Valstu saraksts pēc Tautas attīstības indeksa

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt
Pasaules valstis pēc Tautas attīstības indeksa (pēc 2014. gada datiem)[1]
  0,900 un vairāk
  0,850–0.899
  0,800–0.849
  0,750–0.799
  0,700–0.749
  0,650–0.699
  0,600–0.649
  0,550–0.599
  0,500–0.549
  0,450–0.499
  0,400–0.449
  0,350–0.399
  zem 0,349
  Nav datu

Šis ir valstu saraksts pēc Tautas attīstības indeksa (TAI), kas sastādīts, balstoties uz 2014. gada datiem. Tautas attīstības indekss ir ANO izstrādāts rādītājs, kas balstīts uz paredzamā dzīves ilguma, lasītprasmes, izglītības un dzīves līmeņa.[2]

Visu valstu saraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • = pieaugums
  • = nemainīgs
  • = samazinājums

Ļoti augsts tautas attīstības indekss[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
1 Flag of Norvēģija Norvēģija 0,944 0,002
2 Flag of Austrālija Austrālija 0,935 0,002
3 Flag of Šveice Šveice 0,930 0,002
4 Flag of Dānija Dānija 0,923
5 Flag of Nīderlande Nīderlande 0,922 0,002
6 Flag of Vācija Vācija 0,916 0,001
6 (2) Flag of Īrija Īrija 0,916 0,004
8 (1) Flag of Amerikas Savienotās Valstis ASV 0,915 0,002
9 (1) Flag of Kanāda Kanāda 0,913 0,001
9 (1) Flag of Jaunzēlande Jaunzēlande 0,913 0,002
11 Flag of Singapūra Singapūra 0,912 0,003
12 Flag of Honkonga Honkonga 0,910 0,002
13 Flag of Lihtenšteina Lihtenšteina 0,908 0,001
14 Flag of Zviedrija Zviedrija 0,907 0,002
14 (1) Flag of Apvienotā Karaliste Lielbritānija 0,907 0,005
16 Flag of Islande Islande 0,899
17 Flag of Dienvidkoreja Dienvidkoreja 0,898 0,003
18 Flag of Izraēla Izraēla 0,894 0,001
19 Flag of Luksemburga Luksemburga 0,892 0,002
20 (1) Flag of Japāna Japāna 0,891 0,001
21 Flag of Beļģija Beļģija 0,890 0,002
22 Flag of Francija Francija 0,888 0,001
23 Flag of Austrija Austrija 0,885 0,001
24 Flag of Somija Somija 0,883 0,001
25 Flag of Slovēnija Slovēnija 0,880 0,001
Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
26 Flag of Spānija Spānija 0,876 0,002
27 Flag of Itālija Itālija 0,873
28 Flag of Čehija Čehija 0,870 0,002
29 Flag of Grieķija Grieķija 0,865 0,002
30 Flag of Igaunija Igaunija 0,861 0,002
31 Flag of Bruneja Bruneja 0,856 0,004
32 Flag of Kipra Kipra 0,850
32 (1) Flag of Katara Katara 0,850 0,001
34 Flag of Andora Andora 0,845 0,001
35 (1) Flag of Slovākija Slovākija 0,844 0,005
36 (1) Flag of Polija Polija 0,843 0,003
37 Flag of Lietuva Lietuva 0,839 0,002
37 Flag of Malta Malta 0,839 0,002
39 Flag of Saūda Arābija Saūda Arābija 0,837 0,001
40 Flag of Argentīna Argentīna 0,836 0,003
41 (1) Flag of Apvienotie Arābu Emirāti Apvienotie Arābu Emirāti 0,835 0,002
42 Flag of Čīle Čīle 0,832 0,002
43 Flag of Portugāle Portugāle 0,830 0,002
44 Flag of Ungārija Ungārija 0,828 0,003
45 Flag of Bahreina Bahreina 0,824 0,003
46 (1) Flag of Latvija Latvija 0,819 0,003
47 (1) Flag of Horvātija Horvātija 0,818 0,001
48 (1) Flag of Kuveita Kuveita 0,816
49 Flag of Melnkalne Melnkalne 0,802 0,001

