tā ir mūsu dzimtene, un pēc būtības mums būtu jāsaraksta viss, ko zinām par Latviju, tad turpinot arī par pārējo pasauli.

Protams, tehniski tas būtu grūti realizējams, jo daudzi cilvēki savus rakstus velta, piemēram, tikai sporta kategorijai, bet tas nav nekas neiespējams. Tas varētu pievilināt daudzus par šo tēmu zinošus lasītājus, kuri to un citus rakstus varētu papildināt utml. Pietam, tas varētu vispārināt mūsu zināšanas. Ko Jūs par to domājat? --Ri4ardsons (diskusija) 19:49, 4 jūnijā, 2012 (UTC)

Nav jau mums tik daudz to vērtīgo rakstu, lai varētu nez kā manipulēt :( Lai cilvēki raksta par to, ko grib — jau tā tas nav viegls darbs un kur nu vēl par uzspiestu jomu. --ScAvenger (diskusija) 19:58, 4 jūnijā, 2012 (UTC)
Tās bija tikai manas domas, nekas netiek uzspiests. Turklāt, kurš rakstīs par to, ko negrib, ja Vikipēdija ir brīvā enciklopēdija? Etiķetes robežās visi var rakstīt par izvēlēto tēmu, nevis uzspiestu. --Ri4ardsons (diskusija) 20:10, 4 jūnijā, 2012 (UTC)
Mums jau vismaz gadu īsti nav ko likt sākumlapā, tāpēc, piemēram, šobrīd izlīdzamies ar aktuālo notikumu. Tu vari celt kādas gaisa piis tev tīk, bet ja tev nav konkrēta plāna kā to izdarīt (piemēram, saki, ka jāpievilina cilvēki - kā?), tad jēga kāda? ~~Xil (saruna) 07:22, 5 jūnijā, 2012 (UTC)

Interwiki links on main page

Hello, would you like to add {{noexternallanglinks}} to your main page, so there is only interwiki links which are (or were) added to your main page, and not those all links which are on Wikidata. --Stryn (diskusija) 19:36, 9 martā, 2013 (EET)

Vai tu zināji?

piedāvāju sākumlapā samainīt vietām sadaļas 'vērtīgs raksts' un 'vai tu zināji'. ja vērtīgi raksti mums jauni neparādās vairs vispār, tad otrā sadaļa mainās gandrīz katru dienu. attiecīgi virinot sākumlapu lietotājiem kā pirmā acīs lektu sadaļa 'vai tu zināji' un tas radītu labāku priekšstatu par vikipēdiju kā ļoti dinamisku, nevis ļoti statisku vietni. --Biafra (diskusija) 13:31, 29 augustā, 2013 (EEST)

pie viena - neesmu monopolizējis jautājumu pievienošanas tiesības. ja kādam ir mazākā vēlēšanās, bet kautrējas vai varbūt baidās no manis - nevajag! droši darbojieties! --Biafra (diskusija) 13:31, 29 augustā, 2013 (EEST)
Bet tas vienalga ir labākais, ģeniālākais un skaistākais, ko Vikipēdija var piedāvāt, neatbilstu vērtīguma idejai to nobāzt apakšā. Un vai tad netika uzlikts, ka tie raksti mainās? ~~Xil (saruna) 14:42, 29 augustā, 2013 (EEST)
mainās, mainās. tikai to rakstu skaits jau nav liels. atverot desmit reižu varētu sanākt jau atkārtošanās. ok, jautājums noņemts. Xil atbildēja. :) --Biafra (diskusija) 15:08, 29 augustā, 2013 (EEST)
Piekrītu Xil, turklāt, ja datormonitora izšķirtspēja nav 800x600, tad visu lapas saturu var redzēt vienlaicīgi. --Laurijs (diskusija) 16:50, 29 augustā, 2013 (EEST)

Kļūda sākumlapā

Nu kā var būt, ka Nirnbergas prāva sākusies 1940. gadā?

Paldies, izlabots (tā drukas kļūda 20. novembra lapā veiksmīgi nostāvējusi sešus gadus :) --ScAvenger (diskusija) 17:42, 20 novembrī, 2013 (EET)

Ziņas galvenajā lapā

Galvenajā LV vikipēdijas lapā iederētos sadaļa "Ziņas", kas darbojas līdzīgi kā "In the News" sadaļa angļu vikipēdijas galvenajā lapā. CaptSolo (diskusija) 17:47, 24 novembrī, 2013 (EET)

Jau rakstīju — ievietot nav problēmu, bet vai būs, kas to katru dienu atjauno? Mēs tomēr pirmām kārtām esam enciklopēdija, nevis jaunumu portāls. --ScAvenger (diskusija) 21:59, 24 novembrī, 2013 (EET)

ES valodas

Rakstā jau izlaboju - ES ir 24 oficiālās valodas, nevis 23, starp mums tagad ir horvāti. Lūdzu palabot, lai nav blamāža. Jezups (diskusija) 14:09, 29 novembrī, 2013 (EET)

Paldies, labots. --FRK (diskusija/devums) 16:06, 29 novembrī, 2013 (EET)
Tad jau karti arī jāmaina. --ScAvenger (diskusija) 09:53, 30 novembrī, 2013 (EET)

Vērtīgie raksti, Vanilla Ninja

Tiešām vērtīgi likt vecu rakstu par izjukušu grupu? Citēju: "Pašlaik, 2010. gadā".

