Agita Zariņa-Stūre

Vikipēdijas lapa
Agita Zariņa-Stūre
Agita Zariņa-Stūre 2021. gadā
14. Saeimas deputāte
Amata sākums
2022. gada 1. novembris
Prezidents
Premjerministrs

Dzimšanas dati 1971. gada 1. janvārī (53 gadi)
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Valmieras novads, Latvija
Politiskā partija Jaunais laiks
Jaunā Vienotība

Agita Zariņa-Stūre (dzimusi Agita Zariņa 1971. gada 1. janvārī) ir latviešu pedagoģe un politiķe, pārstāv partiju "Vienotība". Šobrīd ir 14. Saeimas deputāte, ievēlēta no apvienības "Jaunā Vienotība".

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimusi 1971. gada 1. janvārī. 1994. gadā absolvēja studijas Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē, iegūdama latviešu valodas un literatūras skolotājas specialitāti, bet 2004. gadā ieguva skolvadības maģistra grādu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā.

2006. gadā A. Zariņa-Stūre sāka strādāt par Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas direktori.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2009. gada pašvaldību vēlēšanās nesekmīgi kandidēja uz deputāta vietu Valmieras domē no partijas “Jaunais laiks” saraksta. Tāpat kandidēja 2013. gada un 2017. gada pašvaldību vēlēšanās, abās netiekot ievēlēta Valmieras domē no partijas “Vienotība” saraksta, kā arī nesekmīgi kandidēja uz vietu Valmieras novada domē no apvienības “Jaunā Vienotība2021. gada pašvaldību vēlēšanās.

2022. gada Saeimas vēlēšanās A. Zariņu-Stūri no apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta ievēlēja par 14. Saeimas deputāti. Saeimā ievēlēta par Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]