Valstu saraksts pēc Tautas attīstības indeksa

Vikipēdijas raksts
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt
Pasaules valstis pēc tautas attītības indeksa (pēc 2013. gada datiem)
     0.900 un vairāk      0.850—0.899      0.800—0.849      0.750—0.799      0.700—0.749      0.650—0.699      0.600—0.649      0.550—0.599      0.500—0.549      0.450—0.499      0.400—0.449      0.350—0.399      0.300—0.349      zem 0.299      Nav datu
(Pieejama arī karte daltoniķiem ar sarkanās un zaļās krāsu redzes problēmām)

Šis ir valstu saraksts pēc Tautas attīstības indeksa (HDI), kas sastādīts balstoties uz 2013. gada marta datiem. Tautas attīstības indekss ir ANO izstrādāts rādītājs, kas balstīts uz paredzamā dzīves ilguma, lasītprasmes, izglītības un dzīves līmeņa. Sarakstā iekļautas 185 no 192 ANO dalībvalstīm, kā arī Honkonga un Palestīnas autonomija.

Visu valstu saraksts[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • = pieaugums.
  • = nemainīgs.
  • = samazinājums.

Ļoti augsts tautas attīstības indekss[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts HDI
2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
1 Karogs: Norvēģija Norvēģija 0,955 0,003
2 Karogs: Austrālija Austrālija 0,938 0,003
3 (1) Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV 0,937 0,003
4 (1) Karogs: Nīderlande Nīderlande 0,921 0,002
5 (3) Karogs: Vācija Vācija 0,920 0,004
6 (1) Karogs: Jaunzēlande Jaunzēlande 0,919 0,002
7 (2) Karogs: Īrija Īrija 0,916
7 (3) Karogs: Zviedrija Zviedrija 0,916 0,00
9 (2) Karogs: Šveice Šveice 0,913 0,001
10 (2) Karogs: Japāna Japāna 0,912 0,003
11 (5) Karogs: Kanāda Kanāda 0,911 0,002
12 (3) Karogs: Dienvidkoreja Dienvidkoreja 0,909 0,004
13 Karogs: Honkonga Honkonga 0,906 0,006
13 Karogs: Islande Islande 0,906 0,005
15 (1) Karogs: Dānija Dānija 0,901 0,002
16 (1) Karogs: Izraēla Izraēla 0,900 0,004
17 (1) Karogs: Beļģija Beļģija 0,897 0,001
18 (1) Karogs: Austrija Austrija 0,895 0,003
18 (8) Karogs: Singapūra Singapūra 0,895 0,003
20 Karogs: Francija Francija 0,893 0,002
21 (1) Karogs: Somija Somija 0,892 0,002
21 (1) Karogs: Slovēnija Slovēnija 0,892
23 Karogs: Spānija Spānija 0,885 0,001
24 (16) Karogs: Lihtenšteina Lihtenšteina 0,883 0,001
Vieta Valsts HDI
2013 Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
25 (1) Karogs: Itālija Itālija 0,881
26 (1) Karogs: Luksemburga Luksemburga 0,875
26 (2) Karogs: Apvienotā Karaliste Lielbritānija 0,875 0,001
28 (1) Karogs: Čehija Čehija 0,873 0,002
29 Karogs: Grieķija Grieķija 0,860 0,006
30 (2) Karogs: Bruneja Bruneja 0,855 0,001
31 Karogs: Kipra Kipra 0,848 0,001
32 (4) Karogs: Malta Malta 0,847 0,003
33 (1) Karogs: Andora Andora 0,846
33 (1) Karogs: Igaunija Igaunija 0,846 0,007
35 Karogs: Slovākija Slovākija 0,840 0,004
36 (1) Karogs: Katara Katara 0,834 0,007
37 (1) Karogs: Ungārija Ungārija 0,831 0,002
38 (9) Karogs: Barbadosa Barbadosa 0,825 0,002
39 Karogs: Polija Polija 0,821 0,004
40 (3) Karogs: Čīle Čīle 0,819 0,006
41 (1) Karogs: Lietuva Lietuva 0,818 0,008
41 (11) Karogs: Apvienotie Arābu Emirāti Apvienotie Arābu Emirāti 0,818 0,002
43 (2) Karogs: Portugāle Portugāle 0,816 0,001
44 (1) Karogs: Latvija Latvija 0,814 0,009
45 Karogs: Argentīna Argentīna 0,811 0,006
46 (6) Karogs: Seišelas Seišelas 0,806 0,007
47 (1) Karogs: Horvātija Horvātija 0,805 0,001

