Oļegs Ščipcovs

Vikipēdijas lapa
Oļegs Ščipcovs
Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāts
Amatā
1990 — 1993

Dzimšanas dati 1939. gada 22. janvārī (85 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Kaļiņina, Krievijas PFSR, PSRS (tagad Karogs: Krievija Krievija)
Tautība krievs
Politiskā partija

Oļegs Ščipcovs (dzimis 1939. gada 22. janvārī Kaļiņinā) ir Latvijas krievu radioinženieris, fiziķis un politiķis. Bijušais Rīgas Civilās aviācijas inženieru institūta docents. Bijis Latvijas Republikas Augstākās padomes deputāts, nebalsoja par Latvijas neatkarības deklarāciju.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

O. Ščipcovs bija Latvijas Republikas Augstākās padomes (LR AP) deputāts (1990—1993),[1] ievēlēts no 29. Rīgas vēlēšanu apgabala. Viens no tiem deputātiem, kas nebalsoja par Latvijas neatkarības deklarāciju[2] un iesaistījās frakcijā "Līdztiesība".

Pēc LR AP deputāta pilnvaru beigām Ščipcovs turpināja strādāt par Rīgas Aviācijas universitātes, kopš 1999. gada par Transporta un sakaru institūta asociēto profesoru. 2001. gada Rīgas domes vēlēšanās ievēlēts par Rīgas domes deputātu no partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) saraksta, vēlāk darbojās Tautas saskaņas partijas frakcijā, no kuras izstājies 2003. gadā. Bijis Rīgas domes Satiksmes departamenta Rīgas Transporta sabiedriskās padomes sastāvā.[3]

2004. gadā piedalījās partijas "Jaunā politika" dibināšanā[4] un 2005. gada Rīgas domes vēlēšanās kandidēja no "Jaunā Centra" saraksta, taču netika ievēlēts. 2006. gadā O. Ščipcovs nesekmīgi kandidēja arī 9. Saeimas vēlēšanās no apvienības "Saskaņas Centrs" saraksta.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]