Portāls:Hokejs

Vikipēdijas lapa

 Sports    Basketbols    Formula 1    Futbols    Hokejs  

Laipni lūdzam Hokeja portālā,

kuru arī Tu vari papildināt!

Šajā portālā var atrast informāciju par hokeju.
izmainīt  

Hokeja portāls

Hokejs ir komandu sporta veids, kuru spēlē uz ledus. Tas ir ātrākais komandu sporta veids pasaulē — spēlētāji uz slidām ir spējīgi sasniegt ļoti lielus ātrumus, bet ripas lidojuma ātrums var pārsniegt pat 160 km/h. Saskaņā ar Starptautiskās Hokeja federācijas reitingu, pašlaik spēcīgākas valstis šajā sporta veidā ir Kanāda, Zviedrija, Somija, Krievija un Čehija. Hokejs ir kļuvis īpaši populārs valstīs, kurās ir vēss klimats, lai gan mūsdienās tam nav īpaši lielas nozīmes, jo lielākoties tas tiek spēlēts slēgtās hallēs nevis laukumos zem klajas debess.

Es esmu dzīvojis 33 gadus šai saulē. Es dzīvoju visus šos 33 gadus šai dienai, šai spēlei. Un es būtu gatavs atdot vienkārši pus dzīvi... Vienkārši, vienam šādam hokeja mačam. Tur vairāk man liekas nav ko piebilst. Paldies visiem, kuri ticēja.

Artūrs Irbe, pēcspēles komentārs pēc leģendārās 3:2 uzvaras pār Krievijas izlasi 2000. gada Pasaules čempionātā

izmainīt  

Izmeklēts raksts

2010. gada Pasaules čempionāts hokejā norisinājās Vācijā no 7. līdz 23. maijam. Šis bija 74. Pasaules čempionāts. Turnīra spēles notika Lanxess Arena Ķelnē un SAP Arena Manheimā, bet turnīra atklāšanas spēle tika aizvadīta Veltins-Arena Gelzenkirhenē. Vācija čempionātu rīkoja jau astoto reizi.

Čempionātā uzvarēja Čehijas hokeja izlase, kura ar rezultātu 2:1 pieveica Krievijas valstsvienību. Savukārt bronzas medaļas izcīnīja Zviedrijas hokejisti, kuri ar rezultātu 3:1 pārspēja Vācijas hokejistus.

Šis čempionāts ieiet vēsturē kā skatītākais hokeja čempionāts, vidēji visā pasaulē to skatījās vairāk nekā 650 miljoni cilvēku. Tas tika translēts vairāk nekā 100 valstīs.

izmainīt  

Kategorijas un galvenie temati

izmainīt  

Izmeklēts attēls

Autors: National Archives of Canada

Moriss Rišārs bija profesionāls kanādiešu uzbrucējs, kurš no 1942. līdz pat 1960. gadam spēlēja Monreālas "Canadiens" sastāvā. Viņš bija viens no izcilākajiem tā laika vārtu guvējiem, un kļuva par pirmo spēlētāju, kurš 50 spēlēs guvis 50 vārtus.

izmainīt  

Saistītie portāli

Ar portālu Hokejs ir saistīti šādi portāli:

Sports
izmainīt  

Jaunākās ziņas

izmainīt  

Izmeklēta biogrāfija

Herberts Vasiļjevs ir latviešu hokejists, kreisās malas uzbrucējs, kurš Latvijas hokeja izlases rindās nereti spēlēja arī centra pozīcijā. Vasiļjevs ir Vācijas pilsonis. Vasiļjevs spēlē Vācijas hokeja līgas klubā Krēfeldes "Pinguine", pēdējos četrus gadus pildot arī komandas kapteiņa funkcijas.

izmainīt  

Vai tu zināji...

izmainīt  

Lietas, ko tu varētu darīt

  • Tu vari atjaunot sen neatjaunotas biogrāfijas, atjaunot informāciju par hokejistu pašreizējo komandu vai pēdējiem sasniegumiem, kā arī, protams, atjaunot dažādu hokeja komandu/klubu sastāvus.
  • Liels skaits spēlētāju biogrāfiju ir aizmetņi, kurus derētu ievērojami papildināt.
  • Latvijas vikipēdijā vēl joprojām pietrūkst rakstu arī par daudzām nozīmīgām hokeja līgām/spēlētājiem, kurus vajadzētu izveidot. (Veidojot jaunus rakstus, lūgums ievērot spēlētāju nozīmīguma kritērijus)