Augsts tautas attīstības indekss[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts HDI
2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
48 (6) Karogs: Bahreina Bahreina 0,796 0,002
49 (4) Karogs: Bahamas Bahamas 0,794 0,003
50 (15) Karogs: Baltkrievija Baltkrievija 0,793 0,008
51 (3) Karogs: Urugvaja Urugvaja 0,792 0,007
52 (1) Karogs: Melnkalne Melnkalne 0,791 0,004
52 (3) Karogs: Palau Palau 0,791 0,012
54 (8) Karogs: Kuveita Kuveita 0,790 0,004
55 (11) Karogs: Krievija Krievija 0,788 0,006
56 (6) Karogs: Rumānija Rumānija 0,786 0,003
57 (4) Karogs: Bulgārija Bulgārija 0,782 0,004
57 (1) Karogs: Saūda Arābija Saūda Arābija 0,782 0,005
59 (8) Karogs: Kuba Kuba 0,780 0,005
59 (1) Karogs: Panama Panama 0,780 0,010
61 (5) Karogs: Meksika Meksika 0,775 0,005
62 (7) Karogs: Kostarika Kostarika 0,773 0,005
63 (4) Karogs: Grenāda Grenāda 0,770 0,002
64 (2) Karogs: Lībija Lībija 0,769 0,004
64 (3) Karogs: Malaizija Malaizija 0,769 0,006
64 (5) Karogs: Serbija Serbija 0,769 0,002
67 (7) Karogs: Antigva un Barbuda Antigva un Barbuda 0,760 0,001
67 (5) Karogs: Trinidāda un Tobāgo Trinidāda un Tobāgo 0,760 0,002
69 (1) Karogs: Kazahstāna Kazahstāna 0,754 0,010
70 Karogs: Albānija Albānija 0,749 0,003
71 () Karogs: Venecuēla Venecuēla 0,748 0,004
Vieta Valsts HDI
2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
72 (10) Karogs: Dominika Dominika 0,745 0,002
72 (2) Karogs: Gruzija Gruzija 0,745 0,010
72 (2) Karogs: Libāna Libāna 0,745 0,002
72 Karogs: Sentkitsa un Nevisa Sentkitsa un Nevisa 0,745
76 (13) Karogs: Irāna Irāna 0,742 0,002
77 (4) Karogs: Peru Peru 0,741 0,008
78 Karogs: Maķedonija Maķedonija 0,740 0,004
78 (1) Karogs: Ukraina Ukraina 0,740 0,007
80 (2) Karogs: Mauritānija Mauritānija 0,737 0,005
81 (7) Karogs: Bosnija un Hercegovina Bosnija un Hercegovina 0,735 0,002
82 (6) Karogs: Azerbaidžāna Azerbaidžāna 0,734
83 (3) Karogs: Sentvinsenta un Grenadīnas Sentvinsenta un Grenadīnas 0,733 0,002
84 (6) Karogs: Omāna Omāna 0,731 0,003
85 Karogs: Brazīlija Brazīlija 0,730 0,004
86 (6) Karogs: Jamaika Jamaika 0,730 0,003
87 Karogs: Armēnija Armēnija 0,729 0,007
88 (5) Karogs: Sentlūsija Sentlūsija 0,725 0,002
89 (5) Karogs: Ekvadora Ekvadora 0,724 0,005
90 (2) Karogs: Turcija Turcija 0,722 0,007
91 (3) Karogs: Kolumbija Kolumbija 0,719 0,005
92 (5) Karogs: Šrilanka Šrilanka 0,715 0,010
93 (1) Karogs: Alžīrija Alžīrija 0,713 0,003
94 Karogs: Tunisija Tunisija 0,712 0,002