Augsts tautas attīstības indekss[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
50 (1) Flag of Baltkrievija Baltkrievija 0,798 0,002
50 Flag of Krievija Krievija 0,798 0,001
52 Flag of Omāna Omāna 0,793 0,001
52 (1) Flag of Rumānija Rumānija 0,793 0,002
52 (2) Flag of Urugvaja Urugvaja 0,793 0,003
55 Flag of Bahamas Bahamas 0,790 0,004
56 Flag of Kazahstāna Kazahstāna 0,788 0,003
57 (1) Flag of Barbadosa Barbadosa 0,785
58 Flag of Antigva un Barbuda Antigva un Barbuda 0,783 0,002
59 Flag of Bulgārija Bulgārija 0,782 0,003
60 (2) Flag of Palau Palau 0,780 0,005
60 Flag of Panama Panama 0,780 0,003
62 (2) Flag of Malaizija Malaizija 0,779 0,002
63 (1) Flag of Maurīcija Maurīcija 0,777 0,002
64 (4) Flag of Seišelas Seišelas 0,772 0,005
64 Flag of Trinidāda un Tobāgo Trinidāda un Tobāgo 0,772 0,001
66 (2) Flag of Serbija Serbija 0,771
67 (1) Flag of Kuba Kuba 0,769 0,001
67 (1) Flag of Libāna Libāna 0,769 0,001
69 Flag of Kostarika Kostarika 0,766 0,002
69 Flag of Irāna Irāna 0,766 0,002
71 (2) Flag of Venecuēla Venecuēla 0,762 0,002
72 Flag of Turcija Turcija 0,761 0,002
73 (1) Flag of Šrilanka Šrilanka 0,757 0,005
74 (1) Flag of Meksika Meksika 0,756 0,001
75 (1) Flag of Brazīlija Brazīlija 0,755 0,003
76 Flag of Gruzija Gruzija 0,754 0,004
77 (2) Flag of Sentkitsa un Nevisa Sentkitsa un Nevisa 0,752 0,005
78 (1) Flag of Azerbaidžāna Azerbaidžāna 0,751 0,002
Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
79 (3) Flag of Grenāda Grenāda 0,750 0,008
80 (2) Flag of Jordānija Jordānija 0,748
81 Flag of Maķedonija Maķedonija 0,747 0,003
81 (1) Flag of Ukraina Ukraina 0,747 0,001
83 (1) Flag of Alžīrija Alžīrija 0,736 0,002
84 (1) Flag of Peru Peru 0,734 0,002
85 Flag of Albānija Albānija 0,733 0,001
85 (2) Flag of Armēnija Armēnija 0,733 0,002
85 (4) Flag of Bosnija un Hercegovina Bosnija un Hercegovina 0,733 0,004
88 Flag of Ekvadora Ekvadora 0,732 0,002
89 Flag of Sentlūsija Sentlūsija 0,729
90 (3) Flag of Ķīna Ķīna 0,727 0,004
90 (1) Flag of Fidži Fidži 0,727 0,003
90 (5) Flag of Mongolija Mongolija 0,727 0,005
93 (2) Flag of Taizeme Taizeme 0,726 0,002
94 (1) Flag of Dominika Dominika 0,724 0,001
94 (11) Flag of Lībija Lībija 0,724 0,014
96 Flag of Tunisija Tunisija 0,721 0,001
97 Flag of Kolumbija Kolumbija 0,720 0,002
97 (1) Flag of Sentvinsenta un Grenadīnas Sentvinsenta un Grenadīnas 0,720 0,003
99 (1) Flag of Jamaika Jamaika 0,719 0,002
100 Flag of Tonga Tonga 0,717 0,001
101 Flag of Beliza Beliza 0,715
101 (2) Flag of Dominikāna Dominikāna 0,715 0,004
103 (1) Flag of Surinama Surinama 0,714 0,001
Pasaule 0,711 0,002
104 Flag of Maldīvija Maldīvija 0,706 0,003
105 Flag of Samoa Samoa 0,702 0,001