Main page tab

Hello Edgars2007 and others!

I was reviewing the JavaScript code at MediaWiki:Common.js and noticed the test used to detect if the current page is the main page was using the English title instead of a translation. So, I fixed that test, but now that the function is executed, the tab title is replaced by the English text which is defined there. Is that the expected behavior? Or do you want it to be a translation of "Main Page"? Or maybe just the usual text "Raksts"?

In any case, according to mw:Snippets/Main Page tab#Native, we could remove the function altogether and use MediaWiki:Mainpage-nstab to customize the title. Helder 21:24, 30 jūlijā, 2014 (EEST)

Vai nu es esmu par stulbu, lai to salabotu, vai arī efektu vajadzēja pagaidīt ilgāk... --ScAvenger (diskusija) 22:26, 30 jūlijā, 2014 (EEST)
@Helder.wiki: Thanks for the changes :) @ScAvenger: izskatās, ka tiešām vajadzēja nedaudz ilgāk pagaidīt. --FRK (diskusija) 11:33, 1 augustā, 2014 (EEST)
Bet vajag vai nu "Sākumlapa" ar lielo, vai "diskusija" ar mazo: tobiš vienādi, nevis kā tagad :) --Kikos (diskusija) 12:37, 1 augustā, 2014 (EEST)
Atkal tās mūžīgās atšķirības starp Vektoru un Monobuku (es to redzu šādi). --FRK (diskusija) 12:47, 1 augustā, 2014 (EEST)
Labots. --FRK (diskusija) 12:48, 1 augustā, 2014 (EEST)
Paldies, tagad viss izskatās iztulkots. --ScAvenger (diskusija) 16:52, 3 augustā, 2014 (EEST)

On the English Wikipedia, we started a project called TAFI. Each week we identify underdeveloped articles that require improvement. Our goal is to use widespread collaborative editing to improve articles to Good article, Featured article or Featured list quality over a short time frame.

This is all about improving important articles in a collaborative manner, and also inspiring readers of Wikipedia to also try editing. We think it is a very important and interesting idea that will make Wikipedia a better place to work. It has been very successful so far, and the concept has spread to the Hindi Wikipedia where it has been well received.

We wanted to know if your Wikipedia was interested in setting up its own version of TAFI. Please contact us on our talk page or here if you are interested.--Coin945 (talk) 17:48, 2 September 2014 (UTC)

Izmaiņas pieprasījums (06-11-2014)

Sadaļā Šī diena vēsturē ir saite, kas nav pareizi noformēta. --Karlisr (diskusija) 08:39, 6 novembrī, 2014 (EET)

Izlabots. --ScAvenger (diskusija) 09:12, 6 novembrī, 2014 (EET)

Izmaiņas pieprasījums (07-11-2014)

Lūdzu izdarīt izmaiņas rakstā " Lauva," raksta tekstu pārveidojot vīriešu dzimtē ( skat manu piezīmi raksta diskusiju lapā). --J.Lulle (diskusija) 23:00, 7 novembrī, 2014 (EET)

'Lauva' var būt arī sieviešu dzimtes vārds (sk. Pareizrakstības vārdnīcu). T.i., datīvs var būt vai nu 'lauvam', vai 'lauvai', atkarībā no dzimtes. --ScAvenger (diskusija) 00:49, 8 novembrī, 2014 (EET)

Tīri gramatiski arī vārds " puika" un baletdejotāja Andra Liepas uzvārds arī pieder pie 4 deklinācijas, t.i. pie sieviešu dzimtes. Tikai visos gadījumos ar šiem vārdiem - " lauva," " puika" un " (Andris)( Māris) Liepa" tiek saprasti vīriešu kārtas pārstāvji. Attiecībā uz grupu (t.sk. lauvām kā sugu), kurā ir gan viriešu gan sieviešu kārta īpatņi ( personas)latviešu valodā, runājot vispārīgi, lieto vīriešu dzimti piem.. " Visi Liepas - Māris, Andris un Ilze - ir izcili baletdejotāji," turpretī par liepām ( kokiem ) ir jālieto tikai sieviešu dzimte: " Visas alejas liepas jau ir noziedējušas." Tādēļ izmaiņas pieprasījumu uzskatu par pamatotu un paturu spēkā. --J.Lulle (diskusija) 18:59, 9 novembrī, 2014 (EET)

