Arturs Punovskis

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Artūrs Punovskis)
Arturs Punovskis
Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāts

Dzimšanas dati 1957. gada 7. decembrī (66 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Sahalīnas apgabals, Krievijas PFSR, PSRS (tagad Karogs: Krievija Krievija)
Politiskā partija PSKP
Profesija inženieris
Augstskola Rīgas Politehniskais institūts

Arturs Punovskis (1957) ir latviešu inženieris un sabiedriskais darbinieks, bijušais Latvijas Augstākās Padomes deputāts.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis 1957. gada 7. decembrī Sahalīnā[1]. Pēc studijām Rīgas Politehniskajā institūtā strādāja par inženieri. Kopš 1983. gada — PSKP biedrs.

Atmodas kustības laikā 1988. gadā A. Punovskis iesaistījās Latvijas Tautas frontes veidošanā. 1989. gada 10. decembrī Latvijas PSR vietējo padomju vēlēšanās viņu ievēlēja par Rīgas darbaļaužu deputātu padomes deputātu un Rīgas pilsētas Proletāriešu rajona (Vidzemes priekšpilsētas) deputātu un tautas deputātu padomes priekšsēdētāju.

1990. gadā izstājies no PSKP. Šajā pašā gadā A. Punovski ievēlēja par Latvijas Augstākās Padomes deputātu no 55. Rīgas vēlēšanu apgabala, 1990. gada 4. maijā A. Punovskis nobalsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.[2] Darbojās Arhitektūras un celtniecības, enerģētikas, transporta un informātikas komisijā.

Pēc deputāta pilnvaru beigām Artūrs Punovskis nodibināja SIA "Apsargs", vēlāk bija AS "Falck Apsargs" valdes priekšsēdētājs.

Politikā iesaistījies vēlreiz 2004. gadā, kad bijis partijas "Latvijas Kalve" dibinātāju skaitā.

Apbalvojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2000. gadā Punovski apbalvoja ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un goda zīmi par piedalīšanos 1991. gada janvāra barikāžu laika notikumos.

Literatūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Tālavs Jundzis. 4. maijs: Rakstu, atmin̦u un dokumentu krājums par Neatkarības deklarāciju. Fonds "Latvijas Vēsture", 2000.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]