Pāriet uz saturu

Otrā atnākšana

Vikipēdijas lapa

Otrā atnākšana ir centrāls jēdziens kristīgajā eshatoloģijā, kas attiecas uz Jēzus Kristus atgriešanos uz Zemes laiku beigās, lai izpildītu galīgo tiesu un izveidotu savu mūžīgo valstību. Tas ir nozīmīgs aspekts daudzās kristīgajās konfesijās.

Otrās atnākšanas doktrīna ir balstīta uz Jaunās Derības rakstiem, īpaši uz Jēzus vārdiem Mateja evaņģēlijā (24:30-31), Marka evaņģēlijā (13:26-27) un Lūkas evaņģēlijā (21:27-28). Pāvila vēstules arī norāda uz šo notikumu.

Galvenās iezīmes

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]
  1. Jēzus Kristus atgriešanās: Kristietība māca, ka Jēzus Kristus atgriezīsies godībā, redzamā un fiziskā veidā, lai pabeigtu pestīšanas darbu.
  2. Tiesas diena: Otrā atnākšana iezīmēs pēdējo tiesu, kad visi mirušie tiks augšāmcelti un tiesāti pēc saviem darbiem. Tie, kas tic Jēzum Kristum, tiks atalgoti ar mūžīgo dzīvi, bet neticīgie tiks sodīti.
  3. Jaunā debess un jaunā zeme: Pēc tiesas dienas Dievs radīs jaunu debesi un jaunu zemi, kurā dzīvos taisnīgie. Šī ideja ir aprakstīta Atklāsmes grāmatā (21:1-4).
  4. Zīmes un brīdinājumi: Bībele norāda uz dažādām zīmēm, kas notiks pirms Otrās atnākšanas, piemēram, dabas katastrofas, kari, slimības un morālas izvirtības pieaugums.

Ārējās saites

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]