Malienas iela (Rīga)

Vikipēdijas lapa
Malienas iela
Malienas iela
Karte
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Vidzemes priekšpilsēta
Apkaime Mežciems, Jugla
Garums 1818 m[1]
Joslu skaits 2
Segums asfalts
Sabiedriskais transports
Autobuss 15., 21., 29., 33.
Malienas iela Vikikrātuvē

Malienas iela ir Rīgas iela Vidzemes priekšpilsētas Mežciema un Juglas apkaimēs. Malienas iela sākas T veida krustojumā ar Sergeja Eizenšteina un Šmerļa ielu un beidzas krustojumā ar Juglas ielu. Ielas kopējais garums ir 1818 metri,[1] un tā sastāv no divām braukšanas joslām.

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Malienas iela sākas Mežciemā, T veida krustojumā ar S. Eizenšteina un Šmerļa ielu, un virzas dienvidu—dienvidaustrumu virzienā uz Juglas pusi. Ielas sākumā pāra numuru pusē ir mežs, nepāra numuru pusē atrodas vairākas 602. sērijas dzīvojāmās mājas, savrupmājas, kā arī sociālās aprūpes centrs "Mežciems" (adrese — Malienas iela 3A). Pēc krustojuma ar Līduma ielu nepāra numuru puses apbūvi veido arī 464A sērijas piecstāvu daudzdzīvokļu mājas.

Pēc krustojuma ar Celmu ielu atrodas pamestā veikala ēka. Sākot ar Malienas un Palsas ielu krustojumu pāra numuru pusi sāk veidot savrupmāju apbūve. Pēc krustojuma ar Hipokrāta ielu nepāra puse nav apbūvēta, vienīgi pie krustojuma ar Juglas ielu atrodas slēgtās Ezerkrastu pamatskolas ēka. Pāra numuru pusē, pēc krustojuma ar Veldres ielu, apbūvi pārsvarā veido piecstāvu māju apbūve, kuriem pa vidu ir Velnezers.

Iela beidzas krustojumā ar Juglas ielu.

Sabiedriskais transports[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pa ielu kursē vairāki Rīgas sabiedriskā transporta maršruti:

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Malienas iela krustojas ar šādām ielām:

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]