Vidējs tautas attīstības indekss[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts HDI
2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
95 (4) Karogs: Tonga Tonga 0,710 0,001
96 (4) Karogs: Beliza Beliza 0,702 0,002
96 (2) Karogs: Dominikāna Dominikāna 0,702 0,005
96 (3) Karogs: Fidži Fidži 0,702 0,003
96 (3) Karogs: Samoa Samoa 0,702 0,003
100 (6) Karogs: Jordānija Jordānija 0,700 0,001
101 Karogs: Ķīna Ķīna 0,699 0,010
102 Karogs: Turkmenistāna Turkmenistāna 0,698 0,010
103 Karogs: Taizeme Taizeme 0,690 0,004
104 (5) Karogs: Maldīvija Maldīvija 0,688 0,005
105 (1) Karogs: Surinama Surinama 0,684 0,005
106 (1) Karogs: Gabona Gabona 0,683 0,007
107 (2) Karogs: Salvadora Salvadora 0,680 0,002
108 Karogs: Bolīvija Bolīvija 0,675 0,007
108 (2) Karogs: Mongolija Mongolija 0,675 0,018
110 (4) Karogs: Palestīnas autonomija Palestīna 0,670 0,008
111 (4) Karogs: Paragvaja Paragvaja 0,669 0,001
112 Karogs: Ēģipte Ēģipte 0,662 0,001
113 (2) Karogs: Moldova Moldova 0,660 0,008
114 (2) Karogs: Filipīnas Filipīnas 0,654 0,005
114 Karogs: Uzbekistāna Uzbekistāna 0,654 0,010
116 (3) Karogs: Sīrija Sīrija 0,648 0,002
117 (1) Karogs: Mikronēzija (valsts) Mikronēzija 0,645 0,006
Vieta Valsts HDI
2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
118 (1) Karogs: Gajāna Gajāna 0,636 0,008
119 (1) Karogs: Botsvana Botsvana 0,634 0,001
120 Karogs: Hondurasa Hondurasa 0,632 0,003
121 (3) Karogs: Indonēzija Indonēzija 0,629 0,009
121 (1) Karogs: Kiribati Kiribati 0,629 0,001
121 (2) Karogs: Dienvidāfrikas Republika Dienvidāfrika 0,629 0,008
124 Karogs: Vanuatu Vanuatu 0,626 0,003
125 (1) Karogs: Kirgizstāna Kirgizstāna 0,622 0,007
125 (2) Karogs: Tadžikistāna Tadžikistāna 0,622 0,010
127 (1) Karogs: Vjetnama Vjetnama 0,617
128 (8) Karogs: Namībija Namībija 0,608 0,004
129 Karogs: Nikaragva Nikaragva 0,599 0,006
130 Karogs: Maroka Maroka 0,591 0,005
131 (1) Karogs: Irāka Irāka 0,590 0,012
132 (1) Karogs: Kaboverde Kaboverde 0,586 0,005
133 (2) Karogs: Gvatemala Gvatemala 0,581 0,002
134 (13) Karogs: Austrumtimora Austrumtimora 0,576 0,011
135 Karogs: Gana Gana 0,558 0,018
136 Karogs: Ekvatoriālā Gvineja Ekvatoriālā Gvineja 0,554 0,007
136 (2) Karogs: Indija Indija 0,554 0,007
138 (1) Karogs: Kambodža Kambodža 0,543 0,011
138 Karogs: Laosa Laosa 0,543 0,009
140 Karogs: Butāna Butāna 0,538 0,013
141 (1) Karogs: Svazilenda Svazilenda 0,536 0,004

