Uģis Mitrevics

Vikipēdijas lapa
Uģis Mitrevics
Uģis Mitrevics 2022. gadā
14. Saeimas deputāts
Amata sākums
2022. gada 3. novembris
Prezidents
Premjerministrs
Siguldas novada domes priekšsēdētājs
Amatā
2009. gada 1. jūlijs — 2022. gada 3. novembris
Priekštecis Tālis Puķītis
Pēctecis Līga Sausiņa

Dzimšanas dati 1967. gada 27. novembrī (56 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Sigulda, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Siguldas novads, Latvija
Politiskā partija
Profesija mežsaimnieks, politiķis

Uģis Mitrevics (dzimis 1967. gada 27. novembrī Siguldā) ir latviešu mežsaimnieks un politiķis. 14. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības, bijušais Siguldas novada domes priekšsēdētājs (2009—2022).

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis 1967. gada 27. novembrī Siguldā mežsarga un leģendārā Gaujas Nacionālā parka (GNP) dabas aizsardzības inspektora Māra un skolotājas un orientēšanās treneres Marutas ģimenē. Jaunībā arī U. Mitrevics augstā līmenī nodarbojies ar orientēšanās sportu. Mācījās Siguldas 1. vidusskolā un mūzikas skolas vijoles klasē.

1995. gadā U. Mitrevics absolvēja studijas Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē. Strādājis par Gaujas Nacionālā parka mežsargu, vides inspektoru un GNP direktora vietnieku.

2003. gadā beidza studijas Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mežsaimniecības fakultātē.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2005. gada pašvaldību vēlēšanās U. Mitrevics tika pirmo reizi ievēlēts Siguldas pilsētas domē no partijas "Latvijas Ceļš" saraksta. 2007. gadā kļuvis par Siguldas domes izpilddirektoru.

2009. gada pašvaldību vēlēšanās viņu vēlreiz ievēlēja par pašvaldības deputātu no Rīgas apriņķa novadu apvienības saraksta, un deputāti viņu ievēlēja par Siguldas novada domes priekšsēdētāju. Atkārtoti ievēlēts pašvaldībā sekojošajās vēlēšanās: 2013. gadā no "Reģionu alianses" saraksta, 2017. gadā no "Reģionu alianses" un Nacionālās apvienības kopējā saraksta, saglabājot arī Siguldas novada domes priekšsēdētāja amatu.

2020. gadā U Mitrevics izstājās no partijas "Reģionu alianse" un iestājās Nacionālajā apvienībā. 2021. gada Latvijas pašvaldību vēlēšanās viņš atkal tika ievēlēts Siguldas novada domē no Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zaļās partijas kopējā saraksta, atkārtoti arī ievēlēts par domes priekšsēdētāju.

2022. gada Saeimas vēlēšanās U. Mitrevics tika izvirzīts kā Nacionālās apvienības premjera amata kandidāts[1] un tika ievēlēts 14. Saeimā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Uģis Mitrevics: Mēs varam būt pirmie Baltijā Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" — "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"