Vidējs tautas attīstības indekss[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
106 Flag of Botsvana Botsvana 0,698 0,002
107 Flag of Moldova Moldova 0,693 0,003
108 Flag of Ēģipte Ēģipte 0,690 0,001
109 Flag of Turkmenistāna Turkmenistāna 0,688 0,006
110 (1) Flag of Gabona Gabona 0,684 0,005
110 Flag of Indonēzija Indonēzija 0,684 0,003
112 (1) Flag of Paragvaja Paragvaja 0,679 0,002
113 (2) Flag of Palestīnas autonomija Palestīna 0,677 0,002
114 Flag of Uzbekistāna Uzbekistāna 0,675 0,003
115 Flag of Filipīnas Filipīnas 0,668 0,004
116 (1) Flag of Salvadora Salvadora 0,666 0,002
116 (1) Flag of Dienvidāfrikas Republika Dienvidāfrika 0,666 0,003
116 (1) Flag of Vjetnama Vjetnama 0,666 0,003
119 Flag of Bolīvija Bolīvija 0,662 0,004
120 (1) Flag of Kirgizstāna Kirgizstāna 0,655 0,003
121 (1) Flag of Irāka Irāka 0,654 0,003
122 Flag of Kaboverde Kaboverde 0,646 0,003
123 Valsts karogs: Mikronēzija (valsts) Mikronēzija 0,640 0,001
124 Flag of Gajāna Gajāna 0,636 0,002
125 Flag of Nikaragva Nikaragva 0,631 0,003
Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
126 Flag of Maroka Maroka 0,628 0,002
126 (2) Flag of Namībija Namībija 0,628 0,003
128 (2) Flag of Gvatemala Gvatemala 0,627 0,001
129 Flag of Tadžikistāna Tadžikistāna 0,624 0,003
130 (1) Flag of Indija Indija 0,609 0,005
131 Flag of Hondurasa Hondurasa 0,606 0,002
132 (2) Flag of Butāna Butāna 0,605 0,010
133 Flag of Austrumtimora Austrumtimora 0,595 0,006
134 (4) Flag of Sīrija Sīrija 0,594 0,013
134 (1) Flag of Vanuatu Vanuatu 0,594 0,002
136 (2) Flag of Kongo Republika Kongo Republika 0,591 0,009
137 (1) Flag of Kiribati Kiribati 0,590 0,002
138 (1) Flag of Ekvatoriālā Gvineja Ekvatoriālā Gvineja 0,587 0,003
139 Flag of Zambija Zambija 0,586 0,006
140 Flag of Gana Gana 0,579 0,002
141 Flag of Laosa Laosa 0,575 0,005
142 Flag of Bangladeša Bangladeša 0,570 0,003
143 (1) Flag of Kambodža Kambodža 0,555 0,005
143 Flag of Santome un Prinsipi Santome un Prinsipi 0,555 0,002