Zems tautas attīstības indekss[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vieta Valsts HDI
2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
142 (5) Karogs: Kongo Republika Kongo Republika 0,534 0,005
143 (1) Karogs: Zālamana Salas Zālamana Salas 0,530 0,008
144 (1) Karogs: Santome un Prinsipi Santome un Prinsipi 0,525 0,005
145 (2) Karogs: Kenija Kenija 0,519 0,008
146 Karogs: Bangladeša Bangladeša 0,515 0,007
146 (1) Karogs: Pakistāna Pakistāna 0,515 0,003
148 Karogs: Angola Angola 0,508 0,006
149 Karogs: Mjanma Mjanma 0,498 0,008
150 Karogs: Kamerūna Kamerūna 0,495 0,007
151 Karogs: Madagaskara Madagaskara 0,483 0,001
152 Karogs: Tanzānija Tanzānija 0,476 0,010
153 (2) Karogs: Nigērija Nigērija 0,471 0,009
154 (1) Karogs: Senegāla Senegāla 0,470
155 (4) Karogs: Mauritānija Mauritānija 0,467 0,003
156 (4) Karogs: Papua-Jaungvineja Papua-Jaungvineja 0,466 0,008
157 Karogs: Nepāla Nepāla 0,463 0,005
158 (2) Karogs: Lesoto Lesoto 0,461 0,009
159 (3) Karogs: Togo Togo 0,459 0,007
160 (6) Karogs: Jemena Jemena 0,458
161 (3) Karogs: Haiti Haiti 0,456 0,006
161 Karogs: Uganda Uganda 0,456 0,006
163 (1) Karogs: Zambija Zambija 0,448
164 Karogs: Džibutija Džibutija 0,445 0,014
Vieta Valsts HDI
2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem 2013. gads Izmaiņas, salīdzinot ar 2012.gada datiem
165 (3) Karogs: Gambija Gambija 0,439 0,002
166 (1) Karogs: Benina Benina 0,436 0,004
167 (1) Karogs: Ruanda Ruanda 0,434 0,009
168 (2) Karogs: Kotdivuāra Kotdivuāra 0,432 0,005
169 (6) Karogs: Komoras Komoras 0,429 0,003
170 Karogs: Malāvija Malāvija 0,418 0,005
171 (2) Karogs: Sudāna Sudāna 0,414 0,003
172 (1) Karogs: Zimbabve Zimbabve 0,397 0,001
173 (1) Karogs: Etiopija Etiopija 0,396 0,009
174 (8) Karogs: Libērija Libērija 0,388 0,021
175 (3) Karogs: Afganistāna Afganistāna 0,374 0,006
176 Karogs: Gvineja-Bisava Gvineja-Bisava 0,364 0,003
177 (3) Karogs: Sjerraleone Sjerraleone 0,359 0,013
178 (7) Karogs: Burundi Burundi 0,355 0,007
178 Karogs: Gvineja Gvineja 0,355 0,006
180 (1) Karogs: Centrālāfrikas Republika Centrālāfrikas Republika 0,352 0,008
181 (4) Karogs: Eritreja Eritreja 0,351 0,009
182 (7) Karogs: Mali Mali 0,344
183 (2) Karogs: Burkinafaso Burkinafaso 0,343 0,009
184 (1) Karogs: Čada Čada 0,340 0,004
185 (1) Karogs: Mozambika Mozambika 0,327 0,009
186 (1) Karogs: Kongo Demokrātiskā Republika Kongo Demokrātiskā Republika 0,304 0,009
187 Karogs: Nigēra Nigēra 0,304 0,006

