Klīveru iela

Vikipēdijas lapa
Klīveru iela
Klīveru iela
Klīveru ielas sākums.
Skats Hugo Celmiņa ielas virzienā.
Karte
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Kurzemes rajons
Apkaime Āgenskalns
Garums 90 m
Atklāta 1880. līdz 1883. gadā
Joslu skaits 2
Segums asfalts
Klīveru iela Vikikrātuvē

Klīveru iela ir iela Rīgā, Kurzemes rajona Āgenskalna apkaimē, Klīversalā. Tā sākas krustojumā ar Valguma ielu, virzās ziemeļaustrumu virzienā, beidzas krustojumā ar Hugo Celmiņa ielu. Kopējais ielas garums — 90 metri,[1] visā garumā klāta ar asfalta segumu. Autotransporta satiksmei atvēlētas divas braukšanas joslas, pa vienai katrā virzienā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Klīveru iela Rīgas pilsētas ielu sarakstos pirmoreiz atrodama ap 1880. gadu (pēc citiem avotiem ap 1883. gadu) ar savu tagadējo nosaukumu Klīveru iela, kas tā arī palicis nemainīgs līdz mūsdienām.[2]

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Klīveru iela sākas T veida krustojumā ar Valguma ielu iepretī tās 22. namam. Visā garumā virzās taisni, ziemeļaustrumu virzienā. Apbūvēta ir tikai ielas nepāra numuru puse, pāra numuru pusē — zaļā zona ar kokiem un redzams Hugo Celmiņa ielas 12. nama pagalms. Iela beidzas T veida krustojumā ar Staraja Rusas ielu iepretim tās 7. namam, aiz kura atrodas viesnīcas Radisson Blu Daugava komplekss.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Klīveru iela ir savienota ar šādām ielām:

Infrastruktūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Klīveru ielā šobrīd apbūvēti zemesgabali divās adresēs: 1 un 3, pamatā mazstāvu dzīvojamo ēku apbūve (vidēji divu līdz četru stāvu augstumā). Ielas adresēm piešķirts pasta indekss LV—1048.

Sabiedriskais transports[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tuvākie sabiedriskā transporta maršruti kursē pa Uzvaras bulvāri un atrodas aptuveni 250 līdz 400 metru gājiena attālumā no Klīveru ielas (atkarībā no transporta veida un pieturvietas izvietojuma). Ar sabiedrisko transportu ir iespējams nokļūt ne tikai pilsētas centrā, bet arī virknē labā krasta un Pārdaugavas apkaimju.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koordinātas: 56°56′35″N 24°05′31″E / 56.9431°N 24.0920°E / 56.9431; 24.0920