Zems tautas attīstības indekss[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
145 Flag of Kenija Kenija 0,548 0,004
145 (1) Flag of Nepāla Nepāla 0,548 0,005
147 Flag of Pakistāna Pakistāna 0,538 0,002
148 Flag of Mjanma Mjanma 0,536 0,005
149 Flag of Angola Angola 0,532 0,002
150 (1) Flag of Svazilenda Svazilenda 0,531 0,001
151 Flag of Tanzānija Tanzānija 0,521 0,005
152 Flag of Nigērija Nigērija 0,514 0,004
153 (1) Flag of Kamerūna Kamerūna 0,512 0,005
154 (1) Flag of Madagaskara Madagaskara 0,510 0,002
155 (3) Flag of Zimbabve Zimbabve 0,509 0,008
156 Flag of Mauritānija Mauritānija 0,506 0,002
156 (1) Flag of Zālamana Salas Zālamana Salas 0,506 0,001
158 (1) Flag of Papua-Jaungvineja Papua-Jaungvineja 0,505 0,002
159 (1) Flag of Komoras Komoras 0,503 0,002
160 Flag of Jemena Jemena 0,498
161 Flag of Lesoto Lesoto 0,497 0,003
162 (5) Flag of Togo Togo 0,484 0,009
163 (1) Flag of Haiti Haiti 0,483 0,002
163 Flag of Ruanda Ruanda 0,483 0,004
163 (1) Flag of Uganda Uganda 0,483 0,005
166 (1) Flag of Benina Benina 0,480 0,003
Vieta Valsts TAI
2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu[2] 2014. gads
[2]
Izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu
[2]
167 (2) Flag of Sudāna Sudāna 0,479 0,002
168 Flag of Džibutija Džibutija 0,470 0,002
169 (2) Flag of Dienvidsudāna Dienvidsudāna 0,467 0,006
170 Flag of Senegāla Senegāla 0,466 0,003
171 (2) Flag of Afganistāna Afganistāna 0,465 0,001
172 Flag of Kotdivuāra Kotdivuāra 0,462 0,004
173 (1) Flag of Malāvija Malāvija 0,445 0,006
174 (1) Flag of Etiopija Etiopija 0,442 0,006
175 (2) Flag of Gambija Gambija 0,441 0,001
176 Flag of Kongo Demokrātiskā Republika Kongo DR 0,433 0,003
177 Flag of Libērija Libērija 0,430 0,006
178 Flag of Gvineja-Bisava Gvineja-Bisava 0,420 0,002
179 Flag of Mali Mali 0,419 0,003
180 Flag of Mozambika Mozambika 0,416 0,003
181 (1) Flag of Sjerraleone Sjerraleone 0,413 0,005
182 (1) Flag of Gvineja Gvineja 0,411
183 (1) Flag of Burkinafaso Burkinafaso 0,402 0,006
184 (1) Flag of Burundi Burundi 0,400 0,003
185 (1) Flag of Čada Čada 0,392 0,004
186 (1) Flag of Eritreja Eritreja 0,391 0,001
187 Flag of Centrālāfrikas Republika Centrālāfrikas Republika 0,350 0,002
188 Flag of Nigēra Nigēra 0,348 0,003

Valstu uzskaitījums pēc kontinenta[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Āfrika[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 attīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Augsts tautas attīstības indekss
1 Flag of Maurīcija Maurīcija 0,777
2 Flag of Seišelas Seišelas 0,772
3 Flag of Alžīrija Alžīrija 0,736
4 Flag of Lībija Lībija 0,724
5 Flag of Tunisija Tunisija 0,721
Vidējs tautas attīstības indekss
6 Flag of Botsvana Botsvana 0,698
7 Flag of Ēģipte Ēģipte 0,690
8 Flag of Gabona Gabona 0,684
9 Flag of Dienvidāfrikas Republika Dienvidāfrika 0,666
10 Flag of Kaboverde Kaboverde 0,646

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Zems tautas attīstības indekss
1 Flag of Nigēra Nigēra 0,348
2 Flag of Centrālāfrikas Republika Centrālāfrikas Republika 0,350
3 Flag of Eritreja Eritreja 0,391
4 Flag of Čada Čada 0,392
5 Flag of Burundi Burundi 0,400
6 Flag of Burkinafaso Burkinafaso 0,402
7 Flag of Gvineja Gvineja 0,411
8 Flag of Sjerraleone Sjerraleone 0,413
9 Flag of Mozambika Mozambika 0,416
10 Flag of Mali Mali 0,419

Ziemeļamerika un Karību jūras valstis[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 attīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
1 Flag of Amerikas Savienotās Valstis ASV 0,915
2 Flag of Kanāda Kanāda 0,913
Augsts tautas attīstības indekss
3 Flag of Bahamas Bahamas 0,790
4 Flag of Barbadosa Barbadosa 0,785
5 Flag of Antigva un Barbuda Antigva un Barbuda 0,783
6 Flag of Panama Panama 0,780
7 Flag of Trinidāda un Tobāgo Trinidāda un Tobāgo 0,772
8 Flag of Kuba Kuba 0,769
9 Flag of Kostarika Kostarika 0,766
10 Flag of Meksika Meksika 0,756

