Latvijas politisko partiju uzskaitījums

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search

Šis ir saraksts ar Latvijā reģistrētajām politiskām partijām.

2020. gada februārī Latvijā darbojās septiņas partiju apvienības un 50 partijas.[1] 2018. gadā kādā partijā iestājies bija 1,1% jeb ap 21 tūkstotis Latvijas iedzīvotāju.[2]

Aktīvās partijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

13. Saeimā pārstāvētās partijas un apvienības[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Partijas nosaukums Abr. Līderi Biedru skaits Ideeoloģija Saeima EP Piezīmes
Saskaņa SDPS Jānis Urbanovičs 3653 (2017) Sociāldemokrātija
19 / 100
2 / 8
Jaunā konservatīvā partija JKP Jānis Bordāns 1284 (2021) Konservatīvisms
15 / 100
0 / 8
Attīstībai/Par! AP! Daniels Pavļuts
Ivars Ijabs
1200 (2021) Sociālliberālisms
15 / 100
1 / 8
Politiskā apvienība sastāv no šādām partijām: Latvijas attīstībai, Kustība Par! un "Izaugsme".
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" NA Raivis Dzintars 866 (2021) Nacionālisms
Konservatīvisms
12 / 100
2 / 8
Jaunā Vienotība JV Arvils Ašeradens 2397 (2017) (Vienotības biedru skaits) Liberālais konservatīvisms
Proeiropisms
11 / 100
2 / 8
Politiskā apvienība sastāv no šādām partijām: Vienotība, Kuldīgas novadam, Tukuma pilsētai un novadam, Valmierai un Vidzemei, Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partija.
Zaļo un Zemnieku savienība ZZS Edgars Tavars 2254 (2017) Agrārisms
Zaļais konservatīvisms
10 / 100
0 / 8
Politiskā apvienība sastāv no šādām partijām: Latvijas Zemnieku savienība, Latvijas Zaļā partija un "Latvijai un Ventspilij".
Par cilvēcīgu Latviju PCL (Agrāk KPV LV) Ieva Krapāne 602 (2021) Fiskālais konservatīvisms
4 / 100
0 / 8
Republika - Vjačeslavs Dombrovskis
Sandis Ģirģens
263 (2021) Centrisms
4 / 100
0 / 8
Partijai nav frakcijas Saeimā.
Likums un kārtība LuK Aldis Gobzems 974 (2021) Konservatīvisms
2 / 100
0 / 8
Partijai nav frakcijas Saeimā.
Latvija pirmajā vietā LPV Jūlija Stepaņenko 499 (2021) Kristīgā demokrātija
Latviešu nacionālisms
2 / 100
0 / 8
Partijai nav frakcijas Saeimā.

Pārējās partijas un apvienības[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Reģionālās partijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bijušās partijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Partijas, kuras nav izpildījušas Politisko partiju likuma prasību pārreģistrēties ik pēc noteikta laika brīža un līdz ar to uzsākts to likvidācijas process, vai arī citādā veidā izbeigušas darbību.

Saeimā pārstāvētās partijas un apvienības[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Reģionālās partijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Saraksts var būt nepilnīgs.

Citas partijas un apvienības[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Saraksts var būt nepilnīgs.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Politisko partiju un to apvienību saraksts». Uzņēmumu reģistra tīmekļvietne (latviešu). Skatīts: 2021-02-18.
  2. «Latvijā partijās daudzkārt mazāk biedru nekā Lietuvā un Igaunijā. Kāpēc tā?». www.lsm.lv (latviešu). Skatīts: 2021-02-18.
  3. «Alternative, Politiskā partija, 40008113748 - par uzņēmumu». Lursoft (latviešu). 2021-04-15. Skatīts: 2021-04-15.
  4. LURSOFT. «Atmoda , 50008276341 - par uzņēmumu». Lursoft (latviešu), 2020-12-27. Skatīts: 2020-12-27.
  5. 5,0 5,1 5,2 «Latvijas Reģionu apvienība pārtapusi partijā». www.lsm.lv (latviešu). 2020-08-22. Skatīts: 2020-12-27.
  6. «Likums.Atbildība.Kārtība, Partija, 40008087873 - par uzņēmumu». Lursoft (latviešu). 2021-04-15. Skatīts: 2021-04-15.
  7. «Latgales tauta , 40008116424 - par uzņēmumu». Lursoft (latviešu). 2021-04-15. Skatīts: 2021-04-15.
  8. «Oficiāli likvidēta apvienība "Liepājas attīstībai"». irliepaja.lv (latviešu). 2014-05-19. Skatīts: 2021-04-15.
  9. «Rēzeknes Jaunsaimnieks, Politiskā partija, 40008092041 - par uzņēmumu». Lursoft (latviešu). 2021-04-15. Skatīts: 2021-04-15.
  10. «Ražotāja Latvija , 40008157865 - par uzņēmumu». Lursoft (latviešu). 2021-04-15. Skatīts: 2021-04-15.
  11. «Tautas kontrole , 40008087591 - par uzņēmumu». Lursoft (latviešu). 2021-04-15. Skatīts: 2021-04-15.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]