Portāls:Medicīna

Vikipēdijas lapa
Laipni lūdzam medicīnas portālā,

kuru arī Tu vari papildināt!

Šajā portālā var atrast informāciju par medicīnu, tās aktualitātēm, ievērojamām personībām.
izmainīt  

Medicīnas portāls

Medicīna (latīņu: medicina — ‘ārstniecība’, ‘dziedniecība’) ir zinātnisku atziņu sistēma un praktiska darbība cilvēka veselības saglabāšanai. Pēc būtības medicīna ir veselības zinātnes nozare. Tajā tiek pētīts cilvēka organisms, tā uzbūve, funkcijas, bet visvairāk slimības un to ārstēšanas iespējas. Medicīnas mērķi: noteikt slimību izcelsmi, norisi, diagnostika, ārstēšana un profilakse.

izmainīt  

Izmeklēts raksts

Žans Alfrēds Furnjē

Furnjē gangrēna (arī Furnjē slimība, Furnjē sindroms, sēklinieku maisiņa spontāna gangrēna, epifasciālā nekroze u.c.; latīņu: morbus Fournier) ir nekrotizējoša fasciīta forma. Tā ir ģenitāliju mīksto audu akūta, zibenīgi progresējoša un nekrotizējoša infekcija, kas skar dzimumorgānu, starpenes un perianālā apgabala zemādas tauku slāni. Ir zināmi gadījumi, kad Furnjē gangrēna ir nevis pamatslimība, bet komplikācija citām strutainām slimībām, tostarp išiorektālam paraproktītam. Furnjē gangrēnai raksturīga akūta dzimumlocekļa un sēklinieku maisiņa audu nekroze, un tā ir potenciāli nāvējoša slimība.

izmainīt  

Izmeklēta biogrāfija

Pastmarka ar attēlotu Paulu Stradiņu

Pauls Stradiņš (dzimis 1896. gada 17. janvārī Viesītē, miris 1958. gada 14. augustā Rīgā) bija latviešu ķirurgs un veselības aprūpes organizētājs, Latvijas Universitātes un Rīgas Medicīnas institūta profesors. Ilgstoši vadījis Rīgas 2. pilsētas slimnīcu, pakāpeniski pārveidojis to par modernu ārstniecības un izglītības iestādi (tagad - Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca) Netālu no slimnīcas dibinājis un vadījis Bioloģijas un eksperimentālās medicīnas zinātniski pētniecisko institūtu. Izveidojis privātu medicīnas vēstures materiālu kolekciju, kas kļuvusi par pamatu Medicīnas vēstures muzeja izveidošanai (tagad - Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs).

Lasīt vairāk...

izmainīt  

Izmeklēts attēls

Cilvēka acs
Cilvēka acs
Autors: Che

Cilvēka acs.

izmainīt  

Saistītie portāli

Ar portālu Medicīna ir saistīti šādi portāli:

Bioloģija
Zinātne
izmainīt  

Vai Tu zināji, ka...

Littmann markas stetoskops
Littmann markas stetoskops
izmainīt  

Jaunākie raksti

izmainīt  

Kategorijas un galvenie temati

izmainīt  

Lietas, ko tu varētu darīt