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Zems tautas attīstības indekss
1 Flag of Haiti Haiti 0,483
Vidējs tautas attīstības indekss
2 Flag of Hondurasa Hondurasa 0,606
3 Flag of Gvatemala Gvatemala 0,627
4 Flag of Nikaragva Nikaragva 0,631
5 Flag of Salvadora Salvadora 0,666
Augsts tautas attīstības indekss
6 Flag of Dominikāna Dominikāna 0,715
6 Flag of Beliza Beliza 0,715
8 Flag of Jamaika Jamaika 0,719
9 Flag of Sentvinsenta un Grenadīnas Sentvinsenta un Grenadīnas 0,720
10 Flag of Dominika Dominika 0,724

Dienvidamerika[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 attīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
1 Flag of Argentīna Argentīna 0,836
2 Flag of Čīle Čīle 0,832
Augsts tautas attīstības indekss
3 Flag of Urugvaja Urugvaja 0,793
4 Flag of Venecuēla Venecuēla 0,762
5 Flag of Brazīlija Brazīlija 0,755
6 Flag of Peru Peru 0,734
7 Flag of Ekvadora Ekvadora 0,732
8 Flag of Kolumbija Kolumbija 0,720
9 Flag of Surinama Surinama 0,714
Vidējs tautas attīstības indekss
10 Flag of Paragvaja Paragvaja 0,679

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Vidējs tautas attīstības indekss
1 Flag of Gajāna Gajāna 0,636
2 Flag of Bolīvija Bolīvija 0,662
3 Flag of Paragvaja Paragvaja 0,679
Augsts tautas attīstības indekss
4 Flag of Surinama Surinama 0,714
5 Flag of Kolumbija Kolumbija 0,720
6 Flag of Ekvadora Ekvadora 0,732
7 Flag of Peru Peru 0,734
8 Flag of Brazīlija Brazīlija 0,755
9 Flag of Venecuēla Venecuēla 0,762
10 Flag of Urugvaja Urugvaja 0,793

Āzija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 attīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
1 Flag of Singapūra Singapūra 0,912
2 Flag of Honkonga Honkonga 0,910
3 Flag of Dienvidkoreja Dienvidkoreja 0,898
4 Flag of Izraēla Izraēla 0,894
5 Flag of Japāna Japāna 0,891
6 Flag of Bruneja Bruneja 0,856
7 Flag of Kipra Kipra 0,850
7 Flag of Katara Katara 0,850
9 Flag of Saūda Arābija Saūda Arābija 0,837
10 Flag of Apvienotie Arābu Emirāti Apvienotie Arābu Emirāti 0,835

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Zems tautas attīstības indekss
1 Flag of Afganistāna Afganistāna 0,465
2 Flag of Jemena Jemena 0,498
3 Flag of Mjanma Mjanma 0,536
4 Flag of Pakistāna Pakistāna 0,538
5 Flag of Nepāla Nepāla 0,548
Vidējs tautas attīstības indekss
6 Flag of Kambodža Kambodža 0,555
7 Flag of Bangladeša Bangladeša 0,570
8 Flag of Laosa Laosa 0,575
9 Flag of Sīrija Sīrija 0,594
10 Flag of Austrumtimora Austrumtimora 0,595

Eiropa[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 attīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
1 Flag of Norvēģija Norvēģija 0,944
2 Flag of Šveice Šveice 0,930
3 Flag of Dānija Dānija 0,923
4 Flag of Nīderlande Nīderlande 0,922
5 Flag of Vācija Vācija 0,916
5 Flag of Īrija Īrija 0,916
7 Flag of Lihtenšteina Lihtenšteina 0,908
8 Flag of Zviedrija Zviedrija 0,907
8 Flag of Apvienotā Karaliste Lielbritānija 0,907
10 Flag of Islande Islande 0,899

