Ēriks Škapars

Vikipēdijas lapa
Ēriks Škapars

Dzimšanas dati 1959. gada 28. aprīlī (64 gadi)
Politiskā partija "Jaunais laiks"
"Vienotība"
Profesija inženieris mehāniķis
Augstskola Rīgas Tehniskā universitāte
Banku augstskola

Ēriks Škapars (dzimis 1959. gada 28. aprīlī) ir latviešu politiķis, 8. Saeimas deputāts, Latvijas Republikas Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs, triju Rīgas domes sasaukumu deputāts, Rīgas pilsētas izpilddirektors (2005–2007) un partijas "Jaunais laiks" ģenerālsekretārs (2007–2011).[1] Bijis Rīgas brīvostas valdes loceklis, pašlaik ieņem koncerna "Latvijas dzelzceļš" meitasuzņēmuma "Latvijas dzelzceļa ritošā sastāva serviss" ražošanas un stratēģiskās attīstības direktora vietnieka projektu attīstības jautājumos amatu.[2]

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Absolvējis Rīgas 1. vidusskolu un Rīgas Politehnisko institūtu, ieguvis maģistra grādu ekonomikā Banku augstskolā.

Strādājis Rīgas Tramvaju un trolejbusu pārvaldē, bijis Rīgas 10. arodvidusskolas direktora vietnieks un direktors. No 1992. līdz 2002.gadam IU “Riks” īpašnieks, 2002. gadā - Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu konsultatīvās padomes priekšsēdētājs, Latvijas Tirgotāju asociācijas valdes loceklis.

Politiskā karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pildījis 8. Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr deputāta mandātus nolikuši valdības ministri no partijas "Jaunais laiks", bijis Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs un īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās parlamentārais sekretārs. 2005. gada ievēlēts par Rīgas domes deputātu un iecelts par Rīgas izpilddirektoru, tādēļ nolicis Rīgas domes deputāta mandātu. Partijas "Jaunais laiks" valde 2007. gadā Ēriku Škaparu ievēlējusi par partijas ģenerālsekretāru. Pašlaik ir partijas "Vienotība" biedrs.

Privātā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Precējies, ir divi dēli.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]