Valstu uzskaitījums pēc kontinenta[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Āfrika[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 Attīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Ļoti augsta cilvēkresursu attīstības
1 Karogs: Seišelas Seišelas 0,806
Augsta cilvēkresursu attīstības
2 Karogs: Lībija Lībija 0,769
3 Karogs: Maurīcija Maurīcija 0,737
4 Karogs: Alžīrija Alžīrija 0,713
5 Karogs: Tunisija Tunisija 0,712
Vidēja cilvēka attīstības
6 Karogs: Gabona Gabona 0,683
7 Karogs: Ēģipte Ēģipte 0,662
8 Karogs: Botsvana Botsvana 0,634
9 Karogs: Dienvidāfrikas Republika Dienvidāfrika 0,629
10 Karogs: Namībija Namībija 0,608

10 Neattīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Zema cilvēka attīstības
1 Karogs: Kongo Demokrātiskā Republika Kongo Demokrātiskā Republika 0,304
1 Karogs: Nigēra Nigēra 0,304
3 Karogs: Mozambika Mozambika 0,327
4 Karogs: Čada Čada 0,340
5 Karogs: Burkinafaso Burkinafaso 0,343
6 Karogs: Mali Mali 0,344
7 Karogs: Eritreja Eritreja 0,351
8 Karogs: Centrālāfrikas Republika Centrālāfrikas Republika 0,352
9 Karogs: Gvineja Gvineja 0,355
10 Karogs: Burundi Burundi 0,355

Amerika[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 Attīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Ļoti augsta cilvēkresursu attīstības
1 Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV 0,937
2 Karogs: Kanāda Kanāda 0,911
3 Karogs: Barbadosa Barbadosa 0,825
4 Karogs: Čīle Čīle 0,819
5 Karogs: Argentīna Argentīna 0,811
Augsta cilvēkresursu attīstības
6 Karogs: Bahamas Bahamas 0,794
7 Karogs: Urugvaja Urugvaja 0,792
8 Karogs: Kuba Kuba 0,780
9 Karogs: Panama Panama 0,780
10 Karogs: Meksika Meksika 0,775

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Zema cilvēka attīstības
1 Karogs: Haiti Haiti 0,456
Vidēja cilvēka attīstības
2 Karogs: Gvatemala Gvatemala 0,581
3 Karogs: Nikaragva Nikaragva 0,599
4 Karogs: Hondurasa Hondurasa 0,632
5 Karogs: Gajāna Gajāna 0,636
6 Karogs: Paragvaja Paragvaja 0,669
7 Karogs: Bolīvija Bolīvija 0,675
8 Karogs: Salvadora Salvadora 0,680
9 Karogs: Surinama Surinama 0,684
10 Karogs: Beliza Beliza 0,702
10 Karogs: Dominikāna Dominikāna 0,702

Āzija un Okeānija[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 Attīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Ļoti augsta cilvēkresursu attīstības
1 Karogs: Austrālija Austrālija 0,938
2 Karogs: Jaunzēlande Jaunzēlande 0,919
3 Karogs: Japāna Japāna 0,912
4 Karogs: Dienvidkoreja Dienvidkoreja 0,909
5 Karogs: Honkonga Honkonga 0,906
6 Karogs: Izraēla Izraēla 0,900
7 Karogs: Singapūra Singapūra 0,895
8 Karogs: Bruneja Bruneja 0,855
9 Karogs: Kipra Kipra 0,848
10 Karogs: Katara Katara 0,834

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Zema cilvēka attīstības
1 Karogs: Afganistāna Afganistāna 0,374
2 Karogs: Jemena Jemena 0,458
3 Karogs: Nepāla Nepāla 0,463
4 Karogs: Papua-Jaungvineja Papua Jaungvineja 0,466
5 Karogs: Mjanma Mjanma 0,498
6 Karogs: Pakistāna Pakistāna 0,515
7 Karogs: Zālamana Salas Zālamana Salas 0,530
Vidēja cilvēka attīstības
8 Karogs: Butāna Butāna 0,538
9 Karogs: Laosa Laosa 0,593
9 Karogs: Kambodža Kambodža 0,543