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Vidējs tautas attīstības indekss
1 Flag of Moldova Moldova 0,693
Augsts tautas attīstības indekss
2 Flag of Bosnija un Hercegovina Bosnija un Hercegovina 0,733
2 Flag of Armēnija Armēnija 0,733
2 Flag of Albānija Albānija 0,733
5 Flag of Ukraina Ukraina 0,747
5 Flag of Maķedonija Maķedonija 0,747
7 Flag of Azerbaidžāna Azerbaidžāna 0,751
8 Flag of Gruzija Gruzija 0,754
9 Flag of Turcija Turcija 0,761
10 Flag of Serbija Serbija 0,771

Okeānija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 attīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
1 Flag of Austrālija Austrālija 0,935
2 Flag of Jaunzēlande Jaunzēlande 0,913
Augsts tautas attīstības indekss
3 Flag of Palau Palau 0,780
4 Flag of Fidži Fidži 0,727
5 Flag of Tonga Tonga 0,717
6 Flag of Samoa Samoa 0,702
Vidējs tautas attīstības indekss
7 Valsts karogs: Mikronēzija (valsts) Mikronēzija 0,640
8 Flag of Vanuatu Vanuatu 0,594
9 Flag of Kiribati Kiribati 0,590
Zems tautas attīstības indekss
10 Flag of Zālamana Salas Zālamana Salas 0,506

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts TAI
2014. gads
Zems tautas attīstības indekss
1 Flag of Papua-Jaungvineja Papua-Jaungvineja 0,505
2 Flag of Zālamana Salas Zālamana Salas 0,506
Vidējs tautas attīstības indekss
3 Flag of Kiribati Kiribati 0,590
4 Flag of Vanuatu Vanuatu 0,594
5 Valsts karogs: Mikronēzija (valsts) Mikronēzija 0,640
Augsts tautas attīstības indekss
6 Flag of Samoa Samoa 0,702
7 Flag of Tonga Tonga 0,717
8 Flag of Fidži Fidži 0,727
9 Flag of Palau Palau 0,780
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
10 Flag of Jaunzēlande Jaunzēlande 0,913

Valstis, kas nav iekļautas jaunākajā ziņojumā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

ANO dalībvalstis (pēdējie pieejamie dati)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gads Valsts TAI Vieta Atsauce
Publikācija Dati
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
2016 2014 Flag of Monako Monako 1,088 1 [3]
2016 2014 Flag of Sanmarīno Sanmarīno 0,921 7 [3]
Augsts tautas attīstības indekss
2016 2014 Flag of Nauru Nauru 0,704 152 [3]
Vidējs tautas attīstības indekss
2016 2014 Flag of Māršala Salas Māršala Salas 0,645 173 [3]
2016 2014 Flag of Tuvalu Tuvalu 0,581 191 [3]
2016 2014 Flag of Ziemeļkoreja Ziemeļkoreja 0,564 195 [3]
Zems tautas attīstības indekss
2016 2014 Flag of Somālija Somālija 0,349 244 [3]

