Gatis Liepiņš

Vikipēdijas lapa
Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņs 2023. gadā
14. Saeimas deputāts
Amata sākums
2022. gada 15. decembris
Prezidents
Premjerministrs

Dzimšanas dati 1989. gada 28. aprīlī (34 gadi)
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Politiskā partija Vienotība

Gatis Liepiņš (dzimis 1989. gada 28. aprīlī) ir latviešu vēsturnieks un politiķis, pārstāv partiju "Vienotība". Šobrīd vinš ir 14. Saeimas deputāts, ievēlēts no "Jaunās Vienotības" saraksta.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

G. Liepiņš ir dzimis 1989. gadā. 2016. gadā absolvēja humanitāro zinātņu maģistra studijas vēsturē Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2013. gada Latvijas pašvaldību vēlēšanās G. Liepiņš pirmo reizi nesekmīgi kandidēja uz vietu Rīgas domē no patijas “Vienotība” saraksta. Tāpat netika ievēlēts arī 2017. gada Rīgas domes vēlēšanās un 2020. gada Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, kandidējot no apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta. Pēc šīm vēlēšanām G. Liepiņš kļuva par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Viļņa Ķirša padomnieku.

2022. gada Saeimas vēlēšanās G. Liepiņš kandididēja no "Jaunās vienotības" saraksta[1] un sākotnēji netika ievēlēts. 15. decembrī viņam apstiprināja 14. Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr viņa partijas biedre Evika Siliņa nolika pilnvaras uz laiku, lai darbotos Krišjāņa Kariņa Ministru kabinetā.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]