Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Latvijas konservatorija)

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija


Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas logo
Valsts Karogs: Latvija Latvija
Dibināta 1919
Atrašanās vieta Rīga, Kr. Barona iela 1
Tips Valsts augstskola
Rektors Guntars Prānis
Pasniedzēji 117[1]
Studenti 600 (2008)[2]
Mājaslapa http://www.jvlma.lv
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir specializēta valsts augstskola Latvijā, kuras darbības pamatvirziens ir sniegt profesionālo un akadēmisko izglītību mūzikas vēsturē un teorijā, tā ir vienīgā šāda profila augstskola Latvijā. Tā ir viena no vecākajām Latvijas augstskolām un ir dibināta 1919. gadā kā Latvijas Konservatorija. Tikai pēc neatkarības atjaunošanas 1991. gadā augstskolai tika piešķirts pašreizējais nosaukums.

Akadēmijā mācās apmēram 600 studentu, strādā 22 profesori, 25 asociētie profesori un 35 docenti. 11 docētājiem ir zinātniskais grāds. JVLMA viesojušies un snieguši meistarklases pasaulē atzīti mūziķi — Mstislavs Rostropovičs, Kšištofs Pendereckis, Arvo Perts, Stīvs Reihs, Mariss Jansons, Nikolā Baldiru, Leifs Segerstams, Reijers Dorrestejns, Bārbrū Marklunda, Volfgangs Kloss, Ēriks van Nevels, Marija Klīgele, Kevins Bobo, Maikls Volfs un citi.[3]

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Mūzikas akadēmijai ir bijuši šādi rektori:

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. Augstskolu un koledžu personāls». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2015. gada 5. janvārī. Skatīts: 2009. gada 24. februārī.
  2. «Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. Studējošo kopskaits». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2015. gada 5. janvārī. Skatīts: 2009. gada 24. februārī.
  3. «Akadēmija skaitļu un faktu valodā». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2008. gada 2. jūlijā. Skatīts: 2008. gada 28. jūnijā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]