Wikimania 2015 scholarships

2015. gada 27. februāra dienas attēla parakstst

Attēla parakstā "Zelta strīklaka Bahčisarajas Hana pilī, Krima" vietā būtu jābūt "Zelta strūklaka Bahčisarajas Hana pilī, Krima". --Karlisr (diskusija) 15:05, 27 februārī, 2015 (EET)

Izdarīts --FRK (diskusija) 15:47, 27 februārī, 2015 (EET)

jautājums

Kautkad sen es biju atradis lapu kur bija rakstīts kādas lapas grib lai uzstaisa bet tagad neatrodu,jautajums-kur tā ir? --KSmislovs (diskusija) 13:12, 30 maijā, 2015 (EEST)

@KSmislovs: Ir šeit, vēl dažādi saraksti ir pieejami šeit. Bet lūgums vispirms tomēr sakārtot šo rakstu — vismaz elementāru latviešu valodas pareizrakstību. --FRK (diskusija) 13:17, 30 maijā, 2015 (EEST)

Vikimaratons

Attēlam lapas galvenē labāk jābūt linkam uz Latvijas Vikipēdijas maratona lapu: [[Attēls:Logo-wikimaratons.png|170px|left|link=Latvijas Vikipēdijas maratons]] --Dark Eagle (diskusija) 22:49, 13 jūnijā, 2015 (EEST)

Izdarīts, kaut gan mēs laikam šādi kaut kādā ziņā pārkāpjam autortiesības (un visos tajos gadījumos, kad izmantojam |link=). --FRK (diskusija) 15:15, 14 jūnijā, 2015 (EEST)

Šī diena vēsturē

Varbūt liekam arī kalendārā ierakstītos svētkus/atceres dienas? To varētu smuki vienā veidnē salikt (ko atjaunot ap gadu miju), lai nav katra datuma lapa jāatjauno. --FRK (diskusija) 21:39, 16 jūnijā, 2015 (EEST)

Pamatu ieliku. Pārējos datumus salikšu vēlāk. --FRK (diskusija) 2015. gada 31. decembris, plkst. 18.27 (EET)[atbildēt]

Dienas attēls

Iztrūkst šodienas dienas attēls. --AgrisR (diskusija) 15:43, 12 jūlijā, 2015 (EEST)

Šķiet, ka "g" burts no ".jpg" pazudis. --AgrisR (diskusija) 15:48, 12 jūlijā, 2015 (EEST)

Vanilla Ninja

Jau kuro reizi šogad? —Šo komentāru pievienoja Ingarix (diskusijadevums).

un atkal šodien viņas ir klāt ;) —Šo komentāru pievienoja Ingarix (diskusijadevums).
Izdali 365 ar 49 un uzzināsi reižu skaitu :) --ScAvenger (diskusija) 2015. gada 29. oktobris, plkst. 07.41 (EET)[atbildēt]
Ingarix, kas Tev nepatīk? Vērtīgie raksti attiecīgajā Sākumlapas sadaļā parādās randomā. --FRK (diskusija) 2015. gada 29. oktobris, plkst. 08.00 (EET)[atbildēt]

Par Pēteri I

Vai tiešām 18. augustā Pēteris I "uzkāpa tronī"? Rakstā ir pavisam citi datumi.--MC2013 (diskusija) 09:44, 18 augustā, 2015 (EEST)

Ieliku faktu par Fobosu. --FRK (diskusija) 10:54, 18 augustā, 2015 (EEST)

Lietotājs -> Dalībnieks

Izveido rakstu sadaļā tur minēts vārds lietotājs. Lai gan tas galīgi nav steidzami, to neviens cits laikam nepamanīs... --silraks (Mana diskusija) 2015. gada 23. septembris, plkst. 19.09 (EEST)[atbildēt]

Izdarīts. --FRK (diskusija) 2015. gada 23. septembris, plkst. 19.14 (EEST)[atbildēt]

Palīdzība

@Papuass: tātad Tu par šo linku runāji? Manuprāt ir OK tekstam "piedalīties". --FRK (diskusija) 2015. gada 30. septembris, plkst. 10.07 (EEST)[atbildēt]

2015. gada 1. oktobris

Droši vien nedaudz par vēlu, bet 1. oktobris ir airBaltic pirmā lidojuma datums. Būtu labi to pievienot Šī diena vēsturē sadaļai. --Karlisr (diskusija) 2015. gada 1. oktobris, plkst. 13.08 (EEST)[atbildēt]

14. oktobrī Brežņevs nekļuva par ģenerālsekretāru.