Eiropa[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

10 Attīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Ļoti augsta cilvēkresursu attīstības
1 Karogs: Norvēģija Norvēģija 0,955
2 Karogs: Nīderlande Nīderlande 0,921
3 Karogs: Vācija Vācija 0,920
4 Karogs: Īrija Īrija 0,916
4 Karogs: Zviedrija Zviedrija 0,916
6 Karogs: Šveice Šveice 0,913
7 Karogs: Islande Islande 0,906
8 Karogs: Dānija Dānija 0,901
9 Karogs: Beļģija Beļģija 0,897
10 Karogs: Austrija Austrija 0,895

10 neattīstītākās valstis

Vieta Valsts HDI
2013. gads
Vidēja cilvēka attīstības
1 Karogs: Moldova Moldova 0,660
Augsta cilvēkresursu attīstības
2 Karogs: Bosnija un Hercegovina Bosnija un Hercegovina 0,735
3 Karogs: Maķedonija Maķedonija 0,740
3 Karogs: Ukraina Ukraina 0,740
5 Karogs: Albānija Albānija 0,749
6 Karogs: Serbija Serbija 0,769
7 Karogs: Bulgārija Bulgārija 0,782
8 Karogs: Rumānija Rumānija 0,786
9 Karogs: Krievija Krievija 0,788
10 Karogs: Melnkalne Melnkalne 0,791

Tautas attīstības indeks pa reģioniem un valstu grupām[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Reģions vai grupa HDI
2007
HDI
2005
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
Eiropas Savienība 0.937 Nav datu
OECD 0.932 0.925
Augsts tautas attīstības indekss
Golfa Sadarbības padome 0.868 Nav datu
Centrāleiropa, Austrumeiropa un NVS 0.821 0.814
Latīņamerika un Karību reģions 0.821 0.810
Vidējs tautas attīstības indekss
Austrumāzija, Austrālija un Okeānija 0.770 0.762
Pasaule 0.753 0.743
Ārābu valstis 0.719 0.713
Dienvidāzija 0.612 0.606
Āfrika uz dienvidiem no Sahāras 0.514 0.495
Grupa Klasifikācija
(2007)
HDI
minimālais maksimālais vidējais
(2007)
vidējais
(2005)
Ļoti augsts tautas attīstības indekss Attīstītās valstis 0.900 1.000 0.955 0.897
Augsts tautas attīstības indekss Attīstības valstis 0.800 0.899 0.833
Vidējs tautas attīstības indekss 0.500 0.799 0.686 0.698
Zems tautas attīstības indekss Neattīstītas valstis 0.000 0.499 0.423 0.436
Pasaule 0.000 1.000 0.753 0.743
Klasifikācija līdz 2005. gadam GNI per capita
(US$)

HDI
minimālais maksimālais
Augtsu ienākumu valstis 10 726 0.936
— Augstu ienakumu OECD valstis 0.950
Vidēju ienākumu valstis 876 10 725 0.776
Zemu ienākumu valstis 875 0.570
Pasaule 0.743
— Attīstības valstis 0.688
— Neattīstītas valstis 0.480

Valstis, kas nav iekļautas jaunākajā ziņojumā[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

ANO dalībvalstis (pēdējie pieejamie dati)[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gads Valsts HDI Vieta
Publikācija Dati
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
2009 2008 Karogs: Sanmarīno Sanmarīno 0.961 21
2009 2008 Karogs: Monako Monako 0.956 25
Vidējs tautas attīstības indekss
2009 2008 Karogs: Māršala Salas Māršala Salas 0.738 155
2009 2008 Karogs: Ziemeļkoreja Ziemeļkoreja 0.733 156
2009 2008 Karogs: Nauru Nauru 0.721 164
2009 2008 Karogs: Tuvalu Tuvalu 0.711 126
Zems tautas attīstības indekss
2009 2008 Karogs: Somālija Somālija 0.364 229
Nav informācijas
Nav datu Nav datu Karogs: Dienvidsudāna Dienvidsudāna Nav datu Nav datu

