Mihails Gavrilovs

Vikipēdijas lapa
Mihails Gavrilovs
Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāts
Amatā
1990 — 1993

Dzimšanas dati 1951. gada 26. aprīlī (72 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Tautība krievs
Politiskā partija
Profesija ekonomists, pasniedzējs
Augstskola LVU

Mihails Gavrilovs (dzimis 1951. gada 26. aprīlī Rīgā) ir Latvijas krievu ekonomists, augstskolas pasniedzējs un politiķis. Bijis Latvijas Republikas Augstākās padomes deputāts (1990-1993, nebalsoja par Latvijas neatkarības deklarāciju) un Rīgas domes deputāts.

Absolvējis Latvijas Valsts universitātes Ekonomikas fakultāti. Bijis Latvijas Valsts universitātes politekonomijas kursa vecākais pasniedzējs.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bijis PSKP biedrs. 1989. gadā M. Gavrilovs dibināja organizāciju "Demokrātiskās iniciatīvas centrs" un tika ievēlēts Rīgas tautas deputātu padomē. 1993. gadā "Demokrātiskās iniciatīvas centru" pārveidoja par politisku partiju, bet 1995. gadā tā ieguva nosaukumu Krievu partija.

1990. gadā M. Gavrilovs tika ievēlēts par Latvijas Republikas Augstākās padomes deputātu kā "Demokrātiskās iniciatīvas centra" un "Līdztiesības" kandidāts,[1] ievēlēts no 58. Rīgas vēlēšanu apgabala. Viņš bija viens no tiem deputātiem, kas nebalsoja par Latvijas neatkarības deklarāciju[2] un iesaistījās frakcijā "Līdztiesība", bija frakcijas vadītāja Sergeja Dīmaņa vietnieks.

Pēc AP deputāta pilnvaru beigām M. Gavrilovs naturalizācijas ceļā ieguva Latvijas Republikas pilsonību. 2001. gada pašvaldību vēlešānās ievēlēts Rīgas domē no Krievu partijas. 2005. gadā ievēlēts Rīgas domē no apvienības "Dzimtene" un Latvijas Sociālistiskās partijas saraksta. 2007. gadā M. Gavrilovs iestājās Latvijas Pirmajā partijā un tās Rīgas domes frakcijā. 2009. gadā ievēlēts Rīgas domē no LPP/LC saraksta.

2010. gadā M. Gavrilovs nesekmīgi kandidēja 10. Saeimas vēlēšanās no apvienības "Par Labu Latviju" saraksta. Tāpat pietiekošu vēlētāju atbalstu neguva 2011. gadā notikušajās ārkārtas 11. Saeimas vēlēšanās, kurās kandidēja no ŠRP-LPP/LC saraksta. 2012. gadā M. Gavrilovs bija partijas "Gods kalpot Rīgai!" dibinātāju skaitā un 2013. gadā atkal tika ievēlēts Rīgas domē no "Saskaņas Centra" un "Gods kalpot Rīgai!" apvienības.[3] Tāpat tika ievēlēts arī 2017. gada Rīgas domes vēlēšanās, pārstāvot partijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai!" apvienību.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]