Portāls:Sports

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Sporta portāls)

 Sports    Basketbols    Formula 1    Futbols    Hokejs  

Laipni lūdzam sporta portālā,

kuru arī Tu vari papildināt!

Šajā portālā var atrast informāciju par sporta veidiem, sportistiem, sporta komandām un citām ar sportu saistītām lietām.
izmainīt  

Sporta portāls

Sports and games
Sports and games

Sports ir fiziskas aktivitātes, kas tiek veiktas saskaņā ar publiski pieņemtiem noteikumiem atpūtas nolūkā: sacensībai, pašpriekam, lai gūtu atzinību, spēju izkopšanai. Sports ir visu veidu individuālās vai organizētās aktivitātes fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un uzlabošanai, kā arī panākumu gūšanai sporta sacensībās. Ir ļoti daudz sporta veidu, un cilvēki tam tērē daudz laika un naudas, ja ne kā dalībnieki, tad kā skatītāji.

izmainīt  

Izmeklēts raksts

Hokejs ir komandu sporta veids, kuru spēlē uz ledus. Tas ir ātrākais komandu sporta veids pasaulē — spēlētāji uz slidām ir spējīgi sasniegt ļoti lielus ātrumus, bet ripas lidojuma ātrums var pārsniegt pat 160 km/h. Pēc IIHF ranga pašlaik spēcīgākas valstis šajā sporta veidā ir Kanāda, Zviedrija, Somija, Krievija un Čehija. Hokejs ir kļuvis īpaši populārs valstīs, kurās ir vēss klimats, lai gan mūsdienās tam vairs nav īpaši lielas nozīmes, jo lielākoties tas tiek spēlēts slēgtās hallēs nevis laukumos zem klajas debess.

izmainīt  

Kategorijas un galvenie temati

izmainīt  

Izmeklēts attēls

Autors: glawster

Raivis Belohvoščiks 2006. gada pasaules čempionātā.

izmainīt  

Saistītie portāli

Ar portālu Sports ir saistīti šādi portāli:

Basketbols
Formula 1
Futbols
Hokejs
izmainīt  

Izmeklēta biogrāfija

Deimons Greiems Devero Hills (angļu: Damon Graham Devereux Hill; dzimis 1960. gada 17. septembrī Londonā) ir bijušais sacīkšu braucējs no Lielbritānijas. 1996. gadā viņš kļuva par Formula 1 pasaules čempionu. D. Hilla tēvs Greiems Hills ir divas reizes kļuvis par Formula 1 čempionu, tādējādi Deimons Hills ir vienīgais Formula 1 pasaules čempiona dēls, kam pašam ir izdevies kļūt par čempionu. Hills kļuva par profesionālu motorsportistu tikai 23 gadu vecumā, kad viņš sāka nodarboties ar motosportu. Vēlāk viņš pievērsās autosportam, konkrētāk, atklāto riteņu sacensībām.

Hills savu pirmo Formula 1 sacīksti aizvadīja 1992. gadā. Paralēli sacensībām Brabham komandā, Hills bija testpilots vienā no vadošajām komandām — Williams. 1993. gadā viņš kļuva par Williams pamatsastāva pilotu, bet 1994. gadā viņam pietrūka viens punkts, lai kļūtu par čempionu. Divus gadus vēlāk viņš izcīnīja titulu, taču zaudēja vietu komandā. 1997. gadā viņš pievienojās nekonkurētspējīgajai Arrows komandai un neguva panākumus. Turpmākās divas sezonas viņš aizvadīja Jordan un tad beidza karjeru.

Pēc karjeras beigšanas 2006. gadā Hills kļuva par Britu sacīkšu braucēju kluba (BRDC) prezidentu. Viņš no amata atkāpsies 2011. gada augustā.

izmainīt  

Vai tu zināji...

Altenbergas bobsleja, kamaniņu un skeletona trases pirmais līkums
Altenbergas bobsleja, kamaniņu un skeletona trases pirmais līkums
izmainīt  

Lietas, ko tu varētu darīt

  • Rakstīt jaunus rakstus, kas saistīti ar sportu, un papildināt esošos.
  • Atjaunot sen neatjaunotas biogrāfijas, atjaunot informāciju par sportistu pašreizējo klubu vai pēdējiem sasniegumiem, kā arī, protams, atjaunot dažādu klubu sastāvus.
  • Trūkst arī daudz izsmeļošu rakstu par dažādiem sportistiem, sporta klubiem, Olimpiskajām spēlēm un sporta veidiem.
izmainīt  

Vikiprojekti