Bieķensalas iela

Vikipēdijas lapa
Bieķensalas iela
Bieķensalas iela
Ielas novietojums Rīgā
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Zemgales priekšpilsēta
Apkaime Torņakalns
Garums 620 m
Joslu skaits 2
Segums asfalts
Bieķensalas iela Vikikrātuvē

Bieķensalas iela ir iela Rīgā, Zemgales priekšpilsētā, Torņakalna apkaimē, Bieķensalā. Bieķensalas iela sākas krustojumā ar Jelgavas ielu un iet līdz Mūkusalas ielai. Kopējais ielas garums ir 620 metri un tā sastāv no 2 braukšanas joslām ar asfalta segumu. Ielā tikai saimnieciska un darījumu apbūve.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Iela pirmo reizi minēta 1893. gada Rīgas Policijas pārvaldes un Rīgas pilsētas valdes sarakstā par ielām, kurām nav nosaukumu plāksnīšu. Tā saukta arī par Beņķusalas ielu (vācu: Benkensholmsche Straße, krievu: Бенкенсгольмский переулок), toreiz iela sākās no Kīleveina grāvja. 1923. gadā pārdēvēta par Bieķensalas ielu. Otrā pasaules kara vācu okupācijas laikā saukta Benkensholmsche Straße. 20. gadsimta 50. līdz 60. gados, saistībā ar daļas Kīleveina grāvja aizbēršanu un Bieķensalas rūpnieciskās apbūves sākšanu, ielas trasi pārveidoja.[1]

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bieķensalas iela ir 620 metrus gara asfaltēta iela Torņakalna apkaimē, Bieķensalā. Iela sākas krustojumā ar Jelgavas ielu un iet austrumu—dienvidaustrumu virzienā. Pie krustojuma ar Jelgavas ielu ielas pārnumuru pusē atrodas Kīleveina grāvis, bet ielas nepārnumuru pusē — savienojums ar Stāvo ielu. Ielas abās pusēs atrodas rūpnieciskā un darījumu apbūve, tā iet arī gar tirdzniecības centru "Rīga Plaza" (Mūkusalas ielā 71). Bieķensalas iela beidzas krustojumā ar Mūkusalas ielu. Visas ielas garumā ielai ir divas braukšanas joslas, pa vienai katrā virzienā.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bieķensalas iela ir savienota ar šādām ielām:

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Raimons Zalcmanis, Bruno Pētersons, Inta Pētersone, Inta Sīpola. Rīgas ielas. 2. sējums. Rīga : SIA Drukātava, 2008. 69. lpp. ISBN 978-9984-798-39-4.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koordinātas: 56°55′43″N 24°06′06″E / 56.9287°N 24.1016°E / 56.9287; 24.1016