Valstis, kas nav ANO dalībvalstis (dati nav no ANO ziņojuma)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gads Valsts vai teritorija TAI Vieta Atsauce
Publikācija Dati
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
2016 2014 Flag of Makao Makao 0,894 18 [4]
2016 2014 Flag of Ķīnas Republika Taivāna[a] 0,882 21
2016 2014 Flag of Bermuda Bermuda 0,901 19 [3]
2016 2014 Flag of Džērsija Džērsija 0,900 20 [3]
2016 2014 Flag of Gērnsija Gērnsija 0,896 23 [3]
2016 2014 Flag of Menas Sala Mena 0,893 26 [3]
2016 2014 Flag of Kaimanu Salas Kaimanu Salas 0,887 31 [3]
2016 2014 Flag of Martinika Martinika 0,884 33 [3]
2016 2014 Flag of Senbartelmī Senbartelmī 0,876 39 [3]
2016 2014 Flag of Gibraltārs Gibraltārs 0,873 41 [3]
2016 2014 Flag of Fēru Salas Fēru Salas 0,872 42 [3]
2016 2014 Flag of Vatikāns Vatikāns 0,864 44 [3]
2016 2014 Flag of Jaunkaledonija Jaunkaledonija 0,861 45 [3]
2016 2014 Flag of Senpjēra un Mikelona Senpjēra un Mikelona 0,861 47 [3]
2016 2014 Flag of ASV Virdžīnu Salas ASV Virdžīnu Salas 0,851 49 [3]
2016 2014 Flag of Guama Guama 0,849 52 [3]
2016 2014 Flag of Folklenda Salas Folklenda Salas 0,846 53 [3]
2016 2014 Flag of Sintēstatiusa Sintēstatiusa 0,842 58 [3]
2016 2014 Flag of Gvadelupa Gvadelupa 0,841 59 [3]
2016 2014 Flag of Aruba Aruba 0,839 61 [3]
2016 2014 Flag of Puertoriko Puertoriko 0,838 62 [3]
2016 2014 Flag of Saba Saba 0,831 67 [3]
2016 2014 Flag of Sintmārtena Sintmārtena 0,830 69 [3]
2016 2014 Flag of Kokosu (Kīlinga) Salas Kokosu (Kīlinga) Salas 0,829 70 [3]
2016 2014 Flag of Tērksas un Kaikosas Tērksas un Kaikosas 0,826 72 [3]
2016 2014 Flag of Kirasao Kirasao 0,825 73 [3]
2016 2014 Flag of Bonaire Bonaire 0,823 75 [3]
2016 2014 Senmartēna 0,821 76 [3]
2016 2014 Proposed flag of Réunion (VAR).svg Reinjona 0,818 78 [3]
2016 2014 Flag of Gviāna Gviāna 0,816 80 [3]
2016 2014 Flag of Angilja Angilja 0,809 82 [3]
2016 2014 Flag of Grenlande Grenlande 0,808 83 [3]
2016 2014 Flag of Britu Virdžīnu Salas Britu Virdžīnas 0,808 84 [3]
2016 2014 Flag of Norfolkas Sala Norfolkas Sala 0,805 85 [3]
Augsts tautas attīstības indekss
2015 2015 Flag of Kosova Kosova* 0,714 103 [6]
2016 2014 Flag of Ziemsvētku Sala Ziemsvētku Sala 0,797 89 [3]
2016 2014 Flag of Franču Polinēzija Franču Polinēzija 0,797 90 [3]
2016 2014 Flag of Ziemeļu Marianas Salas Ziemeļu Marianas Salas 0,796 91 [3]
2016 2014 Flag of Kuka Salas Kuka Salas 0,742 124 [3]
2016 2014 Flag of Volisa un Futuna Volisa un Futuna 0,734 127 [3]
2016 2014 Flag of Amerikāņu Samoa Amerikāņu Samoa 0,734 128 [3]
2016 2014 Flag of Montserrata Montserrata 0,731 133 [3]
2016 2014 Flag of Svētās Helēnas Sala Svētās Helēnas Sala 0,719 144 [3]
2016 2014 Flag of Majota Majota 0,715 149 [3]
Vidējs tautas attīstības indekss
2016 2014 Flag of Niue Niue 0,666 164 [3]
2016 2014 Flag of Pitkērna Pitkērna 0,661 169 [3]
2016 2014 Flag of Tokelau Tokelau 0,552 198 [3]
Zems tautas attīstības indekss
2016 2014 Flag of Rietumsahāra Rietumsahāra 0,508 210 [3]

* Aprēķina ANO

Piezīmes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Tā kā ANO neatzīst Taivānu kā neatkarīgu valsti un arī neiekļauj to savā ziņojumā kā Ķīnas provinci, Taivānas valdība 2007. gadā pati aprēķina savu tautas attīstības indeksu kā 0.943 balstoties uz sekojošiem datiem: paredzamais mūža ilgums 78,4 gadi; pieaugušo lasītprasmes līmenis 97,6%; vispārējais izglītības iesaistes līmenis 101,9% un IKP (PPP) 30 352 ASV dolāri.[5]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]