Kojusalas iela

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Kojusalas iela (Rīga))
Kojusalas iela
Kojusalas iela
Karte
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Latgales priekšpilsēta
Apkaime Maskavas forštate
Garums 829 m[1]
Joslu skaits 1—2
Segums asfalts, bruģis, grants, bez seguma
Celtnes
Kojusalas iela Vikikrātuvē

Kojusalas iela ir Maskavas forštates iela Latgales priekšpilsētā Rīgā. Iela sastāv no trijām daļām, kas saglabājušās no kādreiz vienotās vēsturiskās ielas. Esošo Kojusalas ielas posmu kopējais garums ir vairāk nekā 800 metri.[1] Tā nosaukta Kojusalas, vēsturiskās Daugavas salas, vārdā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kojusalas iela pirmo reizi avotos minēta 1846. gadā ar esošo nosaukumu, kas laika gaitā tā arī nav mainījies.[2] Kādreizējā ielas trase mūsdienās ir sadalīta trijos posmos, to pārtrauc 3. tramvaju depo teritorija un vēlāk būvētās daudzstāvu dzīvojamās ēkas.

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kojusalas iela sākas krustojumā ar Mazo Krasta ielu un Toma ielu aiz tirdzniecības centra "Mols". Kojusalas ielā 9 atrodas Nacionālā sporta manēža. Šī ielas daļa ir klāta ar asfalta segumu un beidzas krustojumā ar Balvu ielu. Te atrodas pārsvarā darījumu tipa apbūve, bet arī atsevišķas dzīvojamās ēkas un neapbūvēti gruntsgabali.

Otrais Kojusalas ielas posms sākas krustojumā ar Grēdu ielu, krusto Dricānu ielu un beidzas pie Fridriķa ielas, kur to pārrauj 3. tramvaju depo teritorija. Iela ir klāta ar asfalta un bruģa segumu, iet caur daudzstāvu dzīvojamās apbūves rajonu, bet pāra numuru pusē ir parks — Kojusalas dārzs.

Ielas trešais posms ir īss un lielākoties bez seguma, vietām tikai kā taka. Tas sasniedz Latgales ielu asfaltētas brauktuves veidā.[3] Šeit Kojusalas ielā ir dzīvojamā apbūve, kā arī Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolas sporta laukums.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kojusalas iela ir savienota ar šādām ielām:

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 «Rīgas ielu pamatlielumi» (XLS). Atvērtie dati. Rīgas dome. 2016. gada 1. janvārī. Skatīts: 2016. gada 14. augustā.
  2. «Rīgas vēstures enciklopēdija. Maskavas forštate.». 2008. gada 24. novembris.
  3. «BalticMaps». www.balticmaps.eu. Skatīts: 2020-12-26.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]


Koordinātas: 56°56′02″N 24°09′13″E / 56.934°N 24.1537°E / 56.934; 24.1537