Valstis, kas nav ANO dalībvalstis (dati nav no ANO ziņojuma)[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gads Valsts vai teritorija HDI Vieta Avots
Publikācija Dati
Ļoti augsts tautas attīstības indekss
2009 2007 Karogs: Ķīnas Republika Taivāna 0.943 25 [nb 1]
1998 Nav datu Karogs: Puertoriko Puertoriko 0.942 Nav datu [2]
2008 2005 Karogs: Martinika Martinika 0.929 24 [3]
1998 Nav datu Karogs: Grenlande Grenlande 0.927 Nav datu [4]
2008 2005 Karogs: Gvadelupa Gvadelupa 0.912 28 [3]
2006 2004 Karogs: Makao Makao 0.909 28 [5]
Augsts tautas attīstības indekss
2008 2005 Karogs: Jaunkaledonija Jaunkaledonija 0.878 34 [3]
2007 2004 Karogs: Reinjona Reinjona 0.870 35 [3][6]
2008 2005 Karogs: Franču Polinēzija Franču Polinēzija 0.864 42 [3]
2008 2005 Karogs: Gviāna Gviāna 0.862 43 [3]
Vidējs tautas attīstības indekss
2004 2002 Karogs: Kosova Kosova 0.733 Nav datu [7]

Piezīmes[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Tā kā ANO neatzīst Taivānu kā neatkarīgu valsti un arī neiekļauj to savā ziņojumā kā Ķīnas provinci, Taivānas valdība 2007. gadā pati aprēķina savu tautas attīstības indeksu kā 0.943 balstoties uz sekojošiem datiem: paredzamais mūža ilgums 78,4 gadi; pieaugušo lasītprasmes līmenis 97,6%; vispārējais izglītības iesaistes līmenis 101,9% un IKP (PPP) 30 352 ASV dolāri.[1]

Atsauces[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. National Statistics, R.O.C. (Taiwan) (PDF) (Chinese). Directorate General of Budget, Accounting and Statistics, Executive Yuan, R.O.C. (2007). Atjaunināts: 2009-10-06.
  2. Puerto Rico (United States). ANO (vides programma) (1998. gada 2. marts). Atjaunināts: 2009. gada 26. martā.. Piezīme: Iespējams ASV tautas attīstības līmenis no 1997. gada ziņojuma.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 Les défis de la croissance calédonienne, on page 13 (PDF) (French). CEROM - INSEE. Atjaunināts: 2008-12-10.
  4. Greenland (Denmark). ANO (vides programma) (1998. gada 2. marts). Atjaunināts: 2009. gada 26. martā..Piezīme: Iespējams Dānijas tautas attīstības līmenis no 1997. gada ziņojuma.
  5. ANO neaprēķina Makao tautas attīstības indeksu. Makao pati to 2004. gadā aprēķināja kā 0.909. Ja šie dati būtu iekļauti ANO 2004. gada ziņojumā Makao būtu 28. vietā pasaulē starp Slovēniju un Portugāli.2006 Macao in Figures. Statistics and Census Service, Macau SAR (2006). Atjaunināts: 2006-11-02.
  6. L’Indice de Développement Humain : Une Évaluation pour la réunion (PDF) (French). Laboratoire d’Economie Appliquée au Développement (LEAD) Université du Sud Toulon-Var. Atjaunināts: 2008-12-10.novecojusi saite
  7. Human Development Report - Kosovo 2004 (English, Albanian and Serbian). UNDP (2004). Atjaunināts: 2009-01-11.

Ārējās saites[izmainīt šo sadaļu | labot pirmkodu]