Tīri precizitātei, viņš kļuva par Pirmo sekretāru. https://lv.wikipedia.org/wiki/PSKP_CK_%C4%A3ener%C4%81lsekret%C4%81rs —Šo komentāru pievienoja Ingarix (diskusijadevums).

Labots. --FRK (diskusija) 2015. gada 14. oktobris, plkst. 10.27 (EEST)[atbildēt]

Vai Tu zināji, ka... (kaut kas no fizikas)

Vai Tu zināji... sadaļa gandrīz vienmēr ir veltīta tikai četriem tematiem: ģeogrāfijai, sportam, vēsturei un zooloģijai. Nesen Wiki ir parādījies raksts fizikā Jautājums par barometru, kurš šeit ļoti labi iederētos un varētu ieinteresēt jauniešus. Uzruna varētu skanēt tā: "Vai Tu zināji, ka ir ducis paņēmienu, kā noteikt ēkas augstumu ar barometra palīdzību?" Grunte (diskusija) 2015. gada 22. oktobris, plkst. 21.42 (EEST)[atbildēt]

Jaunus faktus jebkurš var pievienot šeit. Vienīgi droši vien ir krietni vairāk, nekā ducis šo paņēmienu :) --ScAvenger (diskusija) 2015. gada 22. oktobris, plkst. 22.21 (EEST)[atbildēt]
Paldies! Nezināju par šo priekšlikumu lapu. Grunte (diskusija) 2015. gada 23. oktobris, plkst. 00.20 (EEST)[atbildēt]
Domāju var šādi: „Vai Tu zināji, ka jautājumā par barometru ir vismaz ducis paņēmienu, kā ar barometra palīdzību noteikt ēkas augstumu?” :) --Turaids (diskusija) 2015. gada 22. oktobris, plkst. 22.55 (EEST)[atbildēt]
gandrīz vienmēr ir veltīta tikai četriem tematiem: ģeogrāfijai, sportam, vēsturei un zooloģijai — tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums. Šo tematiku raksti tiek "ražoti" vairāk nekā eksakto zinātņu raksti (tas tā maigi izsakoties). --FRK (diskusija) 2015. gada 30. oktobris, plkst. 19.05 (EET)[atbildēt]

Pray for Paris

Sakarā ar notikumiem nedēļas nogalē un oficiālajai sēru dienai šodien Latvijā! Ierosinu mūsu logo noformēt arī piemiņai par Francijas terors aktiem ar sēru lentīti! Vai Jūs atbalstāt?! Kleivas! (diskusija) 2015. gada 16. novembris, plkst. 07.28 (EET)[atbildēt]

Tad mums visās sēru dienās būs jānoformē ar sēru lentīti? --Dainis (diskusija) 2015. gada 16. novembris, plkst. 07.54 (EET)[atbildēt]
Neredzu pat franču vikipēdijai tādu noformējumu... Zolitūdes traģēdijas laikā gan mums bija. --ScAvenger (diskusija) 2015. gada 16. novembris, plkst. 08.05 (EET)[atbildēt]
Es domāju, ka varam pieturēties pie Latvijas. Cerams gan, ka nebūs iemeslu mainīt logo. Es savukārt piedāvāju 18. novembrī Sākumlapu noformēt latviskās noskaņās. Toni uz sarkanīgu, vērtīgu rakstu sadaļā - Latvijaa tematikas FA rakstus, Vai tu zināji - arī Latvijas tematika, attēls - Brīvības piemineklis (kas bija angļiem Sākumlapā 1. janvārī), Šī diena vēsturē - šo gan laikam nedaudz pagrūtāk būtu vēl latviskāku padarīt. --FRK (diskusija) 2015. gada 16. novembris, plkst. 11.40 (EET)[atbildēt]

Please help to translate

Please help to translate "pārvācošanas" into Russian or English. I don't understand "Viņu starpā bija tādi, kuri vairs nevēlējās pakļauties pārvācošanas spiedienam." Geonarva (diskusija) 2015. gada 15. decembris, plkst. 21.43 (EET)[atbildēt]

en:Germanisation. --ScAvenger (diskusija) 2015. gada 15. decembris, plkst. 22.33 (EET)[atbildēt]
Thank you.Geonarva (diskusija) 2015. gada 16. decembris, plkst. 20.53 (EET)[atbildēt]

1. aprīlis

@Papuass, Voll: 1. aprīlis ir garām, ņemam ārā logo (un pārējo info par maratonu)? --FRK (diskusija) 2016. gada 4. aprīlis, plkst. 00.26 (EEST)[atbildēt]

2. jūnijs

Dienas ieraksts par Itāliju būtu daudz sakarīgāks un pilnvērtīgāks, ja iekļautu atsauci uz Itālijas Konstitucionālais referendums (1946)

Izdarīts --Papuass (diskusija) 2016. gada 2. jūnijs, plkst. 12.07 (EEST)[atbildēt]