Zane Skujiņa-Rubene

Vikipēdijas lapa
Zane Skujiņa-Rubene
Zane Skujiņa-Rubene 2023. gadā
14. Saeimas deputāte
Amata sākums
2022. gada 1. novembris
Prezidents
Premjerministrs

Dzimšanas dati 1993. gada 29. jūnijā (30 gadi)
Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Politiskā partija Vienotība
Partiju apvienība Jaunā Vienotība
Augstskola Latvijas Universitāte
Rīgas Stradiņa universitāte

Zane Skujiņa-Rubene (dzimusi Zane Skujiņa 1993. gada 29. jūnijā Rīgā) ir latviešu komunikācijas speciāliste un politiķe, pārstāv partiju "Vienotība". Šobrīd ir 14. Saeimas deputāte, ievēlēta no apvienības "Jaunās Vienotība" saraksta.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimusi Rīgā, mācījās Rīgas 85. vidusskolā. 2015. gadā Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē absolvēja sociālo zinātņu bakalaura studiju programmu žurnālistikā un komunikācijā, 2018. gadā ieguva maģistra grādu informācijas un komunikācijas zinātnēs Rīgas Stradiņa universitātē.

Strādājusi par projektu vadītāju un sabiedrisko attiecību vadītāju Latvijas Paralimpiskajā komitejā. Bijusi Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante, kā arī Labklājības ministra padomniece komunikācijas jautājumos (2018—2019).[1]

Paralēli darba gaitām, Z. Skujiņa-Rubene iesaistījusies dažādu nevaldības organizāciju darbā un darbojusies brīvprātīgi.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pirmo reizi Saeimas vēlēšanās Z. Skujiņa-Rubene kandidēja 2018. gadā 13. Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Jaunā Vienotība",[2] taču Saeimā ievēlēta netika. Pēc tām kļuva par labklājības ministra Jāņa Reira padomnieci komunikācijas jautājumos.

2020. gadā Z. Skujiņa-Rubene nesekmīgi kandidēja Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta. 2022. gada Saeimas vēlēšanās viņu ievēlēja par 14. Saeimas deputāti no šīs pašas apvienības saraksta.[3]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]